S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carla75

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:
2- una grava, intretinuta de preotii ortodocsi si catolici, o practica ce contravine Bibliei, inchinarea la altceva decat Dumnezeu

Nota 10! Ce mai!
Auzi te transformi cumva?
Carla si Amethist, este ceva grav! Sunt incalcate poruncile. Asta e adevarul. (...) Fetelor uitati-va la pedeapsa care o primesc cei care se inchina la idoli.

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

BeLucci, iti repet si tie: te incurca pe tine cu ceva ca "ma pup cu moastele" (cum se exprima LadyJ)??? Nu am jignit pe nimeni, de ce jigniti si vorbiti urat la adresa celor care aleg cum vor sa ei sa isi manifeste credinta? Am eu explicatiile mele si nu cred ca scriindu-le aici conving pe cineva. Iar despre ce cred eu, e suficient ca imi explic mie, ok? De ce uitati un aspect banal: RESPECTUL PENTRU LIBERTATEA OMULUI DE EXPRIMARE!? Suntem liberi, asta e bucuria mea, sunt libera sa merg sa ma inchin unde vreau, sa cred asa cum consider eu, cum am citit, cum m-am lamurit, cu ajutorul sau fara ajutorul altora! De ce trebuie acum, in 2008 sa dau explicatii pentru actiuni de-ale mele, ca pe vremea comunistilor??? Atunci eram interogata de profesori si pedepsita, acum... s-a transformat cenzura si nu stiu eu?
Nu m-am adresat aici nimanui jignind ca nu se inchina ca si mine la moaste si vai de mine, ce pedeapsa primeste! Subiectul era unul simplu: lipsa bunului simt elementar in anumite situatii ca cele prezentate in articol!

C.

da de ce te simti vizata? ca nimeni n-a pomenit nimik de tine? articolul e de nota 20, foarte bine scris si reflecta realitatea care se petrece la anumite sarbatori....

si ce faceti fetelor? iar trecura-ti la dezbateri din Biblie...parca subictul initial ear despre moaste, inchinare, imbulzeala...
Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
"si eu sunt fraiera sa ascult de popanushcare"

Nu esti fraiera esti inteligenta intruchipata.De ce nu-ti vezi de treaba?

"Nu este vorbe de nici un obraz in cazul asta care trebuie intors."

Nu la "cazul asta" ma refeream, ci la atitudinea generala vis-a-vis de ortodocsii care, atunci cand va mai pun la punct,prea rar, sunt cu sarg "articulati" cu aceasta porunca. In schimb, va permiteti orice,jigniti, provocati, trecand cu mult limitele respectului (de bun-simt,nu mai poate fi vorba)

Eu daca vorbeam ceva vorbeam din Biblie, nicidecum nu te-am jignit ca asa mi sa nazarit mie. Faptul ca pe tine te deranjeaza ce zice Biblia asta e altceva. N-am ce sa-ti fac. Daca tu ai citit vreodata Biblia, sau daca ai sti macar cele 10 porunci, mi-ai da dreptate la ce am spus mai sus. De fapt ai da dreptate Bibliei.

Citat:
BeLucci, iti repet si tie: te incurca pe tine cu ceva ca "ma pup cu moastele" (cum se exprima LadyJ)??? Nu am jignit pe nimeni, de ce jigniti si vorbiti urat la adresa celor care aleg cum vor sa ei sa isi manifeste credinta? Am eu explicatiile mele si nu cred ca scriindu-le aici conving pe cineva. Iar despre ce cred eu, e suficient ca imi explic mie, ok? De ce uitati un aspect banal: RESPECTUL PENTRU LIBERTATEA OMULUI DE EXPRIMARE!? Suntem liberi, asta e bucuria mea, sunt libera sa merg sa ma inchin unde vreau, sa cred asa cum consider eu, cum am citit, cum m-am lamurit, cu ajutorul sau fara ajutorul altora! De ce trebuie acum, in 2008 sa dau explicatii pentru actiuni de-ale mele, ca pe vremea comunistilor??? Atunci eram interogata de profesori si pedepsita, acum... s-a transformat cenzura si nu stiu eu?
Nu m-am adresat aici nimanui jignind ca nu se inchina ca si mine la moaste si vai de mine, ce pedeapsa primeste! Subiectul era unul simplu: lipsa bunului simt elementar in anumite situatii ca cele prezentate in articol!

Dar cu ce te-am jignit Doamne iarta-ma!! Ca nu pricep. Citeste in Biblia ta despre inchinatul la idoli sa vezi ce zice. Ca vad ca daca zic din a mea te JIGNESC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Kokiy,idee asta, cu crede si nu cerceta, e un tribut platit superficilitatii...in fine, nu intru in detalii, pentru ca as da nastere altor polemici, ar insemna sa ne intoarcem inainte de schisma etc. Atata doar, in ortodoxia vie NU e acreditat acest "slogan".

"Pusul la punct" se referea la niste raspunsuri pe masura malitiozitatilor, provocarilor si a bataii de joc care se prolifereaza pe aici si pe care, "autorii" le mai primesc uneori. E retorica intrebarea ta, de ce simtim nevoia sa ne aparam? Daca eu iti arunc repetat cu..."rosii" (desi numai rosii nu au fost cele cu care s-a manjit pe aici) in geamuri, tu ma rabzi? Felicitari, eu nu...deocamdata!

Mergi la inceput

Mai Kari, nu stiu ce face Ham asta ca el a degenerat...:)):))Ham
Ne-a dus in ispita, si noi mai slabe ..l-am sustinut.
TztZ Ham Ham...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

IrinaC in Biblia mea de cornilescu sint numai 2 carti ale regilor...poti sa mai scrii o data din ce carte ai dat citatul, ca sa citesc si eu contextul.Si degeaba esti agresiva cu protestantii, ei cred in Dumnezeu Bibliei... tu in traditie si Biblie. Si acolo unde Scriptura zice una, dar prin traditie s-a ajuns la nevoia de imbunatatire a religiei, accepti religia.Nu exista argument pt inchinarea nici la preot, nici la orice altceva, oricat de sfant este. In Apocalipsa lui Ioan cand i s-a arata ingerul, slava lui l-a facut pe Ioan sa ii cada la picioare.Si ingerul i-a zis, nu te inchina mie, ca noi sintem impreuna slujitori ai Lui Dumnezeu.Daca un inger, necazut, deci in consecinta fara pacat, se pune egal cu mine in slujirea Dumnezeului vesnic, cum pot eu sa cred ca cel mai mare sfant uman trebuie sa primeasca inchinarea mea?!Tu te vei inchina cui iti spune constiinta ta, insa nu scoate versete din context ca s aargumntezi si spune ca traditia si preotii au decis ca e mai bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carla75 spune:

BeLucci, eu nu mi-am permis sa spun nimanui aici: vezi, daca faci aia esti pedepsita sau ca este ceva grav, cum mi-ai spus tu! Ok, vad ca fugiti de esenta problemei si tot ii dati ianinte cu idoli, inchinare, etc. Nu am venit cu pasaje din Biblie, insa nici nu vreau sa mi se repete intr-una ca ce fac eu nu-i bine! Si ma opresc aici, daca tie iti face bine sa stii ca e 2-0 sau x-0, treaba ta, eu nu tin scoruri, nu bifez ca am polemizat cu cineva si i-am trantit cum e cu pedeapsa!
Kariguld, reciteste si ai sa vezi ca mi s-a adresat, nu am raspuns ca m-am simtit vizata! Altfel, nici nu raspundeam, insa asa e frumos, esti strigat - raspunzi, nu?! Sau aici altfel se deruleaza dialogul: hai sa ironizam, sa radem, glumim pe seama alora de se pupa cu moastele, ca doar parerile noastre sunt etalon!
Din cate imi amintesc, imbulzeli de genul asta erau si pe vremea cand veneau "vindecatori" de diferite religii si adunau stadioane cu oameni chinuiti, bolnavi, etc.!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ca profan, asa, in ale moastelor.

Imi pun o intrebare fireasca, tot ce tine de credinta e sfant, esoteric, dovezile tin de perceptia fiecaruia. De ce pentru niste moaste, pt. care cine garanteaza ca sunt reale, se ajunge la astfel de situatii de calcat in picioare, salavari, pompieri?

Daca eu cred in ceva, nu conteaza unde si cui ma rog, cu ce ma fac niste oase calcifiate atinse mai sanatos, mai bun crestin? Chiar nu inteleg noul curent de atins moastele.

Credinta adevarata cred ca ar trebui sa depaseasca astfel de bariere fizice. Daca nu, unde sunt moastele lui Isus, unde e cea mnai concreta dovda a existentei lui Dumnezeu? Nu credeti toate in ceva ce nu ati vazut si atins niciodata?

Toate citatele astea ma fac sa cred ca IUBIREA spre care voi tindeti se impiedica de realul fizic. Va agatati, unele, de chestii fizice ca sa va justificati temerile. Nu vreau sa jugnesc pe nimeni, dar cred ca un adevarat credincios nu se avanta peste moaste, nu merge musai la biserica, nu tine posturile de dragul respectului, ci crede cu adevarat in Dumnezewu si nu-l cauta prin catedrale si multimi turbate.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Carla pentruca am dat un citat din Biblie nu inseamna ca eu am spus asa. Asa scrie si chiar te rog sa citesti cele 10 porunci. Chiar acolo zice Dumnezeu care este "pedeapsa " pt cel ce se inchina la idoli, si care sunt beneficiile de care ai parte daca nu te inchini la idoli ci doar lui Dumnezeu.
Te rog sa nu spui ca eu am scris Biblia . Ok?
Dar nu stiu cine rade si ironizeaza, faza cu pupatul moastekor. Ca e de plans sincer. Nu rade nimeni stai linistita.

Apropos am pus mai sus pedeapsa in ghilimele ca sa nu crezi ca vin sa te bat eu. Ok ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

mi se pare mie sau e o joaca gen "tatal meu e mai bun, e mai tare!!" ?
cat despre articol...nota 50! cat despre atitudine...tipic romaneasca!! aceeasi calcare in picioare, dat din coate, "imprumut de plozi" ca si la vechile cozi la pui, portocale, banane, din spatele alimentarei.......din pacate nu se mai face nicio diferenta intre sfant si hamburger, intre credincios si leana care da din coate sa ajunga-n fatza...
iar despre atitudinea de "IO AM DREPTATE!!!"....emoticon cu "pumnu' dat de masa de la tastatura ca sa se zguduie si forumul"...da, este o lectie despre credinta...sper sa nu se faca "predarea" la fel si-n scoli, caci mi-e mila de bietii copii amenintati cu tot felul de "baubau" la plural, ca nu stiu care este...pe post de Dumnezeu...
si iar ma incearca acelasi sentiment de dezamagire, referitoare la "toleranta", la "lipsa mandriei", la "iubirea" fata de aproape...

send, ca nu-i a buna!
o zi buna sa aveti, indiferent ca agreati ideea de pupat moaste sau nu! Dumnezeu ne iubeste pe toti, caci toti suntem copiii LUI!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

...se implinesc acusi 5 ani de cand am trait cea mai crunta durere din viata.
Aveam tot ce mi-as fi putut dori, eram bogata, si nu la avutii materiale ma refer.
Simteam nevoia sa multumesc, sa ma rog...muuuuult, asta si faceam.
Mergeam zilnic la biserica Sf Parascheva din Iasi, stateam ore in biserica si ....multumeam, cu lacrimi in ochi de fericire ptr ce aveam...m-am rugat mult la racla sfintei, sa...pastrez ce am, in fine...
nu avem nici cea mai vaga idee, despre ce avea sa se intample...
nu vreau s aintru in detalii...am pierdut tot, dat TOT...mi s-a daramt lumea, am trait cele mai dureroase secunde din viata, si tot acel cosmar a lasat un gust amar pe care il simt si acum...cand scriu.
Nu m-am apucat de certuri nici cu sfanta la moastele careia m-am rugat atat de intens, ore...nici cu D-zeu...
am cerut putere sa nu ma sting, sa imi continui drumul in viata...
dar m-am schimbat enorm...nu ma mai rog astazi la sfinti, la moaste...doar la DUMNEZEU, care as cum si voi o tot spuneti este omniprezent, ne stie gandul inainte ca el sa incolteasca in minte, si ...ne vrea pe noi, pe fiecare sa ne intoarcem la El, in simplitatea fiecaruia dintre noi.
am invatat din propria-mi durere ca totul e oranduit de acolo de Sus, ca daca e sa o patesti, nu te salveaza nimeni, nici de pe pamant , nici din cer...
am tot respectul ptr cei ce si-au dedicat viata Domnului, si au intrat in randul sfintilor, vietile lor, sunt adevarate pilde, exemple, din care orice om are ce invata, insa de aici si pana la a ma ruga la ei, ptr mine una, e cale luuuunga.

"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput