La Biserica Sfantului Mormant, de cateva ori pe an
Raspunsuri - Pagina 7
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Durerea e ca, ortodocsii considera ´´pacat de moarte´´ recunoasterea tampeniilor pe care le fac ´´parintii-preoti´´. Si..dau vina pe altii, in speta pe evrei si neoprotestanti. Daca tie ti se pare normal... |
Nu are de ce sa mi se para normal, pentru ca eu nu am dat vina nici pe evrei, nici pe neoprotestanti pentru acest incident de la Sfintul Mormint. E posibil sa ma fi confundat cu alt user.
Eu sunt acel membru caruia bunicii ii povesteau cu nostalgie de copilaria petrecuta pe ulitile si in scolile Iasului, in buna intelegere (si) cu copii evrei care erau si cei mai buni la carte. Ai caror parinti detineau, se pare, diverse magazine, in care intrai o data si apoi reveneai de multe ori, datorita serviabilitatii si profesionalismului posesorului (in contrast cu romanii, pusi mereu pe cistig ilicit, dar ocoliti de clientii "patzitzi").
Iar neoprotestanti-stiu foarte multi, dintre cunoscuti; este exclus sa am vreo problema personala care sa ma influenteze pe forum.
Am recunoscut, implicit, ca s-a intimplat acel lucru penibil, la Ierusalim, fara a incerca sa il scuz in vreo forma; doar am cerut forumistilor sa nu culpabilizeze "in corpore" o intreaga institutie, stiut fiind ca nicio padure nu duce lipsa de uscaturi.
b.nica spune:
Aici Cortexia nu ai cu cine!
Pt. linistea ta ar fi bine sa te duci in alte zari!
Aici se confrunta binele cu raul!
Si crede-ma, raul este rau rau!
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Nu are de ce sa mi se para normal, pentru ca eu nu am dat vina nici pe evrei, nici pe neoprotestanti pentru acest incident de la Sfintul Mormint. E posibil sa ma fi confundat cu alt user. Eu sunt acel membru caruia bunicii ii povesteau cu nostalgie de copilaria petrecuta pe ulitile si in scolile Iasului, in buna intelegere (si) cu copii evrei care erau si cei mai buni la carte. Ai caror parinti detineau, se pare, diverse magazine, in care intrai o data si apoi reveneai de multe ori, datorita serviabilitatii si profesionalismului posesorului (in contrast cu romanii, pusi mereu pe cistig ilicit, dar ocoliti de clientii "patzitzi"). Iar neoprotestanti-cunosc foarte multi, dintre cunoscuti; este exclus sa am vreo problema personala care sa ma influenteze pe forum. Am recunoscut, implicit, ca s-a intimplat acel lucru penibil, la Ierusalim, fara a incerca sa il scuz in vreo forma; doar am cerut forumistilor sa nu culpabilizeze "in corpore" o intreaga institutie, stiut fiind ca nicio padure nu duce lipsa de uscaturi. |
Stiu ca nu tu ai afirmat cele amintite, nu te confund. Eu doar te intrebam daca ti se pare normal...dezvoltam ideea,recapitualm mai exact.
Am inteles parerea ta.
Tu esti relativ noua pe forum, nu stii probabil ce discutii au fost referitoare la preotii care fac de KKO biserica. Si de fiecare data se ajungea la ´´nu fa ce face popa´´ adica la cea mai mare autoflagelare.
De fiecare data se gaseu scuze din astea SF incat uneori radeam singura p-aici, de se uita si bietul catel stramb la mine...
ladyJ spune:
citat din mesajul lui b.nica Aici Cortexia nu ai cu cine! Pt. linestea ta ar fi bine sa te duci in alte zari! Aici se confrunta binele cu raul! Si crede-ma, raul este rau rau! |
B.Nica B.nica... asa deci...
Recunosc, uneori imi smulgi un zambet laaarg cu postarile tale.
Cum mey vine asta? Binele si raul se bat pe DC?Da cine e atat de narcisist incat sa se considere cel mai bun´´bun´´ sau cel mai ´´rau´´ rau?
Prea mult patos, prea multa exagerare, prea mult citit pe diagonala..
b.nica spune:
.
Acesta este mesajul acelora care sunt revoltati de postarile unor useri care terfelesc Biserica Ortodoxa.
Unde sunt moderatorii intransingenti?
b.nica spune:
Lady J,trebuie sa te controlezi pt. ca impresia pe care vrei sa ti-o creezi nu se potriveste cu postarile tale.
Ar trebui sa fi mai atenta la detalii ca sa nu te desconspiri...in intentii.
cortexia spune:
citat din mesajul lui b.nica Aici Cortexia nu ai cu cine! Pt. linistea ta ar fi bine sa te duci in alte zari! Aici se confrunta binele cu raul! Si crede-ma, raul este rau rau! |
b.nica, , multumesc pentru sfat; citesc forumul de mai mult timp, mi-am facut o idee despre atmosfera, "obiectivitatea" si "impartialitatea" celor care dezbat lucruri arzatoare la ordinea zilei. Dar participarea la discutii este benefica pentru gimnastica neuronala. Stiu ca nimeni nu va convinge si nu se va lasa convins, lucru admirabil, de altfel; dar spiritul de competitie face adrenalina sa creasca si te tine treaz pina....uite, pina tirziu in noapte!
b.nica spune:
Cortexia,nu te supara pe mine, dar nu ai nici cea mai mica idee cu cine te confrunti pe aici!
!
cortexia spune:
citat din mesajul lui b.nica Cortexia,nu te supara pe mine, dar nu ai nici cea mai mica idee cu cine te confrunti pe aici! |
O, dar nu e vorba de confruntare. Suntem oameni care, in mod diferit, deservesc acelasi ideal (nobil)