S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 4
fdoina spune:
Stanescu, doar ca sa scapi de obsesie
ca sa fii Sfant nu trebuie sa faci nici o minune...Sfintii sunt oameni despre care Biserica da marturie ca s-au mantuit, asta e tot
pe de alta parte, ca sa dobandesti putina ingaduinta pentru copiii din flori ai voievodului, poate iti faci timp sa citesti viata cuviosului Daniil Sihastrul, caruia Stefan i-a fost fiu duhovnicesc (stii ca fiii mai gresesc, Parintii se roaga neincetat pentru ei)
http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/sf_daniil.html
BeLucci spune:
Citat: |
2- una grava, intretinuta de preotii ortodocsi si catolici, o practica ce contravine Bibliei, inchinarea la altceva decat Dumnezeu |
Nota 10! Ce mai!
Auzi te transformi cumva?
Carla si Amethist, este ceva grav! Sunt incalcate poruncile. Asta e adevarul. Nu este vorbe de nici un obraz in cazul asta care trebuie intors. Isus sa inchinat la oasele lui Elisei?????
Isus este singurul care a trait pe pamant fara pacat, si eu sunt fraiera sa ascult de popanushcare, """sfant""" pacatos??
BUn hai sa nu-l dau pe Isus exemplu(nu de alta dar ar fi 1-0 pt mine).
Hai sa zic de Matei, Marcu, Luca, Ioan, Pavel si restul echipei! Care dintre ei sau inchinat la oase? Ca sa fie exemplu pt omenire peste mii de ani? Hai ca va zic eu NICI UNUL!2-0
Fetelor uitati-va la pedeapsa care o primesc cei care se inchina la idoli.
fdoina spune:
mai stimabililor, eu cred ca asta era un topic despre respectul pe care-l datoram celorlalti
sa nu ne calcam in picioare, va rog
denizel spune:
Ah, am migrena!!! Nu-mi trece cu nimic. Nici in octombrie 2013 nu s-a gasit leacul pt. migrene? :))
Oameni-dumnezei ai lui L. , faceti draga ceva si imbunatatiti conditiile calatoriilor in timp. Vreti cumva sa renunt la serviciile voastre?
Deci, aham, in legatura cu "pastorasii" al caror nume se repeta cu obstinatie .
Irino, deh, nu stiam ca minunile sunt rezervate popilor burtosi, cu buzele unse de la sarmalele pomenilor, lacomi, betivi si care, in timp ce lalaie plictisiti Evanghelia, se uita tamp si obraznic la femeile din biserici.
N-ai tu fire de par in cap cate minuni au facut si fac "pastorasii" si oamenii simpli, pastoriti de "pastorasi", oameni care se roaga curat, fara sa faca circ, in camaruta sau in biserica lor.
Doina, tine-o bine, sa nu cumva sa se taie din greseala .
ladyJ spune:
citat din mesajul lui fdoina mai stimabililor, eu cred ca asta era un topic despre respectul pe care-l datoram celorlalti sa nu ne calcam in picioare, va rog |
Se vorbeste despre idolatrie aici.Idolatrie pe care nu o pot explica fetele de se pupa cu moastele,decat prin atac urat la adresa pastorilor si invocarea unor minuni.(pe care nici nu le-au vazut)
Nu e un topic despre respect.E un topic despre Biblie,porunci si idolatria ortodoxa.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui fdoina Stanescu, doar ca sa scapi de obsesie ca sa fii Sfant nu trebuie sa faci nici o minune...Sfintii sunt oameni despre care Biserica da marturie ca s-au mantuit, asta e tot pe de alta parte, ca sa dobandesti putina ingaduinta pentru copiii din flori ai voievodului, poate iti faci timp sa citesti viata cuviosului Daniil Sihastrul, caruia Stefan i-a fost fiu duhovnicesc (stii ca fiii mai gresesc, Parintii se roaga neincetat pentru ei) http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/sf_daniil.html |
Asta e si ma cool decat credeam eu!
Biserica ´´depune ´´marturie ca acei oameni,´´sfinti´´ adica, s-au mantuit???Marturie in fata cui?
Acum biserica a devenit judecatorul suprem?De unde stie biserica ca X s-a mantuit?Citeste in stele?
In aceste conditii,ma intreb pentru ce mai e nevoie de Dumnezeu.
Biserica stabileste mantuitii,mantuitii garantati de biserica devin altare de inchinaciune si facatori de minuni....preotul pune vorba buna ´´acolo sus´´...deci pentru ce mai are nevoie omu´ de Dumnezeu?
AmethystRain spune:
"si eu sunt fraiera sa ascult de popanushcare"
Nu esti fraiera esti inteligenta intruchipata.De ce nu-ti vezi de treaba?
"Nu este vorbe de nici un obraz in cazul asta care trebuie intors."
Nu la "cazul asta" ma refeream, ci la atitudinea generala vis-a-vis de ortodocsii care, atunci cand va mai pun la punct,prea rar, sunt cu sarg "articulati" cu aceasta porunca. In schimb, va permiteti orice,jigniti, provocati, trecand cu mult limitele respectului (de bun-simt,nu mai poate fi vorba)
kokiy spune:
citat din mesajul lui AmethystRain "si eu sunt fraiera sa ascult de popanushcare" Nu esti fraiera esti inteligenta intruchipata.De ce nu-ti vezi de treaba? "Nu este vorbe de nici un obraz in cazul asta care trebuie intors." Nu la "cazul asta" ma refeream, ci la atitudinea generala vis-a-vis de ortodocsii care, atunci cand va mai pun la punct,prea rar, sunt cu sarg "articulati" cu aceasta porunca. In schimb, va permiteti orice,jigniti, provocati, trecand cu mult limitele respectului (de bun-simt,nu mai poate fi vorba) |
de ce simtiti nevoia sa puneti la punct ? ... daca nu va pasa ce zice unul sau altul de ce simtiti nevoia sa va explicati prin tot felul de pasaje din biblie si sa incercati sa pareti voi cei normali,iar restul sa parem o scursura care va deranjeaza pe voi ortodocsii ...piosi si atotstiutori ...parca voi erati aia care trebuiau sa intoarca si celalat obraz, parca voi erati aia cu "iarta-i doamne ca nu stiu ce fac" si parca tot voi erati cei cu " crede si nu cerceta" ...
eu mi-am iesit din fire pentru ca cei care cred in ortodoxism mai au putin si instaureaza inchizitia ... si nu mai e mult pana nu ard pe cineva pe rug ...chiar va pasa asa mult de ce cred ceilalti despre d.zeul vostru sau va e frica, ca au mai multe argumente pro despre al lor...Denizel cred ca esti prima pe rug
si o alta idee a mea ...in curand biserica ortodoxa v-a avea parte de o scindare ... ortodocsi eretici(aia de se bat sa pupe moaste si bantuie bisericile la fiecare sarbatoare) se vor desparti de cei care doar cred in d.zeu si nu sunt dedicati trup si suflet lui
Basta...
Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui,ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
Carla75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Nota 10! Ce mai! Auzi te transformi cumva? Carla si Amethist, este ceva grav! Sunt incalcate poruncile. Asta e adevarul. (...) Fetelor uitati-va la pedeapsa care o primesc cei care se inchina la idoli. Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
BeLucci, iti repet si tie: te incurca pe tine cu ceva ca "ma pup cu moastele" (cum se exprima LadyJ)??? Nu am jignit pe nimeni, de ce jigniti si vorbiti urat la adresa celor care aleg cum vor sa ei sa isi manifeste credinta? Am eu explicatiile mele si nu cred ca scriindu-le aici conving pe cineva. Iar despre ce cred eu, e suficient ca imi explic mie, ok? De ce uitati un aspect banal: RESPECTUL PENTRU LIBERTATEA OMULUI DE EXPRIMARE!? Suntem liberi, asta e bucuria mea, sunt libera sa merg sa ma inchin unde vreau, sa cred asa cum consider eu, cum am citit, cum m-am lamurit, cu ajutorul sau fara ajutorul altora! De ce trebuie acum, in 2008 sa dau explicatii pentru actiuni de-ale mele, ca pe vremea comunistilor??? Atunci eram interogata de profesori si pedepsita, acum... s-a transformat cenzura si nu stiu eu?
Nu m-am adresat aici nimanui jignind ca nu se inchina ca si mine la moaste si vai de mine, ce pedeapsa primeste! Subiectul era unul simplu: lipsa bunului simt elementar in anumite situatii ca cele prezentate in articol!
AmethystRain spune:
Lady, iti explic scurt si cat de limpede pot, ca am o "concurenta" mica si vrea acum joaca. Vrei sa intelegi bine, nu, iarasi bine, nu am de gand sa fac un foileton din asta. Asadar:
-ortodocsii dau o cinstire diferita Sfintilor, Maicii Domnului, comparativ cu insasi Sfanta Treime. Cu alte cuvinte, nu ii consideram dumnezei. Apelam atat la rugaciunea directa, cat si la cea "cu ajutor" (pt ca acesti "intermediari" sunt mai aproape de Dumnezeu decat suntem noi, datorita vietii pe care au dus-o. Nu spunem ca au fost fara pacat, dar ca au ajuns, in diferite contexte, sa aiba o viata sfanta, de multe ori ca rezultat al unei schimbari profunde. Tot din aceeasi ratiune apelam si la preoti, ca purtatori ai Duhului Sfant si urmasi ai apostolilor-vezi Ioan 20, 22-23. Ca unii dintre ei au "scazut" atat de mult...ca fiecare dintre noi, isi vor lua de la Dumnezeu plata. Din fericire, sunt si multi preoti cu viata sfanta); sarutarea moastelor e un semn de pretuire, de inchinare si de incredere. Categoric trebuie insotita de smerenie, rabdare (nu cum se intampla la aceste evenimente; sa stii, insa, ca sunt multi credinciosi care nu fac ce face "turma" descrisa in articol), autoanaliza etc, etc, nu mai detaliez acum.Noi stim (din traditie, scriptura, experienta personala) si credem ca Dumnezeu lucreaza prin Sfintii Sai. E alegerea si explicatia noastra, nu cerem sa achieseze nimeni la ea, nici macar sa fie de acord.
-cat despre invocarea minunilor pe care nici nu le-am vazut...cu tot respectul ( si nu e doar o vorba), dar chiar nu stii ce spui, CREDE-MA!