Facem sau nu vaccin antigripal?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Lory, te rog nu mai deturna sensurile a tot ceea ce spun ca nu e deloc constructiv. OK?
Deci in acceptiunea mea : a-ti vaccina copilul e una, a ti-l vaccina de absolut tot ce iese pe piata e alta. Si eu l-am vaccinat de tot pt ca nu sant suficient de informata si nu imi pot asuma riscul sa ma insel, deci m-am lasat pe mana doctorului, desi cu oarecare parere de rau, caci sant totusi vaccinuri pe care le-as fi sarit sau amanat, dar n-am indraznit, si oricum in ziua de azi majoritatea sant penta hexa si nu poti alege ala da ala nu. Dar am o oarecare stangere de inima ca mi-a vaccinat copilul inainte de varsta recomandata pt BCG ca vezi doamne plec in zona de mare risc, adica in Romania. Si probabil ca o sa ma opun varicelei. Am inchis paranteza pe care o consider necesara ca sa nu mai incerci s-o deviezi iara ca-s anti-vaccinuri vezi doamne.

In ce priveste legatura intre diabet si vaccinare, uite iti trimit primul link care mi-a picat pe mana in care se infirma aceasta ipoteza (al asociatiei medicale canadiene).
http://www.cma.ca/index.cfm?ci_id=38396&la_id=2
Nu de alta da sa te lamuresti si tu ca asemenea ipoteze au existat, si deopotriva sa-ti tai elanul sa mai dezvolti un subiect care pt tine de "bazaconii", pt mine avea totusi o logica : diabetul este o boala auto-imuna. Interventia mea fusese strict legata de reflexia Ruxandrei, pe care o impartasesc, si anuntasem din start ca nu avea valoare stiintifica caci nedemonstrata.

Prin opozitie cu recomandarile romanesti, echivalentul oficial francez in ce priveste vaccinarea copilului cu anti-gripal :
www.hcsp.fr/hcspi/explore.cgi/hcspa20080201_Grippe.pdf
poti observa ca se mentioneaza doar vaccinarea membrilor familiei sugarului de 0-6 luni. Restul pauza gol. Doar ca fapt divers.

Si fiecare decide ce vrea. Anca-Wish ne-a cerut parerea, lasa-ne sa ne exprimam si pe cele - putine se pare - care n-am dat fuga la farmacie. Nu instaura dictatura te rog, oricat de tentata ai fi ca mare admiratoare a fortelor armate si de securitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu nu-mi vaccinez copilul in primul an deloc si - sper sa rezist la presiunile exterioare - nu vreau sa-l vaccinez niciodata. Mai bine ii dau suc de portocale proaspete si-i intaresc sistemul imunitar in mod natural decat sa-i las pe medici sa-i injecteze in corp mercur, formaldehida si hidroxid de aluminiu in doze de 25 de ori mai mari decat ar putea corpul lui sa elimine.

Vaccinul antigripal mi se pare o afacere tare buna. Pentru producatorii lui.

Ah, si ca sa nu existe neintelegeri: eu sunt clar impotriva vaccinurilor.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Din ce am inteles eu din articol, vaccinurile in general sunt asociate cu posibilitatea de aparitie a diabetului si nu vaccinul antigripal in mod deosebit. Din pacate nu am inteles prea bine daca statistic s-a ajuns la aceasta concluzie. Asa si eu va pun un art, numai sa-l gasesc, despre legatura dintre antibiotice si cancer, adica s-au facut cercetari pe indivizii care au luat f mult antibiotic la viatza lor si incidentza cancerului si statistic s-a dovedit ca exista o legatura intre acestea.

avmaria dar la ce varsta se recomanda BCG la voi, ca aici se administreaza in primele zile de viatza si la fel si in RO dupa cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Nu am facut vaccin antigripal niciodata si nu am facut gripa deloc pana acum. Raceli usoare da, dar gripa nu-mi aduc aminte sa fi facut vreodata.
Cred ca vaccinul antigripal este promovat foarte puternic pentru ca exista interese de multe milioane de euro la companiile care il produc.
Bine, eu nici in gripa aviara nu prea cred (adica eu cred ca a fost pur si simplu o gaselnita pentru a vinde muuulte vaccinuri )..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Eu nu-mi vaccinez copilul in primul an deloc si - sper sa rezist la presiunile exterioare - nu vreau sa-l vaccinez niciodata. Mai bine ii dau suc de portocale proaspete si-i intaresc sistemul imunitar in mod natural decat sa-i las pe medici sa-i injecteze in corp mercur, formaldehida si hidroxid de aluminiu in doze de 25 de ori mai mari decat ar putea corpul lui sa elimine.

Vaccinul antigripal mi se pare o afacere tare buna. Pentru producatorii lui.

Ah, si ca sa nu existe neintelegeri: eu sunt clar impotriva vaccinurilor.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Sunt cu totul de acord! Vaccinul Engerix a fost interzis in alte tari pentru ca aprox 20.000 de persoane vaccinate au facut dupa vaccinare niste forme grave de paralizie a muschilor si la noi se administreaza nou-nascutilor la 10 min. de la nastere. Probabil ca nu este intamplatoare rata mortalitatii la NN in Romania...
Regret ca nu am fost informata inca de la inceput, as fi refuzat vaccinurile la copil.
Despre antigripal am auzit multe lucruri urate. Noi nu-l facem si nici nu-l vom face.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Vauva, oare sa fie asa la voi si in Romania pt ca pana la 3 luni se face vaccinul fara testul tuberculinic prealabil. Oare pt ca o fi mai simplu ? Sau pt ca sant considerate zone de risc? Nu stiu si nici nu ma preocupa.
La mai putin de 4 luni a fost vaccinat baiatul meu. Recomandarile atunci erau : cat de repede dupa nastere daca copilul apartine unei zone de risc (nu era cazul nostru), daca nu sa se amane pe cat posibil dupa 6 luni. Vaccinul devenea obligatoriu la intrarea in colectivitate. Oricum peste cateva luni l-au suprimat in Franta (in 2007).

In ce priveste articolul, bine ai inteles, nu vaccinul anti-gripal in persoana ar fi avut o incidenta eventuala asupra diabetului. Nici nu trebuia sa-l citesti, vizionarea titlului era suficienta - ca simpla "dovada" ca avmaria nu inventase "bazaconii" si ca n-a aflat despre asta la coada la piata.
Dar daca il scoatem din context, si daca nu urmarim firul discutiei, putem sa tot comentam pe text ca n-ajungem la nici un rezultat. Fara suparare da io a 3a oara n-o sa mai repet, oricate interpretari si rastalmaciri se vor mai face, si oricate ironii cu pusul de linkuri cu cancerul voi mai citi pe-aici. Am fost cred ca destul de clara cu exemplificarea cu diabetul, reciteste-mi posturile daca chiar te intereseaza opinia mea.

Sant subiecte care trezesc indoieli : la mine a fost zymafluorul : mi s-a recomandat si mi s-a proscris. Eu ce-am facut : m-am informat si am luat decizia finala. Probabil si autoarea topicului s-a aflat intr-o situatie similara, si de aceea a scris aici. Sant situatii in care poti afla pareri diferite de la persoane in care ai incredere, si atunci ai 2 solutii : ori califici increderea TA in aceste persoana, ori recurgi la a 3a, a 4a a 5a parere, citesti articole, te informezi intr-un cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Lory, te rog nu mai deturna sensurile a tot ceea ce spun ca nu e deloc constructiv. OK?
Nu de alta da sa te lamuresti si tu ca asemenea ipoteze au existat, si deopotriva sa-ti tai elanul sa mai dezvolti un subiect care pt tine de "bazaconii", pt mine avea totusi o logica : diabetul este o boala auto-imuna. Interventia mea fusese strict legata de reflexia Ruxandrei, pe care o impartasesc, si anuntasem din start ca nu avea valoare stiintifica caci nedemonstrata.

Si fiecare decide ce vrea. Anca-Wish ne-a cerut parerea, lasa-ne sa ne exprimam si pe cele - putine se pare - care n-am dat fuga la farmacie. Nu instaura dictatura te rog, oricat de tentata ai fi ca mare admiratoare a fortelor armate si de securitate.

Tocmai logica ma indeamna sa postez,sa-mi exprim nedumeririle legate de conspiratii ,de legaturi surprinzatoare etc.Pe net poti sa gasesti multe chestii fara valoare stiintifica si "nedemonstrate"care baga oamenii in sperieti.Unii internauti chiar se distreaza pe tema asta.
Ciudat,daca nu esti impotriva vaccinarii inseamna ceva rau.Eu i-am pus Ancai un link despre gripa in general(e adevarat o chestie oficiala,deci nedemna de luat in seama).Si asta tot ii repet:este un subiect prea controversat ca sa ia o decizie pe baza acestor postari.
Eu sunt impotriva dictaturii in general,nu sunt un admirator al "fortelor de securitate si a fortelor armate".din pacate,desi mi-ai studiat postarile ,n-ai extras esentialul.Intotdeauna am fost un critic al lor pentru ca familia mea a avut de suferit mult .
Daca exista vreun moderator,doresc sa-i transmit protestul meu legat de utilizarea unor idei din alte topicuri pentru atacarea mea ca persoana,idei nici macar folosite cu sensul lor initial.Se afirma ca sunt o "mare admiratoare a fortelor armate si de securitate",o chestie complet falsa.As vrea sa se afiseze topicul de unde s-a luat aceasta idee pentru a se vedea ce am scris eu acolo.
De asemenea,imi exprim speranta ca pana la urma acest topic va fi mutat acolo unde ii este locul.Subiectele legate de pro-contra vaccinare ajung intotdeauna la scandal.De aceea,nu vad rostul pentru care el mai ramane la "Discutii Generale".

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

avmaria nu a fost absolut nici o ironie din partea mea adresata tie, a fost doar un simplu exemplu ca sa arat ca se fac o gramada de studii in lumea asta, sunt multe subiecte de cercetare interesante dar trebuie doar sa fim putin atenti la interpretarea rezultatelorBCG nu se mai face nici in Finlanda de anul asta, decat daca circuli in zone de risc la fel si hepatita B. Dar totusi se ia in calcul aceasta posibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Eu ma vaccinez de ani de zile antigripal si bineinteles ca ma voi vaccina si anul acesta.
Pe Cristi l-am vaccinat 2 ani la rand, cand era mai mic... pe urma nu l-am mai vaccinat pentru ca ba se suprapunea vaccinul cu diverse imunostimulatoare (si pediatra nu vroia sa-l vaccineze), ba era racit cu muci si tuse...

Ingrid si Crist 5 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Vauva, iti multumesc pt raspuns, sincer mi-a mers la inima in acest context conflictual de pe post. Sant perfect de acord cu tine, sant o gramada de studii alarmante si e practic imperativ sa fim atenti cu interpretarea lor si sa nu le luam ca litera de lege, sa pastram o oarecare distanta. Cand vad ce amploare a luat aceasta exemplificare a mea, regret sincer ca am pomenit-o. Iti spun cu mana pe inima ca decizia cu nevaccinarea de gripa a copilului meu n-are nici o legatura cu ea, eu asa am simtit ca trebuie sa fac (sau mai bine spus sa nu fac), si nici nu am precizat de ce anume, cred. Imi placuse mult postarea Ruxandrei, si m-am aflat si eu in treaba sa intaresc cele spuse de ea legat de "legea actiunii si a reactiunii corpului" la imunizare - in care cred, desi nu cred neaparat in aceasta ipoteza pomenita cu diabetul (altfel nu ma mai chinuiam sa precizez ca nu e nimic demonstrat stiintific), dar pe care am luat-o totusi ca un nou semn de indoiala pe un fond de indoieli deja existente .

Mergi la inceput