Oligospermie -cap.31
Raspunsuri - Pagina 11
AILEN spune:
evanescence, si eu sunt curioasa de amanunte cu privire la costurile FIV-ului la Spitalul Bega din Timisoara. Tu cu care dr. urmeaza sa faci FIV-ul?
sun_flower04 spune:
uraaaaaaaaaa pentru evanescence. Iti tinem pumnii de acum. Asteptam detalii despre procedura si despre FIV la Timisoara.
la toate fetele
evanescence spune:

Deci eu am fost ieri la Dr. Bernad Elena la consultatie,adica am fost cu dosarul si l-am studiat impreuna....am stabilit ca o sa facem INSEMINARE in Februarie pe ciclu natural ca am insistat eu ca nu vreau stimulare,tinand cont de spermograma proasta stiu ca nu e asa simplu sa raman gravi si am luat in calcul mai multe inseminari care nu puteam sa le fac daca fac stimulare trebuie sa faci pauza de cateva luni intre IA....
Pe parcursul discutiei zice Dr ca daca nu e sperma buna in ziua inseminarii putem recurge la donator sau daca nu dorim incepem protocolul pt FIV am zis imediat ca nu ne permitem ca stiu ca costa enorm de mult intre 2000-3000 euro...la care dansa zice ca la ei costa 600 euro....am ramas socata am spus ca nu am stiut ca e asa ieftin ca faceam demult,dr a zis ca e asa ieftin pt ca e spital de stat si ca exista in cadrul spitalului un centru de fertilizare de multi ani....si ca daca faceam la privat atunci intradevar costa cativa mii de euro
A mai dat si un telefon la o colega si aceasta ia confirmat ca pretul a ramas la fel 600 euro si in banii astia intra tot adica ecografii,recoltarea ovocitelor si embriotransferul...nu se plateste nimic in plus decat stimularea.
Deci eu zic ca e super 600 euro putem sa ducem si noi daca e cazul sa nu reusesc la inseminare asta costa 150 euro,deci a ramas sa fac prima IA in Febr si apoi vedem ce se intampla si daca nu avem noroc am stabilit ca vom face FIV la Tm.
Acum trebuie sa vb cu cunostiinta asta sa vad unde a facut nasa ei FIV ar fii super macar sa cunosc si eu un caz de reusita acolo.
O sa mai revin cu informatii 
http://tt.lilypie.com/lHAMp2.png
Delphinas spune:
evanescence bravo!!!
o sa vezi ca va fi bine. ma bucur ca ai reusit sa gasesti dr asta care sa-ti aduca zambetul pe buze si optimismul in sulfet.
poze, Just Me
ambitioasa
alla76 spune:
buna ziua fetelor si un weekend minunat va doresc.
e prima data cand scriu pe DC (am mai postat acelasi mesaj si la azoo), inca nu sunt foarte obisnuita cu forumul de aici.
weekendul asta o sa iau subiectul de la capitoulul 1 si sunt convinsa ca voi gasi raspuns la multe din intrebarile care nu ma lasa acum in pace.
Pe scurt la noi e cam asa. Incercam si noi de 6 luni. Analizele mele sunt se pare in regula (am facut cele uzuale iar hormonale am facut doar prolactina si TSH care sunt ok). Doctorita mea ne-a recomandat luna trecuta o stimulare cu closty, pentru ca se pare ca organismul meu nu si-a revenim pe deplin dupa AC folosit vreme de vreo 5-6 ani. Am lasat AC in primele luni ale lui 2008 (februarie, martie) si uite ca totusi...
august - CM de 44 de zile
septembrie CM de 34 (eram fericita crezand ca intru si eu in normalitate)
octombrie - CM de 38 de zile
noiembrie am avut o CM de 48 de zile m-a terminat intarzierea!
Cam astea sunt motivele pt care doctorita ne-a recomandat in decembrie o stimulare cu closty. In Z12 la monitorizare eram mandra posesoare a 2 foliculi 1.6 si 1.1 si au venit sarbatorile deci imposibilitatea de monitorizare eco exact cand era mai interesant. Oricum in Z20 am avut un test de ovulatie +. Luna a fost oricum fara rezultate si apoi a venit rezultatul spermogramei, cu concluzie Oligoastenozoospermie cu valori ph 8.5, culoare normal, vascozitate anormala (picatura > 2 cm), lichefiere anormala (absenta lichefierii la o ora) aglutinare redusa de tip mixt , mobilitate la 1 ora 46% dintre care 28% in mobilitate normala progresiva; la 4 ore 31% dintre care 20% in mobilitate normala progresiva; spermatozoizi/ml 12 mil/ml; nr total spermatozoizi36 mil, nr leucocite 0.2 mil/ml; spermocitograma - forme atipice 22%,anomalii: cap mare 3%, cap ascutit 4%, cap vacuolat 5%; gat indoit 6%; flagel incurbat 3%, flagel scurt 1% , forme tipice 78%.
Am scris toate rezultatele in speranta ca voi, deja trecute prin dilemele momentului cand te lovesti pt prima data de problema asta veti sti sa ma scoateti din ceata!
Deci - joi am fost la doctorita mea cu analiza in dinti, stiind ca de duminica ar fi trebuit sa incep a 2-a luna de stimulare cu closty, eu nemaivazandu-i rostul in conditiile actuale. Si am avut dreptate: doctorita ne-a trimis direct la kaali debrecen.
Fetelor...
La ce sa ma astept?
De Joi sunt pe net cum am putin timp, incercand sa aflu cam la ce sa ma astept.
Cel mai dureros din toata consultatia de joi a fost intrebarea doctoritei, pusa de 3 ori: "Deci cati ani ziceai ca ai!?"Am 32!(Nu mi-a pus intrebarea de 3 ori pt ca are memorie scurta... stiu asta! Si mi-a pus intrebarea de fiecare data cand isi lasa ochii pe spermograma.
Prin urmare azi o sa scriem medicului de la Kaali, o sa solicitam o programare.
Pana atunci .. fetelor, la ce sa ma astept!
Va pup, va urez succes si ma apuc pe citit...de la capitolul 1 pagina 1!
evanescence spune:
delphinas
ma bucur ca ma sustineti ca nu am pe nimeni care sa o faca....voi ma intelegeti mai bine decat prietenele mele,cu ele nu pot discuta chestiile astea...ele se plang ca au facut copii prea devreme si acum nu mai au timp de nimic
e nedreapta viata,dar o sa iese soarele si pe strada noastra si sunt convinsa ca eu o sa imi iubesc copilul mai mult decat o femeie care l-a facut asa instant sa zic....nu vreau sa par rea dar intr-un fel o sa apreciez candva lupta asta grea care am dus-o si o sa-mi cresc copilul poate mai bine decat alte femei.....abia astept momentul acela
si nu va pierdeti speranta uitati-va la mine de atatea ori am vrut sa abandonez dar roata se intoarce mereu
evanescence spune:
alla76 
In primul rand bine ai venit pe forum 
primele 10 mesaje iti sunt moderate de aceea o sa apara mai tarziu
Nu te panica cu varsta 32 ani nu e MULT stai linistita....
Spermograma nu arata nici ea asa rau zic si eu in comparatie cu ce mai avem noi pe aici pe forum....12 mil merge si in primul rand e destul de buna mobilitatea 28 % - mob progresiva si forme normale 78 % eu zic ca e spermograma buna pt Inseminare uite in comparatie sotul meu are 14 % forme normale si mob 0 % si sunt tare optimista ![]()
In legatura cu KAALI nu pot sa te ajut,stiu doar ca trebuie sa te programezi intai prin e-mail sau tel si sunt si liste de asteptare dar e o clinica foarte buna si oricum aveti sanse reale
Imi pare rau ca ai si tu niste probleme dar nu am inteles nici cu foliculii de 1.6 si 1.1 ???? ce e asta cm? Eu am avut un folicul in Z9 de 16 mm....
Deci iti doresc succes si eu cred ca sigur veti reusi daca mergi si la Kaali e super acolo sunt profesionisti si cazul vostru mie nu mi se pare fara rezolvare te pup si sa mai revii cu vesti 
alla76 spune:
evanescence multumesc de primire.
si multumesc pentru informatiile despre FIV si inseminare la timisoara.
Timisoara era a 2-a varianta pe lista doctoritei noastre. si sincer ma bate gandul dupa "maratonul de informare" pe care il am de joi (de la consultatie) sa incercam si noi prima data o IA. luni o mai caut pe doctorita sa vad ce sanse pt IA avem in oradea si intre timp ne facem programarea pentru consultatie la kaali.
iti tinem pumnii pt 5-6 februarie.
evanescence spune:
Fetelor sa va uitati astazi la ora 18 la Emisiunea Romania te iubesc pe pro tv se discuta despre INFERTILITATEA MASCULINA subiect preluat de pe forumul nostru DC cu informatii actualizate despre tratamente,blog,petitia noastra etc
Nu ratati 
Filmul il puteti vedea aici
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-o-viata-ca-o-durere-continua.html