Copiluti de mai-iunie 2005 (89)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Oana, noi inca nu i-am zis nimic lui Andrei despre religie si DD. Sincer, nici nu cred ca o sa o fac curand, pentru ca acum nici nu ar pricepe. Si nici macar eu nu sunt lamurita care e treaba si nu am convingeri in vreo directie sau alta. Nici nu mergem la biserica decat la ocazii speciale si nici nu cred ca Andrei a vazut pe cineva facandu-si cruce.

In ce priveste criza de nervi, nu stiu ce sa-ti zic. Si Andrei are destule, zilnic as zice, dar nu chiar de asa proportii.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Poate nu se vede asa de bine din poze, dar eu nu vad nici un dezastru. Nu e cazul sa te alarmezi pentru atata lucru. O sa fac eu niste poze de camera devastata dar weekendul urmator.

Cat despre intrebarea legata de religie nici noi nu suntem practicanti dar credinta mea, mai ales, este mai conservatoare. Despre semnul crucii imi aduc aminte ca mai demult am mers la slujba de o sarbatoare, nu mai stiu care anume, dar predica preotului a fost chiar despre semnul crucii. Spunea ceva de genul ca este simbolul crestinatatii si nu trebuie sa ne fie rusine sa-l facem, sa ne enerveze la culme niciatat , dimpotriva trebuie facut cu evlavie si credinta, a folosit o expresie de genul ca trebuie sa "mergem cu crucea in frunte". In sensul ca trebuie s-o aratam cu mandrie, mandrie in sensul de invers al rusinii nu de opulenta. Intortocheat, dar in capul meu are sens. Motivul pentru care iti povestesc asta nu e ca sa iti fac vreo observatie ca nu vreau sa ne certam pe-aici pe motive religioase dar zici ca nu vrei sa intri in subiect si ca te enerveaza si gasesti gestul inutil, dar pe undeva crezi ca "trebuie" sa-l inveti sa-si faca cruce. Problema la faza asta e ca copilul copiaza ce vede la noi si cred ca esti de acord cu mine ca nu va invata ceva ce l-ai invatat pentru ca trebuie dar tu nu aplici pentru ca te enerveaza. Cel putin nu acum. E ca si cand l-ai invata sa arunce hartiile la cos dar tu le arunci pe jos pentru ca te enerveaza si ti se pare inutil
Pe Filip l-a invatat socra-mea sa-si faca cruce, si am impresia ca si spun in fiecare seara Inger ingerasul meu, dar eu acasa, cum am zis nu suntem practicanti desi mereu imi spun ca ar trebui sa hranim si spiritul nu numai trupul... Iar despre Dumnezeu am vorbit in functie de ocazie: cand am mers la impartasit, cand i-am explicat ce s-a intamplat cu tataia Misu, strabunicul lui care a murit acum 3 saptamani, stie cine este reprezentat in icoane, stie ca acolo este Doamne Doamne cand trecem pe langa o biserica etc. Lucruri de genul asta.

Inca o data te rog sa nu te superi pe mine pentru ce am scris. Greu e, frate, sa vorbesti pe forum pe teme religioase si sa eviti discutiile aprinse...

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Onixone cunosc prea bine furia lor ...www.dropshots.com/loreen#date/2006-07-01/19:46:58" target="_blank">aici avea Delia un an si-un pic cand a incercat , apoi nu gasesc pozele cu peretii pocniti cand mi-a spar o arcada cu dracii ei , insa un haos mult mai nasol decat ce ai pozat tu a facut anul asta cand sia scos tot din dulap , sertare, le-a aruncat pe jos , inclusiv lenjeria de pe pat ... nu stu care-a fost motivul ca era cu femeia acasa, insa haosul a fost ... eu prefer sa o las sa-si elimine furia pentru a nu declansa alte nenorociri, insa o supraveghez iar daca consider ca nici asa nu ajugem la un rezultat atunci ma orientez la fata locului...dar cert este ca des are crize de furie insa nu mai arunca cu lucrurile prin camera ... doar rage ...

Cat priveste facutul crucilor si a altor probleme religioase eu nu am sa fac parte din polemici pentru ca este un subiect la fel ca si cel cu alaptarea ...nu se ajunge la nici un rezultat si fiecare facem cum credem de cuviinta ...
Dar eu nu am sa ntervin in a invata copii sa-si faca cruci pentru ca nici eu nu practic sportul asta sau cel al linsului de icoane ...cade in sarcina bunicilor daca or vrea, insa nu voi perminte nimanui sa ii indoctrineze pe considerente personale...le las optiunea sa faca asa cum simt ,dar voi sta in spale lor sa nu o ia pe cai gresite.

Laura cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Andreea, nu am vrut sa discut subiectul pe larg pentru ca, eu, nu vreau sa enervez pe cineva.Nu pot sa zic ca nu cred in ceva, nu practicam si dupa cum am zis eu nu ma rog, doar vorbesc cu soacra-mea la nevoie si nu numai.e ciudat dar asa este.

Este logic ceea ce zici, de aceea am intrebat daca trebuie invatat, pentru ca nu vreau sa ii transmit ceea ce mie nu imi place.printre altel mancatul fructelor(mananc desi nu mai imi plac de cand am fost gravida).Si mananc numai ca sa ma vada el, poate asa ar trebui sa fac si cu crucea.Vroiam sa vad daca careva dintre noi a explicat copiluluice si cum.

Si acum daca tot l-am barfit pe fii-miu sa va zic si altceva.
Vine Alex la mine si imi spune: HAI SA NE JUCAM DE-A P_ _A A TATA!
Acum eu stau si ma gandesc ca proasta ca daca zice fii-miu vreo prostie nu pot da vina pe gradinita, ca altfel mi-ar spune in engleza.
Si in intreb inca o data de-a ce vrea sa ne jucam.El: acelasi raspuns.

Ca dupa 10 minute sa realizez ca acum doua zile saream amandoi in pat si cantam din Lion King Hakuna Matata(daca se scrie asa)! Si am facut legatura cu P_ _A A TATA!
LOL

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Loreen...ai dreptate.Jos palaria!Dezastrul tau e mai dezastru decat al meu.Era inevitabil caci alex nu prea face circ asa de zi cu zi.Si probabil s-a adunat.

Nici eu nu vreau sa deschid un subiect larg despre religie ca nu vreau sa imi pun streangul de gat, mai ales ca nu sunt fata de popa ca sa stiu multe.Si eu cred ca bunicii ar trebui sa explice, dar fii-miu nu prea are si nici nu va avea cu cine la noi in familie.Asa ca fapt divers tata cand era mic era fortat de maica-sa sa mearga la biserica cand era mic sa ajute preotul sau parca asa ceva(nu stiu cum se numesc copii care ajuta preotii), impotriva vointei lui.Deci cu tata am terminat ca nu vreti sa stiti parerea lui.Cu mama, slab...asa cum nici eu nu am fost educata in aceasta privinta slabe sanse cu Alex.
Am zis ca arunc altuia atributia asta din simplu motiv ca nu stiu sa o fac.

Andrea nu prea se vede ca e camera mica si nu am putut lua poze, pe jos e lenjeria de pe paturi, jucarii si ce mai era pe acolo.dulap in camera nu am decat ce se vede ca daca as mai pune dulap mutam patul afara.Stam practic intr-o cutie de chibrit.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am citit tot, ca m-am oprit la mesajul lui Onixone... Hai, mai, ca nu e devastata. Daca nu ma crezi, sa stii ca pun eu poze cu camerele fetelor mele devastate. Sa vezi acolo dezastru, singura diferenta este ca, daca acum citiva ani, cind imi facea Agata crize asemanatoare, intram in panica si ma speriam ca e bolnav copilul, acum am devenit imuna: ele fac, ele string, eu ma mai duc si le rog sa tipe mai incet, ca doarme bebe sau se sperie vecinii... ca eu nu ma mai sperii de mult. Tudora e un pic mai calma, dar are si ea niste iesiri citeodata... Dar Agata e mare si mi-a explicat ca ii vine sa sparga ceva cind cineva o enerveaza... si am intrebat-o daca i se pare ca e normal asa, ca uite, eu sint adult si am motive mult mai multe sa ma enervez, tati la fel si nu facem niciodata chiar asa. Raspunsul ei: eu sint normala, ca e normal sa te enervezi si sa te calmezi si daca te calmezi trintind ceva, atunci asta este! Voi sinteti anormali, ca va abtineti! Sau mi-a mai spus odata, dupa o criza din asta de nervi: ai si tu rabdare sa mai cresc un pic si nu voi mai face chiar asa!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! Pe aici si noi...cu bune si cu rele.
Sunt foarte ingrijorata ca a trecut o saptamana de cand Aly are nasul (?) infundat si se sufoca noaptea, efectiv horcaie pana se trezeste plangand, o aspir si ii pun diverse picaturi dar degeaba, nu iese nimic, am cumparat si umidificator dar fara mari rezultate.
Cu gradi merge bine, degeaba vreau s-o tin acasa ca-i racita, se trezeste singura dimineata si zice "mama, vlei melg ganidita!" si se apuca sa-si adune lucrurile, se chinuie sa se imbrace singura numai s-o duc! Acuma sta pana la 12, deci 3 ore, o gasesc lesinata de foame ca inca nu se lasa convinsa sa puna gura pe mancare acolo, sta la masa cuminte cu ceilalti copii si bea doar apa, imediat ce ma vede zice "mama, vlei bucata paine, doua!".
La noi ploua neincetat de vreo saptamana, e frig si n-avem tragere de inima la nimic, nici macar la cheltuit bani daca i-am avea.

Oana, cred ca-i perfect normal sa-si descarce nervii in felul acesta, astia micii inca functioneaza pe instinct. Aly a incercat de cateva ori sa devasteze prin casa cand era nervoasa tare insa n-am lasat-o de frica sa nu se loveasca, am luat-o repede in brate s-o consolez si se linistea, ba chiar o apuca rasul dupa aia.
Cu religia suntem in plop, noi suntem credinciosi dar nu practicanti si mergem foarte rar la biserica. Pe ea n-am invatat-o nimic anume insa gradinita apartine de parohie si au o calugarita-educatoare zilnic, cred ca o sa invete rugaciuni si alte cele acolo. Curand va trebui sa ne miscam posterioarele si sa mergem la biserica pentru ca luna viitoare se orgazizeaza acolo "Recita di Natale" (serbare) cu toti copilasii de la gradinita si n-as vrea sa se puna pe urlat ca nu cunoaste mediul, am mai dus-o de cateva ori cand era bebe mic apoi ne-am lasat pe tanjeala. In viitor v-a face "prima comuniune" si "cresima", pasi foarte importanti aici in viata unui copil si n-as vrea sa se simta exclusa, ea e botezata la catolici insa eu sunt ortodoxa iar tac-su divortat deci nu tocmai o fericire.

Va pupam pe toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In legatura cu crucea si religia, in general. Parerea mea, ca sa nu se interpreteze... este ca, spre deosebire de adulti, copiii au gindirea mult mai logica si mai simpla, iau lucrurile asa cum vin si nu-si pun intrebari, deocamdata, decit asupra lucrurilor care nu sint clare. Asa ca, in legatura cu subiectele delicate, m-am lasat pe mina lor, a Agatei si incet-incet a Tudorei: raspund doar la ce sint intrebata. Aici e mai usor de vorbit despre religii, despre modalitati de inchinare etc., pentru ca sint oameni de diverse religii, cu care a intrat in contact intr-o masura mai mare sau mai mica. Asa ca, am mers pe istoria lor, unul din subiectele mele preferate, de altfel. Dupa ce am definit scurt maleficul si beneficul, asa cum le vad eu, deci si divinitatea, i-am explicat scurt de ce au oamenii nevoie sa creada si dupa ce i-am precizat ca eu nu sint lamurita in aceasta privinta, dar ca ea poate ajunge sa fie lamurita chiar daca eu nu sint, numai ca e o chestie personala, eu nu o pot ajuta prea mult si nici altcineva si e mai bine asa, ca nici daca te ajuta nu e bine... am trecut la descrierea lor asa cum descrii orice mit. Am luat carti de la biblioteca si am vorbit pina acum despre orice religie am intilnit-o, scurt, la obiect. I-am spus ca noi sintem crestini ortodocsi nu pentru ca am vrut, ci pentru ca provenim din familii care au aceasta credinta, ca i-am botezat si pe ei la fel, dar ca e hotarirea ei daca va crede, daca va ramine in aceasta religie etc. Si i-am spus ca facutul crucii, pupatul icoanei, impartisitul etc. face parte din ritualul ortodocs, asa cum altii fac asa si asa si asa... Si ca oamenii ar trebui sa le faca numai daca cred sincer... dar multi le fac de ochii lume, lucru cu care nu sint de acord. E ca atunci cind crezi in Mos Craciun: cit crezi, esti emotionat la fiecare Craciun, ii scrii, il rogi sa-ti aduca una-alta, esti cuminte pentru ca vrei sa nu te uite cu cadourile... asa si cu Dumnezeu, e un fel de Mos Craciun, dar mai mare si mai tare. Dupa ce ai aflat ca nu exista, dar nu esti inca sigur, depinde de tine daca nu mai faci nimic sau pastrezi de exemplu anumite practici legate de el, cum ar fi cadourile, stii ca bucura pe oricine... Agata nu e inca lamurita nici cu mos Craciun, darminte cu D-zeu. Spune: mos Craciun nu exista, voi luati cadouri. Tu crezi ca exista? (deci nu e sigura). Nu i-am spus niciodata ca nu exista! Asa cum nu i-am spus nici despre Dumnezeu. I-am raspuns mereu ca nu stiu, teoretic nu are cum sa existe, dar asa nici povestile, nici printesele, nici zinele, nici visele... nimic nu exista. Si totusi sint frumoase si ne-ar placea sa existe. Asa ca, poate exista, dar intr-o lume paralela cu a noastra, cea materiala, in care palpam totul si explicam totul... cum ar fi cea a viselor. Si daca ne ajuta sa ne infrumusetam viata, sa trecem peste greutati cu ajutorul lor... atunci nu vad de ce nu... Nu stiu ce ati inteles din ce am scris, ca eu m-am pierdut pe drum. Dar cam asa merg lucrurile la noi. Stim de toate, dar nu facem nimic concret.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

bau, v-am speriat sau nu, am intrat ca sa fac prezenta

Oana mie a vrut sa-mi arunce Isabella intr-o zi cu scaunul peste picioare, iar mai nou, cind se enerveaza ma loveste, mi-a tras vreo cinci palme intr-o zi, n-am certat-o, doar i-am spus ca sint suparata si nu vorbesc cu ea , si-a cerut scuze dar eu m-am tinut tare pe pozitie si i-am spus ca nu accept . Cit despre religie, noi mergem in fiecare duminica la biserica, o data la ortodoxi, iar urmatoarea la catolici, ca deh, sotul si copilul sint catolici. Ii spun seara tatal nostru si nu se culca daca nu-i spun, chestie de obisnuinta, ii fac eu cruce, nici n-am de gind sa o invat sa fac, sau sa-i explic ce trateaza religia, pina nu o intreba. Deocamdata face cruce in legea ei, ca daca ar face in legea mea, ar iesi in alt fel . Te-am lamurit, e cam cum faci tu cu fructele, copilul ce vede aia face.

Teddy parerea mea, mai lasa fata vreo luna pina la ora 12, apoi spune ca vrei sa o lasi toata ziua, ca doar banii pentru plata ies din buzunarul vostru. si la noi ploua, ieri a fost cald, dar astazi din nou a inceput, noroc ca s-a terminat vacanta si eu am multe de darimat prin casa

Andra cum se mai simte Dragos ?

Androix si ce faci daca scirtiie canapeaua , te asezi pe ea, doar cind dorm copiii ?

Florentina i s-a intimplat si Isabellei saptamina trecuta sa scape cite un pic in chilotei, asta de vreo doua ori, dar era vina mea ca nu-i pusesem fortat papuceii in picioare si racise de la gresie.

Acum sa povestesc de domnisoara Isabella, astazi a fost prima zi de papita si nanita la gradinita. Era obosita la ora 15.30 cind am luat-o, dar mi-a povestit tot ce a papat si ca a facut nanita, si ce a desenat . eu in schimb am smotruit toata dimineata, iar la prinz am papat ca o pasarica si am tras un bocet, ca era prima oara cind mincam fara signorina si mai facea si soata misto de mine, cica ce am preparat bun pentru Isabella
Sper ca de miine sa ma obisnuiesc . Am intrebat-o pe educatoare cum s-a comportat Isabella si a spus ca foarte bine
Gata, dispar ca ma striga

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna dimineata! Vreti sau ...sau poate preferati o berica si papa bun , un dans din buric sau o baie energizanta?

Mergi la inceput