S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

denizel, te rog eu sa citesti de trei ori mesajul lui Cardinal

si nu-i nevoie sa raspunzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Ham, BeLucci, nu sunteti in stare sa cititi un text pina la capat, sa discutati serios si la obiect si sa ma criticati punctal, insa stiti sa luati efortul unui om in deridere. Trist.
Repetitia mecanica ("Si mai repet inca odata") nu inseamna argument. Incapacitatea de a discuta serios arata lipsa de buna-vointa si lipsa de respect. Faceti, va rog, un efort sa cititi ce am scris, si sa imi raspundeti punctual. Eu am facut un efort sa va explic in extenso ceea ce, poate, nimeni nu v-a mai explicat. Nu vreau decit un raspuns la fel de la obiect si serios.
Nu fiti precum copiii care isi pun degetele in urechi si striga "Nu vreau sa aud, na-na-na-na-na-na!".

Denizel, multumesc pentru sfat! Am corectat mesajul. Nu regret ca am petrecut atita timp scriindu-l si corectindu-l.

Imi pare rau ca o invitatie la dialog si o discutie teologica serioasa este luata in deridere. Astept insa niste raspunsuri serioase, nu glumite ieftine si dovezi de dogmatism "progresist" din partea celor care critica ortodoxia pentru asa-zisa ei "inchistare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Cardinal, daca te uiti pe la inceputul acestui subiect o sa vezi parerea mea care va ramane neschimbata....
Nu gasesc nici un rost repetatul unei pareri la nesfarsit. Nu vreau sa-mi devina o poezie. Daca ai intrebari la care vrei sa-mi spun parerea personala..ok iti raspund cu cea mai mare sinceritate.
Dar raspunsul la intrebari il afli citind tu insati Biblia, fara sa auzi doar parerea unui preot( sau om oarecare), si sa faci lege din aia. Eu caut singura si apoi imi fac o parere, nu tot ce aud cred orbeste...Daca mai aud si la altcineva(pers care studiaza Biblia...nu un aburici) aceasi parere pe care o am eu, inseamna ca Dumnezeu imi descopera adevarul.
Nu imi bateam joc de ce spuneai tu...doar ca astept sa sara si altcineva care sa atace faptul ca sunt np...nu parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Ham, BeLucci, nu sunteti in stare sa cititi un text pina la capat, sa discutati serios si la obiect si sa ma criticati punctal, insa stiti sa luati efortul unui om in deridere. Trist.
Repetitia mecanica ("Si mai repet inca odata") nu inseamna argument. Incapacitatea de a discuta serios arata lipsa de buna-vointa si lipsa de respect. Faceti, va rog, un efort sa cititi ce am scris, si sa imi raspundeti punctual. Eu am facut un efort s ava explic in extenso ceea ce, poate, nimeni nu v-a mai explicat. Nu vreau decit un raspuns la fel de la obiect si serios.
Nu fiti precum copii care isi pun degetele in urechi si striga "Nu vreau sa aud, na-na-na-na-na-na!". Denizel, multumesc pentru sfat! Am corectat mesajul. Nu regret ca am petrecut atit timp scriindu-l si corectindu-l.Imi pare rau ca o invitatie la dialog si o discutie teologica serioasa este luata in deridere. Astept insa niste raspunsuri serioase, nu glumite ieftine si dovezi de dogmatism "progresist" din partea celor care critica ortodoxia pentru asa-zisa ei "inchistare".
felicitari, excelenta argumentatie, clara si la obiect, mai mult de atat nu cred ca se puteanormal ca invitatia la dialog teologic este luata de unii in deradere, fiindca ce poti face cand n-ai argumente?
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Cardinal, deosebita placere mi-a facut sa iti citesc argumentatia limpede si completa. Hats off

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Citat:
citat din mesajul lui ham

BeLuc

Despre embrionii avortati, considerati cu suflet:

Dupa ce ca muma-sa-i killareste, Dumnezeu ii mai si pedepseste?
Pentru ce, pentru vina mamei?
Foarte dragut si crestineasca gandire!

Pai de unde ai scos-o dupa atata amar de discutie, ca ii pedepseste Dumnezeu? Citeste si tu tot, ca de cand a picat Lady cu confuzia asta v-a confuzat pe toti. Nu ii pedepseste Dumnezeu, ca nu au ei nici o vina bietii! Dar noi consideram ca nefiind botezati, ei se mantuiesc prin pocainta parintilor. Eu am spus mereu: are Dumnezeu si cu ei un plan bun, daca se indura El de noi, astia pacatosi, apoi cum sa nu se indure de acei mititei care nu au primit o sansa (macar o gura de aer), nici macar de la mama care era datoare sa-i creasca...

Marilena
Blogul meu

Marilena, scuze publice ca nu stau sa memorez cuvant cu cuvant postarile tale, ca pe poeziile lui Eminescu!Mea culpa.

Mi-ai spus-scris ca ´´bine au facut ca m-au botezat ca daca doamne feri muream, eram nemantuita´´
Logica mea spune asa: ca sa ajungi in RAI(DPDV ORTODOX) trebuie sa fii mantuit.Nu esti-NU VEZI RAIU.

Deci? Daca exista doar rai si iad....asa gresit ti se pare tine ca am dedus ca cei nebotezati deci nemantuiti ajung in IAD?

Daca tu spui ca, COPIII NEBOTEZATI SE DUC IN RAI eu imi reptrag toate cuvintele si logica cu care am gandit postul tau.(ala de arhiva)

Te rog sa nu mai aduci referiri de ´´zona obscura,plina de ceata´´.Vorbim strict de rai si iad,mantuit nemantuit,botezat nebotezat.Ca de asta e vorba pana la urma cu mareata mea ´´confuzie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Multumesc celor care au avut rabdarea de a citi postarea mea atit de lunga. Multumesc, de asemenea, pentru aprecieri.

Din pacate, am observat, dupa cum remarca si Irina, care are mult mai multa experienta ca mine, ca persoanele care acuza ortodoxia de "idolatrie" practica tactica pirjolirii pamintului: pirjolesc discutia aruncind mesaje-petarde care scot fum (acuzatii de idolatrie, glumite ieftine, ironii fara obiect, repetitii mecanice, refuzuri de a citi o postare si de a raspunde punctual), insa, in spatele fumului, nu se afla nimic: zero substanta, zero discutie teologica, zero intelegere adecvata a crestinismului. Doar platitudini goale sau locuri comune de genul "Citeste Biblia", "Eu prefer pe Hristos, originalul nu un fake", "Fa-ti singur o parere", "Moastele sunt idoli" etc.
Cred ca, de fapt, unii nu vor sa discute tehnic, teologic, aplicat, ci doar sa isi afirme peremptoriu propriile pareri, ironizind (cred ei) argumentele pe care sau nu le pot rasturna, sau nu le pot intelege.
Trist.

Ortodoxia este deschisa mereu la dialog. Insa cu cine? Cu cei care nu pricep diferenta dintre icoana si idol? Cu cei care aduc DEX-ul ca argument la Septuaginta? E ridicol.

Am explicat cit de bine am putut, mai mult nu pot. Daca nici dupa o asemenea explicatie unii nu pricep (si nu ma amagesc ca vor pricepe, nu sunt naiv sa cred asta), inseamna ca au un deficit nu de inteligenta, ci de buna-vointa si de respect. Pur si simplu vointa lor refuza sa asculte argumentele cuiva care si-a dat silinta sa explice pe indelete ceea ce ortodocsii stiu si simt fara prea multa teologhisire: ca icoanele NU sunt idoli, ca Fiul este icoana Tatalui, ca cinstirea sfintilor este cinstirea lui Hristos. Insa textele astea nu sunt o noutate pentru ortodoxie, dupa cum nici argumentele mele nu sunt noi. Biserica nu a trebuit sa astepte pe cineva din secolul XXI ca sa auda teze ciudate. Ele fusesera vehiculate atit de iudei, cit si de adeptii ereziilor din secolele II-VIII (Arie nu credea ca Iisus este Fiul Tatalui; Nestorie nu credea ca firea umana si divina pot coexista intr-o singura persoana; iconoclastii nu pricepeau ca Intruparea autorizeaza reprezentarea Fiului pe icoane, etc). Ham si BeLucci isi inchipuie ca au descoperit "adevarata" credinta (care in nici un caz nu e cea ortodoxa!), dupa cum fondatorii diferitelor culte neoprotestante isi inchipuiau ca redescopera "adevaratul" crestinism, fara icoane, sfinti si fara firea dubla, divino-umana, a Mintuitorului. Nimic nou sub soare.

Eu astept in continuare contraobiectii punctuale si argumentate la postarea mea. Daca unii au argumente cu care sa combata argumentatia mea, sunt dispus la le citesc cu atentie.
Daca nu, sa lase ortodocsii in pace sa isi vada de credinta lor.

M-am lamurit pentru a nu stiu cita oara ca atunci cind vine vorba despre argumente teologice seriose, cei care critica ortodoxia dau bir cu fugitii, nu inainte de a lua un aer afectat si de sugera ca ortodocsii sunt "inchistati" si "idolatri", cind de fapt un ortodox si-a petrecut citeva ore din viata scriind o postare lunga si sperind ca, vorba lui Shakespeare, "o vorba isteata sa nu adoarma intr-o ureche bleaga".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Cardinal...e chiar penibil...cand am atacat eu ortodoxia??Eu care nu pun pic de valoare pe religie?
Eu daca discut discut despre parerea cuiva nu despre religia cuiva...Nu te mai simti atacat aiure pt ca aberezi...
Credca nici nu merita postarea asta...dar nu vreau sa te las sa crezi ca ai dreptate ca nu ai..la fazele astea...
Este normal ca iecare sa citeasca si sa caute adevarul chiar nu stiu unde e ofensa....E normal ca fiecare sa avem o parere, doar avem ratiune, sa gandim singuri, nu trebuie sa fim alimentati cu lingurita.
Sau ce vrei ca tot ce spui tu sa fie luat de bun?E aberant...Ascult parerea cuiva dar ce aleg eu nu e treaba ta. Nu poti sa ma fortezi pe mine sa accept ideea ta.
Te-am pus sa explici a 2-a porunca ...nici nu ma intereseaza ortodoxismul tau. Ai incrucisat porunca ...de nici tu nu mai sti ce ai zis acolo...daca ai zis ceva...
Porunca e clara...sa nu te inchini la idoli si sa nu-ti faci chip cioplit...
Atunci daca nu ce am spus eu cu Ham este idolatrie si inchinare la idolo...ce este???
Atata acuzi tu pe alti ca sunt nushcum...dar tu ai criticat la greu pararile noastre...de ce ... ca nu sunt ca a tale?
Fiecare are dreptul la replica, nu doar tu, chiar daca nu-ti convine raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Cardinal... cel mai mare argument sint cele 10 porunci, pt ca ele sint scrise chiar cu degetul lui Dumnezeu pe piatra.Si porunca a doua spune clar, sa nu iti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sint sus in cer sau jos pe pamant, sau in apele mai jos decat pamantul...
Apoi in prima epistola catre Timotei, cap 2 versetu 5 se spune"caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oamnei:Omul Isusu Hristos"
Sint ieseanca si cand e chestia cu sfanta Paraschiva,vai Doamne ce nebunuie sa se roage la SFANTA. Nimeni nu vine atunci in Iasi sa roage la Dumnezeu, ci la SFANTA. Toti acesti sfinti nu fac decat sa desparta sufletul de Isus.Toti sfintii apar sa fie mult mai intelegatori decat Isus, si daca te rogi prin ei il induiosezi mai mult pe Dumnezeu.Se pierde din vedere tocmai esentialul, fiindca Isus a fost aici, si asa cum spuen Pavel in evrei ca cap 2 vers 18" prin faptul ca El insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit poate sa vina in ajutorul celor care sint ispititi".
De oriuunde ai citi NT niciodata nu exista indemnul de a se inchina sfintilor. Tot timpul se spune mergeti pe urmele lui Isus cum si eu merge pe urmele Lui( cuv astea ii apatrin apostolului Pavel).Deasemena apostolul Pavel cere de multe ori respect din partea ascultatorilor si niciodata inchinare.Si cand intre credinciosi aparusera dispute ca unii sint a lui Pavel, altii a lui Apolo( imparteala se facea in functie de cine fusesera botezati), apostolul Pavel a zis ca e o nebunie, ca ei sint lucratori si neimportanti, doar Cel ce face sa creasca samanta e important si acela e Dumnezeu.
Au fost sfinti toti care aratna pe pereti,dar au fost lucratori pt Dumnezeu, si ii respect, insa nu ma pot inchina lor, pt simplu fapt ca nu pot intermedia mantuirea mea in nici un fel.
Exist unul singur care intelege totul si are mila de noi"caci nu avem un Mare Preot care sa nu aiba mila de slabiciunile noastre; ci unul care in toate lucrurilor a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat.Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har pt ca sa fim ajutati la vreme de nevoie".
Biblia se explica pe ea insasi.Si mereu e o alegere personala, fie pt traditie fie pt Biblie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Cardinal, nu ma intereseaza explicatiile teologico-avocatesti intru-incalcarea uneia din cele zece porunci; in acelasi stil poti argumenta incalcarea intregului decalog!

Mergi la inceput