Pepenasi de iulie - august 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 15
dara_d spune:
Multumim de urari la fel va dorim si voua si multi pupici.Am treaba o sa citesc mai tarziu din urma.
ana_a spune:
Didi, Stefan al meu a avut cand era micut o forma usoara de dermatita. Cum era la noi? A inceput cu o usoara roseata in obrajori, iar daca te uitai atent la el se vedeau mici bubite pe obrajori. Pe urma au mai aparut cateva bubite pe umeri si brate. Atat.
Au trecut dupa o vreme, nu mai stiu cand...nu l-am dat cu nimic, am avut grija sa nu-i dau nimic alergen. Dupa varsa de 2 ani facea fff des bronsite-laringite asmatiforme si avea mereu o tuse asmatiforma datorita unei alergii...banuiesc la praf desi fac zilnic curat avem mochete care tin fffmult praf si pe strada este mult praf care imi intra direct pe geam fiind cu geamurile la strada. In fine...ce am vrut sa-ti spun: Acum Stefan are 4 ani si nu am mai avut probleme de acest gen de anul trecut.
Cam asta este experienta noastra cu dermatita. Insa, am o prietena a carut baietel era plin ochi de astfel de bubite cand era sugar. Dupa ce a mai crescut au disparut si la el.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Didi81 spune:
Bubite? Pai nu are bubite, are niste zone mai rosii si aspre pe manute, pe un umar si pe la gat.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Jos kg
the_andreea spune:
Hello!Hop si eu pe aici,dupa o lunga absenta motivata de altfel,ca am fost la servici.Dar acum m-am imbolnavit si mai stau o vreme pe acasa.
Maitreyi,ei i-am inlocuit deja o masa de lapte,cea de la ora 10-10,30 cu piure de fructe (banana cu mar/para/caisa/portocala),mananca mai mult de jum de canita de 120 ml.Acum lucram la masa de pranz,supa de legume,deocamdata cateva lingurite si completare de lapte,dar intro sapt maxim 2 va disparea si laptele.Apoi urmeaza masa de la 17-17,30 cu cereale.I-am mai dat cereale, de la Milupa (pt 4 luni+),parerea mea e ca nu au nici un gust si in plus Casian e grasun si mai asteptam un pic.
La multe lunite pepenasilor de 4,resp 3 luni!!!
si cu intarziere LA MULTI ANI de Sf Mihai si Gabriel!!!
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
ankalaura spune:
DIDI - Eliza are dermatita de-asta si e o chestie cu care poti trai, mai nasol e cu stresul mamei, ca copilul nu e foarte deranjat de asta...
Nu sunt asa sigura ca ce zic articolele, cartile, netul, medici.... e corect ....sau e din gama "toti le stiu pe toate....
Noi nu avem alergii in familie (o singura verisoara predispusa la fel de fel de exeme, dar atat; ma rog, si am avut si eu o chestie pe mana, cand eram mica, mama zice ca de la pufuleti, si am si acuma semnul...) dar pe Eliza am dus-o la alergolog, i-a facut toate testele comune si nu e alergica la nimic.
Daca e doar o sensibilitate a pielii, nu stiu sa iti spun.
Dar ce iti pot spune e sa ii tii pielicica foarte bine hidratata, mai ales acuma cand incepe frigul sa nu iesi cu ea fara sa o dai cu creme pe portiunile expuse (eu am o crema speciala de 'vreme rea', cu extract de masline si nu mai stiu ce...). Dupa baie ii dau cu Trixera de la Avene.
Cand era mica, adica 3-4-5 luni and up, am primit urmatoarele sfaturi de la doctori:
- sa nu ii mai spal rufele cu detergent
- sa nu ii mai pun balsam
- sa ii pun tarate in cadita
- sa o clatesc cu ceai de galbenele si nu mai stiu ce naiba
Si multe altele din aceeasi gama... TOATE dar TOATE o vrajeala si o frectie la picior de lemn.
Tratamente.... fara cortizon nu prea sunt, in cazul in care eruptia e violenta. Iar cand ii crapa copilului piele si incepe sa ii sangereze, crede-ma ca ii dai si cu mama cortizonului numai sa nu se mai chinuie.
I-am dat asa:
Reviken
Lociod
Pimafucort
In ordinea asta, cate putin cantitativ si ca perioada, si numai cand era extrem de grav, si in urma sfatului dermatologului.
Portiunile predispuse sunt cele izolate dar si cele foarte expuse, iarna. Adica fata, obrajii, iarna. Poponelul sau zona din spatele genunchilor, vara. Mai rar pe burtica sau spate...
Nu trebuie sa te panichezi, aia e, o sa treaca, dar nu te lua dupa aia care zic ca trece la 2 ani sau la 4...
Dermatologul nostru care e destul de destept a zis ca sunt forme care dispar si la 10 ani... Si ca de fapt nu este o regula. Dar cu cat te ingrijesti tu mai bine de pielea copilului, cu atat mai usor veti trece peste perioada asta...
Aaaa... Si nu e obligatoriu ca fata sa aiba mancarimi. De fapt nu e vorba de mancarimi, ci de senzatia suparatoare de piele uscata... Cam de-aia se freca pe fata cei care au pe obrajei...
Iar pe net, mai citeste si tu in diagonala... Prea mult dramatism in ce scrie pe forumuri... Daca te-ai lua dupa ce scriu aia, mori sigur si repede!
Succes
AnnaBaby spune:
Ne-am intors de la doctor si raportam 6900g si 64 cm la cele4 lunite implinite azi!!! Totul e ok, ne-a verificat d-na dr daca ne ridicam de manute in fundulet si daca ne pastram echilibrul cateva secunde si bineinteles ca Ioana a trecut proba cu brio!!!
Am fetita mare, ce mai! si mi-am facut griji degeaba cu intorsul capusorului, ca ea il intoarce in ambele sensuri, doar ca are preferinta pt dreapta, iar daca ar fi fost torticolis, nu ar fi putut de loc sa-l intoarca la stanga. Ii dau in continuare calciu 10 zile pe luna, saptamana asta incepem sa papam si supica si uite asa trece timpul si Ioana se face mare!!! Spre sfarsitul lunii o sa facem si vaccinul de 4 luni, dar asteptam sa ne cheme d-na dr.
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!
boticelina spune:
Salutam fetele, tot asa, sa nu ne uitati si sa sa nu va suparati ca nu am mai scris dar eu am avut vreo 3 zile de cosmar, m-am simtit foarte rau, nu am putut minca nimic, nici apa macar, mi-era teama ca ajung la perfuzii
. Dar a trecut si venim si noi timid inapoi in gasca.
Am vazut poze superbe de pepenasi, sunt indragostita de toti, si nu stiu cum s-a rezolvat cu youtube ca am reusit sa vad si filmuletul cu Thea, Sun, e o scumpa cum face ea ca magarusul ![]()
Narci, ma bucur din suflet ca ai decis sa ramai si ca esti departe si nu pot astia sa-ti scormoneasca viata si mai si. Pup caratista mica, de vreo saptamana si garga face abdomene si daca o iei de minute urgent e in fund ![]()
Mada pup, iti sta foarte bine cu suvite, eu eram pe faza si le-am vazut
, Barbie era insa de toata jena... Sper sa va faceti bine tustrele.
La multe lunite pentru sarbatoritii de azi, Ioana, Denisa, Eduard si Andrei 
{b]Maitreyi, si noi tot in acelasi stadiu ca si voi suntem cu diversificarea si merge foarte bine. Pup Ale cea simpatica si sa poarte cu placere hainutele.
Adelais am citit o ca tu dai fetei dovleac. Imi spui si mie te rog cum il prepari ca si io am kilarit de Helloween un dovleac urias si acum stau si ma uit la el ca nu stiu cum sa-l fac...
Biri nu stiu daca te consoleaza cu ceva dar si fii'mea se trezeste la fel de des ca si Tony. Se culca la 8 seara si se trezeste sa suga la 11.30, la 2, la 4, la 6 si la 8. Dar io m-am obisnuit deja, chiar mi-ar parea rau sa nu mai suga pentru ca mai mult tzocaie noaptea, sper ca si ia ceva in atataea treziri.
Azi am facut si noi vaccinul de 4 luni, s-a lasat cu niste urlete, mama, ziceai ca o tai... si acasa a primit mama the big prize: un super-mega-giga-kk, pina la ceafa era minjita, giiz, unde or fi incaput atatea pe matele alea mici
.
gata, dau send si sper sa fiu mai activa ca nu mai sunt asa tuflita.
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
dma2007 spune:
intrebare
o sa plec si eu pana in germania, si as vrea sa+i iau si eu buburuzei cate ceva
si cum bugetul este ffff mic ma gandeam sa-mi ziceti si mie (fetele care umblati) unde gasesc si eu un magazin (gen cora), ca eu sunt in plop si plopu'n aer
M.A.
de minune ANDREEA MARIA (15.08.2008)http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
anaco spune:
Asaa...am revenit dupa marea agitatie cu botezul!...o facuram si pe asta!
Ioana de AnnaBaby, Denisa de dara_d..pentru cele 4 luni...LA MULTE LUNITE

Andrei de Diarux...pentru cele 3 lunite implinite azi, sa fii sanatos si voios 

Noi abia maine facem 3 luni, raportam deja 6600 g...hi, hi...i-a rupt bratele nasei la biserica...64cm - abia am incaput in cristelnita![]()
Intre timp am pierdut un capitol la citit, desi asa pe ici pe colo am spicuit azi dimineata...dar n-am retinut mare lucru.
La botez a fost bine per ansamblu, Mara a plans ca din gura de sarpe toata slujba, ramasese fara glas la un moment dat...n-a tacut decat la sfarsit cand mi-a dat-o nasa si si-a gasit in sfarsit "suzeta" ei naturala
..Insa la restaurant a dormit toata noaptea cu o pauza de papa, asa ca distractia a fost in toi, si eu m-am zbantuit tot timpul...a fost bine...
Vom pune si cateva poze dar dupa ce fac eu ordine prin ele...
Va pup si o zi buna!
mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...
anaxena spune:
tecky dc vrei sa te ajut cu vopsitul parului tre sa-mi spui la ce culoare vrei sa ajungi si cu ce anume vopsea te vopseshti,blondul e specialitatea mea,tre sa-mi pui o poza recenta si una cum vrei sa ajungi si imi dau cu parerea
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">votati-ma la miresici pe DC-anax1&anax2