comportament ciudat sau lipsa de intelegere?
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magnolia Mircea Badea ar spune acum ca " traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!" Si da , educatoarele din Romania vor ca toti copiii sa incapa in patul lui Procust , si da, cei care nu dorm fix ( DA FIIIIX!!!!) la ora la care vor ele , sunt rasfatati , prost-crescuti de parinti , anormali sau crizati. Si in Ro, la 99.9 % din gradinite , regula somnului de amiaza este OBLIGATORIE!!!!- asta pt. cei care-si inchipuie ca sunt si alternative. Alternativele sunt doar la UNELE gradinite particulare , pe care , din pacate , nu ni le permitem toti. Si ca sa nu va inchipuiti ca vorbesc din imaginatie excesiva , eu am 2 copii : primul dormea FIX la ora 12, 45 ( adica la 5 minute dupa ce era pus in patut), iar al doilea nu doarme decat la ora 14. Motiv pt. care , dupa o zi de gradinita , am fost anuntata ca nu va mai fi primit pt. ca nu adoarme la 12.30, pa, pa! Eu , una , am optat pt. retragerea lui de la gradinita cu program prelungit. Asta nu inseamna ca nu doarme la amiaza , dar daca nu se conformeaza indicatiilor educatoarelor din Ro , trebuia sa-l pedepsesc cumva , nu?????? Nu va obositi sa-mi dati ban , ca oricum raman pe viata cu aceasta convingere: marea majoritate a ed. din Ro n-au nici o treaba cu " iubirea de copii" . Imi cer scuze fata de restul educatoarelor , care nu intra in marea majoritate- stiu ca exista , dar , vorba proverbului, "cu o floare........ |
Magnolia, dar ce sa primesti ban? :-)
Aaaa, probabil ca, fiindca ai pomenit numele lui Badea . Poate daca il stergi, nu primesti ban :-))).
(am glumit . Pur si simplu nu il suport pe B.)
sunt de acord cu tine. Nici eu nu am o parere prea grozava despre muuulte educatoare....
ilse spune:
Am 2 surori in Ro cu copii de gradinita si stiu ca ii pune sa doarma si la 6 ani pai aici numai scoala incepe de la 4 ani deci se presupune ca nimeni nu mai doarme la varsta asta dupa-amiaza...daramite la 6-7 ani, ma rog, asta e sistemul si vorba fetelor de mai sus nu ai ce face, dar e aberaaaaaant.
Ai mei cei mari, o fata de aproape 5 ani si un baiat de aproape 3 ani au dormit dupa-amaiza cand erau mici si in jurul a 2 ani jumatate s-au lasat de asta, pur si simplu nu au nevoie de somnul ala, ei dorm oricum cam pe la 8-9 seara pana dimineata, deci nu vad de ce i-as forta eu.
Eu zic ca pur si simplu fetita face asa pentru ca nu mai are nevoie de somnul ala obligatoriu si reactia ei poate fi mult exagerata de catre educatoare care nu-i asa ca e mai simplu sa se planga de copil decat sa incerce sa rezolve altcumva situatia
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
kariguld spune:
citat din mesajul lui magnolia Mircea Badea ar spune acum ca " traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!" Si da , educatoarele din Romania vor ca toti copiii sa incapa in patul lui Procust , si da, cei care nu dorm fix ( DA FIIIIX!!!!) la ora la care vor ele , sunt rasfatati , prost-crescuti de parinti , anormali sau crizati. Si in Ro, la 99.9 % din gradinite , regula somnului de amiaza este OBLIGATORIE!!!!- asta pt. cei care-si inchipuie ca sunt si alternative. Alternativele sunt doar la UNELE gradinite particulare , pe care , din pacate , nu ni le permitem toti. Si ca sa nu va inchipuiti ca vorbesc din imaginatie excesiva , eu am 2 copii : primul dormea FIX la ora 12, 45 ( adica la 5 minute dupa ce era pus in patut), iar al doilea nu doarme decat la ora 14. Motiv pt. care , dupa o zi de gradinita , am fost anuntata ca nu va mai fi primit pt. ca nu adoarme la 12.30, pa, pa! Eu , una , am optat pt. retragerea lui de la gradinita cu program prelungit. Asta nu inseamna ca nu doarme la amiaza , dar daca nu se conformeaza indicatiilor educatoarelor din Ro , trebuia sa-l pedepsesc cumva , nu?????? Nu va obositi sa-mi dati ban , ca oricum raman pe viata cu aceasta convingere: marea majoritate a ed. din Ro n-au nici o treaba cu " iubirea de copii" . Imi cer scuze fata de restul educatoarelor , care nu intra in marea majoritate- stiu ca exista , dar , vorba proverbului, "cu o floare........ |
......nu se face primavara, daramite vara!
ar trebui si educatoarele puse la culcare si sa adoarma asa, fix intre 13:40 si 13:50. sa vedem daca reuseste vre-una!
Kari
dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!
asi spune:
Magnolia tu nu iti mai duci copii la gradinita?
Nu toti copii sunt la fel.Puiul meu e mai somnoros si el doarme cam un ceas jumate- doua la amiaza.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
AILUI spune:
ei bine, copilul meu nu vrea sa doarma , ii scoala pe toti copiii, face crize cumplite de isterie si zice Ioana(educatoarea) ca nu o poate stapani.Theodora a avut epoca ei de glorie cu crizele dar acum e o fetitza cu care ma pot intelege, sensibila e adevarat dar nu mai face istericale...e doar smiorcaita cand vrea ceva... |
Si eu cred ca datorita schimbarii educatoarei se comporta asa! Chiar daca, poate noua educatoare e ok, poate ca pur si simplu nu ii place de ea, sau de noul 'stil' impus de aceasta!
In Romania nu e chiar o regula de aur somnul la amiaza.Sunt si gradinite in care unii copii dorm si unii au o sala unde se joaca in liniste sau vizioneaza un filmulet. |
Nu stiu daca regula de aur sau nu, mie mi se pare ok acel somn, poate si pt ca baietelul meu, desi are 6 ani doarme la pranz, chiar si acasa.
Poate nu stiti , fetele din afara ce fel de programa au in Romania gradinitele, sunt destul de incarcate, zici ca ii dam direct la...liceu de la gradinita pe copii nostrii! In alta ordine de idei, mie chiar mi se pare o idee buna somnul, au nevoie de aceasta odihna....nemaivorbind de faptul ca la TV se uita destul acasa, chiar NU vreau sa se mai uite si la gradi...
Ca sa va dau o idee, in programa de grupa mare,anul trecut, aveau: Descompunerea unui numar din 3(trei) cifre !!!!... iesise educatoarea de la lectie ravasita complet atunci,in aceea zi...
Iar despre acele sali in care sa poata sta copii care nu vor sa doarma....sunt vise, nu sunt suficiente salile de clasa nici asa, este o adevarata criza, asa incat, la asfel de camere "recreative" nici nu ne mai putem gandi....
mami ailuI
filofteia spune:
Alui, nu este vorba de programa ci de metodele de predare invechite...
Si afara se invata scrisul de la 4 ani, se fac descompuneri, dar au alte metode, au evoluat. La noi metodele au ramas in urma. Invatatorii/educatorii sunt depasiti pentru ca nu stiu sa predea...
Iar anul acesta mi s-a adeverit inca o data asta...atat la clasa, cat si la o firma in particular, copilul invata sa scrie in engleza. La clasa, ca sa stea linistiti le scrie doamna pe tabla si ei copiaza in disperare (asta dupa ce au constatat in prima ora ca nu prea reusesc sa scrie) nu teste, nu explicatii, nu joaca, nu mobilizare. La firma, discutii libere, teste peste teste, mobilizari prin teme mai multe celor care nu invata... Rezultatul... la scoala copilul nu stie ce sa invete se simte depasit...la firma invata singur...stie clar ce si ii este jena sa mearga cu temele nefacute.
Scuze off topic.
Carrie...si mi mi se pare anormal sa fortezi un copil sa doarma, toacmai de aceea am ales pentru copilul meu o gradinita cu program pana la 12... Se pare insa ca la voi crizele au aparut odata cu Ioana...Eu as mai cerceta.
AILUI spune:
Si afara se invata scrisul de la 4 ani, se fac descompuneri, dar au alte metode, au evoluat. La noi metodele au ramas in urma. Invatatorii/educatorii sunt depasiti pentru ca nu stiu sa predea... |
Aici te contrazic, au metode super, nu mai suntem pe vremea lui Ceasca!!!!
Eu ma refer ca programa scolara, in sine este mult prea stufoasa, se cer mult prea multe de la copiii...
Nu stiu cum e la Pitesti, dar aici au adoptat de mult un stil occidental, sunt chestii interactive, copiilor le place f mult, nu sunt absolut de loc fortati, sau ceva de genul asta...
Noi mergem in paralel , o data pe saptamana si la o gradinita particulara, model american, la care dau o gramada de bani, si unde am constatat ca face......exact ce face la "amarata" de gradinita de stat unde merge zilnic, ....asa ca...
mami ailuI
filofteia spune:
Aici te contrazic, au metode super, nu mai suntem pe vremea lui Ceasca!!!! |
Aici inca mi se par pe acea vreme.
Imi place sa aflu ca in Constanta inca se merge mai repede decat in restul tarii...ca doar is Constanteanca de origine Desi tare mi-e teama ca sunteti printre norocosi cu metodele noi de care spui.
Eu observ din discutiile cu fetele din alte tari despre aceasi clasa ca fac acelasi lucru, dar cu alte metode...muuult mai eficiente.
Scuze iar off topic.
mami_alexia spune:
Cristina, am si eu o intrebare. Ioana despre care vorbesti, cam cum arata? E cumva bruneta cu parul lung, prins in coada, nu foarte inalta, nu chiar slabuta, putin plinuta? Te intreb pt ca suspectez ca a plecat de la cresa unde merge fetita mea si mi-era tare draga, se ocupa tare mult de ea. De o saptamana nu mai este aici si mi-a fost rusine sa intreb daca e in concediu sau a plecat definitiv.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
Gabrielama spune:
Cristiana,
explica-te educatoatelor (conducerii gradinitei) ca unii copii, de la o anumita varsta, nu mai dorm dupa-amiaza. Ca nu's roboti si nu functioneaza toti dupa acelasi bioritm. Pur si simplu.
Sugereaza-le sa faca o grupa speciala de program lung pentru copii care nu dorm dupa-amiaza.
La noi la gradinita asa functioneaza - unii copii dorm, altii merg in sala de "activitati". Si e foarte bine pentru toata lumea!
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!