Fulguleti de nov-dec 2006 (196)
Raspunsuri - Pagina 9
dandusa spune:
multumesc fetelor
cum o fi,cum n-o fi tot cezariana scrie pe mine...,nu cred io sa slabeasca pana la 4 kile si-un pic cat sa-l pot scoate vaginal
...si sincer mi-e si frica la cat de greu mi-a fost cu Crinuta...,asa ca d-zeu stie mai bine cum aranjeaza lucrurile si mergem inainte...
sant optimista...
Mamica stralucitoare
39 +
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
Dia1609 spune:
adina, merci pt meniul detaliat, de asa ceva chiar aveam nevoie, de niste idei
... hai ca e ok, mananca mult ale, nu mai zi ca nu mananca. mai zice cineva un meniu pe o zi intreaga?
Dbunny spune:
Dia iote meniul nostru:
La 8 la trezire: 240 ml lapte in bibe cu 4 masuri de cereale de bebei
la 10.30 la cresa: borcanel mic de fructe(100gr) fructe + un petitsuisse(sau un iaurt cu fructe+biscuiti)
la 14 pranzul: ciuguleste salata + o farfurie de ce este: pilaf, macaroane, peste, tocanita, spanac, etc + un iaurt de baut, tip actimel
la 18 o gustarica: o felie de sunca presata si una de cascaval, sau lapte sau budincuta de vanilie
la 20.30 cina: omleta sau supa cu taitei, sau paste cu ceva
la 21.30 250ml lapte cu 3-4 masuri de cereale...
Dbunny si
Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Donia spune:
Dia, daca mai vorbesti cu flore spune-i, te rog, ca ma gandesc la ea si ii doresc nastere usoara!
Meniul lui Cristinel e cam asa:
dimineata pe la 7,30: paine cu unt si cascaval, cereale cu lapte, bucati de cascaval si ceva bucati de vreo sunculita de pui sau curcan, sau carne de pasare rece din ziua precedenta, pancakes cu sirop de artar si lapte, paine cu unt si miere, tot felul de chifle sau briose combinate cu tot felul de lactate, sau ou fiert, plus ceva rosii, castravete, ardei, masline, cum se nimereste.
Pe la 10 ii dau o banana, mai nou nu prea mai e incantat, asa ca mai alternez cu struguri sau mar sau piersica - banana intreaga, restul bucatele.
Pe la 12 ii dau un borcanel cu carne si legume.
Pe la 15,30 ii dau alt fruct, ori din cele de mai sus, sau altele, para, am reluat mandarina pe care o infuleca, ananas, si alte fructe de extrasezon :)) - toate bucatele.
La 17-18 mancam cina, care inseamna de obicei vreo combinatie de carne sau peste cu legume, bucatele.
Pe la 20 mai baga un borcanel de fructe sau cereale cu lapte sau iaurt cu cereale, sau briosa cu lapte, in functie de ce a mai mancat in restul zilei.
dandusa, e mare Raducu... si daca n-o avea 4600, dar pe la 4500 tot zic ca o sa bata
O sa fie frumos, de abia astept, as vrea sa fiu acolo cu voi. Sa ne pui o mie de poze!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
dandusa spune:
Dia,
reteta de biscuiti: 12 linguri de lapte
12 linguri de ulei
12 linguri de zahar
2 oua
1 lingurita bicarbonat
500 de g faina
daca-i vrei crocanti,intinzi foaia subtire ,daca-i vrei moi,intinzi foaia mai groasa...,max 15 in cuptorul incins pe treapta de sus(asa fac eu...)
ps:crocanti sant cam naspa,eu zic sa incerci ambele variante,ies doua tavi de biscuiti
reteta mea de ficat:
fierb ficatul separat cca 10 min sa-si lase alea alea...,apoi il pun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si un pic de apa,cat sa nu se prajeasca doar sa se inabuse...,apoi pun o capatana de usturoi(cateii taiati felii) si 3 rosii date prin razatoare sau o lingura de bulion dizolvata in apa,un pic de oregano si pun capacul,ii las max 30 de minute
de fiecare data servim cu piure de cartofi,Crinuta mananca f bine...de noi nu mai zic!
noi nu mai mancam la program de mult,in sensul ca pranzul il putem servi si pe 16-17 sau micul dejun pe la 11-12...,in conditiile in care ea de mult mai are un mic-mic dejun in toiul noptii,de obicei pe la 4-5 dimineata...
in general mananca cereale cu lapte/iaurt,apoi dormim pana pe la 10-11-12...apoi mananca ceva bun facut in casa,tot timpul am ceva gen: briose,cornuri,pandispan,saratele,biscuiti,paste cu branza si stafide,orez/melcisori/gris cu lapte...alteori mananca unt de arahide pe paine sau paine cu unt-branza-masline-rosii(soldatei) sau minipizza...
apoi urmeaza un pranz care poa' sa fie supa/ciorba,de care nu s-ar lipsi ever,de fiecare data o papa cu placere si o papa toata...sau poa' sa fie un fel doi,gen:
legume la cuptor cu pui/peste
omleta cu brocoli/spanac ,ceapa si cascaval
pilaf de legume cu pui
mazare cu vita sau pui
paste cu vita(Reteta lui claudiu)
mamaliga cu branza,smantana si ou fiert
spanac cu sos alb si usturoi(reteta lui Teutz-cu mamaliga
)
saramura de peste (fara ardei iute
-reteta lui Claudiu)
salata orientala/salata de beuf
cam astea sant retetele pe care le tot rotim...,de cand cu fierea lui Claudiu mancam mai mult gratar cu piure/supe,chestii facute la cuptor...,el este f pofticios si ar fi cam greu sa facem mazare pt noi si el sa nu manance sau salata de beuf etc...
seara nu vrea decat cereale(scortosiara,miere,fulgi de porumb) cu lapte/iaurt
Mamica stralucitoare
39 +
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
a_deju spune:
cheers minunatelor :) in sfarsit apuc si io sa intru si sa scriu doo vorbe.. am vrut sa prestez si aseara, da' mi-am parlit juma' din mana stanga lipindu-ma subtil de o tava incinsa (..daca m-a apucat facutul de cascaval pane la 10 noaptea..asa-mi trebuie..) si nu puteam sa-mi tin mana pe masa si sa tastez...
iaca a trecut si prima saptamana de munca, e ok, nu va plictisesc cu detalii inutile, zic doar ca-s in departamentul de asset management si ne ocupam de marketarea proprietatilor intrate in posesia clientilor (care clienti este bancile :) care banci, in mod logic, iti iau casa cand nu mai poti plati mortgageu'...) pana la vanzarea lor finala, incercand sa obtinem un pret bun in primul rand pt ex-borrower (chit ca nu-i ala clientu', da' ala e OM, si ramane pe drumuri si fie ca va vine sa credeti sau nu - ca mie initial nu, si chiar ma umfla rasu' :) - ex-borroweru' e si grija principala a bancii.... ), in ideea ca, evident, din pretul de vanzare banca isi ia ce i se datora, restul ramane al ex-borrowerului...
trecand peste acest bla-bla, sapt asta a fost relativ ok, in prima zi am crezut ca am aterizat intr-o dimensiune paralela, fara nicio logica (in ideea ca logica mea era tot cea de roman get-beget :)) , iar la ora actuala sa zicem ca undeva ceva a facut click, asa ca incep sa se lege lucrurile si la mine in cap :) poate suna stupid, dar va jur ca sistemul lor este atat de complex si complicat, nu m-as fi gandit niciodata ca undeva in lume poate exista asa ceva, sau ca in spatele unei simple vanzari (vazuta cu ochi romanesti vreau sa zic :) ) pot exista de fapt atatea si atatea si atatea.....
trecand si mai la subiect, copchilu' (ca doar el e subiectul,nu? :)) ) e bine, nesperat de bine, incantat sa mearga la maie-sa si var-su in fiecare dimineata, nu plange deloc dupa mine, e cuminte cat sta acolo (din ce spune maie-sa..dar daca zice ca nu trage, nu darama, nu urla, nu bate, si io as concluziona ca e cuminte :)) ), mananca cot cu la cot cu ambii veri, iar cand e tot familionu' la masa..sa te tii festin :)) si desi am crezut ca n-o sa apuc niciodata in vecii vecilor amin sa-mi vad copilul mancand cu pofta si fara jucarii in fata, iaca..s-a intamplat si minunea asta :) bine, multe minuni s-au intamplat saptamana asta, de altfel...io le insir, numa' sa nu radeti prea tare :)) : bea apa singur din cana (si aici a se numara 2: singur si cana!! pana acum biberonea cu spor, si biberonul mi-l intindea sa-i servesc direct in bot..), mananca absolut singur orice trebuie mancat cu furculita (la asta insa lucreaza de ceva timp..), mananca banana singur, de bunavoie si nesilit de nimeni (adica o tine el cu mana lui, musca, mesteca, inghite, iar musca si tot asa...doamneeee, nu cred ca va imaginati ce lucru maret inseamna asta pt specimenul in discutie...), mananca un mar intreg o data, taiat felii si apoi feliile bucatele (dar si la asta lucreaza de ceva vreme..a durat mai mult sa ma prind eu ca poate ar fi de ajutor daca i le-as taia cuburi....) siii...tanananaaaaammm...tineti-va bine: mami, tati/daddy (asta in engleza pur si simplu nu stim de unde a prins-o si de unde stie ca tre sa-i zica lu' ta-su asa...mister si groaza :) ), nani (pe care chiar il baga la inaintare cand e obosit si vrea nani.. ocazie cu care o sa va anunt si ca, mai nou, ora de culcare seara este 8 jumate, in primul rand pt ca cere el nani, in al doilea rand pt ca este extrem de obosit si pur si simplu nu mai rezista mai mult de atat si in al treilea rand pt ca doarme incomparabil mai bine, se trezeste cel mult o data, si atunci fin'ca vrea lapte sau fin'ca suiera cretinul si dobitocul de calorifer... iar ora de trezire dimineata e aceesi ca si pana acum, adica 8.30... si ca tot sunt la partea cu trezirile, raportam si doua masele iesite simultan jos...) papu-pinguinul, oa oa-broscuta oac oac, wuf-wuf - catelu' care latra pe englezeste...
revin la faza cu culcatul devreme ca sa va zic cum se poarta pe-acilea: copiii cam pana in 10 (12 daca-s docili) ani au ora de culcare la 8, au voie la teveu o data, maaaaxim de doua ori pe sapt (!!!! si atunci la un desen sau un film pe dvd strict adecvat varstei!!!! si doar pe dvd, fin'ca pe dvd nu sunt reclame, si sunt excluse posibilitatile de a vedea ceva inappopriate, sau de a cere ceva.. in ideea ca aici ai impresia ca vine craciunul maine, asa e plin de di tati pi pisti tot :)))) ), pt ca programul lor incepe dimineata destul de devreme, adica trezirea este la un maxim 7, pt ca parintii de regula lucreaza la orasce mile departare de casa, si dureaza si drumul pana la scoala/gradinita... bine, nu generalizez, deci poate ca am formulat cam drastic acest paragraf, dar daca nu toate gagicile de la mine din depart, atunci cel putin 90% au plozi mici pe-acasa, si toate mi-au confirmat acelasi stil. nimeni nu se uita la stiri, le urasc momentan, pt ca e o perioada de super kk pt tara, cu credit crunchu' lor cu tot si intrarea in recesiune si bla bla, si pur simplu nu vor sa auda de asa ceva, si-si mai fac un ceai, si mai baga o bere si se fac ca nu exsta toate acestea, daaaar sub nicio forma nu rateaza nicio editie de-a lu' supernanny (care emisiune e intr-adevar foarte faina aici, nu prea are nicio treaba cu cea de la noi de pe prima... pare-mi-se totusi ca asta englezeasca era data pe euforia???? sau poate am visat..), cand vorbesc despre copii si despre cum sa te porti si sa ii intelegi zici ca au absolvit 7 magna cum laudae in psihologia copilului si..in general..ca esti la munca, ca esti pe strada, in magazin, la posta..oriunde, daca e ceva in legatura cu copilul (o urgenta, sau e vreo coada, dar tu esti cu copilul, sau e bolnav copilul si tre' sa fugi acasa, sau tre' sa iei copilul de la gradi si tre' sa-ti scurteze/modifice programul de munca...)nu se sta la discutii, se face totul ca copilul sa fie multumit, sa fie bine pt copil, nu conteaza al cui e, de unde e, cati ani are (bine...aici copil esti doar pana la 16
)
...offf, si cred ca v-am impuiat capetele :)) da' sa nu ziceti bre ca nu scriu..ca iaca, si cand m-apuca.. mai opriti-ma care cum puteti :)
hai ca m-am zic doar ca m-am vopsit, sa fiu si eu in ton cu anotimpul si cu tara (un caramel-artar tomnatic..nush cum sa-i zic..e roscatul ala blonziu pe care-l au majoritatea englezoaicelor de la mama natura :)) ), nu de alta, da' m-am gandit ca daca ma camuflez, poate ma mai confunda si pe mine virusii cu vreo bastinasa, ca m-am saturat de paracetamoale si behait si suflat muci in continuu :)))
Deea, mami de
www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
a_deju spune:
doamneee, cata postarea :))) n-am vazut asa ceva in viata mea :))) culmea e ca nush cum de s-a trimis, ca io n-am apasat pe nimic... a hi 'f-un semn, ceva de genu' "da' mai termina bre o data!!!" :)))
si o sa si termin, imediat dupa ce-i recomand lu' bambo sa incerce sarurile minunate combinate cu niste suc (de ce crezi tu ca i-ar place antoniei..portocala, afina, mar..orice..dar nu suc proaspat, cumperi si tu unul de-ala la cutie sau la borcanel si ii torni cateva picaturi peste, cat sa coloreze paharul). eric a baut de-a spart, combinat cu suc de portocala, cu paiul, dar nu tragea singur.. ne jucam de-a pipeta :) nush cum sa-ti explic decat asa: cand paharul este plin, daca bagi paiul pana la fund in el, si pui degetul peste gaurica superioara (...minunata descriere, ce sa zic........), paiul functioneaza in regim de "pipeta".. il iei tot cu degetul pe gaurica, si dai drumul doar cand esti deasupra guritei (deschise..ar fi ideal :)) ). eric radea de se prapadea, si inca vreo 2 copii din rezervele din fata noastra in spital, de rasul lui :)) nush ce i se parea asa amuzant, cert e ca i-a placut, si asa a baut vreo doua pahare... bineee, ca faci scurta la mana e clar, dar macar impusti doi iepuri deodata: bea si cate putin si se si distreaza si uita ca-i e rau (in fine, la voi nu mai e cazul acuma, pt ca daca mananca si nu mai vomita, deja sunteti f ok). si vezi ca de solutii de rehidratare e nevoie doar daca vomita mult, des si nu reuseste sa tina nimic in ea (adica, sper ex...vomita de 10-15 ori intr-o zi, chiar si dupa o gurita de apa). iar acilica n-o sa-ti recomande nimeni ceai la boala
ceaiul e asa...cum sa-ti esplic...un special treat la ora 5 :))))
Deea, mami de
www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
Donia spune:
bre a_dejule, atatea vesti bune si tu ne tii pe uscat? Pai de aia ti-a disparut mesajul, l-a absorbit forumul, de-aia!
Na sa va traiasca mama si daddy si wuff-wuff, si bucatelele, si cana, si bunica, si verisorii, si tie serviciul si sa ne mai povestesti... poate chiar de la servici intr-o zi, huh? ![]()
Bey, io din chestia aia cu degtul si gaurica n-am inteles nimic, mai citesc maine cand oi fi mai odihnita.
acs, sa-mi spui si mie ce filme inchiriati, ca nu sunt deloc la curent. Noi in seara asta am vazut "Bee Movie" si mi-a placut, iar Roxana se tavalea pe jos de ras.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
bamboletta spune:
Neata ![]()
Antonia e mai bine nu a mai vomat de aseara,vrea numai paine prajita,acus ii fac o supica de pui 
A_deju-mama de ce vesti bune
,multumim de sfaturi
motanul
i-am luat saruri pt ca nu reusea sa manance nimic voma tot
meniul nostru :
micul dejun 9- lapte cu cereale
ora 11-fructe cu biscuiti sau danonino...
pranzul 13-14-ciorba,supica sau piure de cartofi cu carne de pui...
cina-18-19 smantana cu mamaliguta,peste,paste...
fug sa fac supa 
Bamboletta
si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
Yagmur spune:
Da... am apucat sa vad si ca A-deju strikes again
.... era si greu sa ratez postarile tale lungi, lungi.... apropo' de ce ziceai... si expatii mei familisti (americani, englezi, australieni) la fel isi duc plozii la culcare... intre 19.30-20.00... vara/iarna; iarna si Luca se culca mai devreme, dar vara chiar se culca pe la 21.30-22.00 si profit si eu de timpul petrecut cu el....
Vai... ma doare stomacul de foame.. azi la job avem gratare si ansamblu muzica populara
; cum aseara am petrecut cu afinata am nevoie de mititei si gratare... si coca-cola
; afinile imi rod stomacul ![]()
Ma duc sa mai citesc din urma daca mai apuc.... miroase deja prea bine in container si parca vad ca stau 2 ore la coada...
.
Luca este mai bine, se mai loveste cand se enerveaza, dar nu atat de des, vorbeste intruna dar mai mult pe limba lui..... sta in cuj la etajul cinshi...
Weekend placut!!!!
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca