Oligospermie -cap.31

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

asa cum a zis si sun_flower gravitatea varicocelului se masoara in grade. sotul meu a avut grad II-III. si nu se trateaza medicamentos, doar chirurgical. la inceput nu te doare, nu te jeneaza, nu ai nimic. insa in timp testicolul cu pricina se lasa mai jos decat celalalt, sotului meu i s-a intamplat asta, si apoi se umfla si doare. si atunci ajungi la cutit. nu ai incotro.

poze, Just Me
Infertilitatea este o boala
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anutza_B spune:

Fetelor... problema sotului meu cu varicocelul este destul de veche. Pe vremeas cand a descoperit problema nu se pune problema de fertiliate ... El s-a dus la doctor pentru ca avea dureri destul de mari, dureri care se lasau pe picior. I s-a spus ca trebuie operat, dar ca un facut, dupa ce trecuse pe la mai multi doctori si se hotarase in sfarsit sa o faca .... a aparut scandalul cu Ciomu .... si s-a terminat povestea... a refuzat sa mai faca operatia. Dupa ani si ani, cand am inceput sa facem investigatii pentru fertilitate, am ajuns la acest urolog (Dr. Bucur), care i-a confirmat varicocelul, fara sa-i atribuie un grad si dupa ecografie i-a spus ca nu se pune problema operatiei... El s-a bucurat foarte tare de aceasta veste si desi a fost singurul medic, dintr-o serie de cinci, care i-a spus ca nu se impune operatia, el a imbratisat acest sfat si l-a luat cu titlu de absolut... Eu o sa insist sa mai cerem o parere si eventual o sa apelez la unul dintre doctorii recomandati de voi. Va multumesc inca o data pentru sfaturi.

Mergi la inceput

Delphinas ... eu am trecut de faza de acalmie ... am aproape 31 de ani, am tot ce si-ar putea dori cineva, mai putin un copil. Ani de zile am muncit pe branci ca sa punem o afacere pe picioare, sa ne luam casa, masini si mai ales sa ne facem o situatie pentru a putea oferi copilului nostru tot ce nu am avut noi... Am un gol imens in suflet! Stiu ca e corect ce spui, ca ar trebui sa fiu mai calma si mai rabdatoare, dar ceasul biologic ticaie si nu stiu ce rezolv daca las tmpul sa treaca si nu rezolv nimic. Pentru a rezova o problema, trebuie intai sa o constientizezi ... si aici am eu ceva probleme cu sotul meu. Stiu ca barbatii au un ego imens si cand sunt intr-o asemenea situatie, primul impuls este de a nega existenta problemei prin ignoranta ... Intre noi s-a instalat o raceala din cauza acestei probleme ... dar nu vreau sa stau cu mainile incruciste. Nu vreau sa ii ofer lui confort psihic nediscutand problema si in schimb eu sa ma urc pe pereti. Isi doreste forte mult un copil si imi repeta zilnic acest lucru, dar spera sa apara pe cale naturala. Datoria mea e sa il scutur si sa il fac sa inteleaga ca problemele nu se rezolva de la sine si daca este nevoie si nu exista alta cale sa apelam la FIV + ICSI.

Mergi la inceput

evanescence si noi avem o groaza de prieteni cu copii si sincera sa fiu, desi sunt ca sarea pe rana nu incerc sa-i evit, din contra, de cate ori am ocazia stau in compania lor .... ma fac sa inteleg mai bine pentru ce ma agit si pentru ce sufar si plang aproape zilnic....
Cand mi s-a nascut nepotica am plans de m-am prapadit, dar dupa ce m-am adunat, m-am dus sa o vad. Le-am botezat copii prietenilor si le-as boteza la toti ... sunt la nasu' SRL. Vreu cat mai multi fini si la toti le acord atentia si dragostea necesara.... ii consider copii mei de suflet. Stiu ca doare cand ii vezi pe toti cu copii si ei discuta despre formula, despre modele de biberoane si scutece.... dar mai bine cu prietenii decat singura si trista... stiu ca e aiurea cand toata lumea te intreaba ... "voi cand faceti un bebe??" ... si tu zambesti stramb si ii raspunzi ca incerci de ceva vreme, dar ai probleme si nu rezulta, iar lor le pica fata si isi exprima regretul, apoi schimba brusc subiectul ...
Incearca sa nu te izolezi, ca o sa-ti fie din ce in ce mai greu...
Oricum iti tin pumnii si sper sa scapi de tot calvarul asta si sa fie cu ochisori la testul de pe 19.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elflo spune:

Vreau sa va spun si eu ce mi se intimpla acum pentru a va reda si voua speranta.
Asadar, in urma cu 2 ani si ceva, incepind investigatiile pentru a vedea de ce nu facem un bebe, la prima spermograma avem un rezultat bomba: oligoastenospermie severa( nu am biletul la mine, dar din memorie va spun ca nr era 3.5 mil si motilitate redusa tare).
Mergem la Bucuresti, repetam spermograma la d-na Matei, acelasi rezultat. Tot dumneaei ne recomnda pe dl dr Ciurel la care ne si prezentam imediat. Il consulta pe sotul meu si ii spune ca are un varicocel( nu avusese niciodata nici o jena si nici nu-si dadea seama ca ar avea ceva)si ar fi bine sa se opereze. Ma duc apoi la dl dr Tutunaru care imi spune cu foile in fata urmatoarele: daca eu as fi in situatia asta, as face operatia!Eu aveam ovulatie, nu facusem nici o stimulare, nu luasem nic un tratament. Asadar, plec de la dr Tutunaru care imi spune: mai discutam dupa operatie si dupa o noua spermograma.
Trece un an pina se convinge sotul meu sa se opereze( astepta cum spuneti si voi, sa se rezolve de la sine)- mai exact acum un an, pe 14 februarie se opereaza prin laparoscopie la Iasi, nu la un medic urolog, ci la un chirurg generalist( sau nu stiu cum se cheama, ca opereaza tot ce tine de torace, abdomen), respectiv prof Tircoveanu.
Dupa 3 luni il rog pe al meu sot sa repete spermograma, dar ....amina...bineinteles trebuia sa se rezolve si asta de la sine. In fine, dupa discutii si paradiscutii, ma supar pe el mai tare saptamina trecuta si ieri isi face spermograma.
Azi a fost dupa rezultata si .....bucurie mare....normospermie: 25 milioana, motilitate foarte buna....oricum, la concluzii: normospermie!
Nu-mi vine sa cred nici acum ! Ma gindesc la tot felul de " minuni": sa nu-i fi inversat borcanasul cu " miere" cu a altuia care e ok...in fine...incerc sa-mi revin....a revenit speranta!!!!!!!
In toata aceasta perioada nu a facut tratament. Stiu ca a mai luat sporadic Permen si Urinal.Cam asta este povestea mea, nu avem bebe, dar am inceput sa sper din nou ca voi avea si un copilas!( desi anii nu ne iarta si trebuie sa ne grabim tare, eu fac 35 si el 40)
Va pup si sa nu pierdeti speranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

Elflo Felicitari,cu asa o spermograma sigur o sa reusiti sa va tineti in brate cat mai curand.Mult succes !!

http://tt.lilypie.com/lHAMp2.png

Mergi la inceput

Ce mai faceti fetelor....nici o veste ? nici o noutate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

noi mergem azi la scos firele. sperams a fie bine. se simte ceva mai bine sotul meu. chiar bine spre foarte bine se simte. l-au lasat durerile groaznice de cap si spate. nu mai ameteste. e ok pot spune.
vom vedea ce tratament ii va mai da sa faca si sa vedem cand vom avea liber la
evanescence nu te mananca degetele sa faci un test de sange???
poate vii cu vestea mare.

poze, Just Me
Infertilitatea este o boala
ambitioasa

Mergi la inceput

Delphinas Doamne ajuta sa fie totul bine...acum dupa operatie aveti sanse mari sa revina totul la normal si sa faceti muuulti
3 iti ajung ?

Pe mine ma manca tare de tot degetele daaar trebuie sa mai astept...e foarte greu si mi-e tare frica totusi.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui evanescence

Ioana
Ma bucur ca mai intri pe la noi....ce mai faci ?

Evanescence multumesc pt intrebare, nimic nou la mine, din lipsa de timp nci nu prea scriu, am intrat insa sa raspund ref la varicocel, pt ca al meu a trecut prin operatia asta si ne-am informat destul la vremea respectiva, vroiam sa spun ca nu este ceva de speriat, este necesara nu numai pt imbunatatirea spermogramei, ci pt sanatate, varicocelul netratat oricum evolueaza si tot operatia este solutia. Ma mir ca unii medici nu recomanda operatia..daca chiar e cazul.

Delphinas, ai sa vezi ca sotul tau o sa isi revina repede. Iti doresc sa nu dureze mult si sa ajungi graviduta!

Va pe toate si sa auzim numai de bine!

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput