La Biserica Sfantului Mormant, de cateva ori pe an

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Eu sunt acel membru caruia bunicii ii povesteau cu nostalgie de copilaria petrecuta pe ulitile si in scolile Iasului, in buna intelegere (si) cu copii evrei care erau si cei mai buni la carte. Ai caror parinti detineau, se pare, diverse magazine, in care intrai o data si apoi reveneai de multe ori, datorita serviabilitatii si profesionalismului posesorului (in contrast cu romanii, pusi mereu pe cistig ilicit, dar ocoliti de clientii "patzitzi").

N u t e c r e d ! ! !
Atata timp cat ai fost prezenta pe SC (si ai postat) in timpul in care elenac scria comentariile alea subumane despre evrei si nu ai avut nimic de comentat, eu nu te cred!!!!!!
Cum se face ca toti cei cu discursuri inaltatoare-n batz , se fac nevazuti cand incep rasismele mizere?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Poate ca e de vina parerea si reactia sotului ei, in cea ce priveste religia mozaica si cea neoprotestanta.
Chiar am remarcat, ce diferenta de opinii in familie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda
elenac, personal cred ca blogul ala este neobiectiv si, ca urmare, antisemitic in cazul de fata. Din punct de vedere academic (stiintific ori didactic, fiindca tu esti cea care vrei sa restabileasca adevarul istoric aici)n-are nicio valoare, la oricite referinte ar apela. Si asta pentru simplul motiv ca-i lipseste antiteza.

Daca X omoara pe Y este neobiectiv si antisemit atunci si Y omoara pe X este neobiectiv si antiromanesc. Adevarul in general are valoarea lui indiferent de parerile personale iar cel istoric sau academic se cuantifica doar prin dovezi si referinte.

Citat:
Ca urmare, am decis, ca moderator, ca astfel de texte nu pot fi reproduse pe Desprecopii. In rest, netul e mare si suporta multe!!

Sper ca vei decide la fel si in ce priveste textele anticrestine si antiromanesti (sau acestea sunt suportate pe desprecopii?). Pentru a pastra o atitudine obiectiva si echidistanta moderarea nu ar trebui sa fie influentata de opiniile personale.

Daca desprecopii nu vrea sa gazduiasca conflicte trebuie sa fie in primul rand mai ferm si radical la subiectele agresive din ultima vreme cum este acesta sau "S-a bagat moaste!" care au din start potentialul de a ataca si ofensa majoritatea de circa 90 la suta a po****tiei romanesti.

Chiar acest topic ar fi trebuit inchis demult pentru ca subiectul, un eveniment regretabil, este folosit doar pentru a ofensa pe adeptii crestinismului si pentru a instiga la declaratii atee si anticrestine.

Citat:

PS: e ultimul meu comentariu in legatura cu blogul ala.

Si al meu, sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

"Ce e "antisemitic" acolo? Unde scrie "evreii sunt rai" sau ca "toti evreii sunt rai". E vorba de relatarea unor fapte istorice...bla-bla-bla"

Bre, tu te crezi dasteapta si pe noi toti, restu', tampiti?

Pai esti ca pretena mea cea tiganca, Cioara, ce avea o vorba "Sunt singura dasteapta intr-o lume de prostani, singura frumoasa intr-o lume de urati, singura sanatoasa intr-o lume de nebuni!"
Problema cu ea e ca-i urata ca porcu', de 15 ani incearca sa-si ia licienta si-acu' chiar ca nu mai poate, fiindca-i internata la Zam, sectia "Furiosi".

S-o luam pe rand.

Site-ul ala este ANTIEVREIESC nu anticomunist; sa vedem cele 3 titluri:

worldcomunism.blogspot.com

* Crimele comunistilor evrei comise impotriva romani...
* Proiectul Republica Sovietica Evreiasca
* Comunismul in lume si evreii

Lamurita, sau vrei un desen explicativ?

Pai sa-l facem; ce zici de titlurile astea, sunt anti-romanesti sau anti-ortodoxe:

* Crimele romanilor ortodocsi comise impotriva...
* Proiectul Republica Romana Ortodoxa
* Romanismul in lume si ortodocsii

O sa-mi raspunzi ca anti-romanesti. Sanchi! Pe ce pariem ca romanii catolici, reformati, neoprotestanti, muslini, etc nu le simt ca anti-romanesti? O sa scrii ca 86% din romani ie ortodocsi. Da' si multi evrei din Moldova erau simpatizanti comunisti. DAR NU TOTI!
Nu poti condamna o natie pentru ca o mare parte din ea e najpa la un moment dat....

Mai departe:

Bibliografia

Iar faci pe naiva si ne iei de prosti; vrei citate din partizani ai unei anumite grupari, RUPTE DIN CONTEXT, cu care sa fac de kkt acea grupare?
Incercam cu preotii ortodocsi si ortodoxia?
Ca sa nu mai zic ca Goma ( http://www.oglindaliterara.ro/arhiva/index.php?ar=1018 ) are scrieri antisemite iar Dinu C. Giurescu a scris mult despre evrei, asa ca normal c-a atins si probleme sensibile.

Te citez: "Daca un criminal e roman avem voie sa zicem ce a facut dar daca e evreu nu e voie sa spui asta? Cenzura aceasta mi se pare o lipsa clara de obiectivitate. "

Ne arati si noua, in obiectivitatea ta, UNDE ai scris de criminalii romani ce au killarit evrei numai fiindca erau evrei?

ASTA:

Comandamentul armatei germane si-a oferit serviciile propunând trimiterea la fata locului a unui batalion SS ca sa ajute la „dezactivarea minelor” si curatarea Odessei „de evrei si bolsevici”.
Autoritatile române au decis totusi sa actioneze singure.
Evreii localnici au fost scosi din case si executati, fara sa fie judecati.
Au fost spânzurati de balcoanele si felinarele de pe strazile principale.
Dupa explozie, lungi siruri de evrei au fost spânzurati pe stâlpii de electricitate ale troleibuzelor.
Circa 10.000 evrei deja arestati au fost bagati în puscarie si executati imediat.

La 23 octombrie 1941 gen. Iacobici a trimis Cabinetului Militar un raport asupra situatiei, care detalia actiunile represive efectuate:

„actiunea de represiune s’a executat în interiorul orasului, prin împuscare si spânzurare, si afisarea de placarde pentru avertizarea celor ce vor mai îndrazni si încerca astfel de terorism”

Alexianu a organizat ghetouri si lagare de internare a evreilor în Transnistria (Vapniarka, Berezovca etc.) si a ordonat efectuarea de munci obligatorii, prin Ordonanta nr. 26/1941 privind instituirea muncii obligatorii pentru toti locuitorii Odessei între 16-60 de ani, sub sanctiunea internarii lor în lagar.
De asemenea, prin Ordonanta nr. 35 din 2 ianuarie 1942 a dispus deportarea tuturor evreilor din Odessa în regiunea Berezovca, unde au fost masacrati.
Au mai fost deportati în Transnistria circa 25.000 de rromi, si se estimeaza ca jumatate din ei au murit.
de ce nu citezi, e din aceleasi surse de incredere?

"Eu asa vrea sa cred ca aici nu este vorba de o intelegere tacita sau subterana cu anumiti useri si ca permisivitatea fata de atitudini anticrestine si antiromanesti in contrast cu stergerea si blocarea mea ca reactie la acestea este ceva intamplator."

Pai sa crezi o alta chestie- ca ai fost cenzurata tocmai ca sa fie aparati crestinii si romanii de pata antisemitismului pe care tu, voit, o arunci asupra lor!

Place sau nu, nu importa, crimele facute de comunistii, majoritar evrei, la retragerea trupelor romanesti, cand cu cedarea Basarabiei si Bucovinei, au fost, asa cum au fost si crimele, genocidul, holocaustul, nu importa cum numim faptele, dar ele, faptele armatei romane, au fost infaptuite...; ce a fost cel mai trist este ca tavalugului ideologico-religioso-rasist le-au cazut victima inclusiv popullatia civila nevinovata, prinsa la mijloc si fara aparare...
Treburile astea ar trebui discutate si invatate la istorie, macar pentru a reduce sansele ca ele, faptele sa se repete!

AmethystRain, niste popi care spurca in fiecare an Sfantul Mormant, caftindu-se pe o pozitie "mai la strada", NU pot avea har divin si ar trebui raspopiti, spre spalarea obrazului ortodoxiei in lume, fiindca o lume intreaga se rade de noi!

Mergi la inceput

Ham ai calcat pe bec te-am pozat si reclamat. Astept reactia prompta a moderatorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ham, te rog sa-ti temperezi tonul si sa stergi si linkul de la "blogul ala"! Multumesc.

elenac, asta cu jignitului majoritatii prin declaratii atee si anticrestine nu tine aici. Si stii de ce, fiindca religia este (inca) o optiune, o alegere personala. Si poti fi criticat pentru asta. Nu poti fi criticat insa pentru ceea ce n-ai ales sa fii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Sper ca vei decide la fel si in ce priveste textele anticrestine si antiromanesti

Citat:
Chiar acest topic ar fi trebuit inchis demult pentru ca subiectul, un eveniment regretabil, este folosit doar pentru a ofensa pe adeptii crestinismului si pentru a instiga la declaratii atee si anticrestine.

elenac, te laudai pe la alt subiect ca esti capabila sa simti prezenta spiritelor din imediata ta vecinatate.
Vazandu-ti atitudinea din ultimele zile, as vrea sa te intreb ceva: este ca ieri si astazi ai simtit tot timpul prezenta unui spirit nefericit, neeliberat, ratacitor, convingator, inalt, bine facut si cu ochi albastri, ale carui initiale sunt C.Z.C.? .
Zi-i ca a zis denizel sa-ti dea pace si sa se duca la unii dintre cei care tin post in perioada asta (stie el la cine) .

Iar daca tu, Ham, in conditiile astea, mai pierzi vremea ca sa-i arati eleneic. ce e ala antisemitism, vei fi pedepsit :)). Te strang de gaaaaaaat!!!!!

B.nica, hai s-o mangai!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lilanda

Ham, te rog sa-ti temperezi tonul si sa stergi si linkul de la "blogul ala"! Multumesc.

Am reclamat insulta si jignirea facuta de ham nu acel link.

Citat:
elenac, asta cu jignitului majoritatii prin declaratii atee si anticrestine nu tine aici. Si stii de ce, fiindca religia este (inca) o optiune, o alegere personala. Si poti fi criticat pentru asta. Nu poti fi criticat insa pentru ceea ce n-ai ales sa fii!

I-auzi? Asta e tare! Optiunea pentru religie poate fi criticata dar cea contra nu? Curat libertate de exprimare nene Iancule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
I-auzi? Asta e tare! Optiunea pentru religie poate fi criticata dar cea contra nu? Curat libertate de exprimare nene Iancule.

elenac81, hai ca io nu te mai critic, ca tocmai ce te-am inteles .
Tu ai ales religia antisemita, adica religia romaneasca , iar noi astialaltii, ne-antisemitii, suntem niste atei antiromani si anticrestini .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Ham ai calcat pe bec te-am pozat si reclamat. Astept reactia prompta a moderatorului.

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Poate-mi scrii si pentru ce? Unde-i jignirea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:

Ce vrei sa spui cu "cea contra"?

Mergi la inceput