Piersicutze de iulie-august 2006 (90)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Sarilla noi am luat un joc nou nout si l-am desfacut in avion. Alexei mai are suzeta deci nu a fost problema ca i-am dat-o si am avut noroc ca s-a brodit pe ora lui de somn deci a bagat si ceva nani dupa ce am mancat.

Asa vroiam sa va spun de ce am zis ce am zis de gradinite dar uite ca nu stiu daca ma lasa astia mici. Ideea este urmatoarea, sistemul de invatamant romanesc privat sau de stat incurajeaza pedeapsa (in diferite forme - la gradinite in special acel vestit time out) ori mie asta mi se pare o porcarie foarte mare. Adica eu il cresc si incerc sa il invat ce inseamna respectul si apoi ma duc la gradinita cu el, dau si bani si astia il invata printre primele lucruri umilinta. Ei de asta sunt eu suparata si nu contest ca este o viziune pur subiectiva, inteleg ca se poate ca eu sa exagerez dar mie nu imi convine si mai trebuie sa lupt pana sa gasesc solutia sa ii explic lui Alexei ca aia de la gradinita sunt doar partial idioti (ca il vor pedepsi sau umili prin diverse metode) dar pe de alta parte au capacitatea sa il si invete niscaiva lucruri noi. Dupa mine singurul avantaj al gradinitelor este ca sunt multi copii impreuna, ca au ocazia sa se cunoasca si sa cunoasca diferite tipologii de persoane ca in rest sistemul pedagogic lasa fooaarte mult de dorit. Ca sa nu mai spun ca el este obligat sa invete niste lucruri si nu este niciodata intrebat daca il intereseaza si sincer el cand vrea sa afle ceva nou o cere cu atat interes incat nu il poti refuza si la fel face orice alt copil care este ascultat dar nuuu la gradinita mergem dupa o programa, stricta, rigida gandita de un adult care a uitat de mult cum e sa fi copil. Cam asta ar fi, nu contest ca sunt multi care gandesc altfel decat mine, ca poate au dreptate dar pentru mine si copii mei sistemul educational romanesc nu e chiar ce ar trebui sa fie si eu caut inca alternative "sa ma strecor" prin el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicomico spune:

le-ati cumparat piersicutelor minifotoliile acelea colorate???? sunt incantati?
vreau sa ii iau si eu biancai pentru cq imi place foarte mult mie, dar as vrea sa stiu cat de atractive si folositoare sunt pentru pizrsicute (sunt ca un fotoliu normal doar ca sunt de dimensiuni mici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

nicomico, si Alessia e incantata de masuta de la ikea, si scaunelele; daca as avea loc, i-am lua minifotoliu, dar are de anul trecut un ursulet-fotoliu de la quelle;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Fetele multumesc de raspunsuri. Eu inca nu stiu ce sa fac cu vigantolul asta. Nu i-am mai dat din primmavara.

Eu am un alt stres. Vreau sa ii scot biberonul. Am senzatia ca ii deformeaza dintii, suptul. Nu stiu cum sa fac. Voi cum ati procedat?
Am incercat sa ii dau Nan din cana dar nu a vrut. Striga dupa biberonul ei.
Ma gandesc sa tai o tetina si sa ii arat ca a papat catelul pe bibe si gata. Chiar ma streseaza chestia asta si uite ca tot aman. Mi-e sa nu fac o incercare si sa n-am putere sa o tin asa pana la capat. Ea bea bibe dimineata, la pranz si seara. Uneori mai cere si intre mese dar o pacalesc fie cu 60 de ml fie cu altceva.

Astept cu interes raspunsurile voastre.
Legat de gradinita, subscriu si eu la ce a scris Miruna. Si eu o voi da din septembrie 4 ore doar pentru colectivitate. Altel sunt aproape sigura ca va invata mai multe lucruri rele decat bune. Plus ca partea cu imbolnavitul des mi se pare cam nasoala. Insa, Alexia tanjeste dupa copii si o vom da. Acum nu stiu...poate ma duc si eu cu ea la gradi! Oare ma primeste?

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

larissa eu nu ii mai dau vigantol. Asa am hotarat impreuna cu doctorita homeopata. Cat despre biberon poate incerci sa il scoti din timpul zilei. Alexei bea din biberon doar dimineata si cateodata seara. Dimineata nu vrea nici el si nici eu sa renunte pentru ca este mai comod iar seara cateodata cere singur sa bea din cana si vrea un pai colorat ceea ce si primeste. El ziua nu bea lapte si daca cere cumva ii propun clar o cana si nu biberon dar asta de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Buna dimineata la toata livada,

Am intrat si eu un picut acum de dimineata, ca am intrat si ieri inainte de a pleca de la birou, mi-am notat cateva raspunsuri si nu am mai apucat sa scriu.

Larissa, eu nu-i mai dau Vigantol de anul trecut, pentru ca d-na. dr. ne-a dat Pikovit care are si vit. D si acum de o luna ne-a dat Viusid, un alt siropel care contine mai multe vitamine si minerale. Nici eu nu l-am dezvatat de biberon, nici nu stiu cum sa fac, ca el nici apa nu stie sa o bea din cana fara sa dea pe el, desi la cresa insista doamnele pe tema asta, la grupa mijlocie nu ne-a mai lasat cu canita cu tuturoi de la Nuk, bem numai acasa din ea orice altceva, dar nu lapte. Eu am zis ca inca nu-l stresez cu renuntatul la biberon, il mai las pana o sa zica el ca nu mai vrea. A! La odisee abia astept sa ingros si eu randurile, dar mai trebuie sa ma mai asteptati cam un an asa, nu mai mult. multi tie si Alexiei!

Emilia, bine ai revenit in livada! Si eu am cam tras chiulul, ca nu mi-am mai gasit timp, la serviciu am fost din ce in ce mai aglomerata, dar de acum, o sa incerc macar dimineata sau inainte de plecare sa mai scriu cate putin. Am vazut pozicile cu Alex si Eveline, sunt niste scumpi si ce-au mai crescut!

Si eu ma gandesc din ce in ce mai serios la bb2 pentru la anul, deja am inceput sa ma pregatesc, vreau sa slabesc inainte, ca am luat foarte mult in greutate, mi-am luat bicicleta acasa si in fiecare seara fac exercitii. Si la anul sper sa va dau minunata veste!

Doniro, ai dreptate ca intram din ce in ce mai rar pe forum, dar parca odata cu cresterea piticilor suntem si mai ocupate, mai ales cu serviciul, dar, cum am zis, eu o sa incerc sa-mi fac timp si pentru a mai sta de vorba cu voi.

Babee, nicomico, Miruna, norocuta, Madyn, Consi, Anasia, Bulinuta, Sarilla, Eugenia si celelalte fete, va pup pe toate!

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker (ne antrenam pentru 3 anisori)

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79
Altel sunt aproape sigura ca va invata mai multe lucruri rele decat bune. Plus ca partea cu imbolnavitul des mi se pare cam nasoala.

La noi nu este cazul...pot spune ca Riana a invatat mai multe lucruri bune la gradinita...este adevarat, s-a imbolnavit mai des, dar este o reactie normala la intrarea in colectivitate.

Raluca si Riana(2 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicomico

draga mea doniro daa mancarea e stresul tau eu zic sa te linistesti....o sa iti dam idei aici
mie mi-e groaza sa ies cu amandoi afara - asta e stresul meu , ca imi ia mult sa ii imbrac, ca banca fuge si nu ma asculta
in rest cu mancarea procedez asa: le pregatesc de seara legumele (le curat si spal, iar dimineata cum ma trezesc le-am si pus la facut
mai rau e cu aprovizionarea
poate te ajuta sotul si e mai usor
nu ai cum sa gasesti o tanti sa vina cateva ore pe zi???? sa stea cu copii, sau sa iasa afara cu fetita? ceva usor nu sa vina toata ziua

tu vrei mancare pentru copii sau pentru voi??? ca ziceai ceva de mancare mai deosebita
daca vrei usor si deosebit: baga paste, salate gen mediteraneean

Meniu Bianca:

dimineata lapte TOT in biberon
oua, sunca etc nu vrea, deci sarim peste si ii dau la ora.

10,00 banana

pranz: ciorba de loboda sua pui sau curcan, sau de rosii etc
sau
felul II: piure cu sotropel, pilaf, gratar de pui sau gratar de peste, mancare de dovlecei, paste fierte cu branza, mamaliga cu branza
desert: felie de lapte de la kinder, chec, biscuite

dupa somn ii dau un suc: de mere

pe la 20,00 cina (pentru ca mi se trezea pe la 5 dimineata si cerea laptic
cina consta in felul II, sau cereale cu lapte, sau fidea cu lapte

si la 22,00 laptele de seara

eu ii mai dau biancai cad are chef pasta de masline (se gaseste la mega), sau crema de banza

ea manca multe salate inainte dar de cand cu muuuuuuultele scaune fff moi de vara asta evit cruditatile
hai fi tare si mobilizeaza-te
cat despre victor: tine baiatul acasa ca in cateva luni o sa se joace impreuna cu sora lui si o sa iti para rau
iar mama ta va avea cu ce sa iti scoata ochii ca te-a ajutat
cauta o solutie, stiu ca e greu dar doar tu esti in stare sa o gasesti

Da, si mie imi e f greu cu iesitul afara. In afara de faptul ca stam la etj 4 din 4, deci fara lift, mai e si programul lor aiurea de somn/mancare etc. Victor doarme exact cand as putea sa ies afara cu ei (de la 11 la 13); afara nu doarme, deci trebuie sa stau in casa. Daria adoarme la 14, cand se trezeste Victor si tot asa... Ieri i-am scos afara ca era sotul acasa, dar Victor era rupt de somn si a miertait intr-una.
Legat de mancare, zici tu de legume... Victor nu le-a mancat decat vreo luna, dupa care nici nu a mai vrut sa le vada. Deci trebuie sa ii gatesc altceva, care ia mai mult timp si imaginatie... Oricum deja ii pot da si lui ce mananca Daria, asa ca voi gati o data la 2 zile pt ei, iar pt noi separat, cand oi putea. Am momente cand intru in panica pt ca nu imi vin idei de meniu, dar mi-am propus sa fac o lista cu ce stiu sa gatesc si ce stiu ca le place si cand sunt in pana de idei... gasesc eu ceva pe lista si aia e... Trebuie doar sa ma organizez. Eventual fac mancare seara tarziu sau cand doarme Victor, ca Daria e cuminte, sta pe langa mine. Cu aprovizionarea nu sunt probleme, ca ma ajuta sotul cand e acasa.
Femeie care sa ma ajute nu stiu de unde as putea sa iau, mai e si problema banilor (abia astept sa iau si eu 85% din salariu!!!).
Mersi mult de raspuns si de incurajari!

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

anasia, mersi mult de mail. Suna bine, o sa incerc. Pupici!

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Buna fetele!
Vroiam sa va intreb ceva, de ceva vreme noi avem mare bataie de cap cu constipatia, desi nu i-am facut schimbari in alimentatie si mananca si fructe zilnic, bea suc de portocale. De vreo 3 zile am inceput sa ii dau Debridat, pentru ca avea burtica foarte tare si umflata. Mai sunt piersicute cu problema asta? Daca da, cum va descurcati? Mai nou, ii e frica se se aseze pe olita, a reinceput sa faca in pampers, doar kk, pentru ca pisu cere de fiecare data.
Acum s-a mai reglat putin, s-a mai inmuiat scaunul. Sper sa o rezolvam, i-am mai luat si Lass baby dar inca nu i-am dat pentru ca s-a mai reglat. Ieri a avut deja 3 scaune, ceea ce e un record.
Va mai spun ca m-am chinuit sa ii fac si echografie dar nu a stat locului si nu a putut sa pune echograful pe ea. Ca sa nu o mai chinuiesc, am renuntat.
Doniro, sunt site-uri cu retete de mancare, ca sa te mai inspiri. Si la mine e un stres gatitul, mai ales de cand am inceput serviciul. Incerc sa fac si eu in weekend, sau seara, desi mi-e greu si sunt destul de obosita.

Pupici la toata lumea!

Mergi la inceput