Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (215)
Raspunsuri - Pagina 17
mary ilie spune:
Buna dimineata si de la noi!
Felicitari Petrut!!!!Diana acum sa te tii!O sa te plangi de prea multe intrebari si o sa mai vrei si putina liniste![]()
Noua pentru imunitate ne-a dat doctorul pediatru si orl-ist asa:
Timp de trei luni Bronhovaxom 10 zile pe luna iar in pauza de bronhovaxom luam Immunotrofina 20 de zile pe luna.Ambele preferabil intre mese pentru o mai buna absorbtie.Noi suntem la a doua luna si vad ca suntem mai bine in sensul ca de aproape o luna nu avem muci si nici alte manifestari de raceala.Asta dupa 2 luni de muci si tuse aproape continue.
Tonnia si Andrei are o perioada in care nu prea mananca, stagnam pe 16 kg de cateva luni bune, de fapt cred ca de jumatate de an, dar nu imi fac griji pentru ca nici nu slabeste si 16 kg e foarte bine in cazul nostru.Dau vina si pe tratamentul pe care il urmeaza.
Nu-mi place deloc ca la gradinita nu-i scot deloc afara de cand a venit frigul, e adevarat ca ploua foarte mult aici si pe ploie e chiar imposibil de iesit cu ei, iar acasa ajunge infometat intai mancam, apoi merge la culcare , se face deja 16 doarme pana la 18 si deja e intuneric, iesim o jumate de ora, ne plimbam un pic dar altceva ce sa facem pe intuneric.Ne distam mult cand ploua ca il echipez bine si iesim sa sara in balti, dar tot asa nu-l pot lasa mai mult de jumatate de ora ca se uda zdravan cu tot echipamentul![]()
JADI in mod sigur te-a auzit pe tine vorbind de bagatul in gura si stie ca nu vrei asta
Toti sunt la fel, Andrei e foarte atent la discutiile noastre.
Nu mai reusim sa trecem peste chestia cu febra, e mai bine de o luna de cand aproape zilnic imi spune ca are febra cand nu are chef sa faca ceva, ba isi pune chiar si termometrul demonstrativ ca sa-mi arate ca chiar are febra ,si toate astea pentru ca m-a auzit vorbind o data la telefon cand am anuntat la gradinita ca nu-l trimit pentru ca are febra.![]()
anya spune:
Seara buna, fetelor!
Se vede ca sunt la servici, asa apuc si eu sa aduc subiectul pe pagina 1. Am intrat odata din greseala la fetele din 2008 si ma intrebam de unde atatia colici
.
Excursie cu autobuzul si metroul...nu e nimic! Noi facem excursii si in gara. Ca obiective am vazut pana acum gara din Sinaia, din Busteni, Bucuresti Nord si Gara de est.
Cat despre mijoacele de transport s-au plictisit de masini, autobuze..trenurile au fost verificate atat cele obisnuite, electomotoarele si sagetile. Mai vem comanda de plimbari cu cele cu etaj si vagonul de dormit. Au fost foarte incantati de trenul din aeroportul Barahas/Spania care face legatura intre terminale. E automat si nu are conductor - asa ca au stat in fata si vedeau tunelul
. De avioane s-au plictisit, cu vapoare/barci au fost. Submarinul l-au bifat in toamna. Mai am pe lista sa mearga intai cu balonul (cu asta ma mai descurc) si apoi cu racheta (ce ma fac, fetelor !!!!).
La gradinita am fost ieri la sedinta si am scapat relativ ieftin. Nu vor costume la nici-una din grupe, la cei mici e serbarea dupamiaza si le punem in pungute cadou de acasa si nu-l vor desface la gradi. Pentru Doamne am strans 500.000 si gata. Mos va fi portarul. La grupa mare - tot fara costume, 600.000 pt cadou la copii - serbarea e dimineata si isi vor vedea cadourile. Pentru doamne inca nu s-au orientat. Nu stiu daca fac diferentieri intre sexe - la cadou. Anul trecut le-au luat puzzle-uri iar anul asta vor sa ia ceva de constrit/pictat/lipit...
Felicitari Petrut, acum s-o innebunesti pe mami cu intrebarile 
Pentru imunitate am servit Imunobaby si anul trecut si anul asta. Pana acum, nu au racit nici-unul (un muculet din cand in cand nu se pune). Ca sport, Matei face karate de 3 ori/sapt la un club. Pe Calin nu-l primesc decat de la 4 ani. La gradinita nu aufacut nimic pana acum pentru ca a functionat intr-o cladire mica (o vila). De luni se muta in corpul nou de cladire si vor avea sala. In weekend-uri mergem cu ei la piscina. Matei deja traverseaza bazinul fara nimic ajutator iar Calin cu manecute sau bagheta de polistiren (sau ce-o fi chestia aia).
Pentru Craciun am comanda de telecomenzi de Power Rangers, jucarii din W-ALLIE (nu cred ca se scrie asa dar nu caut acum varianta corecta), eventual di Transformers (desi le avem aproape pe toate). Ultima gaselnita a fost un papagal cu telecomanda pe care l-a vazut Calin in Real. Nu ma agit, astept Kidsexpo si merg cu ei sa-si aleaga si sa treaca pe lista, ii las cu bunicii la un loc de joaca de pe acolo si ma duc si cumpar, pitesc in masina si gata.
hai ca am scris pt o saptamana
pup
Tonnia spune:
Anya,
deci erau toti cu colici...Si ce poante bune scot baietii tai, uitasem sa-ti spun!
oaana spune:
Buna seara.Imi aduc si eu contributia la subiect.
Petrut ,felicitari
Vreau sa va intreb ceva.Copiii mei au fost virusati,acum sunt mai bine,dar mai tusesc cate un pic si mai au secretii nazale,care mi e mi se pare ca au un miros ciudat.Si parca le miroase gura s-au nasucul (nu sunt sigura)la fel.
Jadi,tu parca spuneai odata de asa ceva.
Si trebuie sa va spun si eu despre Iosua,care trece printr-o perioada de incapatanare super.Spune des:nu vreau,adu-mi tu...trebuie sa-l hranesc eu cu ciorba,nu mai vrea s-o pape singur...Si Aaron il copie in toate.
As mai scrie dar incepe razboiul de la jucarii,etc.Au amandoi muzicutze diferite,dar fiecare o vrea pe cealalta.![]()
Oana,mami celor doi nazdravani:
Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
miflore spune:
Buna seara fetelor!
Credeati ca Ana doarme? Nici gand!
Mary, asa-i, copiii sunt f. atenti la ce discutam chiar daca nu lasa impresia asta...mi-a trantit vreo cateva fi-mea cand mi-era lumea mai draga!
Anya plimbareata, esti avansata, iau lectii! Da' stii ca-i o idee buna asta cu vizitatul garii? O s-o punem si noi in practica ca si noua ne plac trenurile. 
Somn usor!

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
mary ilie spune:
Buna dimineata!
ANYA bravo pentru atatea plimbari!Esti chiar de invidiat, cand ai avut timp sa vizitati atatea obiective interesante pentru baieti?Si Andrei e fascinat de tren, tramvai, metrou, vapor, avion, etc.Dar saracul pana acum n-a fost decat cu avionul si barca si vaporul,si masina de familie normal
, parca o data si cu autobuzul si avem o promisiune de zburat cu elicopterul pentru ca e mare pasiune mare ca am avut ocazia sa vizitam un aeroport si o expozitie de avioane din alea mici, UHT-uri parca le zice?Ne-am urcat, l-au lasat pe Andrei la mansa, a fost super!Si am vazut ca se fac curse turistice cu elicopterul contra cost, normal, dar vreau sa vina caldura, mi-e teama pe vreme de iarna.
Mifloricico stiu cum e cu adormitul tarziu, ce-i drept pe noi ne apuca maxim 23, dar m-am decis sa schimbam programul. De ieri nu l-am mai culcat la pranz, si asa am si timp sa-l scot afara sa ia un pic de aer, vine de la gradi la 15 mancam si iesim afara la joaca, avem apoi program amandoi ne jucam ,facem puzzle, desenam, etc mancam de sera la 19.30 si la maxim 21 e in pat la culcare. Vad ca ieri a mers bine, si vreau sa-i mentin programul asa.Iar dimineata se trezeste la 8.30.
OANA si eu am momente cand ii dau eu ciorba/supa lui Andrei, uneori mai imi spune si educatoarea ca i-a mai dat ea ca altfel e gura casca si nu mananca decat un pic singur apoi e atent la cei din jurul lui.
Chiar vroiam sa va intreb voi cum procedati la masa, sta toata lumea la masa inclusiv copilul sau mancati separat voi apoi copilul?
Eu la masa de dupa gradi aia de la 15 il las pe Andrei sa manance la masuta lui singur, il mai ajut eu la ciorba ca altfel merge greu si invariabil o mananca rece ca sta mai bine de jumatate de ora.
La masa de seara el ar vrea sa manance tot la masuta lui si eventual sa mai faca si altceva intre timp sa se joace cu nu stiu ce masinuta sau sa se uite la desene.Eu opresc televizorul si insist sa stam toti la masa in bucatarie sa profitam ca e si tati cu noi, vorbim, povestim , etc.Andrei cam ramane nemancat, tot timpul isi gaseste ceva de facut si abia gusta din farfurie si fac eforturi sa ma abtin sa-i mai dau eu .Si intre masa de la 15 si aia de la 19.30 nu-i dau nimic intre mese! Sa vedem cat timp va fi asa, eu tot sper ca il va apuca foamea si va manca si el cum trebuie odata si odata.Daca spune ca nu mai vrea il las in pace, stie ca dupa ce strang masa nu se mai mananca decat un fruct daca cere, dar il salveaza laptele pe care-l bea inainte de culcare.
jadi spune:
Buna ziua si de la noi!
Si noi am experimentat toate mijloacele de transport si Vlad este incantat de absolut toate!
Am avut si noi sedinta ieri, ne-au anuntat ca toti baietii se vor imbraca in mos craciun iar fetitele in fulgi de nea. Eu i-am comandat deja costumul, luni m-au anuntat ca soseste. In rest serbarea va fi de maxim jumatate de ora si apoi va fi o mica petrecere pentru ei. Vom veni cu cadoul de acasa, nu foarte mare si se presupune ca nu il vor deschide la serbare. De asemenea trebuie sa gasim si un mos Craciun. Am strans si noi cate 50 de lei pentru cadoul doamnelor dar am ramas surprinsa ca nu toata lumea a aparut deschisa la aceasta suma. Si banuiesc ca vom strange banii si apoi sa vedem ce cadou sa le luam.
Anya, voi ati discutat ce cadou veti cumpara pentru doamne? Sunt curioasa ca nu am nici o idee despre ce am putea lua.
Si Vlad mi-a facut febra azi noapte, nu peste 39 dar are un pui de raceala si sper sa il fac bine pana luni ca vor merge la teatru. Pe de alta parte, vroiam sa va spun cu mana pe inima ca stiu ca suntem panicati de fiecare data cand ne fac copii febra dar prin ce am trecut eu in ultima vreme, am ajuns la marea concluzie ca sunt o mare norocoasa ca Vlad face febra si ma "bucur" ca astfel imi pot da seama de problemele pe care le are. Cel mic nu mi-a facut febra decat o singura data exact la 1 an, in rest toate racelile si bolile pe care le face nu apar cu febra si uneori nu ne sesizam decat cand tratamentele sunt destul de radicale si grele.
Ieri cel mic mi-a facut o alta minunatie si anume o inflamatie a ganglionilor, care in mod normal ar trebui sa fie pe fondul unei febre, febra care lipseste cu desavarsire. Asa ca ne-am trezit cu el cand deja era umflat tot si fara sa putem sa rezolvam decat cu antibiotice. Banuiesc ca poate fi si din cauza unei eruptii dentare masive (pana acum nu are decat 6 dinti) care tot asa ar fi trebui sa fie insotita de febra. Si toate astea din cauza lipsei de imunitate. Nu va spun ca ieri deja aberam in disperare cu niste ganduri negre despre acest adenoflegmon dar azi mi-am reinstaurat starea de optimism si sper din tot sufletul sa vina si vindecarea.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar febra a devenit o "placere" pentru mine!
Deni &
Vlad & Tudor
mary ilie spune:
JADI multa , multa sanatate baietilor tai!!!
Nici fi-miu nu face febra decat foarte rar, de 1 - 2 ori pe an, de aici diagnostice gresite ,umblat prin diversi doctori, etc, etc.
Tonnia spune:
Jadi, sanatate multa lui Tudor! Asa sunt si ai mei, au facut amigdalita pultacee oribila fara pic de febra. dar mi-e frica si de febra din aia mare, nu stiu cum e mai bine.
Mary, eu nu mai stiu cum sa-i dau lui Dinu sa manance, e ingrozitor de inapetent, inainte stateam seara toti sa mancam in principiu. La pranz copiii singuri, amandoi odata, la masa. De abia facuse Dinu 13 kg, acum are 12, innebunesc pe curand.
Oaana, sanatate baietilor!
miflore spune:
Nici fi-mea nu se omoara cu mancatul, ea nu cere niciodata. Doar daca trecem pe langa restaurante sau patiserii spune ca-i e foame.
In casa spune chestia asta doar daca-i sar o masa.
Mananca jumi-juma, adica ii bag si eu, baga si ea, mancam la 2 furculite sau la 2 linguri. Ca altfel o lalaim o ora. Stiu ca trebuie s-o las mai mult sa manance singura... Si legat de statul la masa, se indeamna si mananca mai mult daca-i masa mare si suntem multi. Asa singura nu prea are chef, nu-i o mancacioasa. De vreo 2 luni ii dau mancare ca lumea seara si se vede, sunt f. multumita. Am sarit in sfarsit de pragul de 13.5kg la care stationa de cateva luni. Acum avem 14kg!
Jadi, sanatate multa puilor, sa scapati repede!
Tonnia, e o perioada, o sa inceapa si ingrasatul in curand. Eu ma gandeam - cand vedeam ca Ana nu pune nimic pe ea - sa-ncerc sa-i dau si chestii nesanatoase pe care insa le haleste instant cum ar fi crenvursti, pateuri...doar doar o pune ceva pe ea. Ce-am ajuns!![]()

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI