comportament ciudat sau lipsa de intelegere?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Carrie, ce ai mai facut cu fetita ta ??

Citat:
Imi place sa aflu ca in Constanta inca se merge mai repede decat in restul tarii...ca doar is Constanteanca de origine

Filofteia super tare faza ...eu sunt argeseanca la origine....aclimatizata la Constanta prin casatorie !

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielama

La noi la gradinita asa functioneaza - unii copii dorm, altii merg in sala de "activitati". Si e foarte bine pentru toata lumea!

Vaaai, ce bine!!! La gradinita baietelului meu toti copii trebuie sa doarma, iar el este la grupa pregatitoare, are si colegi de peste 7 ani in grupa!
El n-a fost niciodata prea somnoros, de pe la 3 ani si jumatate a renuntat la somnul de pranz (care rareori dura mai mult de o ora inca de la 1 an), dar, de cand este la gradinita asta (pana acum am fost plecati in Irlanda si acolo e altfel) adoarme si el in cele din urma pentru ca sta educatoarea langa el si cum il vede ca deschide ochii, ii spune sa-i inchida. Mai bine ar fi facut orice altceva, daca tot sta cu ei, dar ma rog...
Ma enerveaza la culme situatia, mai ales ca, pana cand a inceput gradinita ii culcam seara la 21, acum adio, mai devreme 22 nu ii mai duc la culcare (cel mic nu vrea la culcare fara cel mare) si pana pe la 22.30 - 23 nu adoarme, ca, deh, a dormit la pranz la gradinita.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Claudia,

si la noi este la fel povestea. Fetita mea nu a fost niciodata mare amatoare de somn. Cand eram mai micuta, mai dormea la pranz, dar de anul trecut a renuntat complet la somnul de dupa-amiaza.

Asa ca am sugerat gradinitei sa faca o schimbare - mai ales ca a mea mandra nu era chiar singura chinuita de somn - si au facut-o. Acum au grupa de activitati speciale dupa-amiaza, la alt etaj decat la cel unde dorm copiii care aleg sa doarma dupa-amiaza.

Acum, fetita mea (care are 4 ani si jumatate), are un program foarte OK de somn - se trezeste la la 8 fara un sfert si merge la culcare la cel tarziu 8.30. Daca doarme dupa-amiaza, nu se culca inainte de ora 11.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Cristiana nu cred ca fata face crize ca nu vrea sa doarma..nicidecum.Cred ca nu-i place noua educatoare .
Si eu sunt pentru somnul de la amiaza clar.Eu il vad ca pe ceva f benefic pentru copil.Fiu-meu are 6 ani jumate.E in grupa pregatitoare si doarme la gardi.Si in we cand e acasa respect acelasi program.Si e f bine.Asa va fi si dupa orele de cursuri de la scoala.
Sunt multe chestii care -s depasite pt vremurile noastre dar sunt si multe care -s f bune .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui arghirmonica

Si eu sunt pentru somnul de la amiaza clar.Eu il vad ca pe ceva f benefic pentru copil.Fiu-meu are 6 ani jumate.E in grupa pregatitoare si doarme la gardi.Si in we cand e acasa respect acelasi program.Si e f bine.Asa va fi si dupa orele de cursuri de la scoala.
Sunt multe chestii care -s depasite pt vremurile noastre dar sunt si multe care -s f bune .

Monica,de ce crezi ca e foarte benefic pt copil?
Si fiica-mea are 6 ani jumatate,e in clasa intii si doarme la prinz doar in vacante pt a sta mai mult seara.
Mie mi se pare total nepotrivit somnul de amiaza la 6 ani,la cit se culca seara?La 22-23 o fac majoritatea pt ca am mai intrebat si eu mamicile,mi se pare f tirziu,prea putine ore de somn legate si cel mai odihnitor somn este intre 21 si 24.
In plus,ce sa faca seara?Sa-si faca teme sau exercitii la mate la ora 20?Sa se uite la televizor sau?

She_wolf ,mama mia,chiar ca e culmea sa stea educatoarea lingel el pina adoarme...Tin minte ca nici eu nu puteam adormi la gradinita,steateam la povesti in soapta cu colega de pat si ne visam cintind cu ABBA (pe-atunci era la mare moda).

Alina

Mergi la inceput

Alina iti raspund cu drag...fiu-meu doarme seara la 21,30 fara nici o problema si daca doarme la amiaza.Eu una sunt sigura 100% ca un copil care sta atent la scoala 4,5 ore ,nu se mai poate concentra sa m mai faca si lectii fara un somnic.Na sunt invechita da prefer sa doarma copilul decat sa se uite la tv sau sa arnajeze niste cuburi sau sa impinga la bita ..si astea sa le bagam la activitati recreative.AAA..si lectiile la ora 19 trebuie sa fie gata .E suficient de la orele 16 .Astea le-am mostenit de la sistemul comunist cu respectarea programului si merge struna.Alte intrebari????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Cristiana, ma alatur fetelor care te incurajeaza sa vorbesti cu educatoarele sa nu o mai sileasca sa doarma la pranz, mi se pare ridicol! Intr-adevar, copiii au nevoie de o "pauza" de pranz, care insa poate fi la fel de bine o ora mai linistita, cu povesti sau in care se uita singuri in carti sau asculta muzica linistita.

Fetita mea nu a mai dormit fff devreme la pranz, pe la 1,5 ani a inceput sa nu mai vrea. Problema era ca daca dormea la pranz, se culca abia la 23-24 seara! Deci a fost clar ca doarme prea mult in suma! Fiecare copil are nevoie de un alt pensu de somn, nu se poate spune, ce e bun pentru al meu e bun pentru toti!

Monica, dar ce e rau in a te juca cu niste cuburi sau a impinge bita? Mie mi se par niste activitati foarte importante! Si daca al tau doarme pana pe la 16 (asa am inteles, poate inteles gresit) iar de la 16-19 face teme acasa, cand se mai joaca, face un sport, alearga pe afara cu copiii, se uita cum creste iarba?

Mergi la inceput

Adina stii care-i baiul cu impinsul de bita dupa scoaala??? Ca dupa aia oricum ii e somn,e obosit si nu-i mai sta gandul la studiu,lectii etc.Asa ca se duce programul..si la bita poate sa impinga dupe lectii Si cu cuburile a fost doar un exemplu ca la 6 ani vrea pe Net si la Jetix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Aha, am inteles, Monica
No, a mea are abia 5 ani, dar io-s mai severa, ca nu are voie pe net si la desene animate abia de vreo 2-3 saptamani, si numai la ce zic eu. Pana acuma doar dvd-uri si alea nu zilnic, mai rarut asa, ca-i mai dragut...
Si apoi mie mi se par tare importante jocurile la aer liber mai ales, dar asta e parerea mea personala. Si in general joaca, eu am fost crescuta cu totul altfel si stiu cum le-am dus lipsa. Sunt copii si cred ca jucandu-se invata cel mai mult! Dar sa vedem ce voi zice la anu', cand merge a mea la scoala (implineste abia in iulie 6 ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Gabi, nu mi-a trecut prin cap sa le sugerez celor de la gradinita sa faca ceva pentru nesomnorosi :-), am sperat ca au ei deja o varianta, e o idee buna, o sa incerc si eu, poate merge. Fetita ta are un program foarte ok de somn. :-)
Alina, nici eu nu dormeam la gradinita (n-am fost decat la grupa mare), dar nu aveam colega de pat, eram fiecare cu patul lui, asa ca ma uitam pe pereti. :-)

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput