comportament ciudat sau lipsa de intelegere?
Raspunsuri - Pagina 4
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arghirmonica Alina iti raspund cu drag...fiu-meu doarme seara la 21,30 fara nici o problema si daca doarme la amiaza.Eu una sunt sigura 100% ca un copil care sta atent la scoala 4,5 ore ,nu se mai poate concentra sa m mai faca si lectii fara un somnic.Na sunt invechita da prefer sa doarma copilul decat sa se uite la tv sau sa arnajeze niste cuburi sau sa impinga la bita ..si astea sa le bagam la activitati recreative.AAA..si lectiile la ora 19 trebuie sa fie gata .E suficient de la orele 16 .Astea le-am mostenit de la sistemul comunist cu respectarea programului si merge struna.Alte intrebari???? |
Monica,nu pot sa zic decit ca esti o fericita daca dupa somnic la prinz,adoarme la 21.30.La mine nu s-ar intimpla si nici la prietenii si cunostintele mele cu copii de aceeasi virsta sau mai mici.
Daca fiica-mea ar dormi la prinz,la 22 ar fi fresh.
Ea sta la scoala pina la 11.30 sau 12.15 si apoi merge la after school pina la ora 14.Aici maninca si se joaca practic 2 ore:joaca jocuri,ies afara la joaca,fac colaje cu lipit,decupat,etc.La 14 vine acasa si mai sta cam o ora-o ora si un pic si abia apoi isi face temele.Acasa ori incearca sa citeasca singura ceva din cartile ei,ori coloreaza,ori sare coarda,ori face puzzle,etc,etc.Sigur,daca as pune-o in pat,ar lua-o si somnul probabil si pe mine m-ar lua .Dupa ce face temele,mai iesim afara,mai lucram ceva prin gradina,mai deseneaza cu creta colorata...pe la 19 incepem operatiunea "culcarea",la 20 e deja adormita.Programul ei are destula joaca,asa trebuie sa fie la 6,6 ani chiar daca e scolarita.
De cind a inceput scoala,nu avem televizor in timpul saptaminii,ea niciodata nu s-a uitat prea mult.
In vacante,dormim la prinz cam de la 14-14.30 la 16 si sa vezi ce fresh e pe la 22.
Alina
Luna1 spune:
Nici Cosmin care are 7 ani nu mai doarme la pranz de la 4 ani adica de cand l-am adus aici. In Romania dormea la pranz si la 12 nopatea inca ne rugam de el sa mearga la somn. Asta insemnand practic ca eu seara nu aveam nici 10 min de liniste.
Aici am scos somnul de pranz si la 8,30 e in pat, la maxim 9 doarme si astfel a doua zi e fresh la scoala. Nepoata mea doarme la pranz si mereu e chiauna a doua zi la scoala pt ca nu poate adormi inainte de 12 noaptea.
Eu zic ca fiecare copil are ritmul lui care trebuie respectat astfel ca nu trebuie sa-i obligam sa doarma ziua, daca vedem ca nu pot si le afecteaza somnul de noapte mai bine construiesc cuburi.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
carolinah spune:
Si eu cred ca fiecare copil are ritmul lui, nu tine de varsta!
Fetele mele de 6 si 3.5 ani dorm la pranz cam 6 zile din 7, in medie. Si daca cea mare nu doarme (ca cea mica doarme de fiecare data), sta in pat pana la ora 5 si "se odihneste". Iar seara le culc pe amandoua la 9:30. Dimineata la 7:45-8 la trezire sunt super fresh.
Habar nu am cum sunt alti copii, dar eu am incercat cu cea mare sa o las la program lung la gradi si nu a dormit neam si dupa o luna era transparenta si acum merge la program scurt, doarme acasa si e f OK.
ralucames spune:
ola gagici!!
la rubrica "comportament ciudat sau lipsa de intelegere" ma incadrez si eu cu o problema; referitor la somn, Stefania mea (4 ani) doarme ff bine de-amiaza, la gradi o ora doua, acasa si trei... altfel e ff maraita seara, nu te intelegi cu ea de obosita; si-n aceste conditii, la ora 9-9 jumate e adormita, pt. ca dimi la 6 jumate e sus...
dar am alta problema, cica de "personalitate"... se incapataneaza uneori sa faca taman invers de cum zicem noi; spune cu atata infocare "nu vreau" incat ma duce la disperare... am incercat s-o conving cu frumosu, sa-i explic de fiecare data de ce vreau sa faca asa, de ce e bine sa faca asa.... dar cand nu vrea, pot s-o bat(adica o palmutza la fund), s-o pedepsesc, sa-i fac orice... nu face!! e precum un buldog in actiune... m-am gandit ca nu procedez eu bine, dar orice metoda am aplicat, la ea nu a functionat pana acum... sper ca timpul si rabdarea noastra sa fie cel mai bun aliat, pentru ca nu vreau sa cred ca are probleme majore, ci doar e incapatanata... in rest e un copil cooperant, sare-n ajutor, e isteata si inteligenta, etc.etc.
va doresc o zi linistita si un week-end minunat
pozici Stefania si Luca-Mihai
mama si sotie fericita
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui ralucames ola gagici!! la rubrica "comportament ciudat sau lipsa de intelegere" ma incadrez si eu cu o problema; referitor la somn, Stefania mea (4 ani) doarme ff bine de-amiaza, la gradi o ora doua, acasa si trei... altfel e ff maraita seara, nu te intelegi cu ea de obosita; si-n aceste conditii, la ora 9-9 jumate e adormita, pt. ca dimi la 6 jumate e sus... dar am alta problema, cica de "personalitate"... se incapataneaza uneori sa faca taman invers de cum zicem noi; spune cu atata infocare "nu vreau" incat ma duce la disperare... am incercat s-o conving cu frumosu, sa-i explic de fiecare data de ce vreau sa faca asa, de ce e bine sa faca asa.... dar cand nu vrea, pot s-o bat(adica o palmutza la fund), s-o pedepsesc, sa-i fac orice... nu face!! e precum un buldog in actiune... m-am gandit ca nu procedez eu bine, dar orice metoda am aplicat, la ea nu a functionat pana acum... sper ca timpul si rabdarea noastra sa fie cel mai bun aliat, pentru ca nu vreau sa cred ca are probleme majore, ci doar e incapatanata... in rest e un copil cooperant, sare-n ajutor, e isteata si inteligenta, etc.etc. va doresc o zi linistita si un week-end minunat pozici Stefania si Luca-Mihai mama si sotie fericita |
Tine de psihologia de varsta a copilului. Spune-i sa faca exact pe dos fata de ceea ce doresti tu...pe langa ca va veti distra copios uneori, pentru ca mama o sa-i spuna sa faca exact altceva decat se asteapta ea, se va si executa. Stii, e altfel cand din joaca, distractie ajunge copilul sa te asculte, decat pentru ca asa TREBUIE sau ca asa ZICE MAMA!
De ex. la noi a fost asa ca nu voia sa isi duca farfuria la chiuveta dupa ce manca, cu toate ordinele si rugamintile. Insa cand am inceput sa-i spun: "sa nu cumva sa duci farfuria la chiuveta, ca nu vreau asta!" sa vezi cum s-a executat zambind. A fost haios si pentru ea sa-i spun asa...si exemplele pot continua...
Succes!
ralucames spune:
Mihaela, ai mare dreptate ca tine de psihologia lor... asa am sa fac, dar prima data trebuie sa ma educ pe mine... multumesc
pozici Stefania si Luca-Mihai
mama si sotie fericita
Natasa spune:
La fi-miu la gradinita cine vrea doarme, cine nu, nu, face alte activitati. Ar si culmea sa oblige un copil sa doarma doar ca sa stea educatorea mai linistita :). Spun asta pentru ca spunea cineva ca nici macar la gradinitele particulare nu exista program de somn pentru unii si de voie pentru altii. Exista, slava Domnului. Eu il iau pe baiatul meu la ora 13.30, are program de masa si stat in pat, dar extrem de rar mai adoarme (are 4 ani). E drept ca doarme de la 8 seara la 8 dimineata si are energie cit 10. Prin urmare mi se pare o prostie sa fortezi un copil sa doarma daca el functioneaza altfel decit ceilalti. Si pe mine ma fortau sa dorm dupa amiaza si am urit asta toata copilaria. In afara ca dadeam gauri in pereti (de plictiseala) si scotoceam prin sertare :), altceva n-a facut programul asta riguros "toti copiii dorm de la 2 la 4".
AILUI spune:
La fi-miu la gradinita cine vrea doarme, cine nu, nu, face alte activitati |
Ai dreptate...pana la un punct!!
La gradinita unde suntem noi, dormitorul este in aceeasi sala, unde se desfasoara si restul activitatilor (nu exista sali libere pt alte activitati), deci, cine nu doarme va perturba pe toti ceilalti copii care dorm....si, cum toti sunt "DOAR" vreo 27 e tare aiurea in cazul in care au vreun insomniac!
E adevarat ca, daca este cineva care nu doarme, sta cu dna educatoare, dar este cam aiurea,se sta in aceeasi sala, si i se da de regula sa lucreze ceva, se vb in soapta, sa nu se faca galagie, si mie mi se pare un timp cam aiurea pierdut de copil, nici nu se odihneste, ci sta pur si simplu 2 ore pe "mutzeste", sau uitandu-se la TV!
Mami ailuI
Poze cu Roby
papagalutzii mei