Facem sau nu vaccin antigripal?

Facem sau nu vaccin antigripal? | Autor: Anca Wish

Link direct la acest mesaj

Nu am facut niciodata si in fiecare an zacut din cauza gripei.
Despre vaccinul antigripal am auzit multe pareri pro si contra, dar putine au fost cele bazate pe experienta proprie.

Anul asta am vrea sa facem toti din familie, inclusiv fetitei noastre care are 4 ani.

Credeti ca merita? E indicat?

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

La copii nu ma pronunt..Dar la adulti iti pot impartasi experienta mea, in primul rand si a altor cunoscuti de ai mei, in al doilea rand.
Am facut vaccinul antigrip mai mult fortat de dr de familie, pe 27 oct a.c. A doua zi mi s-a inrosit zona injectiei si ma durea destul de tare, mai tarziu chiar mi s-a umflat zona putin..a trecut dupa vreo 5 zile dupa ce am stat cu comprese de apa rece..Asta una la mana..
In ziua urmatoare vaccinului a inceput sa imi curga nasul, si incetul cu incetul am racit:dureri in gat(desi f rar mi se intampla pt. ca am scoase amigdalele), dureri de cap,frisoane, nasul imi curgea ca la robinet..m-a tinut o saptamana si un pic dupa ce am bagat pastile in mine.. Am zis ca nu mai fac vaccinul asta in viata mea!!
Am zis ca numai mie mi se poate intampla..dar si sora mea si-a facut vaccinul anul trecut si la fel, a racit groaznic imediat dupa..
Sunt insa si pers.care nu au nimic, de ex. sotul meu a facut anul trecut avand copil nou nascut in casa..nu a avut nimic,nici o problema..
Acum fiecare reactioneaza altfel,nu poti stii cum va reactiona organismul tau..

www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea

Cristina si Alessia Stefana

Aniversare 1 anisor
Dupa varsta de 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu le-am facut la fete. Inclusiv Anei (este vaccin de o jumatate de portie, dar nu prea se gaseste, eu am cumparat unul intreg, am scos jumatate de ser si restul l-am bagat). Acum vreo 3 ani nu le-am facut si nu le-a fost bine (e vorba de cele mari). Este si parerea doctoritei noastre, in care eu am incredere de cand s-a nascut Ioana (15 ani).
Da, poate aparea durere la brat (la fetele mari a aparut, la Ana, nu) si poti avea si simptome de raceala, mai mari sau mai mici. E normal, in fond iti bagi in corp o portie de microbi, tocmai ca organismul sa dezvolte anticorpi.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Noi nu am facut dar fetitei da. A avut intr-adevar reactii de raceala usoara insa mi se pare normal. In schim la adulti reactiile sunt mai intense si de aceea nu ne-am facut si noi. Acum vreo 3 ani am facut si eu o reactie urata la vaccin. Avand in vedere ca nu am un job in care sa intru in contact cu multa lume zilnic nu-mi fac vaccinul. Nici anul trecut nu mi l-am facut si nici macar racita n-am fost.

Dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Rufus, ce vaccin i-ai facut? Am inteles ca cel de la Cantacuzino ar fi cel mai bun. E adevarat?

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Anii trecuti nu l-am facut (nici eu nici fii-mea), insa anul asta il vom face. Parerile celor in care am mare incredere au fost pro, chiar daca s-au mai gasit cateva contra.

De fapt l-am face chiar azi, de n-am fi racite amandoua. Asa ca asteptam sa ne treaca mai intai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

noi am facut toti 3, si nici unul nu a avut probleme.

Rufus, noi am gasit doza pediatrica fara probleme. Acum 2 zile i-am facut si a doua doza pediatrica si e ok.

Chiar nu am avut probleme. Dar dr Soniei mi-a spus ca sectiile sunt pline de cazuri de gripa sau viroze nasoale... asa ca eu stau impacata cu ideea de antigripal. Eu anul trecut cand l-am facut nu am luat decat un nenorocit de RSV care m-a tinut 3-4 zile, dar pe Sonia a tinut-o 1 luna...

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com
povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Pe baza a tot ceea am citit pana acum si a sfaturilor primite de la diferiti doctor eu nu am nici cea mai mica intentie in a-l face si nu l-as recomanda nimanui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Si eu l-am facut azi fetitzei mele de 2 ani. Si in Finlanda se recomanda vaccinarea copiilor mici si a batranilor, de fapt este campanie gratuita. si anul trecut i l-am facut si a fost bine toata iarna. Nu a avut decat ceva mucisori.Anul asta cu atat mai mult am tinut sa i-l fac tinand cont ca merge la gradinitza.

Mi l-am facut si eu in cate un an dar nu am avut cine stie ce reactii dupa si mi-a fost bine, adica nu am facut gripa in anul respectiv.

Nu stiu zau de ce vazut asa un "monstru" amaratul asta de vaccin antigripal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu fac vaccinul de vreo 3 ani, strea de rau se instaleaza a doua zi si ma manifest excat ca la gripa, ma dor oasele, capu' si mi-e f somn. In acest caz iau fie un algocalmin (pt ca durerea de cap nu o suport) sau un nurofen. Astea se pot lua fara a anula efectul vaccinului. A doua zi sunt ok. E normal sa iti fie rau si sa ai senzatie de gripa pt ca atunci faci anticorpi. Niciodata nu m-a tinut mai mult de o zi.
De cand fac vaccinul nu am mai racit ca pe vremuri cand muream de rau, faceam gripa din aia nasoala, am avut raceli simple, usor de suportat. Poate conteaza si tipul vaccinului, eu mereu am facut din cel romanesc.

Atentie sa nu fiti alergice(i) la oua !!!!!! Este facut pe baza de oua.. Si fff important sa nu fiti raciti in perioada in care il faceti sau sa nu fi avut contact cu o persoana racita ( e posibil sa se fi instalat deja o raceala si sa nu isi mai faca efectul).

Eu va sfatuiesc sa il faceti, nu stiu daca e bun pt copii dar pt adulti e ok. Parerea mea.....

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Eu il fac de vreo 5 ani incoace si n-am avut niciodata efecte secundare. Racelile inevitabile de iarna sunt mult mai usoare.

Mergi la inceput