Piersicutze de iulie-august 2006 (90)
Raspunsuri - Pagina 15
norocuta spune:
Madyn uite ce am gasit, e la fix:
wrap in Romania si e la capitolul 2, sa tot ai ce citi![]()
Consi spune:
Muuh nu stiu exact ce anume te nemultumeste la gradinitile din Romania, dar eu sunt foarte multumita de gradinita la care merge Luca. Eu am descoperit un nou copil. Poate ca educatia de acasa nu a fost cea mai potrivita, dar Luca s-a integrat foarte bine. Eu il vad mai sigur pe el, mai comunicativ. A invatat si lucruri mai putin bune, dar asta e comunitatea. Ca sa nu mai vorbesc de raceli. Intr-o luna, 1 saptamana e ok si 3 ii curge nasul. Ce e cel mai bine pentru el e ca a inceput sa manance.
Eu am avut niste discutii cu verisoara mea din Canada si cu o prietena din Germania, si nu prea am identificat mari diferente intre sistemul pedagogic privat autohton si cel strain. Dar acestea sunt niste exemple punctuale, nu cunosc foarte multe detalii legate de educatia prescolara din alte tari.
In ceea ce proveste sistemul Montessori, ai mare dreptate, suntem cam deficitari. Probabil ca suntem la inceput. In TM exista o singura gradinita de acest gen, dar eu nu am incredere ca fac ceea ce ar trebui sa faca. Asa ca am preferat una "normala".
Emilia eu cred ca esti o mama care isi iubeste foarte mult copii. Cateodata cred ca trebuie sa te gandesti ca esti si om, mai ales unul cu 2 copii mici plecat intr-o tara indepartata cu o limba foooarte greu de vorbit. Noi iti transmitem multi
de incurajare.
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.
doniro spune:
Mai fetelor, pe masura ce cresc piersicutele noi scriem tot mai rar, parca... Pe vremuri daca lipseam o zi, umpleati capitole intregi. Hai, ca ma apuca nostalgia. Probabil e din cauza ca majoritatea dintre voi ati inceput munca.
Am si eu un pic de timp, ca doarme Daria. Pe Victor nu l-am luat inca de la ai mei, il mai lasam cateva zile pana fac ordine pe aici, ca am gasit dezastru.
Legat de olita, la noi a fost nesperat de usor. Asta vara, am inceput sa o las prin curte in chilotei, i-am explicat ca nu mai trebuie sa faca pe ea, desigur ca a facut. Am lasat-o asa. Nu parea sa o deranjeze deloc si chiar eram gata sa renunt cand a inceput sa zica "pipi". Incet-incet (a durat cu totul cam 2 sapt.) nu a mai fost nevoie de Pampers decat la nani. Acum, acasa, am colac din ala pt WC si e super ok. A avut o perioada cand mai scapa pe ea pipi (isi uda chiloteii), dar acum vad ca a trecut.
Am fost ieri la Snagov sa il vedem pe Victor. A fost putin nedumerit cand am intrat cu totii, doar la Daria a reactionat imediat. O adora. Numai cu ochii dupa ea, se tine mereu dupa ea, intinde manutele la ea, tipa la ea etc. Daria il iubeste, dar daca el incearca sa ii ia vreo jucarie, devine egoista, i-o ia, ba chiar vrea sa dea in el. Cand se joaca impreuna, imi place de ea ca Victor o trage de par si nu zice nimic, ii mai lipeste cate o palma, dar ea micuta primeste tot fara sa se planga. O zice ca asa e normal... :)
Poze de la aniversarea Dariei nu am, pt ca am peferat sa o filmez in timp ce sufla in lumanari, asa ca nu am putut face si poze. Adica nu am cu tortul...
Am fost sambata la un botez cu Daria, uitati si poze:
Daria singura
si
Daria cu mami si tati
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
Consi spune:
Doniro am uitat sa-ti urez bine ai venit. Chiar ma gandeam ca tu erai foarte activa...
Norocuta draga, eu nu am gasit ultimele pozele cu flacaii tai. Si tare as vrea sa-i vad si eu. Crezi ca se poate sa le mai pui o data. De regula nu prea ratez vreo poza. Doar ca mi-e lene sa scriu intotdeauna sa laud piersicutzele. Pentru ca toate piersicutzele noastre devin tot mai dulci pe masura ce se coc. ![]()
Vad ca azi e tare slaba miscare prin livada noastra. Nu ma prea sincronizez cu voi...
Buli voi cum mai sunteti?
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.
nicomico spune:
norocuta, babee multumesc pentru incurajari
stiu ca fiecare copil are etapa lui de dezvoltare, de ex noi doua facem dialog, imi pune intrebari, eu ii pun ei si imi raspunde si dezvoltam foarte mult discutia; insa din cauza ca nu mai am mult timp pentru informare si achizitionare produse de stimulare - aveam mustrari de constiinta
cum m-am linistit
stefania........tot cu mama
atat tata cat si sotul meu au `lucrat` la psihicul nostru si ne-au calmat
recunosc ca de saptamana trecuta s-au schimbat lucrurile
sper sa fie definitiv si sa nu izbucneaza iar conflictul
a fost fff neplacut si m-a afecatt fff tare discutia de sapt trecuta
esti o scumpa ca tu cu atatea probleme te gandesti si la mine
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamaluidavid Buna livada! N-am mai scris de mult insa de citit sunt la zi. Doniro bine ai revenit! Larissa spor la "treaba" ! Nicomico cum e fara mama? Vad ca subiectul "hot" este ce activitati prefera piersicutele! Patriciei ii plac literele,cifrele si cantecele.Apoi vin masinile,puzzle-uri si cam atat. Puzzle constuieste impreuna cu David,daca e singura tine doar piesele preferate in mana. II place sa numere,acum e la faza de numarat descrescator,de la 10 si doar pe engleza. De cantat pe japoneza canta,acum vreo 2 zile am ramas foarte surprinsa sa vad ca stie si cantece romanesti desi nu i-am mai cantat de ceva timp,inca si le aduce aminte. Fiindca la doctor nu vrea sa stea sa o testam si inca nu stim daca e doar strabism sau are probleme cu vederea si necesita ochelari asa ca o "testez" eu acasa,ii scriu litere sau cifre pe hartie si i le arat de la diferite distante,sa imi dau seama daca vede. Pana acum se pare ca nu are probleme cu vederea,pe toate le recunoaste/vede. E atat de incantata de "jocul" asta si dupa ce recunoaste litera sau cifra imi cere victorioasa hartia si merge sa ii arate lui frate-su ![]() Cum povestea Norocuta despre Nour,si fiica-mii ii face o deosebita placere sa ma intrebe despre toate si imi asculta explicatiile foarte atenta. livada!Stefania&copiii |
nicomico spune:
babee pune si tu o poza cu colajele sa ma inspir si eu
si biancai ii plac seturile de bucatarie
uneori ma innebuneste ca vrea sa bea ceai/apa din cescutele alea minuscule de plastic
nicomico spune:
doniro ati crescut, si ati crescut frumos
victor este adorabil si sunt superbi impreuna
ref la mama ta, eu te inteleg perfect....si eu am avut o perioada la fel de urata ca a ta,doar ca eu ramaneamsi singura dupa amiaza si faceam ce aveam eu chef
te pup si bine ai revenit
nicomico spune:
miruna pai sa stii ca la treburile casnice e prima
curata cartofi si mere, si imi spala tot blatul de la bucatarie care este alb imaculat 
are un scaunel mic si a descoperit singuric buretele si face o spuma si o curatenie luna
la matura nu mai am loc, la puf nici atat , deci sa inteleg ca facem de oate mai putin puzzle![]()
iar puzzle nu face pentru ca nu are cu putine forme ....zic si eu
avemcu fructe dar nu are rabdare ....hai ca ma contrazic sngura in declaratii(poate din cauza ca as vrea s aaiba mai multe puzzle-uri)
azi o sa va plictisesc cu scrisul dar dorm toti si am putut sa stau linistita
nicomico spune:
babee unde ne-ai aratat??? ca m-am uitat pe paginile din urma si nu am agsit nimic
ai sters cumva mesajul?
te rog sa imi arati si mie - sunt fff interesata 
| Citat: |
| citat din mesajul lui Babee V-am aratat doar ce-am inceput sa facem de cateva saptamani.De maine cred ca facem mai multe pentru ca vine frigul si nu o sa mai ies si dupa amiaza cu ei afara. Anul trecut am facut cu totul alte lucruri, acum Phillip stie bine sa decupeze, eu fac sabloanele iar el taie.Unde mai greseste rotunjesc si potrivesc sa iasa bine.Rebecca e responsabila cu lipitul si cu decoratul(putin ajutata). In timp am adaptat activitatile.Am inceput cu diferite legume taiate, inmuiate in culori si coloram hartia.Uneori ies imprimeuri foarte frumoasa si lui Phillip ii plac.Apoi am pus pe ata diferite bilute(mari de lemn la inceput), faceam margele(poate va mai amintiti ca va aratam anul trecut).Apoi activitatile pe anotimpuri(de sarbatori Mosi si stelute si braduti etc), de Paste iepurasi si ousoare pictate etc etc.Tot ceva ce le-a stimulat imaginatia:combinatia de diferite materiale(lemn, pietre, nisip, frunze, materiale).Am pus in sticle de plastic de jumatate de litru diverse(boabe de fasole, nisip, orez) si erau tare amuzante, am lipit pe hartie diferite materiale si ii legam la ochi si ii puneam sa ghiceasca(mai mult Phillip, de anul acesta sigur si Rebecca va coopera).Sunt foarte multe activitati ce pot fi facute, si iese si o distractie pe cinste ![]() Miruna de ex la noi sunt incurajati foarte mult sa descopere sa invete,ii stimuleaza prin jocuri si activitati.Pentru copiii mei gradinita a fost un lucru bun, au invatat sa coopereze, sa fie ingaduitori, mai ordonati . Ca mi-am amintit.Prin August am facut cu Phillip ceva.I-am desenat o inima mare pe hartie si l-am rugat sa faca inimioare mai mici inauntru care sa reprezinte pe cine iubeste el.A fost interesant de stiut,si in functie de marimea inimilor cat de mult iubeste .Pastrez intr-o cutie tot ce fac la gradinita, inclusiv pietrele pictate----------------------------- Gabriela ![]() Phillip,Rebecca si Luca |
nicomico spune:
emiliapop esti o scumpa
peste cativa ani cine o sa fie mamici fericite de cate 2 copii???? NOI!!!!!! cele chinuite azi