Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jady spune:

fetele noi abia am ajuns de la vaccin si totul OK.bebe mic e tare fericit si nu plans deloc a fost chiar incantat,iar eu a trebuit sa ma solidarizez cu bebe si sa imi fac si eu a treia doza de tetanus si ultima...am inceput inca din luna a 6-á de sarcina
in fine ,tati a stat si radea de noi intr-un coltisor

gabitzam,miss,simonix multumim pt urari ... iar legat de invitatia lui Simonix miar face multa placere sa cunoastem indeaproape pe micul print cu ochisorii albastrii un besito pt Robertzel si mami lui

cu mutatul mai avem un pic si nu ma streses ca am cumnatica care ma ajuta ,stresul este lucrul si despartirea de pitic in fine speram sa trecem cu bine peste noua etapa...in plus mai si alaptezsper sa fie bine

succes YLARI am citit ca si tu incepi lucrul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Fetelor multumesc de incurajari! Cert e ca de-acum inainte am sa gust eu fiecare biberon pe care i-l dau. Nu are nimic puiul mic, cum zicea si Adriana eu cred ca sunt mai rezistenti decat credem noi. Si eu zic ca si Socrate ca s-a facut un fel de iaurtel. Ieri a facut de 3 ori kk, ce-i drept, cam des, el facea numai o data. Prima data mai tare apoi mai moale de doua ori. Azi-noapte, ca niciodata a dormit neintors de la 10 pana la 7 dimineata. Acuma dimineata a papat para cu cereale si doarme iar. Deci eu cred ca de acuma a trecut pericolul, slava Domnului.

Simona apropos de Simona si Ciprian, si eu m-am gandit ca mai cunosc o pereche asa cand ti-am facut invitatia pentru Matei. Am zis iata ce coincidenta.

Nicole, Socrate imi pare rau ca bebeii nu mai sug la san. Am inteles ca e una din posibilitati cand se incepe diversificarea. Al meu in schimb mananca tare greu solide dar la san ar sta toata ziua.

Lorich am uitat sa-ti zic ca ti-am vazut pozicile ieri, foarte frumoase, are niste ochi Robert parca e pictat, un scump!

Bratafel aniversare frumoasa astazi! Si la noi e frigut, noaptea cu minus, acum dimineata in jur de 2-3 gradulete. As fi vrut sa ies, insa cand ma gandesc ca trebuie sa il imbrac cu 100 de bulendre, ma ia ameteala.

Jady imi pare bine ca a trecut cu bine vaccinul. Succes la servici, sa fie trecerea cat mai usoara!

Elenuca si al meu picteaza la greu, numai nu vrea sa pape. Imi smulge lingurita din mana si si-o pune in cap, in ochi, numai nu in gurita.

Miss nici al meu nu si-a descoperit putza, in schimb sa vedeti ce face, ca ma topeste de dragoste! Cand sta intins in patut si vin langa el se intoarce pe o parte si ma ia cu manutele de gat si incepe sa ma linga pe fata ca un catelus, imi vine sa-l mananc. Si rade apoi de isprava lui. E un scump. Ce mai faceti voi cu apartamentul, va mai cautati sa va mutati?

Simonix frumoasa poveste de dragoste! Si noi avem 12 ani de cand suntem impreuna si 8 ani de casnicie. Si Patrick bate apa cu labutele la baie ca o ratusca ! De aceea noi am trecut demult, de la 4 luni la cada mare. Cu apa de la chiuveta l-am spalat din prima zi, ca doar la spital tot asa era spalat, si el si cei mititei tare de-un kilogram.

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Euy cand il iau pe Vlady in brate ma apuca brusc de obraji, ma trage spre el si ma pupa (adica baleste) pe obraji. Eu in secunda aia ma topesc.

La fel si la baita, stropeste tot in jur.

Chiar, voi cand ii bagati in cada mare? Vlad nu sta f bine si nici f mult in fundulet, mai cade intr-o parte, ma gandesc cand va sta perfect in fund sa-l bag la cada mare! Sau exista un fel de galeata din cate am inteles in care ii putem aseza in fundulet la baie. Are cineva asa ceva?

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu i-am facut multa vreme baie in cadita lui Andrei, cred ca pina spre un an, cand statea deja in picioare. Atunci l-am trecut la dus, ceva mai tarziu la cada mare direct in fund, ca ii era frica.

Eu zic ca atunci cand va sta in fundulet bine, pe la 6-7 luni, poti trece in suport la cada mare.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Pe vlad nu-l mai pot tine mult timp in cadita ca se zbate, se intoarce pe toate partile, aluneca, l-am si scapat cu capu'n apa. Tre' sa ma ajute Stef la baie ca altfel e dezastru.

E o idee buna asta cu suportul in cada, poate o pun in aplicare

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Iata si planul nostru de diversificare, compilat din diverse carticele de pe aici:

Luna a 6-a : 5 mese de lapte (san sau biberon); inlocuim masa de pranz cu piure de legume. Ei zic sa inlocuim la inceput masa la care bebe mananca cel mai putin.

Piureul de start: 500g de morcovi bio se fierb bucatele intr-o cratita cu 200 ml apa si 2 lingurite de ulei de rapita, cam 10-15 minute. Se fac piure fin la mixer, eventual se adauga putina apa. Consistenta sa fie moale si ca de supa. Piureul se poate turna in recipiente de cuburi de gheata si apoi se dezgheata la microunde sau intr-un vas micut pt. fiecare masa cate un cubulet. Eventual se subtiaza cu o lingura de suc de fructe (ideal de mere sau de pere). Cu timpul se maresc portiile si apoi se trece la piureurile mai variate.

Dupa o saptamana se introduc alte legume (dovlecei, fenicul, gulie, conopida, broccoli, pastarnac=albitura etc.).

Alta reteta buna:

400g carne
1kg cartofi
2kg morcovi dulci
600ml suc de mere sau de pere
160ml ulei de rapita

Se taie carnea cubulete, se fierbe incet in 250 ml apa cam 1 ora. Se spala si se curata cartofii si morcovii, se pun cartofii in cratita si se acopera cu apa, se fierb cam 15-20 min. Se curata si se piseaza cand sunt calzi. Morcovii curatati se pun sa fiarba ultimele 15 minute alaturi de carne. Apoi se paseaza totul fin si se amesteca imediat cu piureul de cartofi, cu sucul si cu uleiul. Se adauga suficienta apa, cat sa se poata manca bine cu lingurita. Se pune de asemenea la congelat in recipiente pt. cubulete de gheata. Se poate folosi apoi dupa plac.

La sfarsitul lunii a 6-a se introduce si carnea in piureul de pranz.

Lunile 6-8: 3 mese de lapte (san sau biberon); la pranz piure de legume cu carne, dimineata lapte cu cereale (in care putem pune gris, fulgi de ovaz sau integrali fini si 3-4 linguri de suc de portocale proaspat), ulterior si dupa-amiaza inlocuim laptele cu piure de fructe cu cereale.

Lunile 8-10: numai dimineata si seara lapte; piureurile nu le mai facem asa fine; la pranz piure de legume cu carne, ca snack intre mese dam lapte cu cereale si fructe, seara piure de legume sau cu cereale; ii dam si banana, paine sau mar sa mestece.

Lunile 10-12: incet-incet il intarcam; trecem pe lapte de vaca si il obisnuim incet cu mesele familiei (cereale, fructe, iaurt dimineata si ca snack-uri, la pranz si seara mancare alaturi de intreaga familie).

Doloress, mersi de intrebare. Nu mai cautam momentan, ne-am lamurit ca avem buget prea mic

Cleeeeeeeoooooo, uer ar iu???

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Intram si noi mai pe seara, vad ca nu mai apuc deloc sa activez pe aici.
Avem vesti bune, Mirci mananca deja bine, azi mi-a papat mar cu banana 150 ml si supa vreo 180 ml. mi-a baut si laptic asa ca astept sa se ingrase.
Jady bafta cu serviciul, da DOamne sa fie bine!
Nicole imi pare rau ca David nu mai primeste sanul, sa stii ca poate si de la diversificare ca se satura cu solide...oricum, sunt baieti mari, nu as mai suferi asa daca de acum nu i-as mai da san, desi mor dupa el cand sta la tzatza..
Lorich am uitat sa-ti spun ce dulce e puiul tau si cred ca la 6 luni ii fac si eu lui MIrci un tort de cereale cu morcov si -i scriu pe el LMA! Sper sa ma tin de cuvant. felicitari pentru masuratori!
Doloress ce ma bucur ca sunteti bine, sa stii ca si de la diversificare cred eu ca fac mai des.
Al meu a facut azi cate putin pe fiecare pampers...
Elenuca ma bucur ca treceti si voi de raceala.
Alysh bine ca ai deschis subiectul cu cadita, nici Mirci nu mai are loc si mie mi-e tot mai greu sa-l tin si nu stiu ce sa cumpar pentru etapa urmatoare.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Buna,

Am intrat si eu dupa atata timp. Am avut mosafiri si n-am avut timp de nimic.

A mea micuta mananca supita si-i place la nebunie. Chiar nu m-am asteptat. La fel si suculetul de morcov cu mar. URAA (dar si mie imi plac).

In privinta anilor de casnicie sunt veterinara, am implinit de curand 13 ani.

Cred ca au fost multi sarbatoriti carora le urez abia acum: La multi ani!

Dolores: La cat este de pasteurizat laptele cred ca nici nu a avut suficiente bacterii sa se strice. Eu fetei cele mari ii faceam la inceput laptele cu apa plata rece si nu se amesteca deloc desi citeam si rasciteam instructiunile de pe cutie.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Voiam sa va arat si niste poze cu LACRIMI DE DAVIDUC SPERIOS.

Se speriase rau de tot, saracutul, cand a tras Bogdan fotoliul-pat cu rotile pe podeaua de laminat... dar pozele tot imi plac la nebunie...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Voiam sa va intreb cum sa fac sa apara cu caractere mici numele BELLEANE. Sunt tare capsomana asa.
Oare mai pot? PLIZ,PLIZ HELP MEEHEEHEEEE!

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Mergi la inceput