Azoospermie - cap 24 -
Raspunsuri - Pagina 16
jesika spune:
Pt.Cosicel :
http://stirileprotv.ro/stiri/social/barbatii-responsabili-pentru-infertilitatea-in-cuplu.htm
Despre cum sa ramai obiectiv, sa fim serioase! Toate trecem prin aceleasi stari.Daca as descrie acum ce visez eu cu ochii deschisi, toate v-ati regasi in visele mele. Da, recunosc si mie mi-e putin teama de esec, dar...mergem mai departe, insa merge fiecare pina unde poate sau pina unde si-a propus sa mearga. Pe mine, pina acum, Dumnezeu m-a ajutat si vreau sa cred ca o va face si de acum inainte.
JSK
cosicel spune:
Am vazut reportajul si mi s-a parut mult prea putin, comparativ cu ce traim noi!
Eu incerc cu disperare sa ma mentin pe linia de plutire, imi dau seama ca o sa par bezmetica daca povestesc cuiva fara probleme ce sentimente de spaima si speranta incerc in fiecare luna, mai bine spus dupa IA, cum astazi, desi ar fi tb sa fac inseminare, s-a spart foliculul inainte de vreme si-am ratat momentul, si pe de-o parte eram necajita, pe alta oarecum linistita ca nu voi mai avea 2 saptamani de cosmar asteptand II?
Nu stiu daca luna viitoare se va intampla multasteptatul eveniment, sau voi incerca sa par tare cat sa nu par venita din alta lume.... si cum al meu ma priveste trist si-mi spune ca nu stie daca va reusi sa-mi faca un copil? Sau ca undeva in sinea lui simte ca ne vom desparti pt ca eu voi vrea o familie implinita?
jesika spune:
Cosicel eu am postat reportajul despre Fundeni. Eu cred ca tu nu l-ai deschis si ai crezut ca este vb despre reportajul de aseara.
''Sau ca undeva in sinea lui simte ca ne vom desparti pt ca eu voi vrea o familie implinita?''- - esti sigura ca asta e chiar ulima solutie? El nu are nicio vina pt. ca este asa. Gindeste-te ca putea fi invers. Crezi ca el s-ar fi gindit sa se desparta de tine, pt a avea ''o familie implinita''?
JSK
copilutzu spune:
Cosicel ... da-mi voie sa te contrazic!!
S-a facut!! Indiferent cat .. dar s-a facut!! Ptr. emisiune si ptr. fetele acelea "TOOOATA STIMA MEA"
Eu ma consider lasa , nu am avut curaj sa apar la emisiune de teama sa nu ma arate cu degetul nemurile , parintii, vecinii, prietenii.
Stau in umbra si imi ling ranile... asta fac...
Parerea mea...si asta este un inceput.. Un pas MARE , cred eu!!
Noi traim cu diagnosticul Azoo in creier de 15/16 ani. Bezmeticeala (vb. ta ..) nu mi-a trecut nici acum. Cum intarzie CM. o zi, doua ... "omor" testele de sarcina.. Apoi dezamagire ,imi inec amarul in tigari.. si in glume proaste...de genul:" As vrea eu test de sarcina pozitiv..."
Incerc sa vad totul in roz... dar ma imbat cu apa rece. Nu vreau sa supar pe nimeni ...
Dar daca vreti sa luati sfatul meu ... din experienta mea... Nu incercati sa tintiti prea sus. Am visat , am sperat ...si.. nimic... cu visele naruite am ramas.Mie teama sa sper la ceva frumos...
Oricum mai bine inchei postaarea sa nu o dau in alte alea...
Va pup !!
Aaa inca ceva... Spuneai (scriai):
"Sau ca undeva in sinea lui simte ca ne vom desparti pt ca eu voi vrea o familie implinita?"
Incearca sa-l faci sa inteleaga ca nu este vina lui... asa a vrut Bunul Dumnezeu. Am vazut cat suferea sotul meu ... cat il durea cand plangeam , cand ma uitam "salivand" la copii altora.. cand.. cand...
Si i-am inteles durerea care cred ca este la fel de mare ca a mea... Nu accept gandul sau ideea unei despartiri ptr. ca sunt sigura 100/100 ca m-ar fi inteles si el daca cauza infertilitatii ar fi fost la mine.
Va pup!!
Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi
cosicel spune:
Nu stiu ce-ar face el daca situatia ar fi invers! Dar stiu ca il iubesc asa mult incat faptul ca vom avea sau nu copil, n-o sa ma faca niciodata sa-l iubesc mai putin sau sa-l parasesc. Nu e vina lui si nu simt deloc c-as fi o victima, ca daca as fi cu altcineva as putea fi mai 'implinita'! Il iubesc si atat! Cel putin acum, asa simt!
Insa indiferent de ce spun sau simt sau ma port, ii e teama! Si simt asta in fiecare zi de cand am declarat ca vreau copil! Si, mai ales, de cand am inceput investigatiile! E drept ca al meu sot e destul de 'intelept' incat sa accepte IA cu donator, daca IA actuale nu vor da rezultate, dar amandoi am stabilit ca nu vom spune rudelor sau prietenilor situatia reala daca va fi sa fie asa! Dar inca mai speram....
elenada spune:
Cosicel reportajul e prea putin pentru ca prea putine fete se implica.
Am avut ocazia de a avea un reportaj al nostru si mai nimeni nu a vrut sa apara. Sunt foarte multe cupluri cu probleme numai pe acest sforum dar cate sunt si pe alte forumuri si totusi doar 5-6 fete au avut curajul sa apara.
E bine si asa poate in felul acesta se vor ivi si alte ocazii si atunci poate vor fi mai multe fete.
Bafta multa fetelor in focuri.
elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
copilutzu spune:
elenada ma inclin in fata ta . Dumnezeu sa va rasplateasca !!!

Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi
pisix spune:
Jesika – hei, cosicel a intrat, a vazut, a punctat; nu a vrut decat sa ajute, zic eu
Nu cred ca cineva cand vrea sa faca asta mai citeste n pagini din urma. 
Ok, iata reticentele mele vis-à-vis de acesta operatie:
1. am studiat o multime de site-uri din-afara si nu scrie nicaieri de chestia asta ca fiind o solutie cu rezultate remarcabile
2. dr Matei lucreaza cu probele prelevate de dr Voinea si ea spune ca din cauza blocajului atat de indelungat sau a infectiei care a generat blocajul spermatozoizii (sau spermatogeneza) au suferit modificari definitive si ca oricum sperma din ejaculat nu va putea duce la sarcini pe cale naturala
3. dupa ce a inceput colaborarea cu dr Voinea s-a interesat mai mult si se pare ca succesele care s-au obtinut pana acum (nu f multe) sunt pe o perioada destul de scurta de timp; nu se stie de ce, dar aceste canale dupa un timp se infunda la loc
4. nici din descrierea ulterioara a dr Voinea nu parea foarte stricta treaba
5. cazurile eligibile sunt putine
6. riscurile sunt mari
7. e o operatie dificila si nu garanteaza nimeni nimic
Ca idée cu dr Matei m-am mai intalnit de vreo 3 ori de la intalnirea cu dr Voinea, in una din dati avand intalnire si cu un androlog din Israel care mi-a spus din pacate cam aceleasi lucrui
Recunosc ca mai e si chestia sa-l feresc pe al meu sot de interventii brutale, stiu ca zona e extrem de sensibila iar efectele unei greseli pot fi groaznice. Asa ca probabil pe acest fond am tendinta sa contest solutiile de acest gen. Cand a vazut reportajul sotul meu a fost f entuziast dar recunosc ca eu am rasuflat usurata cand am aflat ca el nu e eligibil
Dar sunt cazuri si cazuri si probabil ca daca sotul tau a ajuns la operatie inseamna ca are sanse mari sa se refaca
Copilutzu – mi-era un dorulet de tineeee
Arucs – pe mine dr nu m-a vazut disperata, la FIV-ul asta stia ca am facut pauza 7 luni si stia ca nu sunt adepta f repede dar el asa mi-a spus
In plus, am intrat pe site-ul forumului aluia medical de infertilitate postat de Kitta si era chiar o prelegere pe tema <Sunt sau nu periculoase tratamentele de fertilizare> si concluziile studiile si testelor au relevat faptul ca nu duce nimic la un asemenea rezultat si poate ca sunt intr-adevar periculoase pe termen foarte lung si doar in anumite circumstante dar la fel de cancerigene sunt si orezul zaharul sau morcovii .. .
Eu am mai cautat pe net si nici nu am auzit de veun asemenea caz.
In plus, nu stiu nici daca stiind ca au fost cazuri rare as renunta … poate as face mai rar dar nu as renunta
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
cosicel spune:
Jesika - cand vreau sa deschid pagina imi da eroare, cum ca n-ar exista (probabil cei de la proTv au sters)
Pisix - multumesc mult, esti o dulcica! Sper c-a fost evident ca n-am vrut sa-i fac antireclama dr Voinea de la Fundeni Urologie, ci eram doar ingrozita ca una dintre noi ar putea sa ajunga pe mana unui dr care nu e specializat pe asa ceva. Si, din pacate, lucrand multi ani in spital, pe-o sectie de chirurgie, stiu ca se practica trimisul bolnavilor la medici putin competenti, asa ... din prietenie ... sau indiferenta!
Bine, stii cum e: si daca exista o sansa mica, infima, oricum lupti si te agati de ea in speranta ca va fi bine! La noi nu se pune pb de operatie (oricum, am stabilit cu-al meu ca n-o s-o faca indiferent de incurajarile si prognosticul medical), suntem pe tratament, insa, daca in 12 ani n-am reusit nimic, deja nu prea mai sper la o IA...
csana spune:
Buna, fetele! am urmarit reportajul de la Pro TV, de duminica, si cu lacrimi ma alatur voua, avand si noi aceeasi problema. sotul infertil...
acum sunt foarte tulburata, s-au rascolit in mine toate amintirile legate de FIV-ul nereusit de la Giulesti din aprilie anul acesta. nu stim incotro s-o mai apucam. as vrea sa sper intr-o minune, in posibiltatea reusitei pe cale naturala, printr-un tratament naturist, da imi pare aproape imposibil. sotul ma incurajeaza ca suntem tineri, el 30, eu 27,si ca avem multe variante in fata. si eu parca deja mi-am piedut puterea de-a mai lupta...dar va citesc pe voi si mai prind curaj. Si mai sper ca.... UNDE DUMNEZEU VREA, SE BIRUIESTE RANDUIALA FIRII.