S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Criss75

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui Criss75

Pai si acum de ce nu se mai intampla astfel de miracole? De ce nu invie mortii si nu se mai vindeca boli?Criss si Alex (11.05.2003)
pai se intampla,altfel de crezi ca s-ar inghesui atata lume sa se atinga de sfintele moaste?sunt foarte multe marturii de minuni savarsite de moastele sfintilor, prin harul lui Dumnezeu Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Oameni lesinati, maini rupte, picioare rupte plus doua sarcini pierdute. Iata minunile infaptuite de moaste.
http://www.libertatea.ro/stire/doua-femei-au-avortat-in-fata-patriarhiei-218943.htmlCriss si Alex (11.05.2003)
asta a facut inghesuiala, nu sfintele moaste Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Poti sa spui ce vrei Irina, pana la urma dovezile sunt clare. Ce a facut religia din oameni? Le-a spalat creierele, i-a indobitocit astfel incat au ajuns sa actioneze mai rau decat animalele, sa nu se uite nici in stanga nici in dreapta, sa se calce in picioare doar ca sa-si atinga scopul, de fapt sa atinga moastele.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

[/quote]

Iata minunile infaptuite de moaste.
http://www.libertatea.ro/stire/doua-femei-au-avortat-in-fata-patriarhiei-218943.html

Criss si Alex (11.05.2003)
[/quote]

Asta isi fac oamenii unii altora, chit ca e sarbatoare religioasa, chit ca e pomana electorala, chit ca e vreun spectacol gratis. E o problema de discernamant, de educatie in special si da, e si o problema de credinta si intelegere a motivului pentru care un crestin a ales sa fie in acea zi acolo. Dar asta isi fac oamenii unii altora, sfintii nu au nici o vina. Daca ar urma modelele la care merg sa se inchine...dar nu toti o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

doamnelor, cu tot respectul va spun, cu toata compasiunea va spun, n-o sa intelegeti niciodata nimic din ortodoxie

atata paguba, o sa ziceti

eu nu spun ca nu ma irita si pe mine circul asta de la zilele mari...apropo, zicea Elena o chestie de bun simt, cine are evlavie la moaste se poate inchina in oricare zi a anului...si apoi, in fiecare biserica exista o racluta cu Sfinte Moaste

dar, ca sa inchei, vreau sa zic ca mie multimile alea care isi dau branci la zile mari pe la biserici imi amintesc atmosfera aceea creata de Zefirelli in filmul care povestea despre Iisus...mai bolnavi, mai prosti, mai needucati, se-nghesuiau cu totii sa vada, sa capete si ei cate ceva, o bucata de paine unii, vindecare sau doar o vorba buna altii

si nu pot sa nu ma gandesc, cum zicea Stanescu, ca eu , daca as fi fost pe-acolo, nu m-as fi imbulzit, as fi stat sceptica si educata intr-un coltisor, iritandu-ma cat pot sa fie altii de inapoiati si de creduli

PS am tot ezitat daca sa spun asta, Nikole, eu cred ca Sfanta te-a ajutat, dar nu intotdeauna intelegem ajutorul Lui...sa nu te superi pe mine, iarta-ma daca spun ceva nepotrivit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Citat:

cine umbla cu minciunele?)

Pai chiar asa, Irina, cine umbla cu minciunele? dupa ce ai mintit ca n-ai mai intrat demuult pe forumul np, continui rastalmacirile fara sa clipesti:
Citat:
cei de acolo au deschis multe subiecte contra ortodoxiei

Mai, Irina, nu-ti mai face si alte pacate, zau asa!! cum poti sa minti mai in halul asta? ai un talent de a rastalmaci adevarul, ceva de speriat!!
Cum se numeste Irina, subiectul? hai sa-ti re-improspatez memoria, se numeste "PRELEGERI PENTRU ORTODOXIE".
Si exact cum ai spus participati cativa ortodocsi si scrieti citate; acuma sigur ca apar la unele din mesajele voastre si reactii din partea protestantilor, din moment ce scrierile voastre contrazic flagrant crezul lor.
Sa iti amintesc cum sunt tratati np-ii pe forumurile crestine? in cateva ore dupa ce si-au deschis contul si declara ca nu sunt ortodocsi, li se inchid automat conturile. Ca sa nu mai spun de acel forum desigur-ortodox pe care s-a pus un "dragalas" blestem pe prima pagina pentru toti ne-ortodocsii care ar indrazni sa se inregistreze pe forumul lor.
Dupa parerea mea, faptul ca pe un forum neo-protestant exista un subiect (sau chiar mai multe, nu stiu) in care ortodocsii isi pot pune citatele lor din sfinti si pot discuta despre ortodoxie, mi se pare laudabil, iar tu ai tupeul sa vii aici sa spui ca acele subiecte sunt contra ortodoxiei!!
(Ca sa nu mai spun ca subiectul cu pricina s-a transformat in ultimul timp intr-un loc unde anumiti useri ortodocsi isi revarsa toata "ura lor sfanta" pe neo-protestanti. Recunosc ca fatza de acei useri tu esti o biata copilitza.)

Citat:
Deci nu am intrat acolo ca sa acuz pe nimeni de ceva,

Poate ca nu ai intrat acolo ca sa acuzi, dar pana la urma asta ai facut, no.

Citat:
dar nu am fost niciodata acuzata de lipsa de respect fata de membrii forumului respectiv, sau fata de credinta lor de catre administratori, asa cum insinuezi tu.

Ori erai prea obosita, ori prea plina de draci cand ai scris asta, dar acum te rog eu arata-mi si mie unde am insinuat eu ca ai fost acuzata de administratori de asa ceva??? Am spus doar ca te dai lovita pe aici ca "sa fiti lasati in pace voi ortodocsii cu credinta voastra" de neoprotestanti, in timp ce tu te duci pe un forum neo-protestant si nu ii lasi tu pe ei in pace, ii faci rataciti si ii acuzi ca fiecare interpreteaza Biblia cum ii taie capul, plus altele. Care-i problema ta, la urma urmei??

Citat:
Pe cand aici, cum se deschide subiect despre ortodoxie,hop si neoprotestantii maxim la a patra-a cincea postare sa ne explice ei ce si cum, desi nu i-a intrebat nimeni, si cand li se raspunde tot ei tipa ca sunt persecutati.

Asa si? pe tine cine te-a intrebat pe forumul neoprotestant, Irina?? cine te-a invitat pe tine sa le explici tu si sa le tii lor prelegeri ca invataturile lor sunt 'pareri omenesti'?
dar aici, pe DC, tu n-ai intrat pe subiecte despre islamism sau budism sau despre yoghini sa-ti dai cu parerea?
DC e un forum de discutii liber, unde fiecare poate sa explice ce vrea. Care-i problema ta??

Citat:
uite de ce nu dorm eu la 12 noaptea. pa pa

Pai chiar asa, mai relaxeaza-te si tu, mai Irina! ca sa stii ca supravetuieste DC-ul si fara mesajele tale din miez de noapte!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina
eu nu spun ca nu ma irita si pe mine circul asta de la zilele mari...

Ai tot respectul meu pentru ca recunosti faptul ca ce se petrece acolo e un circ.
Eu, daca as fi in locul vostru, chiar as lua atitudine intr-un fel sau altul, pentru ca astfel de spectacole arunca o lumina foarte proasta asupra orotdoxiei. Vreti-nu vreti, lipsa de bun-simt a celor care se imbulzesc si se 'omoara' pe acolo este asociata cu ortodoxia.

Chiar vorbeam cu o prietena draga ortodoxa (practicanta) despre chestia asta si nici ea nu era de acord cu ce se intampla la astfel de evenimente. Are fata asta o blandete si o finete in ea, de ma topeste cand vorbesc cu ea!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

doamnelor, cu tot respectul va spun, cu toata compasiunea va spun, n-o sa intelegeti niciodata nimic din ortodoxieatata paguba, o sa zicetieu nu spun ca nu ma irita si pe mine circul asta de la zilele mari...apropo, zicea Elena o chestie de bun simt, cine are evlavie la moaste se poate inchina in oricare zi a anului...si apoi, in fiecare biserica exista o racluta cu Sfinte Moastedar, ca sa inchei, vreau sa zic ca mie multimile alea care isi dau branci la zile mari pe la biserici imi amintesc atmosfera aceea creata de Zefirelli in filmul care povestea despre Iisus...mai bolnavi, mai prosti, mai needucati, se-nghesuiau cu totii sa vada, sa capete si ei cate ceva, o bucata de paine unii, vindecare sau doar o vorba buna altiisi nu pot sa nu ma gandesc, cum zicea Stanescu, ca eu , daca as fi fost pe-acolo, nu m-as fi imbulzit, as fi stat sceptica si educata intr-un coltisor, iritandu-ma cat pot sa fie altii de inapoiati si de creduliPS am tot ezitat daca sa spun asta, Nikole, eu cred ca Sfanta te-a ajutat, dar nu intotdeauna intelegem ajutorul Lui...sa nu te superi pe mine, iarta-ma daca spun ceva nepotrivit
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Elena

Citat:

cine umbla cu minciunele?)
Pai chiar asa, Irina, cine umbla cu minciunele? dupa ce ai mintit ca n-ai mai intrat demuult pe forumul np, continui rastalmacirile fara sa clipesti:
Citat:
cei de acolo au deschis multe subiecte contra ortodoxiei
Mai, Irina, nu-ti mai face si alte pacate, zau asa!! cum poti sa minti mai in halul asta? ai un talent de a rastalmaci adevarul, ceva de speriat!!
Cum se numeste Irina, subiectul? hai sa-ti re-improspatez memoria, se numeste "PRELEGERI PENTRU ORTODOXIE".
Si exact cum ai spus participati cativa ortodocsi si scrieti citate; acuma sigur ca apar la unele din mesajele voastre si reactii din partea protestantilor, din moment ce scrierile voastre contrazic flagrant crezul lor.
Sa iti amintesc cum sunt tratati np-ii pe forumurile crestine? in cateva ore dupa ce si-au deschis contul si declara ca nu sunt ortodocsi, li se inchid automat conturile. Ca sa nu mai spun de acel forum desigur-ortodox pe care s-a pus un "dragalas" blestem pe prima pagina pentru toti ne-ortodocsii care ar indrazni sa se inregistreze pe forumul lor.
Dupa parerea mea, faptul ca pe un forum neo-protestant exista un subiect (sau chiar mai multe, nu stiu) in care ortodocsii isi pot pune citatele lor din sfinti si pot discuta despre ortodoxie, mi se pare laudabil, iar tu ai tupeul sa vii aici sa spui ca acele subiecte sunt contra ortodoxiei!!
(Ca sa nu mai spun ca subiectul cu pricina s-a transformat in ultimul timp intr-un loc unde anumiti useri ortodocsi isi revarsa toata "ura lor sfanta" pe neo-protestanti. Recunosc ca fatza de acei useri tu esti o biata copilitza.)
Citat:
Deci nu am intrat acolo ca sa acuz pe nimeni de ceva,
Poate ca nu ai intrat acolo ca sa acuzi, dar pana la urma asta ai facut, no.
Citat:
dar nu am fost niciodata acuzata de lipsa de respect fata de membrii forumului respectiv, sau fata de credinta lor de catre administratori, asa cum insinuezi tu.
Ori erai prea obosita, ori prea plina de draci cand ai scris asta, dar acum te rog eu arata-mi si mie unde am insinuat eu ca ai fost acuzata de administratori de asa ceva??? Am spus doar ca te dai lovita pe aici ca "sa fiti lasati in pace voi ortodocsii cu credinta voastra" de neoprotestanti, in timp ce tu te duci pe un forum neo-protestant si nu ii lasi tu pe ei in pace, ii faci rataciti si ii acuzi ca fiecare interpreteaza Biblia cum ii taie capul, plus altele. Care-i problema ta, la urma urmei??
Citat:
Pe cand aici, cum se deschide subiect despre ortodoxie,hop si neoprotestantii maxim la a patra-a cincea postare sa ne explice ei ce si cum, desi nu i-a intrebat nimeni, si cand li se raspunde tot ei tipa ca sunt persecutati.
Asa si? pe tine cine te-a intrebat pe forumul neoprotestant, Irina?? cine te-a invitat pe tine sa le explici tu si sa le tii lor prelegeri ca invataturile lor sunt 'pareri omenesti'?
dar aici, pe DC, tu n-ai intrat pe subiecte despre islamism sau budism sau despre yoghini sa-ti dai cu parerea?
DC e un forum de discutii liber, unde fiecare poate sa explice ce vrea. Care-i problema ta??
Citat:
uite de ce nu dorm eu la 12 noaptea. pa pa
Pai chiar asa, mai relaxeaza-te si tu, mai Irina! ca sa stii ca supravetuieste DC-ul si fara mesajele tale din miez de noapte!
Kari

subiectul respectiv "prelegeri" este deschis de un neoprotestant, ca sa scrie fiecare la el pro si contra ortodoxie. Si normal ca pe un forum neoprotestant exista subiecte unde ortodocsii sunt invitati sa posteze fiindca np iubesc discutiile de genul asta,prin ele traiesc,ca ei mereu cauta un ortodox pe care sa-l convinga ca ce crede el "nu e biblic" (se vede si aici, de altfel). Cam 90% din forumul ala e format din discutii si dispute pe diverse subiecte nu doar intre np su ortodocsi, dar si intre np si np , care se acuza reciproc de erezie.
Daca eu aleg sa particip la acele dicutii este alegerea mea si nu trebuie sa-ti dau tie explicatii. Daca nu sesizezi diferenta dintre aceste doua forumuri e problema ta.Si ma dau lovita cat am chef pe acest forum, atata timp cat userii np sunt off-topic.Daca nu-ti convine ceva din ce scriu e un buton cu "raporteaza la moderator", iti recomand sa-l folosesti.Cat despre ce se intampla pe unele forumuri ortodoxe, este alegerea adminului de a admite pe unii sau pe altii la discutii. Forumurile sunt locuri private si persoana care le-a initiat poate foarte bine sa restrictioneze accesul unora acolo daca asa considera ca e bine.Dar sunt forumuri ortodoxe unde np sunt acceptati atata timp cat dialogheaza cu bun-simt.
Acestea fiind zise , si Domnul sa te binecuvanteze, draga Elena! Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
sfintele moaste = trupuri sfintite de Dumnezeu cu Harul Sau =/= Dumnezeu (adica NU SUNT DUMNEZEU)

Dumnezeu nu a sfintit niciodata oase. Isus cand a fost pe pamant nu a sfintit niciodata oase. Kari poti sa confirmi si tu(sau altcineva )? Poate imi scapa mie ceva.
Credca Isus cand a fost pe pamant ne-a lasat tot ce trebuie sa stim cat vom fi pe acest pamant. Elisei a fost cu mult inainte de Isus dar nu am gasit niciunde in Biblie pomenindu-se ca Isus s-ar fi inchinat la oasele lui Elisei. Isus este exemplul de urmat...nu...alte persoane cu viziuni banoase.
Inchinarea nostra nu e ceea ce ar trebui sa fie, si rugaciunea nostra nu mai este indreptata catre cine trebuie. Dumnezeu este langa noi in fiecare zi, nu are nevoie de postas(sfinti) ca sa duca rugaciunile la El.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, daca eram in locul tau, ma retrageam demult din discutia asta. De fapt, de atunci de cand ne-ai aratat pentru prima data valijoara si batistuta .
Cu cat cauti sa te justifici mai tare, cu atat ne arati mai multe . Chiar nu puteam sa cred ca esti in stare sa spui atatea neadevaruri, fara sa clipesti si cu atata sange rece. Brrr....

Gata. Engage!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput