La Biserica Sfantului Mormant, de cateva ori pe an

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Cortexia,uite mai explicit!

"Daca pina acum m-am abtinut sa intervin vreau sa le spun celor care sustin ,,minunea "acestui foc sa studieze un pic reactia Fosforului Alb in combinatie cu aerul.
Pentru cei care nu au de unde sa ia aceste date le dau un exemplu a acestei reactii.
Daca taiati -sub apa_ o bucata de fosfor alb ,o scoateti din apa o stergeti cu un sevetel absorbant si o inveliti intr-un pic de vata dupa putin timp va apare un fum alb iar imediat o flacara va aprinde vata. Flacara formata in urma acestei reactii produce energie luminoasa dar neinsotita de caldura.(chimoluminiscenta)
Acum inlocuiti vata ,cu fitilul unei luminari si ,,,minunea "este gata In 1833 au aparut primele chibrituri cu fosfor numite ,, luminarile din Turino ’’ , care nu erau altceva decit bucati de fosfor aplicate pe betisoare de lemn si care se aprindeau in momentul cind erau scoase la aer .
Cit despre chestia cu secolul 5 asta chiar este o nascocire . Eu nu am gasit nici un document de prin sec.V-XIX BC care sa vorbesca despre aceasta ,,minune" sau credeti ca au ,,uitat"preotii sa o consemneze?!? .
Daca aveti stiinta de un asemenea docoment va rog sa imi dati si mie citeva date despre el.
Am sa incerc sa va explic cum se realizeaza aceste ,,luminari care se aprind miraculos"
Se asaza pe fitil (printr-un procedeu electro-chimic numit electroliza)-fosfor alb.
Apoi se ,,imbraca" fitilul in ceara astfel incit acesta sa nu aibe contact direct cu aerul.

Cind vrei ca fitilul sa se aprinda ,,miraculos", rupi ceara de la un capat ,descoperind astfel fitilul impregnat cu fosfor alb, si dupa citeva secunde .....,,minunea" se intimpla ...apare o flacara la capatul fitilului care nu degaja caldura..

Cit priveste ,,globurile de foc "sau ,,fulgerele de lumina" sunt doar...vorbe. Daca veti cerceta ,veti ajunge la concluzia ca nimeni nu le-a vazut, dar toti sustin ,,ca exista" pentru ca asa le-a spus lor altcineva care in mod sigur le-a vazut .Cine le-a vazut? ......Nu se spune .E...secret."

Aceasta este persoana (dupa parerea mea,destul de respectabila,un domn la o virsta respectabila) despre care ziceam ca si-a dedicat o mare parte din viata studiului biblic.
Ar fi interesant sa-l (re-)avem intre noi.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Aici Cortexia nu ai cu cine!
Pt. linistea ta ar fi bine sa te duci in alte zari!
Aici se confrunta binele cu raul!
Si crede-ma, raul este rau rau!

ca bine zici. Pana sa-si cosmetizeze elenac postarile alea mizere, stateai cumintica online si nici pas nu ziceai .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Eu sunt acel membru caruia bunicii ii povesteau cu nostalgie de copilaria petrecuta pe ulitile si in scolile Iasului, in buna intelegere (si) cu copii evrei care erau si cei mai buni la carte. Ai caror parinti detineau, se pare, diverse magazine, in care intrai o data si apoi reveneai de multe ori, datorita serviabilitatii si profesionalismului posesorului (in contrast cu romanii, pusi mereu pe cistig ilicit, dar ocoliti de clientii "patzitzi").

N u t e c r e d ! ! !
Atata timp cat ai fost prezenta pe SC (si ai postat) in timpul in care elenac scria comentariile alea subumane despre evrei si nu ai avut nimic de comentat, eu nu te cred!!!!!!
Cum se face ca toti cei cu discursuri inaltatoare-n batz , se fac nevazuti cand incep rasismele mizere?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Buna lilanda

Vreau sa lamurim situatia asta si pentru ca nu primesti mesaje private trebuie sa-ti raspund public.

Citat:
Lui elenac81 i-am reeditat doua postari copy/paste de pe un site ANTISEMITIC.

Sper ca ai retinut adresa aceea pentru ca nu mai am cum sa ti-o dau fara sa-mi cenzurezi din nou mesajul. Daca ai uitat cauta in google "worldcomunism blogspot".

Ce e "antisemitic" acolo? Unde scrie "evreii sunt rai" sau ca "toti evreii sunt rai". E vorba de relatarea unor fapte istorice, de perioada razboiului si de modul in care a comunismul a ajuns in Romania. Articolele acelea au trimiteri la o blibliografie in care sunt citati istorici si scriitori prestigiosi precum Dinu C. Giurescu, Paul Goma, Elli Wiesel, e citata Encyclopaedia Iudaica. Au fost facute niste crime si in 1940 impotriva romanilor la fel cum s-au facut si in 1941 impotriva evreilor. Trebuie sa stim si de unele si de celelalte. Daca un criminal e roman avem voie sa zicem ce a facut dar daca e evreu nu e voie sa spui asta? Cenzura aceasta mi se pare o lipsa clara de obiectivitate.

Citat:
Ea si-a sters ulterior cele doua comentarii reeditate de mine, astfel incit e normal sa nu se mai inteleaga cine se lupta cu cine; de aia ultimii veniti risca sa cada in ridicol de pe ditamai Rosinanta!!

Continutul in mare este acelasi chiar daca am schimbat site-ul sursa. Tot Dinu C. Giurescu si Paul Goma sunt citati si tot despre crime impotriva romanilor vorbesc. Iar situatia cred ca se intelege foarte bine si asa. Iar ziarul Ziua nu-l poate nimeni declara antisemitic.

Sa mai amintesc si ca mi-ai mai sters inca o postare care n-avea nimic antisemit?

Eu asa vrea sa cred ca aici nu este vorba de o intelegere tacita sau subterana cu anumiti useri si ca permisivitatea fata de atitudini anticrestine si antiromanesti in contrast cu stergerea si blocarea mea ca reactie la acestea este ceva intamplator.

Nu vreau conflicte de idei dar sunt lucruri care daca sunt prezentate deformat ma simt nevoita sa imi prezint opinia pentru a restabili adevarul. Si senzatia mea este ca exista useri pe aceasta sectiune care au drept scop doar prezentarea de informatii deformate si initierea de conflicte.

Sper ca pe viitor activitatea de moderare sa fie cu aceeasi masura pentru toata lumea si pentru asta voi sesiza moderatorilor elemente care duc la un derapaj extremist.

PS - am salvat acest mesaj si text si print screen

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Ce e "antisemitic" acolo?

TOT!!!

Citat:
Eu asa vrea sa cred ca aici nu este vorba de o intelegere tacita sau subterana cu anumiti useri si ca permisivitatea fata de atitudini anticrestine si antiromanesti in contrast cu stergerea si blocarea mea ca reactie la acestea este ceva intamplator.

Atitudini anticrestine si antiromanesti???
hai mai elenac81, numai atat? :-((( Chiar nu sesizezi infiltrarile sasesutesaizecisisase de tip mason? Fii mai vigilenta, zau asa, da-o-ncolo de moderare. Lumea e pe marginea praspastiei si tu te plangi ca ti se sterg mesaje nevinovate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:

Buna lilanda

Vreau sa lamurim situatia asta si pentru ca nu primesti mesaje private trebuie sa-ti raspund public.
Citat:
Lui elenac81 i-am reeditat doua postari copy/paste de pe un site ANTISEMITIC.

Sper ca ai retinut adresa aceea pentru ca nu mai am cum sa ti-o dau fara sa-mi cenzurezi din nou mesajul. Daca ai uitat cauta in google "worldcomunism blogspot".

Ce e "antisemitic" acolo? Unde scrie "evreii sunt rai" sau ca "toti evreii sunt rai". E vorba de relatarea unor fapte istorice, de perioada razboiului si de modul in care a comunismul a ajuns in Romania. Articolele acelea au trimiteri la o blibliografie in care sunt citati istorici si scriitori prestigiosi precum Dinu C. Giurescu, Paul Goma, Elli Wiesel, e citata Encyclopaedia Iudaica. Au fost facute niste crime si in 1940 impotriva romanilor la fel cum s-au facut si in 1941 impotriva evreilor. Trebuie sa stim si de unele si de celelalte. Daca un criminal e roman avem voie sa zicem ce a facut dar daca e evreu nu e voie sa spui asta? Cenzura aceasta mi se pare o lipsa clara de obiectivitate.

Draga elenac,
Nu sint istoric si deci n-am pretentia sa restabilesc adevarul istoric. Insa atunci cind un site (sau mai multe postari copy/paste de pe acel site) au aceasta pretentie, aparent academica, trebuie sa faca dovada obiectivitatii. Cu parere de rau, acel site nu este obiectiv!! Chiar nu trebuie sa contina acuzatii directe de antisemtism si rasism ca sa-ti dai seama de "adevarul" argumentat acolo.

Pe de alta parte, conflictele de idei (nu si cele personale) sint binevenite, in momentul in care sint sustinute cu argumente si cu bun simt.... chiar si cu linkuri spre surse cit de cit obiective. Remarca asta e valabila pentru toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda
Insa atunci cind un site (sau mai multe postari copy/paste de pe acel site) au aceasta pretentie, aparent academica, trebuie sa faca dovada obiectivitatii. Cu parere de rau, acel site nu este obiectiv!! Chiar nu trebuie sa contina acuzatii directe de antisemtism si rasism ca sa-ti dai seama de "adevarul" argumentat acolo.

Aceasta este o parere personala (daca da trebuia precizat) sau moderarea a ajuns sa stabileasca acum ce texte sunt si ce texte nu sunt obiective istoric?

Mai avem si noi rude care au trait in Basarabia si Bucovina in acele vremuri si stim ce a fost. Pana la urma o crima e o crima indiferent de etnie, modul de asasinare sau cine o relateaza. Dar daca tot discutam in preajma Zilei Nationale a Romaniei, care este ziua in care Romania a fost unificata, sa respectam si adevarul cu privire la modul in care si de catre cine au fost rupte teritorii din aceasta Romanie Unita. Oare Dinu C. Giurescu este antisemit daca spune ca o anumita minoritate s-a bucurat de pierderea teritoriilor romanesti prin tratatul dintre Hitler si Stalin si ca au format bande teroriste care au asasinat romani pasnici in retragere?

Ca sa fie clar pentru toata lumea:
ANTISEMITÍSM s.n. Conceptie, atitudine de ura impotriva evreilor si de ingradire a drepturilor lor. [Cf. fr. antisémitisme].

Citat:
Pe de alta parte, conflictele de idei (nu si cele personale) sint binevenite, in momentul in care sint sustinute cu argumente si cu bun simt.... chiar si cu linkuri spre surse cit de cit obiective. Remarca asta e valabila pentru toata lumea.

Perfect de acord si abia astept sa vad pus in aplicare acest principiu pe care l-ai enuntat. Pentru toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

E si o contradictie flagranta, o fractura in logica elementara- pe de-o parte, cand eu spun ca sfintenia nu-i sfintenie, fiindca sunt hotarati cei cu har, tot de niste oameni, se protesteaza: "NUUUU, harul vine de la Dumnezeu!"; daca condamn ce fac cei zis sfinti, mi se replica ca "Ie oameni ca noi, supusi gresalelor...".

Mai, Ham,omule:), dar cine a zis ca acei preoti care s-au batut sunt sfinti???? Deschide tu una din vietile sfintilor sau un Pateric si vezi acolo ce fel de viata a avut un sfânt sau un "ava". Abia atunci o sa ai un termen de comparatie valid si, daca ai sa concluzionezi tot ca "sfintenia nu-i sfintenie"...iaca, treaba ta.

Cortexia,asa intrasem si eu, parte la un dialog pe subiecte care ma interesau, crezându-l...un gen de "refresh" al pauzelor, o modalitate de deconectare de la ritmul de lucru, (nici pe departe atât de încrancenata). Parerea mea e ca nu se merita sa te implici asa mult, dar tu faci cum vrei. Ca toti avem un "scop nobil"- eu am perceput-o ca pe o ironie,în caterinca asta generala de care si eu ma amuz uneori. Sper sa nu te superi pe mine, stiu ca esti bine intentionata, multi pentru ca esti din orasul studentiei mele(sunt iremediabil indragostita de Iasi)

Elena, ti-am înteles intentia, dar cine-i interesat de-o istorie completa si corecta a românilor...n-o va cauta pe DC.

Nica , cu riscul de-a te necaji, nu cred ca e tocmai oportuna initierea diverselor subiecte aici, toate se finalizeaza in circ, tensiuni si amuzament, moara asta macina la fel... nu-i mai da atâta materie prima.

Sorana avea dreptate, am luat sectiunea asta mult prea în serios, fiecare poate sa creada in ce vrea, chiar si-n clanta usii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda
Insa atunci cind un site (sau mai multe postari copy/paste de pe acel site) au aceasta pretentie, aparent academica, trebuie sa faca dovada obiectivitatii. Cu parere de rau, acel site nu este obiectiv!! Chiar nu trebuie sa contina acuzatii directe de antisemtism si rasism ca sa-ti dai seama de "adevarul" argumentat acolo.

Aceasta este o parere personala (daca da trebuia precizat) sau moderarea a ajuns sa stabileasca acum ce texte sunt si ce texte nu sunt obiective istoric?

elenac, personal cred ca blogul ala este neobiectiv si, ca urmare, antisemitic in cazul de fata. Din punct de vedere academic (stiintific ori didactic, fiindca tu esti cea care vrei sa restabileasca adevarul istoric aici)n-are nicio valoare, la oricite referinte ar apela. Si asta pentru simplul motiv ca-i lipseste antiteza. Ca urmare, am decis, ca moderator, ca astfel de texte nu pot fi reproduse pe Desprecopii. In rest, netul e mare si suporta multe!!

PS: e ultimul meu comentariu in legatura cu blogul ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Nu e vorba de dat cu piatra.E vorba de faptul ca nu se respecta nimic.Nici macar casa domnului.Lucru care, ca sa vezi, pe unii chiar ii deranjeaza...

Bine. Banuiesc ca tu ai o solutie in locul acestei situatii.
Poti sa ne spui atunci ce ai tu "de vanzare"? Care este credinta/religia ta?

Te rog condu-ne la "dreapta credinta"...

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Ei..lumea este asa de usor de mani****t!
Uite, astea sunt intrebarile nascatoare de Guru.Spre norocul unora, nu-mi doresc sa devin unul.
Ma asteptam la ceva mai multa verticalitate.

Normal ca o sa ti se para non sens ce am scris, dar nu-i bai. Nu ma adresez tie

Mergi la inceput