Pepenasi de iulie-august 2008 (29)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

BUF - eu vreau INAINTE de CIC...
Legal, dupa incheierea celor 126 de zile esti om al muncii, atata timp cat nu depui cerere de CIC. Ca poate te intorci la serviciu. Daca nu te intorci la lucru, daca nu intri in concediu de odihna sau in medical, va trebui ceruta suspendarea contractului in vederea CIC, suspendare care se face cu ziua nr 127, care la mine e MARTI, 4 nov.
Din pacate doctorita mea nu stie asta, si vrea sa ii arat legea, dar nu cred ca scrie pe undeva in mod explicit... Legile de la noi sunt cam incomplete, parerea mea... Tot trebuie sa mergi pe deduceri sau sa completezi cu alte informatii, din alte legi..... Te doare capul
Legal, pentru ingrijirea copilului bolnav ai dreptul la 30 de zile, iar daca esti tu, mama, bolnava, ti se pot de 14 zile.

Ma duc sa mai caut....

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu am gasit numai asta:
ART 51 - Suspendarea din initiativa salariatului
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, īn urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului īn vārsta de pāna la 2 ani sau, īn cazul copilului cu handicap, pāna la īmplinirea vārstei de 3 ani;

Deci daca eu nu cer suspendarea, ei nu au ce sa imi faca, pentru ca trebuie sa ma intorc la munca. Dar pot sa nu ma intorc la munca daca sunt bolnava.
Altceva mai complet stie careva?

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Anka, nu cred ca exista vreun text de lege care sa prevada negru pe alb situatia asta. Dar, suspendarea contractului de munca pentru CIC este facultativa, la initiativa salariatului. Evident, tu poti sa nu ceri asta si sa incepi munca. Dar, ca orice om, poti sa fii bolnav si atunci ai dreptul la concediu medical. Nu stiu ce nu e clar pentru medici. Medicul meu de familie a dat astfel de concedii. Ce conteaza pentru medic ca tu ai si posibilitatea de a intra in CIC, atata vreme cat tu nu ai solicitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Anka, in completare... Sa presupunem ca incepi munca si peste cateva luni, un an, iti rupi un picior sau este bolnava Erika, Doamne fereste. Ce o sa-ti zica medicul, ca nu poate sa-ti dea medical fiindca ai fi putut sa fii in CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

marimar, Mara e onorata de petit . Si gata, mami s-a conformat si-a pus poze pe picassa, sa vedem acuma, ne vrea bebe Mircea?
Ce bine ca voi aveti si pasaport neo-zeelandez, la noi nu e cazul de-asa ceva, avem doar pasaport romanesc, asa ca nu ne putem misca din elvetia si pace. Ca de cind planuim sa venim la viena, venim atunci sa v-o prezentam pe mara in direct

Fetelor, ce de complicatii mai aveti in Ro cu legile astea. Dar pina la urma s-a votat legea asta faimoasa cu 85%? Ca vad ca pe profesori pina la urma i-au aminat.

Am si eu pauza la ora asta ca tati e plecat la ora de masaj cu Mara, sint curioasa sa vad cu ce impresii vin de acolo. Si din ianuarie merge tot ei doi la curs de inot pentru bebei, ca Marei tare ii place apa.

Apropo, ca vroiam sa-ntreb demult, da' pliz nu rideti de mine:fetele laptarese, voi in ce pozitie dormiti? Ca io tare as dormi pe burta, da' mi-e teama ca nu mai produc lapte de-ajuns daca pun presiune pe tzitzici. Hai ca am pasarele noi la ora asta

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Primiti si oaia ratacita? Ne-am ratacit pentru ca dear father a declansat jihadul cablurilor si ne-a lasat fara net vreo cateva zile. Duce cablurile tv si de net pe sus ca atunci cand o mishuna insecta sa nu plece cu toate televizoarele dupa ea...

Sunt si io in trendul blue dar din cauza de oboseala, noaptea trecuta a fost un calvar, s-a sculat copilul din ora in ora aproape sa suga si evident ca eu nu mai reuseam sa adorm intre supturi, dimineata nici nu ma puteam tine pe picioare. Nu stiu ce sa fac, as muta-o la ea in camera dar distrusii astia inca nu au dat drumul la caldura si sunt doar 19 grade la ea in camera

Intre timp am sarbatorit si noi "ziua celulei", adica fix un an de cand a luat fiinta o gargarita, a primit un broscoi dansator si un tigru cu buric

Si... TA-NA-NAA... de 2 zile sorbim dimineata suc de mar... care ne place, ne lingem pe antene Incep usor-usor pentru ca mie imi scade pe zi ce trece "laptatia" iar fata nu mai vrea lapte praf, face niste mutre cand vede biberonul zici ca vreau s-o ucid si nu mananca absolut niciodata mai mult de 110 ml (de fapt de obicei soarbe 90 ml) Nu stiu cat suge de la tzitzi dar cateodata ma intreb cu ce traieste gargaritzoiul asta...

Am citit tot dar am pierdut ritmul, sper sa va prind din mers. Pup toata gasca si mai ales pe fetele depresate, in frunte cu Mada

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

ANKA legile sunt dupa ureche, dar depinde mult de dr. Eu am intrebat-o pe a mea si a zis ca imi da fara probleme, ca sa aman venitul la scoala pana in febr. Ar trebui sa ma intorc de pe 15 dec. si de aia. Dar eu, pe de alta parte, nu intru in CIC.
Probabil ca iti poate da ca,zice bine turtu ca daca iti rupi ceva doamne fereste?? dar cred ca iti scade din CIC. sau dracu stie.Oricum ciudat.

Profesorii?? ce? voi chiar credeati ca ne dau bani? barbacmiu a zis de la inceput ce o sa se intample. se voteaza, apoi vine draga de ordonanta de urgenta, ca de unde bani?

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Ankule vrei sa te enervez? Io am primit saptamana trecuta "prima de muraturi"

In alta ordine de idei sigur ca se poate lua CM dupa postnatal, mie astia de la personal mi-au zis ca pot sa aduc cate vreau ca sa mai stau cu cupilul pe bani mai multi.

Si am mai citit la colegele de mai-iunie ca exista concediul de risc maternal, de 120 de zile, una din fete a luat, dar depinde de natura jobului, eu sigur as putea lua ca lucrez in mediu usor toxic. La voi e doar munca de birou, n-ai pe acolo ceva conditii mai nasoale, deplasari si alea-alea? Ca cica se poate da si daca invoci faptul ca alaptezi si stresul si mediul de lucru impieteaza alaptarea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si eu prin zona,ca si voi cu o zi nasoala...sunt sg cu baietii,codrin urla de cate ori nu ma are in vizor,dar urla,frate,de zici ca l taie cineva..noaptea ,ca de obicei,ma trezeste de 4/5 ori,ii fac biberoane din care bea maximim 80ml,dar bea si 30ml,dupa care,peste 2 ore,vrea iar si toata noaptea ma plimb in bucatarie sa fac biberoane..dimineata s au trezit la 7,unul vrea mancare,altul face caca,mai spala si biberoane si vase ,intinde rufe,strange altele,iesi cu ei afara,cu unul in brate cu altul de mana....

maine vine sotul,o sa fie super obosit,iar stau doar eu cu ei .hai ca urla codrin,azi a urlat non stop,nu stiu ce a avut.

Mergi la inceput

Monule of, ce bine te inteleg, si eu la fel patesc, dar tu care il mai ai si pe Cris...

Nici Nancy nu mananca mai mult de 90 ml, Codrin cum sta cu greutatea, s-a grasunit chiar si in conditiile astea? Eu noaptea ma mai scot oarecum fiindca alaptez si nu patrulez cu biberoanele dar ziua sunt zombie dupa n treziri

turtu eu dorm si pe burta si nu am probleme cu laptaria, dar la inceput cand dadeam mai mult lapte () ma mai trezeam cu tricoul ud din cauza ca le presam

Mergi la inceput