Azoospermie - cap 24 -
Raspunsuri - Pagina 17
jesika spune:
1. am studiat o multime de site-uri din-afara si nu scrie nicaieri de chestia asta ca fiind o solutie cu rezultate remarcabile- din pacate nici FIV-ul nu este. Esecurile sint mult mai multe comparativ cu succesele. Si acum o sa credeti ca atac FIV-ul, dar nu-i adevarat. Va admir pe multe dintre voi pt. perseveranta,sint convinsa ca va veni si ziua II dar pt. mine nu e o solutie. Am ales alta cale.Si nu ma refer la dejaaaaa muuuuuuuult preeeeeeea discutata operatie.
''2. dr Matei lucreaza cu probele prelevate de dr Voinea si ea spune ca din cauza blocajului atat de indelungat sau a infectiei care a generat blocajul spermatozoizii (sau spermatogeneza) au suferit modificari definitive si ca oricum sperma din ejaculat nu va putea duce la sarcini pe cale naturala''- La unul dintre primii pacienti operati de dr.Voinea, la Fundeni s-au gasit f multi spermatozoizi de calitate. Asta ne-a spus-o chiar dr.Matei...
3. dupa ce a inceput colaborarea cu dr Voinea s-a interesat mai mult si se pare ca succesele care s-au obtinut pana acum (nu f multe) sunt pe o perioada destul de scurta de timp; nu se stie de ce, dar aceste canale dupa un timp se infunda la loc- care-i problema ? Daca ''functioneaza'' o perioada , cit sa-si faca tb. nu vad niciun inconvenient.![]()
5. cazurile eligibile sunt putine-din pacate, as spune eu.
6. riscurile sunt mari-Cine nu risca nu cistiga. Am hotarit ca ''vom face '' aceasta operatie, indiferent de riscuri.O mica sansa,pe care am vrut sa ne-o dam.
7. e o operatie dificila si nu garanteaza nimeni nimic- Da, este o operatie dificila insa garantii sint intre 25% - 90%.
JSK
RalMar spune:
Dupa ce ne-am certat si eu si sotul cu fetele de la ids timp de 2 zile, am primit si rezultatele la nemaipomenita spermograma. Oricum, sunt socata, daca pana acum acum ma asteptam sa avem 0 pe linie, vad ca a iesit muuuuuult mai buna decat ce stiam noi (adica noi stiam de 1 milion, si acum ies aproape 8 milioane
). Acum stau si ma intreb: oare e posibil sa fi incurcat probele?
Moniland spune:
Ralu nu stiu ce spermograma fac cei de la IDS dar am avut si eu surprize la ei. Daca in alta parte erau ~ 2 mil/ml la IDS erau 55 mil/ml. Asa ca habar nu am cum nr. ei.
Jasmin012 spune:
Buna, fetele... va scriem ca sa va incurajam... am vazut emisiunea "Romania te iubesc"... eu va cunosc putin ca am mai intrat la voi, v-am mai citit... din pacate, asa e, la noi oamenii au o anumita mentalitate si nu par prea convinsi sa si-o schimbe... si aproape ca nu exista diferente de opinii in legatura cu asta, se gandeste aproape in masa, ca daca un cuplu nu are copii e de " vina" femeia, nici prin cap nu le trece ca barbatul poate fi cel care are probleme. Prea usor se rade de oamenii care au o problema, intr-o societate in care e foarte normal sa faci 10-20-30 de avorturi de-a lungul vietii... prea usor se avorteaza si nu-si fac procese de constiinta, si nu-si dau seama ce norocoase sunt ca pot avea avea copii: cum pot aceste femei, in egoismul si inconstienta lor, sa se gandeasca la faptul ca alte femei ar da orice si oricat sa poata avea un copil? va vorbesc in cunostinta de cauza: cred ca maica-mea are la activ vreo 40 de avorturi si numai 50 ani, in timp ce mie mi-a fost greu sa raman insarcinata o data, si am 33...
Si e chiar asa, statul roman e satul de atatia copii si de atatia feti ucisi in pantece....asa ca nu e prea interesat de cei putini si suferinzi... cum s-ar putea preocupa acesti burtosi corupti care ne guverneaza de dramele unor oameni care nu au fost atat de norocosi ca altii? Oare chiar e drept ca cei care nu au o foarte buna situatie materiala sa fie lipsiti de orice sansa de a avea un copil? Nu este drept, dar din pacate nu putem lupta cu sistemul pt ca nu putem lupta cu mentalitatile unor oameni care nu se vor civiliza niciodata... este trist, intr-adevar... Ce putem face ca sa miscam lucrurile?
pt toate femeile care isi doresc cu disperare un bebe si mult succes
Jasmin si micutzul
Lucas Daniel (28.11.2007) cu primul
pe 28.06.08 si urmatorii 2
pe 29.06.08
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
RalMar spune:
Eu chiar nu am incredere in acea spermograma, desi ne-ar avantaja
M-am gandit sa mai facem una saptamana viitoare la laboratorl la care faceam de obicei, apoi sa ma duc cu ambele rezultate la bioloaga care face numaratoarea si sa o rog sa ne explice care-i treaba.
danyalo spune:
Fetele eu nu pot sa ma pronunt caci noi mergeam numai la Spital. Si atunci o sunam in prealabil...da stateam...dar nu exagerat! Si de cotizat nu cred ca i-am dat multi bani...de obicei ii cumparam ceva!
Oricum daca doriti sa mergeti la dansa trebuie sa va innarmati cu rabdare!
Ralmar- refaceti spermo' si in alta parte!Pt. comparatie!
Pt. noi saptamana viitoare vine momentul adevarului..insa dupa cum v-am spus vrem sa facem da distanta de o zi - 2 spermograme: una la Matei si alta la Moisa! Sau invers..asta dupa cum s-o nimeri!
Intrebare: care este noua adresa a cabinetului dr. Moisa? Un telefon are cineva de la cabinet?Am inteles ca e pe undeva pe langa Piata 1 Mai.
Eu vreau 2 pareri !Si apoi...in functie de ce va fi...om mai vedea!![]()
Va pup!
didi-anda spune:
danyalo... nu se pot face 2 spermograme la diferenta de o zi.....
inainte sa faca sotul spermograma,trebuie sa aibe niste zile de abstinenta...numarul zilelor sunt discutabile....
la un laborator i-a zis sotului ca 3 zile inainte de spermograma,sa nu aibe contact...ginecoloaga la care am umblat,i-a spus 4 zile,iar dr-ul homeopat la care s-a dus pt tratament< dupa operatia de varicocel,de la oligoastenospermie,are astenospermie>,i-a spus ca spermograma se face dupa cel putin 8 zile de abstinenta....acum,nu stii dupa care sa te iei,dar nici unul n-a zis ca se poate face in fiecare zi.....si ginecologul iti zice ca-i indicat s-ai contact sexual la 2 zile,daca vrei sa ramai gravida,s-aibe timp cat de cat spermatozoizii sa-si revina...
mai bine intrebi in 2-3 parti daca se poate face spermograma in fiecare zi...
va doresc toate cele bune tuturor 
csana spune:
Moniland,
povestea nostra e cam asa. acum 1 an, de ziua copilului, am aflat ca sotul meu are azoospermie. a fost un #351;oc pentru noi, mai ales ca nu eram deloc informati cu privire la acest subiect. dr. moisa ne-a dat vestea, dar a fost prost inspirata sa ne lase in #351;ocul în care eram f#259;r#259; nicio posibilitate de iesire. mi-aduc aminte ca am întrebat-o: zero spermatozoizi?! raspunsul a fost : zero e zero. si nu putem face nimic!? NU. A#351;a ca a fost cumplit...o saptamana am crezut ca murim de durere #351;i, bineîn#355;eles, nu puteam spune nimic nim#259;nui. Apoi am început s#259; ne mai inform#259;m, #351;i dup#259; un tratament de 3 luni cu Undestor #351;i Lyvercin, am aflat, tot de la dr.Moisa, c#259; iubi are 1 spermatozoid. bucuria a fost foarte mare, am perseverat in tratament si dupa alte 3 luni ave o suta de mii si uite asa am putut face FIV+ ICSI. s-au format trei embrioni, dar la transfer, mai erau in viata doar doi, foarte frumo#351;i.eram aproape siguri ca vom reu#351;i,mai ales ca eu nu am probleme, dar n-a fost s#259; fie . mie mi-e groaz#259; s#259; m#259; mai gândesc la un al doilea FIV. #350;I MATERIAL #350;I PSIHIC M-AR AFECTA FOARTE MULT. am vrea sa lu#259;m #351;i noi leg#259;tura cu dr. Matei, s#259; vedem ce spune, so#355;ul e dispus s#259; fac#259; #351;i opera#355;ia, dac#259; ni se recomand#259;. acum ia spermotend si branca ursului, chiar sunt curioasa sa vedem care mai este miscarea dupa acest tratament. daca nu, poate vom apela la un donator...de#351;i mi-e greu s#259; cred c#259; a#351; putea s#259; am un copil care s#259; nu aib#259; ochii lui superbi, zâmbetul lui minunat, chipul lui luminos, sufletul lui extraordinar.. cand l-am v#259;zut prima oar#259;, mi l-am dorit drept so#355; #351;i tat#259; al copiilor mei...SI VREAU SA CRED CA SE POATE INCA.