S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 13
hannen spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui fdoina
scuze, am uitat ca pentru tine Iisus Hristos nu e un om ca toti oamenii, e un om deosebit |
Criss75,ladyJ,care mai citit pe aici,va rog ma lamuriti si pe mine ce inseamna mesajele de mai sus,incepind cu primul va rog!
Eu n-am inteles nika si mi-e ca ma framint la noapte de atita nelamurire ce-au stirnit in capul meu cele doua fraze .
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld si uite ce mai spune la Exodul, tot traducerea Cornilescu, capitolul 20 versetele 4, 5 si 6. "4)Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vre-o infatisare a lucrurilor cari sunt in ceruri sau jos pe pamnat, sau in apele mai jos decat pamantul. 5) sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos; care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, 6) si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iunesc si pazesc poruncile Mele."si uite inca un verset scris in Biblie, unde se spune de inchinarea la idoli: Leviticul 26-1."sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici un chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei, caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!" si inca multe alte exemple.KariSi iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii! |
am blog
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
nici nu trebuia sa precizeze, este logic, un suflet sfant locuieste intr-un trup sfant, cele doua nu sunt separate Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
pai atunci la fel de logice sunt si alte versete, nu-i asa? sau fiecare intelege ce vrea...?
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
kariguld spune:
idol= obiect/fiinta considerate a fi Dumnezeu sfintele moaste = trupuri sfintite de Dumnezeu cu Harul Sau =/= Dumnezeu (adica NU SUNT DUMNEZEU) cum era aia cu textele si cu pretextele? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
stii ce e interesant? ca de la inceputuri biserica nu a fost cu moaste, sfinti si alte pupaciuni. si cei foarte dureros, in urma unor discutii cu cativa preoti, nici ei nu stiu cu precizie care e inceputul moastelor, nici nu au habar de ce se inchina oamenii la moaste, cand foarte simplu, se pot inchina lui Dumnezeu. unul chiar mi-a spus odata, "doamna, daca iese un ban din asta...noi de ce sa nu profitam...ca trebui esa traim si noi"... profund ingretosata!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
ladyJ spune:
Citat: | ||||||||||
daca vroia Dumnezeu ca mortul sa invie pur si simplu nu avea nevoie de oasele lui Elisei, putea proceda ca in Iezechiel 37, de ex., unde a inviat un cimitir intreg doar la cuvantul proorocului http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=33#8745;=37 dar Dumnezeu a lasat versetul asta in Biblie ca sa arate ca Duhul lui sfinteste si sufletul si trupul, si sfintenia si puterea Duhului raman in trup chiar si dupa plecarea sufletului. Asa se vede la toti sfintii lui Dumnezeu. da-mi versetele unde se inchinau evreii toiagului lui Moise Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Ce spui tu aici, seamana tare mult cu pacatul comis de Moise cand a scos apa din stanca.
ELISEI nu este cu nimic responsabil de invierea lui x.Dumnezeu nu are nevoie sa ´´sfinteasca´´ niste oase,pentru a i se implini porunca si dorinta. EL vrea si se face,atat.O ´´gandeste´´ si se face,ma-ntelegi?
Cum adica Dumnezeu ´´a lasat versetul asta in Biblie ca sa arate ca duhul lui sfinteste´´???
Parca spuneai ca preotii,sfintii aprinti &CO au decis ce sa cuprinda Biblia.
CHIAR DACA ar fi cum spui tu,este doar o dovada ca Dumnezeu face minuni,NU este o PORUNCA de a ne inchina la oseminte!
Daca DD vroia asta,spunea: ´´mergeti de va inchinati la Elisei,ca sa vi se scoale morii din mormant´´Cea ce NU EXISTA!
Criss75 spune:
Citat: | ||||||
asta e, lumea merge inainte, si noi ortodocsii la fel Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Cu asemenea apucaturi primitive n-as zice ca merge inainte, ba dimpotriva.
Criss si Alex (11.05.2003)
ladyJ spune:
´´daca vroia Dumnezeu ca mortul sa invie pur si simplu nu avea nevoie de oasele lui Elisei, ´´
Cum vine asta? Adica DD Nu vroia ca mortul sa invie pur si simplu?
Elisei vroia,sau cum?
Cu sau fara Elisei,asa a vrut Dumnezeu.Contesti vointa divina?
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole ...se implinesc acusi 5 ani de cand am trait cea mai crunta durere din viata. Aveam tot ce mi-as fi putut dori, eram bogata, si nu la avutii materiale ma refer. Simteam nevoia sa multumesc, sa ma rog...muuuuult, asta si faceam. Mergeam zilnic la biserica Sf Parascheva din Iasi, stateam ore in biserica si ....multumeam, cu lacrimi in ochi de fericire ptr ce aveam...m-am rugat mult la racla sfintei, sa...pastrez ce am, in fine... nu avem nici cea mai vaga idee, despre ce avea sa se intample... nu vreau s aintru in detalii...am pierdut tot, dat TOT...mi s-a daramt lumea, am trait cele mai dureroase secunde din viata, si tot acel cosmar a lasat un gust amar pe care il simt si acum...cand scriu. Nu m-am apucat de certuri nici cu sfanta la moastele careia m-am rugat atat de intens, ore...nici cu D-zeu... am cerut putere sa nu ma sting, sa imi continui drumul in viata... dar m-am schimbat enorm...nu ma mai rog astazi la sfinti, la moaste...doar la DUMNEZEU, care as cum si voi o tot spuneti este omniprezent, ne stie gandul inainte ca el sa incolteasca in minte, si ...ne vrea pe noi, pe fiecare sa ne intoarcem la El, in simplitatea fiecaruia dintre noi. am invatat din propria-mi durere ca totul e oranduit de acolo de Sus, ca daca e sa o patesti, nu te salveaza nimeni, nici de pe pamant , nici din cer... am tot respectul ptr cei ce si-au dedicat viata Domnului, si au intrat in randul sfintilor, vietile lor, sunt adevarate pilde, exemple, din care orice om are ce invata, insa de aici si pana la a ma ruga la ei, ptr mine una, e cale luuuunga. "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
uite aici irina, exemplu elocvent! ce spui de durerea acestei femei? ca nu s-a rugat la sfantul potrivit? astfel de exemple sunt foarte multe...din pacate.
nikole, iarta-ma, nu vreau sa ironizez durerea ta, era doar un exemplu. mergi inainte pe calea pe care ai gasit-o, care e a ta personala! multa putere si binecuvantare iti doresc!
Kari
Criss75 spune:
idol= obiect/fiinta considerate a fi Dumnezeu sfintele moaste = trupuri sfintite de Dumnezeu cu Harul Sau =/= Dumnezeu (adica NU SUNT DUMNEZEU) cum era aia cu textele si cu pretextele? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Bun, daca imi arati un singur loc in Biblie referitor la acest lucru, sau la faptul ca trebuie sa pupam moastele, iti jur ca la anu' ma vezi stand la rand.
Criss si Alex (11.05.2003)
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui hannen
Criss75,ladyJ,care mai citit pe aici,va rog ma lamuriti si pe mine ce inseamna mesajele de mai sus,incepind cu primul va rog! Eu n-am inteles nika si mi-e ca ma framint la noapte de atita nelamurire ce-au stirnit in capul meu cele doua fraze . Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai |
Prima fraza: Nu stiu,cred ca era doar un exemplu asa...si s-a nimerit sa scrie numele tau.
A doua fraza: o mica ironie,nimic mai mult.
Parerea mea.dar sunt sigura ca Doina va explica ce a vrut sa zica
..daca a vrut sa zica ceva.