Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Iata si planul nostru de diversificare, compilat din diverse carticele de pe aici:

Luna a 6-a : 5 mese de lapte (san sau biberon); inlocuim masa de pranz cu piure de legume. Ei zic sa inlocuim la inceput masa la care bebe mananca cel mai putin.

Piureul de start: 500g de morcovi bio se fierb bucatele intr-o cratita cu 200 ml apa si 2 lingurite de ulei de rapita, cam 10-15 minute. Se fac piure fin la mixer, eventual se adauga putina apa. Consistenta sa fie moale si ca de supa. Piureul se poate turna in recipiente de cuburi de gheata si apoi se dezgheata la microunde sau intr-un vas micut pt. fiecare masa cate un cubulet. Eventual se subtiaza cu o lingura de suc de fructe (ideal de mere sau de pere). Cu timpul se maresc portiile si apoi se trece la piureurile mai variate.

Dupa o saptamana se introduc alte legume (dovlecei, fenicul, gulie, conopida, broccoli, pastarnac=albitura etc.).

Alta reteta buna:

400g carne
1kg cartofi
2kg morcovi dulci
600ml suc de mere sau de pere
160ml ulei de rapita

Se taie carnea cubulete, se fierbe incet in 250 ml apa cam 1 ora. Se spala si se curata cartofii si morcovii, se pun cartofii in cratita si se acopera cu apa, se fierb cam 15-20 min. Se curata si se piseaza cand sunt calzi. Morcovii curatati se pun sa fiarba ultimele 15 minute alaturi de carne. Apoi se paseaza totul fin si se amesteca imediat cu piureul de cartofi, cu sucul si cu uleiul. Se adauga suficienta apa, cat sa se poata manca bine cu lingurita. Se pune de asemenea la congelat in recipiente pt. cubulete de gheata. Se poate folosi apoi dupa plac.

La sfarsitul lunii a 6-a se introduce si carnea in piureul de pranz.

Lunile 6-8: 3 mese de lapte (san sau biberon); la pranz piure de legume cu carne, dimineata lapte cu cereale (in care putem pune gris, fulgi de ovaz sau integrali fini si 3-4 linguri de suc de portocale proaspat), ulterior si dupa-amiaza inlocuim laptele cu piure de fructe cu cereale.

Lunile 8-10: numai dimineata si seara lapte; piureurile nu le mai facem asa fine; la pranz piure de legume cu carne, ca snack intre mese dam lapte cu cereale si fructe, seara piure de legume sau cu cereale; ii dam si banana, paine sau mar sa mestece.

Lunile 10-12: incet-incet il intarcam; trecem pe lapte de vaca si il obisnuim incet cu mesele familiei (cereale, fructe, iaurt dimineata si ca snack-uri, la pranz si seara mancare alaturi de intreaga familie).

Doloress, mersi de intrebare. Nu mai cautam momentan, ne-am lamurit ca avem buget prea mic

Cleeeeeeeoooooo, uer ar iu???

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

la cratita!
acolo imi e locul- ca o femeie casnica ce sunt.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Doloress sarumana, esti tare draguta. Ma topesc si eu in ochisorii aia, mai ales de cand s-a cumintit puiul

Laura si tie si lui Mircisor (putzos)

Miss studiez planul tau de dive.

Alysh si Robert ma "pupa", de fapt ma suge daca ma prinde, inclusiv pe fatza; intr-adevar te topeeeeesti.

Ancaurn, Flavia unde mai sunteti fetelor? pt ajutorul cu calendarul, hai mai intrati si voi.

Getutza tu, mami?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:

Voiam sa va arat si niste poze cu LACRIMI DE DAVIDUC SPERIOS.

Se speriase rau de tot, saracutul, cand a tras Bogdan fotoliul-pat cu rotile pe podeaua de laminat... dar pozele tot imi plac la nebunie...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Vaaaai de mineeee!!!! Pup buzica aia, uffff shuparat mai sunt.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dflavia spune:

Lorich gand la gand deci ai rezolvat cu programul, ia sa vedem ce ai lucrat

vroiam sa urez si eu LMA sarbatoritilor inclusiv printesei mele de 6 luni, fetele cand zboara timpul asta? eu deja ma simt mai imbatranita pe masura ce creste asta mica, ma gandesc serios la bb 2 acu pana se mai poate....

miss am ramas fara cuvinte e un scump piciul tau

bratafel la inca multi ani ... de casnicie!!

Dolores Patrick luptator, ma bucur ca n-a patit nimic

imi plac si mie surorile cochete Stefania mea o ia si ea pe urmele lui Mati, vedeti aici

si pe mine ma prinde de fata/nas/par cand o iau in brate, l-a prins pe tat-su de nas de l-a durut 2 zile

fetele care va chinuiti cu diversificatu va inteleg perfect, noi de o luna suntem tot la suculete pireu nu vrea deloc, supa nici atat, of perseveram, vad ca Eva a luat-o deja mai bine....

cleo78 harnicuta harnicuta hai si pe la noi ca ma paste o lennnneeee

va pup fara numar

Mami de Stefania 11.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

Citat:

Voiam sa va arat si niste poze cu LACRIMI DE DAVIDUC SPERIOS.

Se speriase rau de tot, saracutul, cand a tras Bogdan fotoliul-pat cu rotile pe podeaua de laminat... dar pozele tot imi plac la nebunie...

Poze cu noi

e un dragut si un scumpic dulce si iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

Miss imi pare ff faina lista de diversificare dar cu ulei de masline nu se poate?
Cleo ce fain tu azi ai scapat,eu acum imi bat capul sa vad ce sa mai fac de mancare ...spor la treaba.
Eric a facut un pic de febra dupa vaccin dar cu un pic de paracetamol sper sa ii treaca in rest e tare marait ...si nu prea vrea mancare ce sa facem ...
MAI PROFIT UN PIC SA VA SCRIU PANA UNA ALTA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Va invit la capitolul 42

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput