LMA Comori de nov-dec 04(189)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ad_rianna
miha cam cate foi ai facut la tort, parca nu sunt 10 ca in reteta, nu? ai respectat intocmai reteta? si cam cate minute trebuie sa stea la cuptor? pe incercate? si ceva pt. baietel...daca ai?

Mie mi-au iesit 9,dar daca insistam cu intinsul aluatului cred ca-mi ieseau mai multe. Am pus numai 8 parca pentru n-am mai avut crema. Am avut numai 1kg de smantana.
Pentru baietei...un tort cu masinute
Reteta de Amandina o gasesti aici. E un blat care se preteaza la absolut orice crema doresti:cu mascarpone,cu branza sau ciocolata...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

miria hai ca daca tot schimbam impresii . eu am vazut la niste cofetarii aici la noi tot felul de figurine din martipan sau zahar cred care se pot pune pe tort. poti incerca si cu asa ceva. eu ma gandesc sa iau dintr-alea. si artificii...dar vezi alea habar nu am de unde sa le iau...cat despre "stimulente"...nu cred ca as face fata fara. am avut intr-o zi o "cadere" ca nu puteam sa ma misc sa ma ridic din pat. atuci i-am zis sotului meu sa caute prin casa o vitamina orice si nu stiu daca a fost doar sugestia dar doar dupa ce am luat niste vitamine am reusit sa ma misc. de atunci am trecut pe magneziu+b6 si parca e mai suportabila viata

Mergi la inceput

miha ce frumos e si cel cu masinutze!!! vai tudor e mort copt dupa masinutzele astea? sunt din plastic sau dun zahar? si reteta e cea de la amandina? ca daca da m-am ales cu 2 retete pe cinste. stii vorba si sarac si cu pretentii...adica IO. mie imi plac torturile cu nuci, ciocolata si eventual putin cele fructe. dar alea sa fie fara creme din alea gen diplomat cum e ala de la "bomba". ma gandeam la cel de fructe pt copii mai mult, dar daca nu gasesc o reteta care sa-mi placa...poate mai gasesti tu una buna-buna dar cu crema mai putina ...abuzez, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Sunt frumoase torturile, dar eu vreau tort-papusa. Ca Dami se vrea tot timpul printesa.
Valeu, ce-i pe capul meu de planuri!!
Gata, ies de la servici si ma duc la farmacie sa iau stimulente.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

miha asta e tot amandina? daca da te mai retin doar cu 2 mici-mici rugaminti: poti sa-mi dai si retetele pt cum faci tu crema si glazura? promit sa nu te mai deranjez

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina
Gata, ies de la servici si ma duc la farmacie sa iau stimulente.

mare figura esti! imi amintesc de un episiod din serialul "neveste disperate" cand nu-mai-stiu-cum-o-chema...cea cu gemeni, luase la indemnul unei mamici de la gradinita copiilor, niste "stimulente" casa.......faca mai bine fata situatiilor....sper sa nu faci la fel ...asta in cazul in care stii despre ce episod vorbesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu stiu, dar banui!
Acuma e tardiv, insa, ca am luat deja.
Cred c-o s-o alerg pe fii-mea pana acasa, ca merg s-o iau de la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miha, n-oi fi avand mata instrumente (cum te lauzi), dar ai imaginatie, nu gluma.

Miria, nu-ti face probleme, corpul se va adapta la noul ritm, ai sa vezi, e normal sa te simti obosita mereu seara acum. Da-ti 2-3 luni de acomodare si dup-aia daca tot nu intri in ritm cauta alte solutii (cum ar fi energizantele). Eu am ajuns la un alt soi de vorba ca sa nu ma urmareasca vina si sa-mi sporeasca nemultumirea. Cand nu apuc sa mai fac cutare sau cutare lucru din lispa de timp imi zic: pai daca n-am ajuns sa-l fac insemna ca nu era asa de important. Si zau de nu ma simt mai bine.

Miha, cum ai facut tu torul ala de portocale, asa fac eu diplomatul, numai ca nu-l pun in castron sa fie rotund, ci intr-un vas cu fundul drept (fie ca e rotund, fie ca e dreptunghiular). Dar cand tai peste portocalele alea mare atentie: trebuei sa ai un citit cu lama subtire si care tie f bine, iar taietura facuta cu multe micari de joagar (inainte-inapoi) si mai putina apasare ca apoi felia de portocala intra in crema ai pufoasa si-i strica forma.

Eu o sa fac un tiramisu la alex. Dar as vrea sa-l fac in forma de cifra 4. Trebuei sa confectionez cofragul din carton. N-o sa fie prea simplu. Dar ma bucur ca macar e vorba de margini drepte. La 2 sau 3 nu e asa simplu. Miha, daca tot stai bine la cap. imaginatie, cum ai face tu cofragul asta pt cifra 4. Eu sunt mai muncitoare cand vine vorba de de-astea, adica muncesc mult si gandesc putin. Numai daca ai timp, of course.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Salut la toata lumea
Stiu sunt o neserioasa ca n-am mai intrat pe-aici c-am de multicior, dar..., of timpul asta nu-mi este prieten nicicum!
VREAU O BONA, VREAU O BUNICA, BUNIC, ORICE, FEMEIE IN CASA, ORICE, dar degeaba vreu yo ca nu se rezolva nika;
ori mi se pare mie, ori timpul zile s-a imputinat, cred ca am inebunit

Urez la toti sarbatoritii de pana acum, sa fie sanatosi si voiosi , si muuulta bafta in viata, caci de-acum incep si ei sa simnta VIATA???
Vai, oare cand au trecut astia 4 ani?; zau daca nu-mi vine sa bocesc, vreau c-a timpul sa stea pe loc macar ptr 5 minute, dar... in zadar, ei cresc si noi?, imbatranim???; stiu asa este rostul vietii dar parca eu nu-l inteleg

cu intarziere ptr Monica, sanatate si sa fii iubita de cine vrei tu!!!

si noi am sarbatorit-o pe Arisa de 7ani!!!; Vai, am fata de 7ani, si nu-mi vine a crede!; ma uit la ea si ma intreb oare cine este ea, este a mea?; din ce in ce devine mai sigura pe ea insasi, devine EA INSASI, adica mai a persoana adulta, si parca zau nu mereu imi place, imi dau seama ca se pierde din copilarie, este ca o planta pe care o urmaresti in delung, si la un moment dat se maturizeaza; vreau sa ramana copila!
Atat de incantata era ca vine ziua ei de nu-si putea incape in suflet de fericire, dar ghinionul vine cad nu-li chemi
In timp ce eu nu-mi incapeam in piele de fericire ca o sa-mi vina fata acasa si-am sa-i fac o maaaare surpriza, sarbatorita mea a lesinat la scoala; va dati seama c-am ce-am simtit eu cand m-au sunat de la scoala sa vin s-o iau ca a lesinat, iar in cadere s-a lovit la gura, la dinte ( dinte nou!) si ca s-ar pute sa fie rupt; am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare, in jurul meu era totul negru; nu stiu cand a m insfacat-o pe Emily si fuuuugi; mergeam cu bicicleta si-mi faceam mii si mii de scenete, in cap; cand m-a vazut era ata de luminata la fata, cu toate ca o durea gurita si dintele, era mazgalita de sange si ffff. speriata!!!; imediat mi-a sarit in brate; imi venea sa plang dar ma abtineam, vroiam sa-i fac ceva sa nu mai planga; primul rand care m-a intrebat a fost "cum mai mananc eu tort acum daca ma doare dintele?!, ea care dimineata plecase la scoala asa voioasa, si ma rugase "mami sa-mi faci tort pana ma intorc de la scoala!!!";
de la scoala mi-au dat-o pachet sa ma duc la dentist sa vad ce este cu dintele si apoi sa merg la policlinica sa o consulte; va dat seama ca Emily era cu noi, si dai si cara de amandoua cu bici, de buimaca ce-am fost am plecat numai cu geanta, fara portofel!!!, dar asta mia-am dat seama cand am ajuns la dentist, deja intrasem, asa ca am lasat fetele acolo si taie iar orasul in doua sa iau portofeleul sa platesc darile, bani yok, noroc ca n-am avut prea mult de plata, ptr ca aici sistemul este ca fiecare copil trebui sa fie introdus in asigurara scolara;

mi s-a facut asa un somn; pe maine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pe toate si va doresc spor la organizat petrecerile copilashilor si la construit tortulete

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput