Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (215)
Raspunsuri - Pagina 14
cge spune:
Mary, nici la Anca nu sunt sedinte cu parintii la fel de dese cum sunt cele de la scoala lui Victor.
De Halloween, Craciun, gradinita le da cadouri (nu ceva f. mare) dar e frumos ambalat si atmosfera e speciala in ziua respectiva.
Vine si mosul![]()
A, si cadouri primesc saptamanal, cand e ziua vreunui copil, aduce cadouri ptr toata grupa. Ancutei ii place f. tare chestia asta.![]()
Cred ca este o singura data/an sedinta.
Si nici serbari nu sunt ca in Ro.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
marinela79 spune:
Salutare frumoaselor.Am venit sa dau o mana de ajutor in resuscitarea subiectului.Nu vreau sa dispara.
Dana_Lucia felicitari lui Alberto pt toate performantele.Ma bucur ca ati gasit si mediul propice pentru dezvoltarea lui. e mare lucru si stiu ce spun.Eu am fost unul din acei copii care stia cam multe pentru varsta lui si nu pentru ca se ocupa mama de mine, ca nici nu avea cand , ci pentru ca eram curioasa si sunt in continuare
.Invataroarea mea a venit acasa sa ma inscrie, asa era atunci, umblau invatatoarele prin blocurile care apartineau de scoala si faceau inscrieri.Si eu eram asa de emotionata si stataeam cu caietelul meu in care faceam deja propozitii si exercitii d ematematica si i l-am aratat si m-a certat.Am urat-o mult pe invatatoarea mea, Dumnezeu s-o odihneasca, dar tare nedreapta a mai fost cu mine.Nu ma lasa sa raspund in locul colegilor, ma sanctiona la note din cauza scrisului, si mai rau, in 4 ani de scoala primara nu am primit niciodata premiul 1 pt ca intotdeauna era o nota care imi facea media din 10 in 9,98.Nu am inteles atunci care era treaba dar am suferit enorm.In cls A-5 a venit si premiul 1 si atunci mi-am dat seama ca problema nu era la mine si i-am multumit mamei care imi spunea"Sa nu fii suparata, ce ai tu in capsor nu iti poate lua nimeni", si a avut mare dreptate
MAre nebunie mare cu Craciunul si la noi.Sambata este parada Mosului, anul trecut am ratat-o din cauza de sot care muncea si sambata plus frig.Speram sa ajungem sa il vedem.IAris e innebunit dupa cartile cu Mosu.I-am luat ceva povesti de Craciun d ela biblioteca si toata ziua citim din ele.Stie ca Mosu este in perioada in care ne priveste de sus sa vada cum ne comportam, daca ne meritam cadourile sau nu.Tin minte ca anul trecut in luna decembrie era cel mai cuminte, mai ales ca il vazuse pe Mos de aproape.La gradinita deja numai despre asta vorbesc,desi practic activitatile de Craciun incep in decembrie.Joi au petrecere in pijama.E o nebunie in gradinita.Are feciorul meu 3 fete care ii dau tarcoale, o blonda, o briuneta si o fetita de culoare.Imi zicea Mihai ca ieri au sarit pe el cand a plecat sa il pupe care mai de care.Ma emotionez de nu mai pot.E mare deja, ii plac si lui fetele.Ca sa nu mai spun ca a vazut-o pe prietena mea alaptand si a spus ca "sunt frumosi tzitzi".Picioarele stiam ca ii plac, nu stiu daca v-am spus dar anul trecut in preajma sarbatorilor bateam magazinele si el se oprea la fiecare manechin din magazin sa ii atinga picioarele.Radea lumea in magazin si mie imi venea sa intru in pamant de rusine.Dar are cui semana.Socrul meu este un Don Juan cum rar am vazut.Divortat de soacra mea ,casatorit cu o tipa f tanara si care i-a mai pus un copil in brate, o fetita de data asta, parasit de tinerica dar cu multe tinerele in jur.Are 55 de ani si este un tip tare galant si elegant si stilat.In comparatie cu soacra e o bomboana, dar are si el un pacat: II "PLACE"FEMEILE

Deocamdata al meu sot pare sa semene cu mama lui, socrosenia care desi e acra cu noi,nurorile, a fost o mama buna si o sotie devotata.
MAry noi am avut o singura sedinta la inceput de an scolara ca sa ne explice cum este impartit anul scolar din punct de vedere al activitatilor, care sunt temele abordate.In schimb vorbium cu educatoarea zilnic, ne pune la curent cu ce face Iaris la gradinita.Serbarile sunt surpriza, ei invata totul la gradi si noi suntem invitati la serbare, nu ne chinuim noi cu copiii acasa s ainvatam poezii si cantecele.Mie imi place gradinita asta.Deocamdata are cam ceea ce mi-am dorit eu pentru inceput:o programa care cuprinde o serie de activitati,iesiri, excursii, o educatoare care vorbeste o franceza foarte frumoasa (pt mine a contat mult in alegerea gradinitei), mese echilibrate si sanatoase, si un pret bun.Pentru scoala insa sunt intr-o dilema de zile mari pt ca ar cam trebui sa incepem sa cautam ce ne dorim tinand cont ca la 5 ani ei incep scoala aici.
Azi sunt in zona, hai faceti bine si laudati-va pe aici care cu ce puteti, ca moare minunatie de subiect.Nu vedeti ca eu numa de aia intru, ca sa ma laud![]()
V-am pupat si sunt dupa perdea.
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
mary ilie spune:
MARINELA ma bucur ca ne mai scrii, mie imi plac mult postarile tale si modul in care povestesti de Iaris!
Legat de gradinita , si eu vorbesc zilnic cu educatoarele dar tot timpul asa pe fuga, nu am timp sa intreb mai multe.Mi-au aratat si ce mai lucreaza cu ei dar tot asa repede si numai pentru ca eu am intrebat.Mie mi-ar place sa stiu zilnic exact ce au lucrat, ce au desenat ce au invatat la engleza, etc.Nu mai spun ca mi-ar place mult sa poata participa si parintii la diverse activitati.Serbarea cred ca si aici va fi surpriza .
Vinerea viitoare avem o excursie copii si parinti impreuna cu educatoarele mergem sa vizitam un presepe artistico la sorento .Sper sa am ocazia sa stau mai mult de vorba cu educatoarele.
Daca va intrebati ce este un presepe, uite aici
http://www.presepeartistico.it/
dana_lucia spune:
Marinela
, multumim de aprecierile pt. Alberto! Eu zic ca e absolut normal sa vorbim aici despre copiii nostri cu bune si mai putin bune
, sa ii laudam ca doar sunt ai nostri, nu?![]()
Marinela, citind mesajul tau mi-am adus aminte de vremea celor 4 clase primare ale mele, de asemenea o experienta foarte traumatizanta si care nu imi face placere nici acum dupa atitia ani. Nu m-a frustrat la premiu invatatoarea dar ma supunea la tot felul de corvezi pentru ca ai mei parinti ii dadeau doar un buchet de flori si nu mai mult de 8 martie iar pentru asta ma punea sa matur clasa sau sa sterg tabla in locul colegelor a caror parinti cotizau cum se cuvine si ma umilea cu astfel de chestii. Imi luam revansa cu virf si indesat cind aveam inspectie si la testele corectate de inspectorii de la judet ramineam singura cu nota maxima! Una peste alta, m-a ambitionat enorm aceea perioada si asa ambitioasa am ramas
(asta ca sa si glumesc putin).
Si eu sper sa animam piticodromul ca in vremurile mai de demult!![]()
O seara buna tuturor,
Dana Lucia si
Alberto
anya spune:
Vreti sa va fac sa radeti?
1. Discutie, seara, intre ai mei copii care trebuiau sa doarma:
Calin: Matei, ce e o turturica?
Matei (filozof): Mda...nu stiu....dar cred ca e un fel de bombonica 
2.Aseara, ma trezesc cu al meu fiu, Calin, ca ma intreaba:
- Mami, ce e dunga aia de par? (arata cu degetul catre mine)
Upsss, ce dunga o fi vazut copilu'? Asa ca cer lamuriri.
- Aia, de deasupra ochiului!
Era vorba de spancene![]()
Pupici,
alexuta2005 spune:
Sa va zic si eu una...
Alexia vrea sa se imbrace in rochita cu strampi.O imbrac ieri asa dar m-am gandit sa-i pun totusi si pantaloni pana la gradinita si acolo sa ii scot si sa ramana in rochita.
Ce credeti?
Nu a vrut sa ma lase sa-i pun si pantaloni.A zis:"nu vreau si pantalonasi ca e de bebelusi asa!"
miflore spune:
Buna dimineatza zane!
Mie nu-mi mai trece raceala asta, ce-i drept nici nu ma tratez, am o perioada cam proasta, multa munca la servici, probleme in familie...
Ana mea nu e prea receptiva la Mos, nu stiu de ce. Ce-i drept isi strange jucariile seara ca sa vada Mosu' cat e ea de ordonata.
Dar sa invete vreo poezie sau cantecel? Nuuuuu, nici gand! In schimb cu povestile e jale mareeeeee, incontinuuu povesti si iar povesti. Si seara am probleme mari la culcare, nu vrea si pace, miezul noptii scrie pe noi, nu vrea sa doarma singura...
Mergem sambata la teatru, la Frumoasa din padurea adormita. Care e smecheria ca sa prinzi bilete mai in fata? In afara de pile.
Se deschide casa la 9 dimineatza, luni, eu am sunat sa rezerv bilete pe la 9 jumate si am prins doar randul 11! Si nu se vand de pe o saptamana pe alta. Ramona, tu esti regina teatrelor, stiu c-ai vazut aproape toate piesele, e vreo smecherie?
Sambata e si Baby expo, editia de iarna, poate ajung si eu un pic, as vrea sa cumpar niste protectii pentru saltea. Vreau sa-i scot Anei pampersul de pranz. Imi recomandati ceva? Eu am 2 chestii luate de la Baby Comfort dar sunt mici. Si mai am un asternut cu protectie incorporata. Chiar, mai sunt copii cu pampers la somn? Mai sunt, nu?![]()
Ioana, Irina, Tonnia, Ruxandra, Kid, Bianca, Casiana, Diana, fetelor, pe unde sunteti?
Va pup si revin!

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
miflore spune:
Alexia, Calin si Matei, ce simpatici sunteti!![]()
Aseara am plimbat-o pe Ana cu metroul, asa am comanda. Ii place fff. mult s-o duc cu autobuzul, cu troleibuzul, cu metroul, pentru ea e super distractie!
Va dati seama ce dragut, vin de la servici, de-abia astept sa ma cuibaresc prin casa dar nuuuu, noi luam autobuzul si ne plimbam, ba intr-un sens, ba in celalalt.
Iar la metrou spunem o data cu doamna (sau domnul): "Atentie, se inchid usile!" Si ne stricam de ras si ne bucuram in fiecare statie.
Iar scarile rulante sunt deliciul nostru!!!
Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
alexuta2005 spune:
Alexia il asteapta si pe Mos Nicolae dar nu vrea sa auda macar ca exista posibilitatea ca Mos Nicolae sa-i aduca o nuielusa.
Ea zice:Mie Mos Nicolae imi aduce numai dulciuri!"
La gradinita se pregatesc de acum pentru serbare.Educatoarei ii este teama ca vor avea mari emotii copiii si de aceea repeta de pe acum.
Au invatat cantecele:Mos Craciun, Zurgalai,Twinkle, twinkle little star.Alexia acasa o imita foarte bine pe educatoare e foarte smpatica.
jadi spune:
Neata dragelor, azi nu prea am chef de munca
.
Sa o iau in ordine. Noi maine avem a doua sedinta cu parinti dar la gradi de stat de obicei sedintele astea sunt facute cu scop de luat bani sau de comunicat liste de rechizite si alte liste necesare. La prima sedinta asa a fost, la sedinta de maine banuiesc ca ni se va spune de serbarea de Craciun, adica ce rol vom avea si ce costumatie sa pregatim si cati bani sa dam pentru cadourile copiilor care musai vor fi la fel impartiti pe sexe adica baieti si fete.
Azi de dimineata ne-a anuntat educatoarea de primul caz de varicela la ei in grupa, eu il am vaccinat pe Vlad dar oare cat e perioada de incubare in cazul in care e purtator? Si se pare ca mai este un copil cu bube dar fara diagnostic de varicela. Asta este, stau si astept sa vad ce si cum! Si mi-a marturisit educatoarea ca are emotii cu serbarea, deci si ele sunt emotionate in primul an
. Si eu am emotii doar pentru ca in perioada 10-14 eu si sotul suntem plecati la Viena si mi-e ca se organizeaza serbarea exact in perioada aia.
Miflore sanatate maxima, sa iti treaca raceala. Nu stiu care e treaba cu biletele, banuiesc ca sunt pastrate biletele bune pentru diverse scopuri. Vlad se duce la Alba ca Zapada luni cu gradi, nu i-am citit povestea si ma gandesc sa nu o citesc ca sa vad daca o prinde acolo.
Si copilul meu se plimba cu autobuzul desi daca merg pe jos de la gradi ajung in 15 minute, cu autobuzul in 30 ca stau in trafic dar are el dragan de autobuzul ala. Vineri are traseu complex, ca il va duce bona la o petrecere si va merge si cu metroul.
Anya, alea alea pentru 2 copii mari si ondulati.
Eu v-am povestit de Vlad ca nu e genul sportiv, ei acum am observat ca merge sleampat si ingalat si nu stiu cum sa il motivez sa mearga mai frumos. I-a zis bona intr-o zi ca merge ca un mos ca ieri in parc trecand pe langa un cuplu mai in varsta sa intrebe tare si raspicat " Dica, asa merg eu, ca mosii astia?" de mi-a zis bona ca ii venea sa intre in pamant de rusine. Si am mai avut o faza de genul asta, cand s-a votat la primarie, sotul s-a certat cu cele de la comisie ca desi avea carte de identitate pe adresa noastra nu se regasea pe liste si a iesit de acolo afirmand " Babele astea de la vot!" ca Vlad sa mearga in parca in urmatoarea saptamana sa se opreasca la o banca cu doamne in varsta si sa le strige " Babelor de la vot!". Drept pentru care cred ca noua adultilor ne trebuie o cenzura mare in cazul in care mai vorbim si aiurea ![]()
Iar am scris mult, iar o sa ma urati!
Deni &
Vlad & Tudor