S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 12
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Criss75 Pai si acum de ce nu se mai intampla astfel de miracole? De ce nu invie mortii si nu se mai vindeca boli?Criss si Alex (11.05.2003) |
am blog
Criss75 spune:
Cat e credulitate, autosugestie si cat e miracol din toate acestea?
Criss si Alex (11.05.2003)
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Criss75 Cat e credulitate, autosugestie si cat e miracol din toate acestea?Criss si Alex (11.05.2003) |
am blog
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui irina.c.
da uite Lady, te rog explica-mi cum vezi tu faptul asta, ca un om a inviat atingandu-se de oasele unui om sfant (Elisei) mort.De unde era asa o putere in oasele alea? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Posibila explicatie religioasa:
- Asa a vrut Dumnezeu,ca omul ala sa invie .NU OASELE lui Elisei au fost ´´sfintite´´, asa cum nici toiagul lui Moise nu a fost ´´sfintit´´(au fost considertai idolatri evreii care au inceput sa se inchine toiagului,remember?).
Asa si cu oasele lui Elisei.
Posibila explicatie ne-religioasa :
- omul a fost in moarte clinica si s-a trezit.Intamplarea a facut sa se trezeasca cand a fost aruncat.
Acum o intrebare: cum adica a atins oasele lui Elisei? Erau oasele puse undeva..asa...sau cum?
Criss75 spune:
Citat: | ||
tu ce crezi? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Banuiec (,) ca tu stii ce cred. Categoric nu in puterea miraculoasa a unor cadavre.
Criss si Alex (11.05.2003)
kariguld spune:
Citat: | ||||||
da uite Lady, te rog explica-mi cum vezi tu faptul asta, ca un om a inviat atingandu-se de oasele unui om sfant (Elisei) mort.De unde era asa o putere in oasele alea? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
ceea ce s-a intmplat cu acel mort, care a inviat atingandu-se de oasele , nesfintite ale lui Elisei, s-a intamplat intr-un anume context. oamenii care duceau mortul la groapa, s-au speriat....si au aruncat mortul in acel mormant, in spaima lor, crezi oare ca s-au mai gandit unde il arunca? erau prea speriati sa-si scape viata.
nicaieri, in acel text nu se precizeaza ca oasele lui Elisei au fost sfintite de cineva!!!
mai precis, uite ce scrie, la 2Imparati(2Regi) 13-21, asta e in traducerea Cornilescu; (nu cum ai scris tu, 4 Regi 4-6?????)
"si pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete (de Moabiti era vb) si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare"
atat! nici macar nu sunt trimiteri la alte texte!
tu ceri explicatii ca apoi sa spui ca aruncam mizerii?! daca ti se explica frumos, nici asa nu-i bine.
de ingaduinta ai auzit? asta nu propovaduieste parintele la biserica?
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
irina.c. spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Criss75
|
am blog
irina.c. spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui ladyJ
Posibila explicatie religioasa: - Asa a vrut Dumnezeu,ca omul ala sa invie .NU OASELE lui Elisei au fost ´´sfintite´´, asa cum nici toiagul lui Moise nu a fost ´´sfintit´´(au fost considertai idolatri evreii care au inceput sa se inchine toiagului,remember?). Asa si cu oasele lui Elisei.Posibila explicatie ne-religioasa : - omul a fost in moarte clinica si s-a trezit.Intamplarea a facut sa se trezeasca cand a fost aruncat. Acum o intrebare: cum adica a atins oasele lui Elisei? Erau oasele puse undeva..asa...sau cum? |
am blog
irina.c. spune:
citat din mesajul lui kariguld nicaieri, in acel text nu se precizeaza ca oasele lui Elisei au fost sfintite de cineva!!! |
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
kariguld spune:
si uite ce mai spune la Exodul, tot traducerea Cornilescu, capitolul 20 versetele 4, 5 si 6.
"4)Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vre-o infatisare a lucrurilor cari sunt in ceruri sau jos pe pamnat, sau in apele mai jos decat pamantul.
5) sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos; care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
6) si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iunesc si pazesc poruncile Mele."
si uite inca un verset scris in Biblie, unde se spune de inchinarea la idoli: Leviticul 26-1.
"sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici un chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei, caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!"
si inca multe alte exemple.
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!