Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (215)
Raspunsuri - Pagina 13
dana_lucia spune:
Salutare, am intrat sa va povestim unde am fost noi azi de la 11.30 la 14. Am fost sa il intimpinam pe Sinterklaas (Mos Nicolae) si alaiul sau de Zwarte Piet (cei ce il apara de pirati pe Sinterklaas
) care, confirm traditiei de aici, a sosit cu barca pe apa cu citeva saptamini inainte de 5-6 dec. ca sa vada daca copiii sunt cuminti si sa stie astfel cui sa aduca cadouri si cui un betisor sau nuielusa!![]()
A fost foarte frumos, Alberto a fost foarte incintat sa dea mina cu Sinterklaas si Zwarte Piet. Pe timpul acestei ceremonii de sosire a Mosului au loc tot felul de activitati, defilari de grupuri de jongleuri, fanfare, teatre de papusi in aer liber, totul cu scopul de amuzament pentru copii, dar nu numai, astfel
ca a fost veselie nu gluma! Alberto s-a intilnit si cu citiva colegi de la gradinita si-au incins cu totii niste dansuri in aer liber de cu greu i-am putut urni spre casa la final. De prisos sa spun ca dupa un astfel de eveniment al meu nazdravan a adormit instant dupa ajungerea acasa.![]()
Weekend placut in continuare si toate cele bune,
Dana Lucia si
Alberto
oaana spune:
Era sa nu va gasesc.![]()
Dana_Lucia,ce fain ca aveti asa activitati frumoase.
Eu am copiii cobza,a luat si Aaron virusul.Abia maine iau exudatul si oricum in weekend nu a fi avut la ce medic sa-i duc.Mia vedem maine.Tusesc rau de tot,au secretii la greu,toata casa sunt numai servetele
.Mi-e cam teama sa nu faca ceva complicatii,insa nu fac febra.Si cred ca o perioada nu o sa-l mai duc pe Iosua la gradinita.
Oana,mami celor doi nazdravani:
Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
simodina spune:
Oaana si ai mei la fel, serban e racit de vreo 3 sapt cu pauze de 2-3 zile si vreo 2 zile are si mara nasucul super infundat. Nici ai mei nu fac febra si sper sa treaca fara complicatii si mai rpd ca miercuri prevazusem o incursiune la munte.
Copilul meu are numai masini in cap, am facut scrisoarea catre mos craciun si a comandat 3 masini diferite. Ar mai fi vrut si soldatei de plumb dar i-am zis ca tre' sa aleaga 3 si au ramas categoric masinile
Desi are vreo 30 de masini cel putin si de diverse feluri/ marimi/ materiale. Asa ca voi folosi mos niculae pentru ceva mai educativ ( inca nu stiu ce ...) ca nu pot strica bucuria copilului. A fost asa de incantat de scrisoare ca a tinut minte inclusiv ca tre' sa o punem la posta si azi n-am scapat...Oricum are niste tabieturi fix ca un mos si nu iese din ele: de citit putem numai inainte de culcare si 2-3 povesti, de colorat spre seara cam o ora si in rest numai masinute. Aaaa, ii mai place sa ma uit cu el pe internet dupa cantecele, desene si jucarii , mai bine zis masini iar dimineata se uita putin la desene dar rar mai mult de juma' de ora. A, si mai are un fix - sa faca lucrurile exact invers de cum se fac. Adica intreaba litera V sa zicem cum se pune, ii spunem si el zice ca vrea sa o puna exact invers ( e vorba de literele/ cifrele cu magnet ), dulciurile vrea sa le manance inainte de masa etc. Nu stiu ce o mai insemna si asta dar clar o face constient. Daca aveti vreo carte pe care sa mi-o recomandati despre psihologia copilului v-as fi recunoscatoare!
jadi spune:
Neata de la noi, ma chinui sa beau cafeaua, de fapt mi-e cam lene sa o pun in cana si de aceea e greu de baut
.
Eu am fost oarecum indoita daca sa ii cumpara aparat foto sau nu. In principiu Vlad al meu cred ca defineste destul de bine zodia in care e nascut si uneori nu se poate decide foarte usor. Adica pe scurt, nu stie ce vrea
. Cu consola Vtech nu as zice ca am avut succes prea mare, pe langa faptul ca mi-a refuzat categoric Winnie The Pooh si ca a jucat obsesiv exact acelasi joc cu niste trenulete care culeg niste litere pe care nu le cunoaste si apoi dupa 10-15 minute sa imi spuna ca nu stie sa il joace. Deci maxim 15 minute de Vtech si clar cand nu e Dodo prin preajma ca era crima si pedeapsa, nu stiu cum facea dar ii scotea caseta din consola. Probabil ca trebuie sa mai astept un pic cu jocul, refuza restul jocurilor de sortat de ales culori sau de numarat.
Cu aparatul foto iar nu stiu, vad ca are atractie catre aparatul nostru, l-am invatat cum sa faca poze dar inca ne pozeaza de la mijloc in jos
. Ma gandesc ca daca i-as cumpara un aparat Vtech o sa patesc la fel cum am patit cu consola. Pe de alta parte, are o intreaga nebunie pentru constructiile cu cuburi, la inceput adica acum 1 an au fost cele mari de Lego, acum a regasit niste cuburi de lemn cu casute si toate nebuniile de la Casa Retro. Si face case, dormitoare, culca omuletii. Mi-a cerut clar niste omuleti mici ca sa ii poata aseza in casute in diverse pozitii.
Am vazut niste galeti cu cuburi de lemn dar ma gandesc serios si la niste lego mai mici desi sunt de la 4 ani in sus. Argumentul contra lor e ca inca baga in gura toate jucariile si mi-e ca sunt prea mici, Dodo la fel si am observat ca se monteaza un pic mai greu decat cele mari, trebuie sa apesi mai mult. Argumentul pro e ca dina stea mici poti face multe alte constructii, au piese mult mai variate si din cele mai interesante (au garduri, tigle de acoperis, usi, fereste, etc).
Alt joc care mi-e imi place dar nu stiu daca el e pregatit sunt cele de la K'nex, au unele si pentru varste mai mici si chiar sunt super interesante.
Concluzia: eu cam stiu ce vreau, ce ma fac insa cu Vlad ca nu stie absolut ce vrea!
Deni &
Vlad & Tudor
jadi spune:
Dana-Lucia, ti-e clar ca tanjesc dupa astfel de spectacole, la noi inca nu sunt atat de organizati si daca fac ceva intalniri cu Mos Craciun, ramai dezamagita atat de organizare cat si de mos ![]()
Vlad fara sa ii povestesc deja asteapta pe Mos Nicolae si pe Mos Craciun, stie povestea cu nuielusa de Mos Nicolae, iar zilele trecute imi spunea foarte clar "cand vine Mos Craciun, este si ziua mea" semn ca deja cineva din familie i-a spus ca se sarbatoreste si cu numele. In rest am incercat sa il responsabilizez cu privire la a fi cuminte ca altfel nu se stie daca primeste cadouri si am renuntat. Ca in toate celelalte cazuri, simte toate amenintarile si le contracareaza foarte urat
.
A aparut si prima razvratire de la gradi dar cred ca s-a rezolvat, imi pare rau tare de el ca este foarte sensibil si cand face "rau", regreta enorm dupa aceea. Il vad cum se consuma si cum sufera si cum spune repetitiv "nu am vrut sa fac!".
Si gata ca umplu forumul!
Sanatate copiilor bolnavi, sper sa va faceti repede bine!
Deni &
Vlad & Tudor
kristinutza spune:
ce aparrat foto, fetelor! radu ne pozeaza de ne-am saturat cu aparatul bun. bashk am primit de la fini un super aparat foto cu obiectiv din ala mare, de imi sta inima-n loc cand il vad pe radu cum il apuca.
dar n-am avut niciun accident si plus ca avem niste poze superbe eu cu sotul, ce n-am avut pana acum vreun an de cand s-a apucat radu sa pozeze.
ce nu e asa de dragut e ca printre pozele superb incadrate cu noi, parintii ranjind fasolea la obiectiv, sunt si alte poze f importante pt radu: cu masina rosie, cu masina albastra, cu motocicleta, cu masina galbena, cu masina verde, cu calul, cu catelul, cu masina decapotabila, cu masina cu pedale etc etc.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
dana_lucia spune:
Buna seara piticodrom!
E cam liniste pe aici ca e si cam tirziu dar uite bintui eu pe aici sa va invit, cum facea Miflore cindva, la un dans,ceva!![]()
Kristinutza, super ca Radu foloseste aparatul de fotografiat si va face poze frumoase, bravo! Noi chiar ne-am decis ca unul din cadourile de Mos Nicolae sa fie acel aparat foto la care am dat link-ul aici caci Alberto isi doreste foarte mult propriul aparat ca sa pozeze ce vrea el, sa foloseasca si MP3-ul si alte facilitati pe care aparatul le are. De pozat pe noi ne-a tot zapacit cu pozele (iar mie nu imi prea place sa fiu "trasa" in poza
).
Noapte buna si vise placute!
Salutari,
Dana Lucia si
Alberto
dana_lucia spune:
Buna dimineata, haideti pe prima pagina!
Gata cafeluta, ati baut-o sau sa va ofer eu una
? 
O zi buna tuturor si salutari de la noi!
Dana Lucia si
Alberto
mary ilie spune:
Buna dimineata!
Eu se pare ca trebuie sa ma pregatesc cu mai multe cadouri- pentru Mosul de la gradinita adica Babbo Natale, Mosul de la tati de la serviciu adica Santa Claus, Mosul care va veni la niste amici de-ai nostri -asta-i Mos Craciun al nostru, plus ca mai trebuie pus si ceva pe sub brad....
Andrei vad ca vrea un singur cadou de la Mos si anume pe elicopterul Harold eventual si cu pista cu tot - fanii lui Thomas stiu despre ce-i vorba
Alte dorinte nu are orice cadou e binevenit![]()
JADI stiu exact la ce te referi cand vorbesti de zodie, iti dai seama cum e la noi ca si eu tot balanta sunt
Chiar vroiam sa te intreb cum e cu consola cum se joaca Vlad cu ea, il ajuta sa invete ceva in engleza?Eu vreau sa o cumpar dar acum nu o mai gasesc, a aparut o consola mai noua tot 3-7 ani dar nu are aceleasi jocuri.
Si la noi unul din cadouri va fi clar un nou LEGO sa vedem de care gasesc ca si Andrei e pasionat.
De la Knex lui Andrei ii plac tare mult casutele Lincoln Logs.
DANA LUCIA ce frumos se organizeaza la voi asemenea evenimente pentru copii.In Italia nu au un echivalent la Mos Niculae ei au pe 6 ianuarie Befana o vrajitoare care aduce dulciuri sau nuieluse.La noi acasa vine totusi si Mos Niculae insa nu prea e credibil pentru Andrei pentru ca nu aude decat de la noi in casa despre acest Mos.Anul trecut ma tot corecta ca il cheama Mos Craciun.
Vroiam sa va intreb legat de gradinita, la voi se fac sedinte cu parintii ca eu tot astept evenimentul asta si vad ca nu au nici un gand.Poate totusi vor face una macar ca sa se discute despre serbarea de Craciun.
O zi buna tuturor!
dana_lucia spune:
Mary, da noi avem sedinte regulate cu parintii, ultima am avut-o chiar aseara! Sedinta s-a incheiat cu o ora activitate pentru parinti de facut o decoratie surpriza pentru copii care sa o primeasca in ghetuta de la gradinita. Am facut niste tobe foarte dragute (cu bete cu tot) si fiecare parinte a decorat cum s-a priceput el/ea mai bine. A fost super dragut si antrenant pentru parinti(evident ca ai nostri copilasi au stat acasa, totul e surpriza pentru 5-6 dec.!
)
La sedinte se discuta probleme organizatorice dar au loc si bilaterale cu educatoarele, se fac propuneri pentru activitati viitoare; mie efectiv mi se pare exact ce am vrut in primul rind pentru Alberto dar si pentru noi, aceasta gradinita!
Urmatoarea activitate in care sunt eu implicata la gradinita (v-am spus cred ca parintii participa activ aici) e pe 28.11 si o sa fie o activitate cu povesti; o sa le traduc copiilor niste povestiri de Ion Creanga, sper sa le placa!
Gata cu pauza, o zi buna in continuare,
Dana Lucia si
Alberto