FIV 195
Raspunsuri - Pagina 17
KoraPop spune:
Vad ca toata lumea sta linistita si nu e nimeni pe forum,doar eu bantui pe aici ![]()
Va mai spun doar atat:
FSH 8.94
ESTRADIOL 40.85
Fetelor eu sunt incantata de FSH-ul asta al meu care a scazut frumusel ( e chiar ceva mai mic decat la primul FIV pe care l-am inceput cu valoarea 9 ),dar de-a lungul fiv-urilor mele am invatat un lucru:fsh-ul nu prea are mare importanta,depinde totul de cum raspunzi la tratament,eu chiar cu fsh mai mare de 11.45 am raspuns mai bine decat cand aveam fsh mai mic ( desigur au fost tratamente diferite si chiar gresite la primele doua fiv-uri,dar asta nu mai are importanta acum).
Am vorbit cu dr. Cocei,a fost multumita si a spus ca ma asteapta joia urmatoare dimineata la eco!Eu ma programasem vinerea urmatoare,dar mi-a spus ca nu va fi nici dansa si nici dl. profesor pentru ca vor fi la Brasov.Asa ca mi-a schimbat dansa programarea pentru joia urmatoare cand voi fi zi 5 de stimulare.Bine ca am sunat!
Va pup pe toate si va doresc un weekend superb!
Kora
CARPE DIEM!
Moniland spune:
Dariela, 5 puiutii la purtator
. Curajoasa fata! Bravo! Trebuie sa se prinda cel putin unul. 
maria78 spune:
Buna fetelor!
IOANA te rog sa ma pui si pe mine pe listuta de la inceput ... o sa am ET saptamana viitoare la Gynera cu Dracea.
E FIV 2, ca la primul nu a fost sa fie.
Va tin pumnii celor care deja sunteti in focuri 

daniela74 spune:
Buna fetelor:HERA,FIREYES,DARIELA,

sa dea DD sa fie bine.Eu am avut ieri punctia si din 8 foliculi au ramas 6 ovocite,acum astept sa ma sune sa-mi zica citi embrioni am
Va pup fetelor si multa bafta tuturor,sintem cam multisoare
hera01 spune:
si pe mine ma pus zisaCami pe ganduri cu injectia de Decapeptyl la 3 zile dupa Et , la mne ar fi maine 3 zile si mai am cateva injectii in casa ramase de la inhibare dar ,.......parca parca nu am curaj sa le fac
, mi-e sa nu faca mai mult rau decat bine dar pe alta parte vreau binenteles sa-mi maresc toate sansele .
Greu , tare greu
voi ce ziceti? care ati mai facut asta?
Ps sa-mi inteb doctorul Nu este o optiune ptr sunt ff stricti in ce priveste protocolul , ptr toata lumea la fel fara exceptii !
cami30 spune:
Fetelor am nevoie de cunostintele voastre medicale pentru ca nu ma pot baza pe explicatiile medicilor.
Asadar.. FIV-ICSI , pierdut sarcina la 9 saptamani de amenoree, sarcina arata de 5 saptamani, embrion nu s-a vizualizat, doar sac gestational. Beta hcg a crescut aproape ca la carte pana in saptamana 8,5 ( dupa aia n-am mai facut). Facut curetaj si vineri luat rezultat.
ZIce asa:
- fragmente decidua cu zone de involutie si necroza; multiple vilozitati coriale cu distrofie edematoasa si proliferare de trofoblast adiacenta
Bun, ma duc cu rezultatul la dr sa-mi explice si nah ca ma loveste cu "sarcina molara" Ca proliferare de trofoblast asta inseamna. MOLA. Ma trimite sa dozez bhcg ca sa vedem cum scade si daca scade. Vin acasa si ma bag cu nasu' in internet si cu cei 2 neuroni normali pe care ii mai am pricep urmatoarele
ca mola oricare ar fi ea, totala, partiala sau invaziva apare din urmatoarele motive: defect genetic in momentul fertilizarii si cauzele sunt fie un ovocit fara nucleu care nu are jumate din cromozomii necesari pentru realizarea unui nou organism, sau tot un ovocit fara nucleu care penetrat de 2 spermatozoizi ar regla cumva nr de cromozomi insa.. purtand material genetic mai mult de la tata va da nastere unei placente fara embrion insa.
deci pricep eu ca e fie din ovocit prost, fara nucleu fie din penetrarea unui ovocit de 2 spermatozoizi.
PAI dragele mele e posibil asa ceva in caz de FIV? pai nu se aleg ovocitele cu pronuclei, mature si ICSI nu inseamna injectie intracitoplasmatica cu un SINGUR spermatozoid? Cum dracu sa duca asta la mola? Sau mai exista si alte cauze ale sarcinii molare si nu le stiu eu dar din ce am priceput in cautarile de pe net.
ORi sunt eu proasta, ori ce scrie pe buletinul de analiza nu inseamna sarcina molara ori viciu de procedura fiv-icsi si aici nu prea as vrea sa cred ca s-a intamplat.
Ah si va mai spun ca in cele 9 saptamani de asa zisa sarcina nu am sangerat, bhcg nu a luat-o razna in sus si nu am avut greata, voma si alte alea, care s-ar zice ca ar fi cauzele unei sarcini molare.
Va rog din suflet sa va intindeti antenutele si sa ma desteptati si pe mine cu ce informatii aveti ca dr mea m-a pus cel putin 6 luni in repaus
cami
pisic77 spune:
O sarcina molara este rezultatul unei erori genetice aparute in timpul procesului de fertilizare, care duce la cresterea anormala de tesut la niveul uterului.
Sarcina molara rareori implica dezvoltarea unui embrion si cresterea acestui tesut este mult mai rapida decat in cazul unei cresteri fetale normale. Exista doua tipuri de sarcina molara, completa si partiala.
Sarcina molara completa
Sarcina molara completa are doar parti placentare (nu exista bebelus) si aparute atunci cand sperma fertilizeaza un ovul gol. Deoarece ovulul este gol, nu se poate forma bebelusul. Placenta creste si produce hormonul de sarcina hCG. Din pacate, o ecografie va arata ca nu exista un fat, ci doar placenta.
Sarcina molara partiala
Sarcina molara partiala apare atunci cand masa contine atat celule anormale, cat si un embrion cu defecte severe. In acest caz, fatul va fi invins de catre masa anormala in crestere, destul de repede.
O forma foarte rara a unei sarcini molare partiale apare atunci cand sunt conceputi gemeni, cand doar un singur embrion se dezvolta normal, in timp ce celalalt embrion devine sarcina molara. In acest caz, embrionul sanatos va fi consumat intr-un ritm rapid de catre cresterile anormale.
Riscul de sarcina molara apare la femeile cu varsta peste 40 de ani, la cele care au in istoricul medical o sarcina molara sau cele care au suferit o pierdere de sarcina.
Simptomele si diagnosticul in caz de sarcina molara
Simptomele de sarcina molara pot consta in aparitia sangerarilor vaginale, senzatie de greata si voma, dezvoltarea unor complicatii rare precum probleme tiroidiene. De asemenea, preeclampsia timpurie, nivelurile crescute ale hCG si absenta miscarilor fetale sau a ritmului cardiac al fatului, pot reprezenta semne ale unei sarcini molare.
Diagnosticul in caz de sarcina molara se poate face prin intermediul unui examen ginecologic pelvian, care poate evidentia un uter marit sau miscorat, ovare marite si niveluri anormal de ridicate ale hormonului de sarcina hCG.
Tratamentul si sansele de reaparitie in caz de sarcina molara
Majoritatea sarcinilor molare se vor incheia in mod spontan si tesutul va fi eliminat. O sarcina molara poate fi indepartata prin chiuretaj, dilatare si evacuare sau uneori poate fi eliminata printr-un tratament medicamentos.
Aproximativ 90% dintre femeile care au avut o sarcina molara nu au necesitat tratament dupa eliminarea sarcinii. Se vor face o serie de proceduri in care se vor urmari nivelurile de hCG care pot avea o frecventa lunara pe o perioada de 6 luni, la recomandarea medicului.
Aceasta procedura de observare are ca scop asigurarea ca sarcina molara a fost eliminata complet deoarece urme ale sarcinii molare pot reaparea si pot presupune un risc de cancer pentru celelalte parti ale corpului.
Sarcina ar trebui evitata pe o perioada de un an dupa eliminarea sarcinii molare, pot fi folosite toate metodele de contraceptie, mai putin dispozitivele contraceptive intrauterine.
Dupa o sarcina molara, sansele de reapartiei sunt de 1- 2%, in cazul in care sarcina molara nu a prezentat complicatii.
Starea emotionala dupa sarcina molara
Desi indepartarea unei sarcini molare nu reprezinta o intrerupere a dezvoltarii unui fat (asa cum se intampla in cazul intreruperii de sarcina normala), este totusi o pierdere. Chiar si in cazurile in care embrionul este prezent, acesta nu are sansa de a se dezvolta intr-un fat. Majoritatea femeilor descopera ca se confrunta cu o sarcina molara dupa descoperirea sarcinii. Vise, planuri si sperante sunt spulberate pe loc, deci este o pierdere semnificativa.
Va trebui sa existe o perioada de intristare si de vindecare. Ce face acest tip de pierdere diferit fata de pierderea unei sarcini normale este grija continua pentru sanatatea mamei, ceea ce inseamna ca programarile ulterioare la medic pentru monitorizare sunt extrem de importante si nu trebuie ratate.
iana_mari spune:
Fetelor,ieri am fost la Bucuresti si am facut analizele date de d-na dr.,respectiv spermocultura si cultura de col.
Tot ieri am implinit 37 de ani si cel mai ingrozitor cadoude ziua mea.Mi s-a confirmat dignosticul tatalui meu (internat la Fundeni de 2 zile),cancer la pancreas.Va dati seama ca sunt terminata si vor urma zile urate.Pe 5 noiembrie daca totul va fi bine ar trebui sa incep tratamentul fiv.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac .Afost un soc pt.noi aceasta veste, noi stiindu-l sanatos.Nu stiu cat va dura aceasta tensiune si nu stiu cand sa fac fiv-ul.
Eram asa de bucuroasa ca totul este bine si ca pot incepe.
Mult noroc fetelor care asteapta rezultatul si celor care au inceput tratamentul
pisic77 spune:
Cami, nu esti proasta. A fost o eroare de fertilizare, chiar daca nu ai avut simptomele descrise. Imi pare tare rau. Data viitoare dr vor trebui sa fie mai atenti.
Pup toate fetele.
Elanada, Moniland, Fireyes, Arina, Pisix (daca am uitat pe cineva, iertati-ma) va doresc mult succes. Sa fie fie cu bebelusi la purtator!
Magduta, 
Eu astept cauterizarea ranii de pe col si ince si eu, sper. Am consultatia in noiembrie.
Blanche,
, bafta si tie, iubita
Hepilica, imi pare rau ca nu ai reusit. Data viitoare sigur va fi o reusita. Bafta si nu te lasa.