Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (34)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Citat:
citat din mesajul lui mi_bebelina

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Piggy, n-ae ce sa-i strice fierul zic eu, mai ales ca e doar pe san..e binevenit.Poate doar s-o constipe putin.

Lui Matei i s-a umflat putin piciorul d ela vaccin si e nitel tare si rosu...Hmm, cica nu au reactii...I-am pus comprese reci. sa puneti si voi fetele..Mai bine sa previi...

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Nu stiu unde am citit ca "reactiile locale" sunt "datorate" mainii celui care face vaccinul........doar celelalte sunt fiindca reactioneaza organismul.....febra, somnolenta, lipsa poftei de mancare......ai priceput tu.......ca eu nu stiu cum sa explic....Sara de Andreap are si acum semn de la vaccinul de 2 luni...ce mana a avut si asistenta

Deliutza Broscutza

Hmmm, pai aceeasi i-a facut mereu, aceeasi mina.SI nu l-am vazut sa se incordeze mai mult acum, ba chiar a fost cumintel, doar cind a scos acul a scincit nitelus.Dar se poate sa ai dreptate...David la 2,6 ani a incordat raau piciorul si ne-am ales cu ditamai umflatura si locul tare si rosu...de-am tras vreo 3 zile cu rivanol, comprese reci, drumuri la Grigore...Pana la 2,6 ani nici o reactie locala, la nic un vaccin.

Febra intr-adevar n-a facut Matei , Slava DOmnului!!

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Cu aceeasi mana a patit-o si Delia: la 2 luni avea un guguloi tare in jurul vaccinului, iar la 4 luni absolut nimic....o fi fost asistenta mai atenta......

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Offf, Laura, te inteleg ca esti suparata! La bouncerul nostru scrie mare pe el avertisment sa nu fie pus pe suprafete ridicate. Astia mici sunt suficient de energici sa le faca sa pice de la inaltime.
Daca zice sotul ca nu s-a lovit, probabil ca nu e cazul sa fii ingrijorata. Ar fi plans el mai mutl, se vedea vreo urma de lovitura, un cucui ceva. Pupam baietelul zburator si mamica suparata!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

'neata
laura,nu te necaji..de acum vor fi muuulte cazaturi.Mariuca a picat din pat,direct in cap,la 4 luni...hematom la cap..radiografie..nimic.Bblusii sunt fff rezistenti,o sa vezi.plus ca sunt extrem de ..elastici.explicatia stiintifica nu o stiu,dar o sa vezi pe parcurs.oricum bine ca e numai atat.
simona,da,merita,mai ales ca acum iau mai mult decat daca as merge la servici....si mai mult decat sotul..sa vedem cum vor sa calculeze dupa 1 Ianuarie..intelesesem ca din net.
gata,se strica vremea..ma gandesc cu groaza.afara macar stiam ca 2-3 ore doarme..in casa
azi noapte a fost naspa rau.frichineala la maxim,am luat-o in pat cu mine.la 12.30 facea KK,schimbat,veselie.am fugit in dormitorul meu si am lasat-o singura.al meu era la TV..m-a trezit la 3 sa merg ca plange galusca..era chiar de foame.dar a dat gaze toata noaptea...offf,nu mai scapam de gaze???
mai vb,pupici

BOTEZ SARA
Septembrie-octombrie 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Gabitzule intr-adevar, e de bun simt sa nu-l pui pe suprafete ridicate. Dar cu noi langa el, in fata lui eram, pe canapea, m-am gandit cu nu are cum. il pusesem asa ca sa nu se uite la televizor... Bine, la 15 minute dupa radea, era vesel. Cred ca doar 30- de secunde a plans.NU are nici o urma pe cap, azi l-am pipait mai tare asa pe tot capul, nu plange daca-l ating pe undeva... Ca daca Se lovea tare il durea si cum...
Andreea nasol cu Mariuca!DA, au oasele moi, nu pot face fractura ceva...dar mie mi-e de cheaguri, chestii d-astea...
Am vazut eu la tv la Teo, invitata Lavinia Sandru. Se vor da 85% din net, dupa ce se achita toata darile la stat, altfel ai lua mai mult decat salariul! Cica altfel nu semnau parlamentarii, ca daca era dupa ea...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreap

'neata
laura,nu te necaji..de acum vor fi muuulte cazaturi.Mariuca a picat din pat,direct in cap,la 4 luni...hematom la cap..radiografie..nimic.Bblusii sunt fff rezistenti,o sa vezi.plus ca sunt extrem de ..elastici.explicatia stiintifica nu o stiu,dar o sa vezi pe parcurs.oricum bine ca e numai atat.
simona,da,merita,mai ales ca acum iau mai mult decat daca as merge la servici....si mai mult decat sotul..sa vedem cum vor sa calculeze dupa 1 Ianuarie..intelesesem ca din net.
gata,se strica vremea..ma gandesc cu groaza.afara macar stiam ca 2-3 ore doarme..in casa
azi noapte a fost naspa rau.frichineala la maxim,am luat-o in pat cu mine.la 12.30 facea KK,schimbat,veselie.am fugit in dormitorul meu si am lasat-o singura.al meu era la TV..m-a trezit la 3 sa merg ca plange galusca..era chiar de foame.dar a dat gaze toata noaptea...offf,nu mai scapam de gaze???
mai vb,pupici

BOTEZ SARA

niatsa fetelor. bag de la simonacip. Dupa alaptatul de la 4 am mai adormit. Si mi-e mult mai bine.

andreap, hai, moralul sus, e bine ca aveti gaze, ca is scumpe . Am glumit.... am noroc ca fiica mea trage tunuri ziua , noi radem ca rupe patul. nOaptea nu o prea aud...

laura, mirciulica daca avea ceva de la cazatura, iti urla mult! ... stiu ca tre sa ne invatsam, ca o sa se tot intample, dar ... asta e doar inceputul.

io am inceput tratamentul naturist pt alergii (pe piele, rinita alergica)+ astm. Sa speram ca se i mbunatatseshte situatia. Dupa alaptat, o sa incerc si o imunizare la alergeni.

despre pilulecontraceptive: o singura marca e admisa in timpul alaptarii - exluton parca ....si pt ca nu se mai gasesc, dr a zis : sterilet. Inca nu am fo la controlu de la 3-4 luni de dupa nashtere. Nu neaparat pt sterilet, ca oricum la cat de rar e... macar pt analize: papanicolau, secretie. Io stau cu grija, ca la nastere mi s-a rupt si colul. BIne, e ceva intalnit, dr l-a cusut, am incredere in el, dar un papanicolau tot e bine de facut.

magnetism, super ca ai inceput servciviul. Pe mine m-a luat depresia cu statu acasa. Cum zicea si inais, am timp cacalau, si nu stiu sa il apreciez, imi bat joc de el. M-am apucat de cetit un stiu cate, am 20 de fereste deschise pe net, si... nik. Sunt leguma. Neuronul e in vacantsa.

andreap, parca tu ziceai ca era sa pierzi chei, portofel, etc. Ei, si io am o perioada dina sta, cascata, bine, io zic ca de la oboseala, in care stau 2 min sa imi aduc aminte unde naiba mi-am pus capul.

piggy, asha stiu si io, cum zic fetele: daca e mai palid, e semn de usoara anemie. Si 2 picaturi de fier, cat se recomanda, 10 zile pe sapt, sau oricum, nu ii fac rau. daca ai indoieli, si inima tare sa iti vezi puiul intsepat, poti sa rogi de o analiza. Eventual, du-te la o clinica particulara, si nu ii zici dr-ului. SI vezi singura daca e nevoie sau nu- ca sa iti linishteshti ideile.
despre displazie, si noi am iesit din spital cu diagnosticu "suspect de displazie luxanta de shold". Si am o prietena care a o problema asemanatoare, acu 40 ani a fo diagnosticata prost, apoi operata - si are nishte cicatrici pe tot femurul etc. Si nu a rezolvat nik. Iti dai seama ca am plans inb maternitate de nu ma putea opri nimeni. Am fo la ortoped, apoi am sunat si pe prietena mea din copilarie medic rezident neonatolog, apoi am cetit, etc. In concluzie, displazia in spital se diagnosticheaza pe nr de cute, ii intinde piciorushele, trage, invarte incheieturile, si daca i se par ceva nesimetric: displazie. SI iti da cupilu cu 2 pampersi, sa ii tina picioarele cat mia departate. si in primele luni de viatsa, cand e perioada de dezvoltare fantastica, se reface se cresc simetric, si acea suspiciune, chiar de era fondata, n u mai e cazul. NU CUMVA SA LEGI PICIOARELE COPILULUI!! asta e o mare crima, ca picioarele lasate liber cresc si se formeaza cartilajele si oasele si incheieturile uniform, si natural. De aceea cele mai multe cazuri, se recomanda pana la 3-4-5 luni de mers fie la eco, fie la radiografie, oricum la ortoped, pt evaluare.
de fapt, ce e displazia asta? asha, ca injinera ce sunt, din ce am inteles, capetele oaselor nu sunt identic si corect dezvoltate, una poa sa fie mai mobila, etc. De aceea lasat piciorushele libere ajuta la o refacere naturala.
Noi speriati (io plansa rau...)am fo la cateva zile dupa nastere la ortoped. Si imi zicea dr ortoped : ca toate cazurile se rezolva natural, si la 4-5 luni poa sa infirme problema displaziei. Exista putine exceptii. Si ca sa nu imi fac grji etc.
Cred ca un control la ortoped te va linishti cel mai bine.

edit: ma duc sa pap. Si apoi ieshim cu tati in parc la alergat!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Cleo....va dam si voua gaze,da' de alea de noapte,ca-s mai scumpe!...noi nu le vrem,multumim.si mie mi-a zis un medic ca,dupa celebrele cute,Sara ar avea dispalzie de sold..pe 3 nov.merg la eco,sa-mi iasa din cap.
acum galusca sta pe salteluta ei si 'maraie'....
cat despre timp liber..vise taica!cine are,sa-mi dea si mie.ca nu se culca una,ca se trezeste cealalta...una mananca,cealalta vrea sa-mi arate ceva,una doarme,cealalta trebuie dusa/adusa de la gradi..ce distractie
fug,chitaie
rectific..chitaia..i-am dat o jucarie,mai fur 3 minutele ptr.mine..aia mare inca nani
azi noapte a cazut din pat Mariuca..am auzit buf..au..am fugit la ea..dormea pe jos,nici treaba nu avea..i-am zis 'scoala ca esti pe jos'..s-a mutat mai incolo.cand o sa descarc poze,le pun sa o vedeti.peste 1 ora iar a cazut....si cica are 4 ani!
BOTEZ SARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Sis, pup Mirci scump si drag. Lasa ca n-a patit nimic. Ca si la Andreeap David mi-a cazut la 4 luni dintr-un pat mai inalt ca masuta ta scunda din sufra..Stai calma. Ce ma contrariaza e ca tu erai aia care-mi spunea mereu:Moni, ai grija, Moni nu-l lasa singur in pat..Moni..Moni..
Da, e 85% din net(media ultimelor 12 luni) Pe mine chiar ma avantajeaza ca am avut vreo 7 luni salariu mai maricel (21-23 in mina), apoi m-au trecut pe functie publica si am avut vreo 14...Dar o medie ma scoate la mai mult decit as avea dc as incepe sv...Bine, ca idee, ca oricum nu ma grabesc sa-l incep. Ma mir cind vad doritoare printre noi, eu chiar nu stiu cum sa mai trag de timp sa fac tot ce vreau...Vin sarbatorile, apoi iar primavara, vara frumoasa, conceiul...Nici nu ma gindesc. Vreau sa profit la Maximum...Si sa merg la sv sa ce?? Sa ma stresez si enervez si sa vin repede la copilasi, sa n-apuc sa mai fac nimic altceva...Nu.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreap

Cleo....va dam si voua gaze,da' de alea de noapte,ca-s mai scumpe!...noi nu le vrem,multumim.si mie mi-a zis un medic ca,dupa celebrele cute,Sara ar avea dispalzie de sold..pe 3 nov.merg la eco,sa-mi iasa din cap.
acum galusca sta pe salteluta ei si 'maraie'....
cat despre timp liber..vise taica!cine are,sa-mi dea si mie.ca nu se culca una,ca se trezeste cealalta...una mananca,cealalta vrea sa-mi arate ceva,una doarme,cealalta trebuie dusa/adusa de la gradi..ce distractie
fug,chitaie
rectific..chitaia..i-am dat o jucarie,mai fur 3 minutele ptr.mine..aia mare inca nani
azi noapte a cazut din pat Mariuca..am auzit buf..au..am fugit la ea..dormea pe jos,nici treaba nu avea..i-am zis 'scoala ca esti pe jos'..s-a mutat mai incolo.cand o sa descarc poze,le pun sa o vedeti.peste 1 ora iar a cazut....si cica are 4 ani!
BOTEZ SARA

las#539; ca mai stiu unulla fel. Apropos, tot 4 ani are, si la fel cind il iau de jos nu stie ce-am cu el, ca nu pricepe imediat ca a cazut din pat

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

intrebare de incepatoare:cat timp pot sa pastrez laptele praf dupa ce deschid o cutie?dar cel preparat?nu ca Sara se inghesuie sa bea..iar a refuzat categoric!nici nu stiu cand sa incerc:seara la culacre cand e 'setata' sa suga,ziua cand e mai odihnita...offff...

BOTEZ SARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andreea, tre' sa scrie si pe cutie cat se pastreaza, cred ca 4 saptamani.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput