LMA Comori de nov-dec 04(189)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ad_rianna

miha ce frumos e si cel cu masinutze!!! vai tudor e mort copt dupa masinutzele astea? sunt din plastic sau dun zahar? si reteta e cea de la amandina? ca daca da m-am ales cu 2 retete pe cinste. stii vorba si sarac si cu pretentii...adica IO. mie imi plac torturile cu nuci, ciocolata si eventual putin cele fructe. dar alea sa fie fara creme din alea gen diplomat cum e ala de la "bomba". ma gandeam la cel de fructe pt copii mai mult, dar daca nu gasesc o reteta care sa-mi placa...poate mai gasesti tu una buna-buna dar cu crema mai putina ...abuzez, nu-i asa?

Daca pot sa te ajut...cu mare drag...
Masinutele is din plastic,de la un joculet de-al lui Robert.
Uite aici un blat cu nuci.
Cu fructe nu prea fac,pentru ca nu place la familion.Dar sigur te ajuta Monica.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina

Sunt frumoase torturile, dar eu vreau tort-papusa. Ca Dami se vrea tot timpul printesa.

Adica asa?

Hai ca mi-am dat in petec azi cu torturile.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ad_rianna

miha asta e tot amandina? daca da te mai retin doar cu 2 mici-mici rugaminti: poti sa-mi dai si retetele pt cum faci tu crema si glazura? promit sa nu te mai deranjez

Da,e blat de Amandina cu crema si glazura de la prajitura Brownie Cappucinno.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui try
Eu o sa fac un tiramisu la alex. Dar as vrea sa-l fac in forma de cifra 4. Trebuei sa confectionez cofragul din carton. N-o sa fie prea simplu. Dar ma bucur ca macar e vorba de margini drepte. La 2 sau 3 nu e asa simplu. Miha, daca tot stai bine la cap. imaginatie, cum ai face tu cofragul asta pt cifra 4. Eu sunt mai muncitoare cand vine vorba de de-astea, adica muncesc mult si gandesc putin. Numai daca ai timp, of course.

Eheheee...mai Andra mai...sa stii ca si eu gandesc si mai putin.
Dar eu zic asa: avand in vedere ca e destul de batoasa crema de la Tiramisu,l-as construi direct pe platou.Eventual dupa ce e gata,"proptit" in laterale cu ceva dur.Niste carcase de CD?? L-as lasa asa la frigider pana a doua zi si apoi ornat.
La cofrag exista riscul de a se inmuia cartonul si cand ar trebui sa-l rastorni sa ai o mare surpriza.Zic si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Miha - Da, asa!!!
Vino si fa-mi-l tu! Ca acuma stiu ca poti! Hai, cand te astept in gara?!

Si, apropo, sub rochita ce are? reteta vreau ca sa zic, care este...?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Hai ca ma trase miha de maneca...eu cautam pe la bucatarie sa raspund...

La tortul de fructe eu nu fac nimik special...in afara de ornat diferit cu alte fructe
in general blatul este unul simplu de pandispan daca vreti blat subtire crema fructe, frisca
3 oua,125 gr zahar.125 gr faina.50 ml ulei, praf de copt
crema un instant de vanilie de cele mai multe ori
iar cand sunt capsuni pe piata crem ole de vanilie si fructele folosite sunt capsuni...iar deasupra ornez cu frisca
sau daca vrei blat gros taiat in 2-3 straturi...dublati toate cantitatile de mai sus

sau mai fac un blat din cate oua, atatea linguri de faina atatea linguri de zahar
cel mai adesea folosesc 6 oua, 6 linguri zahar, 6 faina(imparta albushurile si galbenushurile, spumez albushurile cu zahar, bat galbenusurile spuma si le amestec cele doua compozitii apoi adaug faina)
crema de vanilie(pe care o fac cel mai des in ultimul timp, o am de la Vero Hildegard...preparata in casa suna asa):
6 galbenusuri
-500 g zahar
-6 plicuri zahar vanilat
-2 l lapte
-250 g amidon
-100 g unt de calitate
Amestecam laptele (400 ml) cu amidonul si cu galbenusurile. Eu le-am facut cu mixerul putin.
Punem pe foc restul de lapte cu zahar si cand fierbe adugam treptat compozitia de oua. Amestecam sa nu se prinda. Punem si vanilia. Cand s-a ingrosat si omogenizat bine pune 100 g unt bucatele. Untul se va topi acolo, amestecam cu lingura de lemn si dam apoi crema la racit.
iese f multa crema si este deosebt de buna...daca tortul este mai mic folositi doar jumatate din cantitati
apoi fructe...de care doriti, frisca sau gelatina pe deasupra fructelor sa nu se oxideze...

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

MONICA - Gata! mi-am notat! Asa o sa fac si eu! Sper, numai, sa am timp.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

cu placere miria

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Alexia Stefania, sa fii sanatoasa si cuminte!

Si va mai mirati de ce nu mai intru. Pai la asa discutii nu pot decat sa si sa inghit in sec. La primele creatii am rezistat fara sa zic nimic pe motiv ca prea-i colorata frisca artificial, coloranti=nerecomandat gravidelor, dar la bomba aceea cu portocala pe ea visez bine de tot. Si tocmai am vazut un kit profesionist de decorat torturi, dar cine sa se bage, eu, hm, poate dupa ce ajung iar la 60 de kg imi permit.

Miria, tu te agitai mult si cand erai acasa insa serviciul presupune si ceva organizare si acomodare cu un program nou. Eu mereu sunt pe fuga si am marele avantaj ca nici Ana nici eu nu trebuie sa ajungem la ore fixe ca altfel nu stiu ce faceam. Numai ca in ultima vreme am tot avut programari la doctori si tare greu mai este sa ajung la timp.
Ionela, esti mama eroina . Nu stiu cum rezisti asa singurica printre straini si vad ca nici sotul nu e prezent. Eu am avut ceva bataie de cap in ultima vreme dar am prieteni pe aici, mai schimb o vorba o impresie. Arisei si sa fie sanatoasa! Pana la urma de ce a lesinat, o solicita scoala prea mult, nu primesc mancare indeajuns? Cu dintisorul cum este, sper ca nu este ciobit.
Si Ana a avut accident anul trecut la un dinte din fata, a curs sange, s-a innegrit dar pana la urma si-a revenit destul de mult la culoare si important este ca nu l-a pierdut. Iar celalalt de sus este ciobit de pe la 1 an, nici nu ne-am dat seama pana nu am vazut in poze.

Am fost ieri cu Ana la oftalmolog, se pare ca se duce strabismul, mai mergem anul viitor la control.
Si azi am fost la medicul de familie si ne-a dat trimitere la fizioterapie.

Am pus poze cu Ana tarancuta la o intalnire cu consulul Romaniei in Norvegia, mai multe poze cu ea la bazin sau dimineata la plecare la gradinita si filmulete cu ea la bazin Saritura 1, 2, 3 . Le-am pus pe toate 3 ca se vede cum face progrese la urcarea pe placa. Si a prins si curaj si sare de pe margine una-doua, acum o tot stresez sa aibe grija sa nu-i sara cuiva in cap ca de pe placa asa a facut azi o data. Oricum merge mai binisor dupa ce am fost de 10 ori la bazin.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 34+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Buuuuu daca v-ati speriat asteptam bombonelele

La multi ani! Kenzo
sa cresti mare si sanatos si sa-ti dea Dumnezeu atat tie cat si fratiorului tau numai bine si tot ce va doriti
Bitsone... sa va aduca numai bucurii...La multi ani!

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput