Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (97)
Raspunsuri - Pagina 19
elyanne spune:
Pupam mamicile si piticii din dotare... eu nu mai am timp de nimic 
Copii, lucrari, curatenie... bine ca nu trebuie sa fac mancare sau sa calc... ca nu stiu cand le-as termina... cred ca as dormi 2-3 ore noaptea...
In fiecare dimineata la cafea apuc sa citesc ce mai scrieti... insa pana reusesc sa termin tot de citit si sa mai scriu cateva randuri se scoala baietii si renunt la butonat... apoi ne intram in rutina zilnica: mancare, curatenie (cand e cazul), iesit pe afara (cand e frumos) poate lucrez ceva daca nu fac una din cele doua de mai sus, apoi masa de pranz, nani... linisteeee in casa... lucrez ce pot, cat pot... apoi se scoala baietii, vine Elena de la gradi, mancare... se pun pe jucat in gasca (a se citi bataieeeeeee... mai mult baietii) sau desene pentru Elena... masa dinainte de nani (pt. baieti), baie... si la somn cu ei... uite asa se face 11 noaptea...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
ioanaradu spune:
eu cafea ... maaaareeee ... taaaareeee!
multumesc de incurajari. am alta veste: matei e la gradi de azi. un ochi rade, unul plange. ma bucur, dar in acelasi timp m-am umflat de plans. de ce? nu stiu ... de emotii. ma duc sa-l iau la 12. si maine tot pana la 12 il duc. si luni si marti la fel, de miercuri il las pana la 17.
cu Dumnezeu inainte!!
marta ce te-as bate eu pe tine!!! ca ti-am zis sa iei gardut la scara aia. si ce mama naibii ... impune-te!!
oricum, nu cred ca e cazul de RMN. si nu are rost sa-l stresezi asa, ca nu e prea placut!
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - 1 AN 7 luni jumate!!!!
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
gabi78 spune:
Buna!
Marta, nu ma pricep, dar nu cred sa fie nevoie de RMN. Pupici ochilor albastri!
Masina de paine mi-am cumparat eu de vreo luna de zile. Sunt fffff multumita. Eu am Moulinex XXL. Are carte de retete, se pot face si prajituri (briose, chec, prajitura cu migdale sau cu lamaie), aluat pt pizza si chiar dulceata si compoturi.
Noi nu am mai cumparat paine de cand avem masina asta si paine e fff gustoasa.
Exista retete de paine rapida care dureaza o ora si un pic, iar cele clasice de la 3 ore in sus.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
radcarmen spune:
Salutare!
Ma intru si eu sa citesc forumul dar cand sa scriu apare cate ceva. Sunt plecata peste zi in oras cu Vlad la cresa si nu ma mai intorc acasa pana la ora 16.00 pentru ca se lucreaza pe traseu si ma enerveaza sa imi rup masina pe toate drumurile sparte! Asa ca stau in oras si pierd vremea fie la tata acasa fie la matusa.
Acum suntem acasa pentru ca e inceput de luna si...ati ghicit...Vlad e virusat: muci si tuse. Deci face putina pauza de cresa. Momentan nu a facut febra deci macar e bine ca am scapat de asta. Pana acum a fost luna si viroza. La fiecare inceput de luna face cate o viroza, parca le are programate. No, asta e, o sa trecem noi peste asta.
Marta, imi pare sincer rau ca Victor a cazut pe scari si eu am scari in casa si stau cu grija. Vlad s-a rostogolit doar de pe 3 trepte pana acum, sper sa nu il scap mai mult de 5 sec din privire ca urca si mai sus. Nu am pus nici noi usita ca deocamdata nu e foarte tentat sa urce si nici nu il lasam singur acolo, sper sa nu fie nevoie sa pun...dar cine stie. Poate vindem totusi casa si atunci nu mai e nevoie. Vroiam sa iti spun ca nu e bine cum gandesti vizavi de "de ce mi se intampla mie toate astea". Eu zic ca e o gandire fatalista si atrage ghinion. Asa faceam si eu intr-o vreme si numai chestii naspa mi se intamplau. Bucura-te de copil si de familie si nu mai sta tot timpul cu gandurile negre in cap, stiu ca iti iubesti copilul enorm, stiu ca esti o mama grijulie si responsabila dar de ce trebuie sa te gandesti mereu ca i se va intampla ceva rau copilului tau? Nu poti trai la nesfarsit cu frica asta in inima ca o sa clachezi. Bucura-te de viata si nu mai pune raul inainte. Gandirea negativa atrage lucruri rele. Sper ca ai inteles ce am vrut sa iti zic si sper sa nu te superi pe mine dar iti vreau sincer binele.

Cadouri de Craciun...pas din lipsa acuta de fonduri de baza de criza financiara
. Asta e, putem trai si fara cadouri, noi sa fim sanatosi si sa ne intelegem.
L-am vazut pe dantzausul de Raul...e un scump si imi place ca intelege ambele limbi
Diana69, ma bucur sincer ca e mai bine albinuta ta. Doamne ajuta!
Pisikuta, ce mai face Nora cea zburdalnica? Sper ca sunteti bine
.
Kitty, m-ai atins cu subiectul "mama"
. Tare greu ti-a fost dar ma bucur ca ai reusit sa razbati in viata si sa ai parte de o familie minunata
. Am vazut si pozele de la strand...aveti locuri superbe in Tg. Mures.
Va pupicesc cu drag!
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
Crina_mio spune:
Buna fetele cochetele,
Bianca – ce dulce-i Amalia la plimbare cu pantofii lui tati. Si e mortala cum rade smechereste aici
L-am vazut si pe Vlad pitindu-si okisorii frumosi sub ligheanul mamei Si ce a gasit el ca sa ajunga la TV, mai dar ce le mai trece prin capsorul ala mic si dragalas
sa-I treaca viroza si poate nu s-or mai tine scai de voi luna de luna.. Carmen, dar voi va mai ganditi la plecare, de vb. de vanzarea casei? Cat despre cadouri, sunt sigura ca poti gasi ceva simbolic pentru care sa nu-ti faci gaura in buget, dar care sa-i bucure f. mult pe cei dragi. Si doar am vazut cu toate ca pentru majoritatea copiilor sunt mai faine "jucariile" care nu-s cumparate special pentru ei, adica ligheane, linguri, polonice si alte ustensile din bucatarie
Ioana – tinem pumnii sa va ocoloeasca toate virozele si Matei sa se adapteze cu usurinta la gradi.
Eliana – da la ce trupa ai acasa, te credem ca reusesti mai greu sa intri pe forum.
pupam trupa ca te mai lasa sa ne mai spui cateva vorbe despre voi si tie
pentru ca rezisti cu brio programului zilnic.
Marta – ce face Voctoras? Sper ca e bine si ca o sa gasiti o solutie care sa te ajute sa scapi de stresul "scara socrilor". Si, asa cum ti-au zis si fetele incearca sa gandesti pozitiv (sti ca am mai spus aici chestia aia cu viata ca o zebra, poate acum esti intr-o perioada mai neagra, dar bucura-te ca o sa soseasca imediat cea alba)
si te astaptam cu vesti bune.
Ane – dulce tare Raul cum se baituieste el prin casa. Eu cea mai buna paine am mancat-o la Bv, daca si acolo a ajuns painea proasta ... ce sa mai zicem de asta de pe la noi. Or sa dea brutariile faliment, daca ne luam toate masini de facut paine in casa. Mie-mi place painea facuta de mama acasa, coapta la cuptor, dar mie nu mi-a iesit niciodata, asa ca dupa cateva incercari am renuntat (asta cu ani buni in urma). Si-a luat o colega masina si am mancat paine facuta de ea si era f. gustoasa (era cu masline, super buna) o sa o intreb luni ce marca e si cred ca o sa-mi iau si eu una. Dar ea zicea ca dureaza cam 4 ore pana e gata, asa mult???
Rein ce face bebe din burtic?? Dar Petru? Poate ne mai pui niste poze cu el dar si cu burtica.
Carmen – i-a placut lui Darius orezul bulgaresc?? Sa ne dai si reteta.
Ela- da ce de condimente i-ai mai pus Theei in omleta!!! Cred si eu ca a fost gustoasa, mi s-a facut si mie pofta 
tzuna – pai nu stiu de ce ne-a recomandat sanzyme, eu i-am zis dr. la tel. ca e constipate si asa mi-a zis sa-I dau si eu am executat. Saptamana asta a fost mai bine, a facut tot tare, dar nu asa deshidratat si fara sa se chinuie prea tare. Nu stiu daca siropelul a ajutat-o sau perele pe care le-a mancat (1-2 pe zi), suculetul de portocala. Sper sa rezolvam problema. Maria cum se mai simte??
Eu saptamana asta de lucru mi-am scurtat-o din nou si m-am dus si mi-am adus fata acasa . E asa bucuroasa cand ajungem la rucar, vrea sa ne ia pe amandoi in brate de-odata, ma striga cand pe mine cand pe tati, apoi pe mine tati si pe tati mami, incepe sa-mi arate fara sa o inteb nasul, okii, etc., sa-mi spuna cum fac diferite animalele.
Astazi am avut in meniu spanac cu usturoi si piept de pui, a mancat tot castronelul singurica (mai incerc eu sa-I ghidez lingurita, dar tipa, nu ma lasa sa o ajut) si fara sa se murdareasca prea tare. I-am stricat putin programul de somn, ca am venit de la Rucar pe la 10 si ca de obicei mi-a adormit in masina cam jumatate de ora, iar cand am ajuns acasa n-a mai vrut sa doarma. Dar acum doarme. A fost asa dulce cand am pus-o la somnic, desi ii era somn, nu prea avea stare, asa ca s-a asezat pe pieptul meu, s-a foit putin, dupa care mi-a ridicat tricoul, a pupat putzin tzitzi si s-a asezat cu capsorul acolo si asa a adormit. Mi-a amintit de perioada in care o alaptam si adormea la tzitzi, doamne ce mai vremuri...
Gata,
Ma duc sa ma asez langa ea la somnic
Pup toate fetele, albinutzele si bondareii sa fiti toti sanatosi si plini energie (chiar daca asta inseamna ca le dati de lucru mamicilor sa stranga dupa voi)
Crina & Maya Georgia
15 luni
carmen94 spune:
roxanici...............am sa bag un ochi si pe culinar.stiu ca sunt sute de retete acolo.....imi plac mult cele cu imagini atasate...
ane2200..............cata rabdare pe Raul!!!!frumos!pai darius nu sta locului nici 2 minute.daca se joaca cu o masinuta,dupa ce da o tura ,doua cu ea trebuie sa se duca sa bata in tv,sa vina sa ne traga de nadragi,mai da o tura prin bucatarie sa vada daca mai e de tras ceva...
rein.................merci de cafeaaaaa.....mi-am luat ditamai stacana
elyanne..............de cate ori nu reusesc sa termin treaba ma gandesc cata rabdare trebuie sa ai tu!!!!!sau cand casa la noi arata ca dupa razboi,inainte ma enervam si ma crizam pana dadeam in plans.........de la un timp nu ma mai enervez ca mi-am zis daca eu cu unul si ma plang ,elyanne ce sa mai zica cu 3?!?! si uite asa ma calmez....
ioanaradu..............sigur de la emotii te-a luat plansul......eu am fost mai prin septembrie sa vorbesc la o gradi ptr. darius.ne-am trecut pe lista de asteptare ca nu erau locuri si cand am iesit de acolo m-am pus pe bocit.........ma uitam la el si imi ziceam...uite ca am ajuns sa-i caut gradi,maine-poimaine cautam scoala si uite asa trece timpul.ei cresc ,noi ne maturizam(ca sa nu zic ca imbatranim
)
radcarmen.............sanatate la bondarel!sa se faca mai repede bine!
Crina_mio..................atat de mult i-a placut orezul ca a luat de 2 ori din el si a 3a oara era castronul pe jos
masina de paine........cum am mai scris.o folosesc aproape zilnic.sunt super incantata de ea .eu o am din august.......nu am incercat sa fac altceva cu toate ca in carte are tot felul de retete,dar la 123 kg ale lui soata + 70 ale mele cozonaci si alte bunatati ne lipseste
.....am sa incerc sa fac cozonac sa vedem cum iese.
orez bulgaresc
Ingrediente:
orez (la un pahar de orez se pun trei pahare de apa), morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, suc de rosii, delikat sau knorr, piper, sare, foi de dafin, marar, patrunjel, ulei, ciuperci
Mod de preparare:
Se pune orezul la fiert odata cu delikat-ul sau knorr-ul (un cubulet) si sare daca mai e nevoie. Intre timp se caleste ceapa in ulei si se adauga peste orezul care fierbe deja. Se adauga pe rand morcovii taiati cubulete mici, cartofii, cateii de usturoi taiati si ciupercile. Se amesteca din cand in cand. Se mai pune si piperul, fie boabe, fie pudra si sucul de rosii, bulionul sau chiar ketchup dulce, si cateva foi de dafin. Patrunjelul se toaca si se amesteca la fiert. La sfarsit se presara deasupra marar sau se poate amesteca si el. Toate ingredientele se pun in cantitatile dorite in functie de preferinte. Se mai poate adauga si porumb dulce din conserva sau mazare.
simplu, rece sau cald, cu fripturi (de pui, de vita sau peste), cu alte sosuri
eu nu am pus cartofi si nici piper,iar suc de rosii...cat sa-i dau putin culoare
rein spune:
Petru a vazut un lacat si se uita intrebator la mine. I-am zis ca este lacatul si a zis repede dupa mine kakatul?
In seara asta am fost la dr. meu si l-am vazut pe Calin. Am 28 de saptamani. Inca nu s-a asezat cu capul in jos dar m-a asigurat dr. ca a mai scos copii cu picioarele inainte deci sa nu-mi fac probleme. Asta daca nu binevoieste sa se intoarca.
Acum e mai greu cu burtica pentru ca a crescut, e mai jos pozitionata decat prima data si am permanent senzatia de nevoie la buda. Apoi il mai iau si pe Petru in brate si se simte la mijloc. Abia astept sa nasc pt ca mie nu-mi place deloc perioada asta cu burta atarnata.
Fetelor cu masina de paine, am o intrebare: daca zice ca masina are capacitate 1 kg, cate paini normale (franzele) ies?
radcarmen spune:
Crina, momentan s-a amanat faza cu plecarea motivul principal fiind casa pe care inca nu am vandut-o. Am prins o perioada foarte nasoala si nu cred ca avem sanse sa o vindem repede. De plecat nu stiu daca mai am chef...o-m trai si o-m vedea
.
Rein, Vlad nu a catadicsit sa se aseze in pozitie de nascare deloc pe parcursul sarcinii. Era mereu in pozitia echer si asa m-a prins si cand a dat sa iasa si practic nu am avut nicio sansa sa il scot "pe jos". Sincer dupa ce mi-a expus dr meu riscurile la care l-as fi expusam zis pas si am intrat in operatie.
Cred ca ai avea sanse sa il nasti cu picioarele in fata daca s-ar aseza in pelviana completa dar daca va fi in pelviana incompleta nu stiu ce sanse sunt. Oricum zic sa nu te risti si sa alegi ce e mai bine pentru amandoi
. Sarcina usoara in continuare si atentie la ridicarile lui Petru.
O seara faina si somn usor!
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
rein spune:
Multumesc de urari, Carmen. Eu sper sa se intoarca, daca nu, il las pe dr. sa ia decizia, am incredere. Dar nu vreau cezarianaaaa!
Si noi voiam sa vindem ap. de 2 camere si sa luam de 3 dar sunt niste vremuri de toata jena. Am renuntat momentan. Am inteles ca din lipsa de tranzactii au dat faliment 100 de agentii imobiliare in toata tara anul asta. dar se si nesimtisera, frate!