Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 19
DanaH spune:
'neatza fetele!
pot si eu, in sfarsit, sa declar o noapte linistita. s-a trezit printzesa mea numai o singura data, pe la 4, i-am dat tzitzi si apoi a bodoganit ceva si a adomirt singurica in circa juma de ora. sau poate mai mult??? nu stiu foarte exact, pt ca se pare ca nici pe alex nu l-am auzit azi noapte cand a strigat. cred ca am fost cam rupta. dar pe teodora as fi auzit-o, sunt sigura.
bine, noaptea a inceput mai greutz, in sensul ca ne-am chinuit ceva timp pana sa adoarma. era rupta, dar rupta de obosita si nu vroia sa adoarma. nu mai functioneaza nici invelitul strans cu paturica, s-a smecherit si isi scoate manutzele. daca ati vedea-o cum se incordeaza sa si le scoata....
asa ca am lasat-o in voie, sa isi dea cu mainile peste ochi. suzeta este folosita numai pe post de jucarie, o scoate din gura, o tine in mana si da din mana aia pana nu mai poate. si atunci o muta in mana cealalta si continua miscarea. de multe ori, la trasfer dintr-o mana in alta, ii scapa, si atunci incepe tragedia. mama ei de suzeta.....
eu mai tin un ochi pe voi azi, dar nu stiu sigur daca o sa mai am timp sa intru. am o intalnrie cu sefu', discutam inca un capitol din teza. sper sa nu aiba prea multe de comentat. mai am un capitol si concluziile. sper sa le termin pana pe 13 noiembrie, cand plec in vacantza. ce bine ar fi.... apoi as putea sa imi iau si eu o data de sustienre, sa termin doctoratul asta, ca m-am saturat de el.
va pupic si va urez o zi buna.
Poze
Andree27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simonacip Neata si de la noi Astept sa se scoale Matei sa merg sa-l impartasesc, e sarbatoare azi...Sis, poate ajungi si tu cu Mirci ![]() Nasol cu legea, la mine oricum a fi, tot aia e, tot 2 ani stau fara sa ma gindesc prea mult. Asta e 8 sau 17...ce mai conteaza, diferenta as da-o la bona, asa ca prefer sa stau eu cu ei...si as putea sa dau si pe alt post si sa am salariul mai mare, dar nu ma intereseaza nimic deocamdata...Legile stiu si eu ca nu se aplica retroactiv, doar daca mai sunt printre voi in concediu medical si nu au depus actele pentru CIC...cele care mai pot sa-si prelungeasca medicalul pana prin ianuarie, ar fi super... Andreea, imi pare rau de Ericutz, toamna cam asa sunt nasucurile copiilor din pacate ![]() Mi_bebelina, normal ca nu te uitam ![]() Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Si eu sunt de aceeasi parere ca tine!Si eu vreau sa stau 2 ani acasa,ca nimeni nu ne creste copii mai bine ca noi mamicile!!
Aaa si am uitat sa zic ca ma bucur ca operatia taticului vostru a descurs bine!Multa sanatate!!!

Poze
Andreea ,
de un Bondarel !!!!
mihaser spune:
Neata!
Fetele dar daca ar intra tatal in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani de la 1 Ianuarie 2009? Ar trebui sa-i dea 85 %, nu?
Noi suntem bolnaviori...am fost la pediatru si mi-a spus ca e foarte bun tratamentul pe care ni l-a dat medicul de fam si sa il urmam 7 zile...I-a dat si lui cri antibiotic 5 zile si mi-a zis sa nu il mai duc la gradi. Asa ca pana luni nu mai merge la gradi si trebuie sa ma apuc de amandoi...
Fetele nici eu nu as lua bona...nu as avea incredere sa las un copil de cateva luni pe mana oricui... E foarte riscant...mai ales ca eu aici in TM nu cunosc persoane ca numai de 8 ani sunt aici. Mai bine ma sacrific eu indiferent cat de greu mi-ar fi si cati bani am pierde.
Va pup! Sanatate puiutilor!
mi_bebelina spune:
Mda.....ce de treaba am facut azi.....am platit o rata la banca, am trecut si prin piata, ba am platit si abonamentul la UPC......acum sa papa si eu si fiica-mea si gata, iesim in parc......Andreap cred ca ne asteapta..
In legatura cu indemnizatia.......fetelor eu va sfatuiesc sa nu va faceti iluzii....probabil ca sa elimine orice fel de jonglerie, cum zicea Mihaser, va fi valabila pt mamele/tatii ai caror copii se nasc dupa 1 ianuarie.......si atunci nu mai conteaza ca ai fost in medical, ca nu stiu ce......
Eu oricum stau cu copilul pana la 1 an acasa, apoi incep sa imi caut de lucru......ca la locul de munca actual nu vreau sa ma mai intorc....daca nu, stau pana la 2 ani...
Simona, Cleo
ca nu m-ati uitat.
Deliutza Broscutza
aldaesme spune:
Salutare,
Spre desoebire de voi mie mi-a crescut productia de lapte cu siguranta, ceea ce ma bucura fiindca fata mea in sfarsit isi revine cu luatul in greutate. E fix cum mi-a explicat doctorita, daca fac efortul sa treg peste pragul de la 4 luni cand ea cere mai mult decat am eu si laptele meu e mai slb decat noua formula care se introduce celor pe formula, atunci isi revine. Cat am fost in Romania am alaptat la doua/trei ore zi si noapte. Ajunsi inapoi am ajuns iar la 4 ore insa ieri am avut niste sedinte si i-am lasat lapte muls de la mine, ia-m lasat doua sticlute una cu 120 ml si una cu 100 ml, la masa de la 16 cea la care nu am putut sa ajung a primit sticla de 120 ml si atat insa la 17.30 cand am ajuns la ea era rupta de foame asa ca am alaptat-o. I-am zis sotului ca seara trebuie sa ii dea sticla de 100 ca sa nu se strice laptele, dupa sticla a mai bagat 15 minute de la san. Am culcat fata si gata sa ma culc si eu...de unde...avem sanul stang beton, din cauza ca copilul meu bause peste zi 220 ml din sticla asa ca am coborat si am bagat pompa in functiune. Dupa 10 minute aveam sanul readus la normal, nu l-am golit ca ala era sanul care urma sa il dau fetei, iar in sticla pompei aveam 180ml de lapte pe care fericita l-am pus la congelator pentru alte zile cu sedinta. Sanul drept e mai lenes dar produce si el bine in continuare asa ca inca mai am sperante ca ajung pana la 6 luni pe alaptare exclusiva. Asta daca nu imi scot studentii peri albi pana atunci.
Dana ne-am dus cu masina. am facut drumul in trei bucati si dus si intors, doar ca dus a durat mai mult fiindca ni s-a stricat turbina si ca urmare si catalizatorul in Regnsburg si am stat acolo de duminica pana marti cu masina in service. Sincer din toata excursia zilele din Regensburg au fost cele mai odihnitoare. Noi doi, singuri cu fata
. Pe drum incolo fetei i-a fost mai greu, nu doarme teribil de mult in masina si a plans destul de mult insa la intoarcere nu a mai plans decat eventual o juma de ceas in total. Simtea probabil si ea ca ajungem acasa
.
Nicole eu nu am auzit de fier dat copiilor de 4 luni si a mea nu a primit nici o recomandare in acest sens.
Mihaela de la ce ora si al ce adresa?
dar poate asta mai bine discutam privat
Adevarul e ca inca nu mi-a raspuns al meu la intrebarea daca avem alt program sambata dar eu sper sa nu avem decat cumparaturi, ca alea le putem face in orice oras
.
Laura si Simona ma bucur si eu pentru reusita operatiei tatalui vostru, refacere rapida!!! Tata are probleme cu prostata da' in loc sa mearga sa isi faca un scan ca lumea prefera sa isi planga de mila si sa se indoape cu medicamente. sunt foarte suparata pe el din aceasta cauza. E un fricos, cat ii el de mare, parca ar fi un copil si cu comportamentul asta o necajeste tare pe mama.
Simonix si io abia astept sa ne revedem. Poate ajungem sambata la Mihaela, daca nu oricum aranjam ceva.
o zi buna,
Esme
socrate spune:
Fetelor am uitat sa va spun.Am primit o instiintare de la guvern ca mi s-a aprobat CIC 6 mil
ce fericire
Sebastian
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui socrate Fetelor am uitat sa va spun.Am primit o instiintare de la guvern ca mi s-a aprobat CIC 6 mil ce fericire ![]() mami de Edvin Sebastian Sebastian |
unde te-a instiintsat?
si cum?
ca io nu am curaj sa ma duc sa verific cardu
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
ralu_t spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Reallaura
si io la fel!Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE BOTEZ MIRCEA ALBUMELE MELE |
semnam si noi declaratia de dragoste
. si realmente nu din motiv de turmaasteptam pediatra la masuratori ca maine nu poate veni. si avem si femeia la menaj. v-am zis ca am la menaj o doamna din ucraina care e medic ginecolog?
e realmente o doamna, mi-e si jena, imi vine sa fac curat inainte sa vina ea la noicu pediatra am emotii, am senzatia ca tudor si luna asta a crescut tot numai pe latime si la falci, ca in lungime ii vin hainele pe care le purta si luna trecuta, care-s de 9 luni, dar oricum, ideea e ca n-a mai crescut, cel putin nu vad eu, iar luna trecuta a crescut cu 5mm
sa vedem ce ne zice si de dintisori.va pup, sper sa mai apuc sa intru pe seara
eu nu sufar cu indemnizatia aia, oricum nu-i luam, eu am avut tot felul de contracte pe drepturi de autor sa nu platesc impozite inutile, oricum nu mergea sa stau acasa din alte motive...deci la mine nu pica rau. o sa ma orientez in schimb la viitorul bebe, la anu prin august ma pun pe treaba. se mai baga cineva colega de odisee?
a venit toamna...cu un bebe albastru
RALU-
de minune TUDOR poze tudor
Alysh spune:
Fetelor, a-propos de ceea ce discutati voi legat de intoarcerea sau nu la servici, sunt curioasa care e parerea voastra. Eu sunt in mare dilema daca sa ma intorc sau nu inainte ca VLad sa implineasca un an. Ideea e ca nu mai vreau sa ma intorc la vechiul job. Daca apare o alta oportunitate intre timp, ceva f convenabil, ma duc sau nu????
Ce e mai bine pt bebe? Ca mami sa castige bani? Sa aiba o cariera? IN viitor sa-si permita sa-l duca peste tot: inot, instrument muzical, gradinita privata? Vacante? SAu sa stea cu el, sa-i ofere dragostea ei de dimineata pana seara? Sa se ocupe de el 100%? Sa-l educe ea cum stie mai bine?
Eu imi pun mereu intrebarile astea si nu stiu sa raspund ce-ar fi mai bine pt el....si bineinteles pt psihicul meu.
Mi-e teama ca daca apuc un job inainte ca el sa implineasca un an am sa regret ca pierd toate momentele astea sublime alaturi de el. Iar lui ii va lipsi afectiunea materna.
Dar daca refuz un job ....la anu' fac 32 de ani....vedeti si voi cate prejudecati au angajatorii din Romania. Daca pierd o sansa care nu se mai intoarce?
Astea's gandurile mele de azi. Sa revenim la ale noastre: chinabulina, Vlad mananca in jur de 200 ml supa pasata din legume si carnita pui.
Vlady
Simonix spune:
Alysh -
Iaca imi dau si eu cu opinionul... Nu cred ca daca iti iei un job acum Vlad e lipsit de afectiunea materna. In nici un caz... pai ar insemna ca toti copiii din Be si Olanda sunt amaratzi si nefericiti, aici mamicile merg la lucru dupa maxim 3 luni de la nastere... Ori, nu se vede ca ar fi nefericiti, cresc foarte frumos si la cresa
Ati vazut si voi ce program au mamicile de BE/NL, eu una sunt o fericita ca inca lucrez acasa, dar pana in iarna vreau sa am un job normal, sa merg la serviciu ca tot poprul. Este mai greu pentru mama sa se imparta intre bebe, serviciu si sotz (sa nu il uitam si pe sotz, care are si el nevoie de noi). Cred cu toata taria ca un bebe simte ca il iubesti chiar daca nu stai nas in nas cu el 24h/24. Cat despre momente ratate - sa fim seriosi: de cate ori va rade copilul tau ? De cate ori va face un pas in plus etc. Nu cred ca frumusetea suprema sta in PRIMUL moment in care bebe face ceva. Eu nici nu tin minte cand a zambit pentru prima oara Robert - dar ma bucur in fiecare zi de zambetul lui, repetat la infinit. Deci nu te gandi ca ratezi momente speciale, aceste momente sunt nenumarate, de acum incolo asa va fi viata noastra.
Parerea mea umila este ca daca ti se ofera o ocazie de un job ca lumea, go for it ;) Evident trebuie sa ai grija ce alegi, sa nu fie un job epuizant etc pentru ca acum ai si un pui de care trebuie sa te bucuri.
Ma rog, fiecare face cum ii place, evident, depinde si de firea si de experientele fiecareia in parte. De exemplu eu vreau sa ma desprin de Robert acum, sa imi continui si viata de femeie (profesional, emotional etc) pe langa viata de mamica. Cred insa ca la bebe 2 imi voi dori sa petrec mai mult timp cu bebelushii, nu-i asa, Simona
Mi se pare ca in Romania faza cu 2 ani acasa pt fiecare bebe e cam exagerata. Ok, nici 3 luni, ca aici, dar un 6 luni de concediu, eventual 1 an maxim - zic ca este suficient. Bebe se poate bucura si de o mamica muncitoare
si, ce este cel mai important, invata ca mai sunt si alte persoane pe lumea asta care au grija de el. Evident, conteaza sa ai cu cine sa il lasi, cresa/bona/bunici in care sa ai incredere.
Si ca sa raspund la intrebare: cel mai bine pentru bebe este sa aiba o mamica fericita si implinita, nu conteaza ca se duce la serviciu sau nu. Daca mama sta acasa dar este frustrata (financiar, social) - bebe va simti asta. Daca sta acasa dar este dorinta ei din toata inima - perfect pentru amandoi ! La fel, daca este la serviciu, dar e multumita - bebe va fi fericit si el. Deci, cred ca trebuie sa ne luam in cont si pe noi insene cand ne gandim daca sa ne intoarcem sau nu la munca. ce ne face fericite ? Fericirea noastra este si fericirea bebeilor nostri 
Personal: pentru mine un job reprezinta nu numai bani, ci si prieteni si o schimbare de decor care ma relaxeaza. Eu sunt pro-job ![]()
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe