Pepenasi de iulie-august 2008 (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Bufi mersi de raspuns.Eu am o prietena care are bona la fetita ei si pt 8 ore de luni pana vineri ia 800Ron pe luna.Daca sta peste 8 ore ii mai da 50-100Ron la salariu.A angajat-o printr-o agentie.Si eu am patit cu Ralu la fel am tratat-o de conjunctivita de vreo 5-6 ori si cum ochisorii tot ii curgeau i s-a pus diagnosticul de canale lacrimale infundate.Sper sa nu patiti si voi la fel.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Bufi sora mea are o prietena care are bona la fata o duce la gradi o ia de la gradi si face si curatenie,mancare,spala,calca, si sta si cu fata si ii da 1.000 ron ptr 8 h/zi
mada mxm si un de la noi

canalul lacrimal eu il voi desfunda la o clinica particulara costa 530 ron dar si la stat tot tre sa dai asa ca prefer la particular

legat de soacra noi stam cu ea si imi este de foarte mare ajutor, mai sta ea cu fata cat mananc,de gatit gateste ea,mai imi bagat masina de spalat cu lucruri de-ale nostre si de-ale lui bb... e un mare ajutor si e genul care nu se baga in discutiile mele cu sotul...isi vede de treaba ei

nepotelul meu a luat prima masa la bibe

Camelia de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Fetelor am uitat sa va spun cel mai important lucru...lui bebe David ii dau incisivii de jos!!! Amandoi....de aici toate balele si mancatul non-stop, agitatie....io stiam invers.....lipsa poftei de mancare, febra si diaree uneori

Ile iti trecura spumiliiiiii???

Moamaaaa Tecky te invidiez!!! Vreau si io o fomeie sa faca trebi in locul meu

Kamelya felicitari lui bebe pt. prima masa la bibe!

Flory de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Mai bag si eu un ochi pe-aici, de citit va citesc, dar de scris mai greu. Vazut pozele de la intilnire, foarte faine, am admirat bebelusii si mamicile, ce mi-ar fi placut sa vin si io la o intilnire de-asta.
Vad ca prin zona e-o atmosfera mai blue asa, ma bag si io in clubul alora blue. Unu la mina c-am realizat ca mai am 4 saptamini si mi se termina concediul de maternitate , doi la mina ca e o vreme kkcioasa pe aici, mohorit si cu ploaie marunta, iar trei la mina pentru ca miine cica ninge
Iar io urasc frigul si zapada, iar acuma mai ales cu copil mic ma simt sechestrata in casa la o asemenea vreme.
marimar, ce fain ca evadati la iarna pentru 2 saptamini in tenerife, e-o idee foarte buna, tre' sa-i propun si eu sotului sa evadam intr-un paradis tropical pe vreundeva macar citeva zile.
Cu conditia sa avem si noi acte pt copilul asta, ca asta e alt motiv de deprimare. Doua luni trecute si copilul meu inca n-are nici un act de identitate, ca elvetienii astia atita ne verifica si ras-verifica actele de zici ca sintem ai mai infractori din toti infractorii.
Iar dupa ce ne dau elvetienii actele tre' sa ma duc la romani sa-mi transcrie certificatul de nastere elvetian intr-unul romanesc, dup-aia tre' sa aplic pt pasaport, ajunge copilul la majorat in ritmul asta si tot fara acte sintem ...
Si pina n-avem acte pt copil nu putem merge nicunde, nici macar n-am facut plan de botez, ca habar n-am cind om putea veni acasa. Cred ca raminem ultimii nebotezati prin zona.

Da' sa revin la subect
ileanna, hmmmm, io nu te vaz bine cu soacra, mai ales ca te vad atasata cu copilul, la fel cum sint si eu. Da' e bine c-aveti spatiu mare si loc de ocoleala
andreea, imi pare rau ca ai o dispozitie proasta, si eu ma gindesc cu groaza la momentul inceperii serviciului, mi se face rau la gindul ca o sa fie o zi intreaga departe de mine, nu stiu ce solutie sa gasesc.
bufi, fata mea nu prea le are cu bratele, doar cind e aproape adormita ii place sa fie tinuta in brate, desi mie tare mult mi-ar place sa fie mai dragastoasa. In schimb ii place la nebunie in wrap, unde tot in brate se considera. Si cu wrapul noi o plimbam mult, ce-i drept.
Mai, imi pare rau s-aud ca mada e suparata si ca are probleme, sper sa se rezolve toate si sa revina cit mai curind aici,

Fetele cu cura de slabire, vreau si io in club. Ma rog, inca alaptez exclusiv deci maninc cam de toate, inclusiv dulciuri, da' ma duc la sport, la pilates. Am fost de doua ori pina acuma, asa ca miine ma cintaresc sa vad daca eforturile mele au dat roade
Io mai am de slabit fro 5 kile, astea in zilele bune ale cintarului, in zilelea alea rele vro sase sau si mai mult.
anka, ma alatur opiniei generale si-ti zic ca arati foarte bine, mi-a placut trenchul ala frantuz.

Hai ca m-am intins ca o placinta de post, ile, m-am gindit in mod special la tine sa-ti dau ceva de citit

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mami de Mara, sintem in aceeasi oala cu actele de identitate , nici bebe al nostru nu are inca nici un act ca deh, asa-i situatia Speram sa aiba pina la sf anului macar pasaportul neo-zeelandez ca pt cel romanesc ...vai si amar de neuronii nostri !!
Si inca ceva: noi vrem sa o vedem pe Mara ..... ne gindim sa o petim , ca vad ca asa se poarta pe la noi la scutecele asa ca pune si tu mai mami niste poze pe picasa!!!!

Mada te asteptam cind ai tu chef, bine ca ne-a zis Sun ca esti ok

despre kg, io am dat jos 16 ori 17 ( sau chiar mai mult ca in ultimele saptamini de sarcina mi-era si frica sa ma cintaresc ) dar acum am 71...si mai e cale luuuunga pina la macar 60-63 de la cit am inceput sarcina asta !! Ca la 55-57 cit aveam in studentie nu mai indraznesc sa sper vreodata !

-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Fetele - aveti careva idee de udne rezulta ca dupa postnatal se poate lua concediu medical? Ca doctorita mea vrea sa ii arat legea

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

si pe mine ma intereseaza faza asta cu intratul in medical dupa ce se termina postnatatul

bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Flo felicitari pt primii dintisori ai lui David.Eu nu mai puteam face fata cu toate lucrurile de facut in casa si o data la 2,3 saptamani am zis ca se merita.Tot tb sa mai bag un aspirator,sters praf doar ca sunt multumita ca am scapat de spalat geamuri,faianta.
Kamelya ce soacra ai.Te invidiez....vreau si eu...mi-o imprumuti si mie?

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

ankalaura uite ce am gasit:

http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=125722

si raspunsul lui Marius-moderator:

Poti lua concediu medical dupa CIC, in limita celor 90 de zile (si pana la 180 + in conditiile legii - ceea ce nu e cazul, fiind vorba de un concediu aranjat, nu cred ca e prudent sa ajungi la comisie). Concediul de maternitate nu intra in socoteala celor 126 de zile.
Baza de calcul pentru CM insa este 75% din media lunara a ultimelor 6 luni - deci aici vei avea 2 luni cu leafa ta, si inca 4 luni cu indemnizatia de maternitate (care la randul ei este 85% din leafa). Aceasta baza de calcul nu poate depasi limita a 12 salarii minime brute pe tara.
Deci trebuie sa-ti faci socotelile, sa nu iesi in pierdere.

Ai dreptul la 90 de zile concediu pentru incapacitate temporara de munca in ultimele 12 luni, exceptand concediul de maternitate.

bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rontzy spune:

si io am cerut la medic concediu..........si mi-a zis ca nu poate!

Rontzy,mamica lui David-Andrei25.06.2008

Mergi la inceput