Facem sau nu vaccin antigripal?
Raspunsuri - Pagina 2
Field_mouse spune:
Am facut si eu acu' 1 saptamana, am avut si starea de raceala usoara care a tinut o zi... Copii, in schimb, nu au avut nici o reactie adversa.
Pt cei care se tem de vaccin - anul trecut mi s-au imbolnavit copii de gripa... Febra 41,5 (la 2 ore dupa administrarea de nurofen + nevralgin), convulsii, etc. E muuuuuult mai rau decat mucii timp de o zi-doua dupa vaccin, credeti-ma... :(
ruxandra_sb spune:
Lui M i-am facut numai in primul si al doilea an de gradinita. Apoi am zis STOP. Anul trecut nu l-a facut si nu i-am resimtit lipsa. Iar lui G nu i-l vom face decat, poate, daca va reactiona urat la virozele obisnuite. Si oricum nu inainte de a intra in colectivitate. Dar as prefera sa nu i-l facem.
Noi adultii nu-l facem.
Impreuna cu pediatrul nostru am hotarat acestea.. este de parere ca prea multa imunizare nu este benefica in general, si in special pe terenul lor atopic. Si eu personal cred in legea actiunii si reactiunii.. undeva se produce un dezechilibru. Destul ca avem vaccinurile obligatorii.
de M (6) si G (1)
kariguld spune:
noi nu ma facut niciodata, nici macar cand erau copii mici. si nu raceau foarte des, cam de doua ori pe iarna. apoi, de vre-o trei ani, numai o data pe iarna, racesc.
iar eu, recesc nasol, o data la 4 ani. pe bune! asa mici dureri de gat am in fiecare iarna...
sotul nu are probleme cu raceala.
cand vine toamna, nu ne lipseste lamaia cu miere, zilnic. mai luam si Absorbant C, de la forever.
cred ca depinde foarte mult de imunitatea organismului, de felul cum ne-o mentinem...
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anca Wish Rufus, ce vaccin i-ai facut? Am inteles ca cel de la Cantacuzino ar fi cel mai bun. E adevarat? |
Anca...nu mai tin minte Nu urmaresc o marca anume, dar stiu sigur ca nu era cel de la Cantacuzino. Pe ala nu l-am cumparat niciodata.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
natynic spune:
Nu. L-am facut cu ani in urma de cateva ori si, coincidenta sau nu, au fost anii in care am facut cele mai urate viroze de iarna. Apoi nu l-am mai facut si, desi prin natura meseriei am venit mereu in contact cu oameni gripati, nu am mai facut acele forme urate. Vaccinul te protejeaza impotriva unei tulpini de virus gripal considerata a fi preponderenta in acel an. Atat! In rest, deturnand productia de anticorpi spre apararea de acea tulpina, lasa organismul cu imunitatea descoperita in fata altor, multor, tulpini de virusuri. Iar racelile banale de iarna (guturaiul) se fac oricum, n-au legatura cu antigripalul.
Nici fetitei mele nu intentionez sa i-l fac. Si mie mi se pare suficient de incarcata schema actuala de vaccinare obligatorie.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
_Ralu_ spune:
sa va zic si despre noi ceva...aproximativ on-topic.
anul trecut am incercat sa-i dau fetitei mele vreo 3 siropele(le-am luat pe rand, nu toate odata) imunostimulatoare si efectiv la o zi sau doua dupa prima administrare a racit....cum am oprit n-a mai racit deloc.
alta data i-am dat oscillo tot asa, pt imunitate...si iar a racit imediat a doua zi dupa administrare.
on-topic:
nu am facut niciodata vacin antigripal, nici noi nici fetita noastra si nici nu intentionam.
am destule cunostinte care au "cazut la pat" imediat dupa vacin...si inca dupa....in timpul iernii.
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
avmaria spune:
Da repede ajunge gripa in Romania de is deja pline spitalele - direct din Australia cu avionul (ca de acolo ne paste raul cu gripa iarna asta cica), ca in restul Europei nu ar fi ajuns inca (si presupun, Kay, ca nu ai informatia de azi sau de saptamana asta de la medicul respectiv) ! Precizez ca cel putin in Franta anul trecut a ajuns prin ianuarie, si inca nu si-a facut aparitia pe aici (sursa google) cica, pe wikipedia "ar incepe prin noiembrie" en general, in emisfera nordica. In Romania se cam confunda gripa cu viroza. E un exces de limbaj. Si eu in primii ani de Franta, cu mostenirea romaneasca, spuneam "am gripa" referindu-ma la o viroza. Eu personal am avut o singura data gripa in viata mea, si pot sa va spun ca n-o uit cat traiesc si nici n-o s-o mai confund vecii vecilor cu o viroza, cat de afurisita ar fi ea. Cine pomeneste de gripe anuale e clar pt mine ca n-a avut o gripa adevarata, si s-o tina tot asa.
In ce privestea vaccinarea, ma aliniez parerii lui natymic si a ruxandrei. Nici eu nu cred ca prea multa imunizare ar fi benefica. Recunosc ca nici nu am intrebat pediatrul, nu da alta da sa nu-mi spuna sa facem . A propos de ce spunea Ruxandra, despre "legea actiunii si reactiunii" am citit mai demult un articol despre marirea considerabila a cazurilor de diabet la copii si o eventuala cauza luata in considerare de cercetatori : imunizarea fortata a copiilor. Este doar o eventualitate nedemonstrata, dar pe mine m-a pus pe ganduri (pe un fond existent de indoieli)
cristina22 spune:
nici noi nu-l facem.Sfatul d-ritei a fost sub nici o forma la copil.
cristina si Andrei
natynic spune:
Am uitat sa spun ca mi-am intrebat pediatrul pentru fetita mea. Raspunsul: fructe, multe fructe cu vitamina C; atat.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
loryi1974 spune:
O sa fie o discutie pro-contra care o sa te bage si mai tare in ceata .......Nu cred ca asta vrei sa auzi...
Presupun ca medicul stie mai bine decat noi daca este"indicat" sau nu...
Ai auzit ca cei care fac vaccin sunt predispusi la diabet:"marirea considerabila a cazurilor de diabet la copii "care este o "eventualitate nedemonstata" desigur.
Si desigur ce mi-e o raceala,ce mi-e gripa ,tot pe-acolo...
Personal n-am "patit" niciodata nimic,poate doar un nas un pic curgator a doua zi.Copilul,desi reactiona prin febra dupa celelalte vaccinari,la asta nu a facut nimic.La 3 si 4 ani a facut jumate din doza de adult.
In afara de vaccin,nu am apelat la imunostimulatoare sau vitaminute.A racit,normal,dar nu a facut gripa.
Eu ,de exemplu,stiam ca oscilo nu are nici macar urma de virusuri,de aceea nu cred ca de la oscilo a putut sa raceasca a doua zi un copil.Celelalte ,ribomunil,lantogen etc,au asa ceva deci teoretic ar putea sa dea o reactie.