S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 16
nuschu spune:
Mi-a atras atentia titlul subiectului. In ultima vreme mi se intareste parerea ca printre ziaristi sunt din ce in ce mai putine persoane educate, talentate, inspirate.
Dincolo de asta, eu sunt ortodoxa prin nastere. Respect traditia ortodoxa, ma bucur de ea, dar ce se petrece cu multe din realitatile asociate Bisericii Ortodoxe nu face decat sa ma intristeze. Bunaoara, acest spectacol trist si grotesc al cozilor la moaste, la sfinti, la a saruta vesmintele preotilor. Credinta e, mai presus decat orice, o forma abstracta de manifestare a spiritului, or inversunarea asta de a atinge, de a pune mana, de a bifa inca un act de credinta in "agenda" personala mi se pare stupida si trista.
Oare vreunul care a stat la acea coada imbulzindu-se la apa sfintita si pomana e mai cucernic si mai credincios decat batrana mea bunica abia tarandu-si picioarele pana la biserica din capul satului, cu tot sufletul acolo, in biserica? Nu cred nici in ruptul capului!
Da, printre cei ce au stat acolo se numara si oameni calzi si evalviosi, pentru care invataturile Sfintilor chiar inseamna un model de viata pe care incearca sa-l transpuna in viata lor. Insa, din pacate, prezenta lor e anihilata complet de cei ce ies in evidenta in mod negativ.
Apoi, nu pricep inversunarea asta de a duce mai departe discutia, cand se stie, din discutiile anterioare, ca nimeni nu se va lasa convins, nici in a trece la protestantism, nici in a imbratisa ortodoxia! Nu pricep cum oameni evlaviosi, seriosi in credinta lor folosesc ironii, agresiuni, ranjete, eventual jigniri la adresa celorlalti, cand fiecare stie bine ca nici unele nu-i sunt pe plac lui Dumnezeu. Suntem, oare adulti, sau ne prefacem?
Cum spuneam, sunt ortodoxa. Dar asta nu ma va impinge niciodata sa-i rad in nas sau sa batjocoresc credinta altuia, ca n-are sfinti, ca nu stie ce inseamna piosenia, sau ca se inchina la cadavre. Ma uimeste siguranta de sine si, pe alocuri, indecenta (imi pare rau s-o spun) cu care fiecare sustine prevalenta adevarului sau, cand modelul majoritatii covarsitoare a celor ce discuta aici este un Dumnezeu umil si intelegator... Daca printre cei ce spun despre ei ca citesc Biblia si il au pe Dumnezeu in suflet gasesc asemenea expresie a spiritului lor, ce ma mai mir de imbulzeala de la "s-a bagat moaste"?
kokiy spune:
nuschu la asa mesaj normal ca n-o sa ai discutie contradictorie...poate doar din partea ortodocsilor care o sa-ti strige ...TRADARE
Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui,ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
AmethystRain spune:
poate doar din partea ortodocsilor care o sa-ti strige ...TRADARE
Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui,ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca
Iulia
[/quote]
Imaginatia va joaca (iar!) feste!
(Am raspuns pentru ca sunt ortodoxa)
chris27 spune:
Va dau si eu un raspuns sincer...din partea unui om care nu si-a gasit(inca)identitatea religioasa...Cred intr-un D-zeu bun si cred in bunatatea sufletului.Nu cred in moaste,nu cred in icoane...incerc sa vorbesc cu D-zeu ,fara intermediari...Uneori ...El pare ca ma aude.Alteori,rugaciunile sunt fara ecou.Si ma gandesc ca...el a fost prea ocupat cu altii(aveau mai multa nevoie ca mine).Consider ca D-zeu e in sufletele noastre,in gandurile noastre si mai presus de tot...in faptele noastre.D-zeu este in ceea ce-ai fi vrut sa faci...chiar daca n-ai putut!,,D-zeu nu te urmareste cu privirea,"daca stai la coada" pt o sticla cu apa sfintita.Drumul spre El nu se masoara in pasi...eu cred ca se masoara in cuvinte nerostite ,in lacrimi pe care le sterge doar El.Se spune ca "scopul scuza mijloacele!"...Dar eu nu cred intr-o apropiere atat de "fortata"de D-zeu...Au fost nenumarate momente de cumpana,in viata mea.Cand imi era mai greu,l-am simtit pe D-zeu aproape de mine.Nu a venit langa mine prin intermediul unei carti de rugaciuni.In momentele acelea,de durere si de frica,nu mai stiam sa citesc.Si daca as fi stiut...nu mai puteam sa ma concentrez ,privind o pagina plina de litere.Apoi D-zeu mi-a "simtit"cumva lacrimile...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Dumnezeu nu a sfintit niciodata oase. Isus cand a fost pe pamant nu a sfintit niciodata oase. Kari poti sa confirmi si tu(sau altcineva )? Poate imi scapa mie ceva. Credca Isus cand a fost pe pamant ne-a lasat tot ce trebuie sa stim cat vom fi pe acest pamant. Elisei a fost cu mult inainte de Isus dar nu am gasit niciunde in Biblie pomenindu-se ca Isus s-ar fi inchinat la oasele lui Elisei. Isus este exemplul de urmat...nu...alte persoane cu viziuni banoase. Inchinarea nostra nu e ceea ce ar trebui sa fie, si rugaciunea nostra nu mai este indreptata catre cine trebuie. Dumnezeu este langa noi in fiecare zi, nu are nevoie de postas(sfinti) ca sa duca rugaciunile la El. Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Belucci, eu i-am dat cateva versete din Biblie, Irinei, dar ea trateaza cu ignoranta....cum sa scrie ca au Isus a sfintit oase??? in Biblia mea nu scrie asa ceva...
ce ma deranjeaza foarte tare, ca Irina nu si-a spus parerea despre acel articol nu vrea discutie pe marginea subiectului, deci la obiect, a intrat aici sa ne urecheze pe noi ca suntem impotriva puparii mostelor, impotriva idolatriei.
are dreptate denizel....
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokiy nuschu la asa mesaj normal ca n-o sa ai discutie contradictorie...poate doar din partea ortodocsilor care o sa-ti strige ...TRADARE Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui,ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07) |
am blog
kokiy spune:
Daca ortodocsii ar scrie 80% in acelasi mod decent cum a facut-o nuschu sunt sigura ca nu vor mai fi replici acide ...din pacate ne e greu sa toleram atata fabulatie cu privire la credinta si mai ales la ortodoxie...
Eu una ma consider cea mai toleranta persoana atee si n-ai sa ma vezi ca ma bag decat atunci cand s-a intrecut masura sau fabulatia e prea gogonata ...
A...si ma mai bag in seama ca sa va demonstrez voua cat de tolerante sunteti
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
BeLucci spune:
Mi-a atras atentia titlul subiectului. In ultima vreme mi se intareste parerea ca printre ziaristi sunt din ce in ce mai putine persoane educate, talentate, inspirate. Dincolo de asta, eu sunt ortodoxa prin nastere. Respect traditia ortodoxa, ma bucur de ea, dar ce se petrece cu multe din realitatile asociate Bisericii Ortodoxe nu face decat sa ma intristeze. Bunaoara, acest spectacol trist si grotesc al cozilor la moaste, la sfinti, la a saruta vesmintele preotilor. Credinta e, mai presus decat orice, o forma abstracta de manifestare a spiritului, or inversunarea asta de a atinge, de a pune mana, de a bifa inca un act de credinta in "agenda" personala mi se pare stupida si trista. Oare vreunul care a stat la acea coada imbulzindu-se la apa sfintita si pomana e mai cucernic si mai credincios decat batrana mea bunica abia tarandu-si picioarele pana la biserica din capul satului, cu tot sufletul acolo, in biserica? Nu cred nici in ruptul capului! Da, printre cei ce au stat acolo se numara si oameni calzi si evalviosi, pentru care invataturile Sfintilor chiar inseamna un model de viata pe care incearca sa-l transpuna in viata lor. Insa, din pacate, prezenta lor e anihilata complet de cei ce ies in evidenta in mod negativ. Apoi, nu pricep inversunarea asta de a duce mai departe discutia, cand se stie, din discutiile anterioare, ca nimeni nu se va lasa convins, nici in a trece la protestantism, nici in a imbratisa ortodoxia! Nu pricep cum oameni evlaviosi, seriosi in credinta lor folosesc ironii, agresiuni, ranjete, eventual jigniri la adresa celorlalti, cand fiecare stie bine ca nici unele nu-i sunt pe plac lui Dumnezeu. Suntem, oare adulti, sau ne prefacem? Cum spuneam, sunt ortodoxa. Dar asta nu ma va impinge niciodata sa-i rad in nas sau sa batjocoresc credinta altuia, ca n-are sfinti, ca nu stie ce inseamna piosenia, sau ca se inchina la cadavre. Ma uimeste siguranta de sine si, pe alocuri, indecenta (imi pare rau s-o spun) cu care fiecare sustine prevalenta adevarului sau, cand modelul majoritatii covarsitoare a celor ce discuta aici este un Dumnezeu umil si intelegator... Daca printre cei ce spun despre ei ca citesc Biblia si il au pe Dumnezeu in suflet gasesc asemenea expresie a spiritului lor, ce ma mai mir de imbulzeala de la "s-a bagat moaste"? |
Sincera sa fiu eu recunosc, ca am trecut prin multe stari cand am scris sau doar am citit aici. Recunosc ca nu am fost blanda daca mi sa raspuns urat. Am repetat de cateva ori ca telul meu este sa ma schimb in fiecare zi si sa imi corectez defectele. Uite ca ai veni tu si mi-ai reamintit asta, chiar daca(poate) nu te-ai referit la mine direct. Am mai repetat de asemenea ca eu daca vorbesc(doar suntem la sufletul credintei!), pe langa parerea personala aduc si argumente Biblice. Ca nustiu cui nu i-a placut ca "i-am dat peste nas" cu versetul, asta nu-mi mai pasa. Daca vorbim din Biblie, ea are ultimul cuvant, nu traditia. (parere personala!!!) Ca altcuiva nu i-a convenit ca "daram" cu Biblia anumite practici ortodoxe "neortodoxe" asta iarasi nu ma afecteaza, pt ca eu cred in cuvantul lui Dumnezeu, nu in cuvantul omului.
Va dau si eu un raspuns sincer...din partea unui om care nu si-a gasit(inca)identitatea religioasa...Cred intr-un D-zeu bun si cred in bunatatea sufletului.Nu cred in moaste,nu cred in icoane...incerc sa vorbesc cu D-zeu ,fara intermediari...Uneori ...El pare ca ma aude.Alteori,rugaciunile sunt fara ecou.Si ma gandesc ca...el a fost prea ocupat cu altii(aveau mai multa nevoie ca mine).Consider ca D-zeu e in sufletele noastre,in gandurile noastre si mai presus de tot...in faptele noastre.D-zeu este in ceea ce-ai fi vrut sa faci...chiar daca n-ai putut!,,D-zeu nu te urmareste cu privirea,"daca stai la coada" pt o sticla cu apa sfintita.Drumul spre El nu se masoara in pasi...eu cred ca se masoara in cuvinte nerostite ,in lacrimi pe care le sterge doar El.Se spune ca "scopul scuza mijloacele!"...Dar eu nu cred intr-o apropiere atat de "fortata"de D-zeu...Au fost nenumarate momente de cumpana,in viata mea.Cand imi era mai greu,l-am simtit pe D-zeu aproape de mine.Nu a venit langa mine prin intermediul unei carti de rugaciuni.In momentele acelea,de durere si de frica,nu mai stiam sa citesc.Si daca as fi stiut...nu mai puteam sa ma concentrez ,privind o pagina plina de litere.Apoi D-zeu mi-a "simtit"cumva lacrimile... |
Chris, Dumnezeu este pretutindeni. Este atotstiitor, atotvazator, omnipotent, omniprezent. Stie TOT. El asculta rugaciunile intotdeauna. Dar nu intotdeauna ne raspunde cum vrem noi. Dumnezeu ne vrea binele, nu vrea sa ne distruga. Chiar daca vreodata nu iti va place cum ai primit un raspuns, sa sti ca in viitor vei spune "tot raul a fost inspre bine". Toate lucrurile lucreaza spre bine.
Kari...iti dai seama ca nu am gasit nici eu in Biblia mea asa ceva. Dar nu vroiam sa ma incred in propriile cunostinte. Ma mai insel si eu. NU STIU TOT.
Mai vreau sa mentionez ca intru aici ca sa invat si eu de la voi. In unele cazuri nu am ce. Dar eu credca trebuie sa ne ajutam unii pe altii sa gasim adevarul. Credca asta vrem toti. Daca am o parere o spun si cine vrea alege ce crede ca e bun pt el.
Nu ma intereseaza deloc sa devina cineva baptist!!! Intotdeauna am spus ca nu este important sa ai o religie. Dar da este important sa mergi la biserica. Nu recomand niciuna, mergeti unde va place si unde va simtiti bine si unde simtiti prezenta lui Dumnezeu. Religia nu mantuieste pe nimeni. Doar credinta in Dumnezeu.
koky dar sti cum e cu lauda de sine:)):))
irina.c. spune:
citat din mesajul lui BeLucciNu ma intereseaza deloc sa devina cineva baptist!!! Intotdeauna am spus ca nu este important sa ai o religie. Dar da este important sa mergi la biserica. Nu recomand niciuna, mergeti unde va place si unde va simtiti bine si unde simtiti prezenta lui Dumnezeu. Religia nu mantuieste pe nimeni. Doar credinta in Dumnezeu. koky dar sti cum e cu lauda de sine:)):))Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
am blog
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
ne simtim bine la biserica ortodoxa, multumim |
da de ce te simti iara tu vizata? trebuia neaparat sa-i dai raspuns?
cel mai intelept era sa nu spui nimik....
BeLucci, a vb la modul general!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery