Pepenasi de iulie-august 2008 (30)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Caprioara nici sucuri nu ii dai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna fetelor!

Eu nu reusesc si pace sa tin ritmul cu voi!

Stefan este in vacanta si deci am si mai putin timp liber decat pana acum.De luni insa incepe din nou caminul.

Vorbiti pe aici de "tanti si nenea", anka, si eu ca tine...mor cand vad cum intra in vorba cu Stefan!! Intr-o zi mi-a venit de la poarta cu o napolitana in mana si mi-a spus ca ia dat-o o doamna...avea vreo 3 ani si noi eram undeva mai in spatele curtii. De fiecare data vin si eu cu replika " la cati nebuni umbla pe strada" dar o data o doamna chiar sa luat de mine nervoasa ca "ce, par eu a fi nebuna?? doamna sunteti dumneavostra nebuna daca va cresteti asa copilul "

kamelya sanatate buburuzei!

Mona, imi pare rau pt sotul tau care se enerveaza cand te vede la calc...nu stiu ce sa zic, ca al meu nu are treaba cu mine, insa are si el un hobby de care nu-l pot dezlipi cand i se pune pata, si trebuie sa arunc cu chiftele dupa el pe gemuletul de la atelier ca sa-l hranesc si pe undeva suntem chit asa ca nu am treaba cu el. Sotul tau are un hobby? Daca nu are, poate ar trebui sa-si caute si atunci te va lasa in pace .

flo1980, interesant articolul despre cezariana, insa eu una nu am avut nici o problema legata de luatul copilului in brate, iar doctorul meu nu mi-a spus niciodata ca nu as putea sa-l iau ca ar fi prea greu pt operatie. In rest, cam ce scrie acolo este ok, doar ca eu am fost mai toleranta la durere M-am linistit cititnd despre mancarimea in jurul operatiei ca pe mine acum ma mananca de imi vine sa-mi jupoi pielea inseamna ca se vindeca.

AnnaBaby, si eu am facut curat in dulapurile copiilor vai ce repede creste si Matei...am pus deoparte deja o cutie mare de hainite...unele care imi erau chiar dragi si speram sa-i fie bune mai mult timp...Chiar si la Stefan am pus deoparte ca a crescut si el in toamna asta.

turturica aoleooo a venit iarna la voi???Plsss ma lasi sa-ti trimit copilul meu cel mare care ma omoara cu intrebarea "cand ninge??". In fiecare dimineatza se urca pe caloriferul de pe hol (este din cel mai jos) isi lipeste nasul de geam si ofteaza "nu a nins inca..." si numara cate frunze mai are visinul pana cad toate ca sa poata veni zapada Sa vezi tu ce tzirc o sa am eu daca cad toate frunzele si nu imi vine zapada in curte....

Marina, dana, noi suntem in pline renovari, adica acum izolam casa cu polistiren si am pus polistiren+parchet intr-o camera si tot pe motivul umezelii si a mucegaiului. Sper cu treaba asta sa scap de umezeala ca mucegai nu a aparut inca si la iarna sa platesc caldura si nu frig
Marina, si noi ne-am facut un dulap mareee in perete, si am eliminat toate obiectele indosite peste tot, am muncit la el o saptamana intreaga dar a iesit super super si sunt tare manda de ce am realizat avand in vedere ca l-am facut in casa, mai mult sotul decat mine, dar no...io l-am ajutat stand cu copii . Daca vreti va arat poze !!

flo, da, daca este in brate...si el meu de unge pana la gat!!!

Biri, am vazut copii costumati!!!SUUUPERRR!Broscute si gainusa asa imi plac costumele de acest gen!hihi frumos.

trimit mesajul sa nu se piarda si revin

pup

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Si eu alaptez exclusiv si tot ca si Capri spre 6 luni o sa incep diversificarea. Nici eu nu ii dau nici un fel de suc, ii dau doar ceai in care dizolv solutie naturala pt costipatie de la humana 2 lingurite, ca era constipata si asa ne-a spus doctorita si este ok cu grautateas are 7400 la apropae 4 luni si abia astept sa vad cati cm?? o sa ne masoare doctorita la 4 luni cand facem si vaccinul.

Andreea de Denisa(11.07.2008)
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125120

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

The_andreea, nici Matei nu se intoarce! pe nici o parte.El are 7,700 la 3 luni jumate. poate pana la 4 luni face cat al tau si papa numai san ca io nu ma grabesc inca cu diversificarea.

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Newborn - 1 luna - Plange daca e prea sau sub stimulat, e treaz o ora la din 10.

1 - 2 luni Stimulare visuala- incepe sa urmareasca sunetele si obiectele

2 - 3 luni- recunoaste fetele si sunetele- se joaca cu mainile si picioarele - capacitatea de a prinde in mana abia se dezvolta- apreciaza imaginile de contrast gen alb-negru.

4 luni - incepe sa exploreze lumea prin gust- urmareste obiecte care se misca - e capabil sa isi sustina ceva din greutate pe picioare- incep sa apara dintii.

4 - 5 luni - arata interes in culori puternice- incepe sa dezvolte preferinte- apuca si muta obiecte.

5 - 6 luni- capabil sa se concentreze pe o jucarie la un moment dat- se poate intoarce de pe burta pe spate.

6 - 7 luni - incepe sa inteleaga ce sa faca cu jucariile si diferitele obiecte - poate sa scuture o jucarie - are reactie la vederea de sine in oglinda- se intoarce de pe spate pe burta si invers.

7 - 8 luni - realizeaza ca un obiect poate fi ascuns sub un altul - ii place jocul de v-ati ascunselea- sta in funduletz singur- se intinde dupa obiecte- incearca mersul de-a busilea.

8 - 9 luni- merge de-a busilea- intelege conceptul de a construi (pune obiecte unul peste altul, nu conteaza ordinea)- muta obiecte dintr-o mana in alta- incepe sa imite sunete.

9 - 10 luni - intelege unele fraze- incepe sa construiasca, sa puna obiecte unul peste altul si sa strice jucarii - arata cu degetul- sta in picioare cu suport.

10 - 11 luni - intelegerea limbii si a frazelor se dezvolta- construieste- apuca obiecte mici- merge sustinut pe mobila- ii place sa se joace cu mainile.

11 - 12 Months - continua sa inteleaga limjajul- poate sa se urce (sau incearca) - apreciaza si initiaza joaca cu alte persoane.
Madalina, mami de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Poveste muzicala Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Poveste muzicala Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

VIKY, LA MULTI ANI! , SA FII FERICITA SI TOT CE ITI DORESTI
GALLYB, ne-am gandit si noi ca s-a speriat la inceput, dar nu stiu cum sa procedez acum sa o determin sa ii placa. Absorbantul e cu carbuni si tine cca 2 luni.Noi am cumparat de la Praktiker, absorbantul e 35,99 ron si rezerva 20 lei si contine doi carbuni
DANA, si noi tot leganate sau cu tzitzi dormim. o singura data a adormit singurica in timp ce isi sugea minuta, dar a dormit doar 10 minute. Cu caca mi s-a intamplat si mie dar suntem pe alaptat exclusiv si e normal, tu parca dai si supliment de formula sau ma insel?
VIOLETA_TM, , eu intentionez sa incep la 6 luni diversificarea, sper sa am suficient laptic pina atunci. Nu ii dau nici ceai nici nimic altceva.Deci si la voi a fost plangacioasa la inceput la baita, inseamna ca nu-mi ramane decat sa am rabdare
ANA_A noi am izolat, dar tot facem mucegai in dreptul geamurilor. Poate tu esti mai norocoasa.
Cu bebe2, la noi si primul a venit abia dupa 10 ani deci putin probabil ca o sa mai vina un al doilea. Cum o vrea Dumnezeu, deocamdata abia fac fata la unul.
Gata fug ca mama a scos fata la plimbare si eu in loc sa fac curat si sa pregatesc hainele ptr diseara la botez bantui forumul. Pupici la toata lumea, poate mai intru dupa ce termin

Speranta moare intotdeauna ultima!

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
minunea care ne-a luminat viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

Helou fetele!

Nu am mai intrat ieri decat sa va citesc...k nu am avut timp..am dormit k o vaca ieri toata ziua am profitat k bebe a fost somnorica toata ziua...si mam babat in pat langa el..si cum vedeam k da semne sa se trezeasca ii bagam tatzy in gura k sa adorma la loc...sa pot sa sforai si io..mama nebuna ce sunt!

Andreea Noi la 2 luni avem 5.500 cu tot cu pampers pipilit si cacacit..deci cam vro 5.450..am luat intr-o luna 1,350..aproapre dublu decat trebuia...si cred k la 4 luni va ajungem si noi la greutate Nici bebe al meu nu se intoarce decat foarte rar dupa burtica pe spate..dar cred k o ia la vale...nu o face intentionat...sau...mai stii...k nu lam vazut...

Mona ma bucur enorm k se vindeca rana...imi era asa mila de tine cand povesteai de cris k e cam rautacios...si sa ai grija de bebe mic...cu rana aia..te admir pt puterea ta

Uofff..sa trezit bebe si eu nam terminat de comentat pe acilea...am lasat si hainutele sa le calc in mijlocul camerei..am apucat sa calc decat jumate...k sa mai citesc si eu aci...
Am mai pus poze la semnatura...ieri...cele mai noi poze sunt la ultimele pagini pe site..cine vrea sa vada copilu meu radu-vacutza. radu-vaccinatu si radu-balosu

Pupici..revin cand mai apuc...

Denisa mamy de Radu Mihai 27.08.2008

Dovlecelul meu
Poze Cu Sufletel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Ufff, neuronii mi's pe undeva prin zona. Iei iegzista stiu io sigur .

Vicky

gallyb pupam sa treaca okisorii

ralirali bine te revedem!!!

Apa de bibe - io fierb apa planta shi o mai las shi sa se aseze k tot gasesc pe fund (nu pe al meu ) diverse cantitatzi de depuneri de minerale. Dupe aia o torn ushor in aaaalte sticla ladand balaurii in cealanta. Asha. Si am mereu 2 sticle preparate shi pline. Sa va pove mai departe k s vedetzi ce face leneshu' intelijent. Booon. Imi pun in tooooate bibele cate 140 ml apa preparata dupa retzeta de mai suuus. Shi mai am un termos miiic de 250ml in care am mereu apica preparata da' fierbinte. Shi mai am doza de la Avent cu 2 portzii de lapte pregatite. Cand vine MOMICA shi suna sirena de alarma ... sar in bucatarie, pac biba cu 140ml apa rece, pac inca 40j de ml de apa fierbinte din termos, pac 1 portie de laptic din dozatoru' Avent shi in 30 de sec in cu limba scoasa la shefu' shi cu tasku' indeplinit

Ankule ai dreptate cu "unde mananca 3 mai incape 1 gura". Asta kre' k era pe vremuri cand oricum toata lumea era saraca shi isi purtau hainele de la unul la celalalt shi mare atentie din partea parintzilor nu capatau k oameni saracii erau innebunitzi sa faca rost de painea cea de toate zilele shi nu sa empatizeze cu cupilu'. Ereau multzumitzi daca ala avea ce sa bage in gura shi punct. Shi normal k dak faceai rost de iarba de 1 ciorba, nu era mare lucru sa mai pui oleak de apa sa iasa shi portzia a 4-a. Pe principiul de mai sus ai putea cel mult sa pui mana sa duci un blid de mancare unui om sarac da' nu sa faci un copil. Calitate nene, nu cantitate.
Nu stiu sigur daca il voi mai face pe al doilea. Teoretic vreau tare mult ... da' nici sa aduc suflete pe lume numa' asha k ma fac ei pe mine fericita ... Eu chiar vreau sa ma ocup de copilu' asta, eu personal ... sa stiu cum creste, cum gandeste, ce crede, ce simte, de ce ii e teama, ce spera etc etc. Nu pe principiul copilul il faci ca el creste. Shi cand imi imaginez mersul la servici ... ajuns acasa seara pe la 8 cu creierii varza shi copilu' crescut de bunica shi bona ... (ma refer mai incolo) ... ma chem mama de seara shi de we. Stiu ca totzi am crescut asha dar asta nu e o consolare pt mine. Cred ca se poate shi mai bine ... sau ... intr-o lume ideala se poate . In fine ma intreb cum voi impartzi putinul timp la 2 ... Sau poate ca daca tot ai putzin timp, mai buni is 2 ca isi tin companie. Nu imi este clar deloc dar ma stiu ca in problema asta ... nici prea multe planuri si socoteli nu ajuta :))).
Am senzatia vaga k daca nu aveam 34 de ani ... nu mai stateam io sa fac rationamente din astea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

buna
VICKY LA MULTI ANI!!!
ana multumim
Kimmy la scaun nu ma pricep dar pare foarte bun

buburuza mea se intoarce doar pe partea stanga ...pe burta nu am gasit-o inca da nu cred sa se intoarca prea curand ca nu-i place pe burta...cu diversificarea nici noi nu am inceput...ea manca 140 ml...saptamana viitoare merem la dr si vedem ce zice
eu as incepe diversificarea la 5 luni desi suntem pe formula

Camelia de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Asaaa am zis ca nu scriu da' m-am nervat! Nu va mai faceti atatea griji si atatea comparatii intre bbi. Fiecare se dezvolta in ritmul lui psihic si fizic, orice development chart e INFORMATIV si GENERAL. Grijile trebuie sa apara daca bb sare peste MAI MULTE stagii de dezvoltare. De ex. are 5 luni si nu zambeste sau nu reactioneaza cand isi vede parintii. Atunci, da? pana atunci zip it!!!

Amu', inapoi la oile noastre ( a se citi "mele" ) Diarux nu mi-e frica de tine! Na!! Pana ajungi tu cu trenu'...iti trece! Carmenelo nu-ti dau fah jucarille inapoi, na! Vino de le ia cu sub oceanicu' tau......Sunule ai castigat! si c..u' meu a scapat nu numai de suturi, ci si de inghetz! Atb bre cand cere madam Ruxi ajutor tu zici NU! Da?? Caprioara, Ileanno bei, deci profa nu stie ce e aia secret da' las ca ajunge ea cu...trenu' aicea si ii arat io...tragere de ...par!

Bei, va umbesc pi toate si va , multumesc ca v-ati betut cu neuronu' ala adormit, ca al de-i sick...

Ma duc inapoi in barlogu' meu, vb stiu io cui

Madalina, mami de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Poveste muzicala Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Poveste muzicala Julia

Mergi la inceput