Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (31)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Alysh...tot dau astia stiri la tv cum ca unui copil ii lipsesc mai mult timp petrecut cu parintii. Nu stiu dc ai vzt stirile si cumc a orice cadouri si jucarii ar primi/gradinita luxoasa ar merge,pt ei nu e important acest aspect. Asta spun ei, dar nu putem nici sa stam acasa totusi si eu sunt adepta unei independente mai mari a copilului, astfel incit sa se poata descurca si singur mai tz. Dar nici peste program nu as sta...Pentru mine programul va fi de 8 ore si nimic mai mult, iar we al meu cu copilasii, pentru nimic in lume nu as sta pina noaptea la sv, orice bani mi s-ar oferi...Dar vezi tu?Conteza si firea mamicii si ce vrea ea de la viata si cum ii e caracterul...Deci aici nu prea se pot da sfaturi, fiecare cum simte si cum POATE..ca eu am noroc si cu sotul ca munceste pe bani, nu ca mine...ca altfel, eram poate nevoita sa-mi iau si eu un job mai solicitant..

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alysh

Fetelor, a-propos de ceea ce discutati voi legat de intoarcerea sau nu la servici, sunt curioasa care e parerea voastra. Eu sunt in mare dilema daca sa ma intorc sau nu inainte ca VLad sa implineasca un an. Ideea e ca nu mai vreau sa ma intorc la vechiul job. Daca apare o alta oportunitate intre timp, ceva f convenabil, ma duc sau nu????

Ce e mai bine pt bebe? Ca mami sa castige bani? Sa aiba o cariera? IN viitor sa-si permita sa-l duca peste tot: inot, instrument muzical, gradinita privata? Vacante? SAu sa stea cu el, sa-i ofere dragostea ei de dimineata pana seara? Sa se ocupe de el 100%? Sa-l educe ea cum stie mai bine?

Eu imi pun mereu intrebarile astea si nu stiu sa raspund ce-ar fi mai bine pt el....si bineinteles pt psihicul meu.

Mi-e teama ca daca apuc un job inainte ca el sa implineasca un an am sa regret ca pierd toate momentele astea sublime alaturi de el. Iar lui ii va lipsi afectiunea materna.

Dar daca refuz un job ....la anu' fac 32 de ani....vedeti si voi cate prejudecati au angajatorii din Romania. Daca pierd o sansa care nu se mai intoarce?

Astea's gandurile mele de azi. Sa revenim la ale noastre: chinabulina, Vlad mananca in jur de 200 ml supa pasata din legume si carnita pui.

Vlady

Alysh, grea intrebare. oricum, numai tu poti sa iti raspunzi. ce putem sa facem noi, celelalte, este sa iti spunem parerile noastre, eventual experientele noastre.

acum eu iti spun din propria experienta: l-am dus pe alexandru la crsa de la 3 luni jumate. nu iti spun cum m-am simtit in acea zi si in cateva saptamani dupa aceea. desi abia asteptam sa ma intorc la munca, tot m-a fost greu sa il las acolo.

dar timpul a trecut, nel s-a obisnuit acolo mai repede decat ne-am obisnuit noi cu ideea sa il lasam acolo, si uite ca s-au vazut si primele rezultate: copilul meu este foarte sociabil, este independent, a invatzat o groaza de chestii mai repede decat un prieten de al lui, cu 6 saptamani mai mare, dar care statea acasa cu mama. acum daca ma uit in urma, nu regret ca l-am dus la cresa. acolo mananca singur, desi acasa noi inca ii mai dam supa (stiu, e rusions la 4 ani jumate, dar preferam sa facem asta decat sa o manance el singur in circa 2 ore). acolo termina tot pachetul, nu lasa nimic din sandwich, acasa ramane mancarea pe masa. acolo a invatza sa manance tot felul de chestii de care acasa nu se atinge: kiwi, portocale, mandrine, coacaze, smeura, castravete. si am incercat si eu acasa, dar nu a avut succes ca acolo. poate am gresit si noi undeva, cine stie.

deci, pt el eu cred ca a fsot bine. asta nu inseamna ca la-m iubit mai putin, ca l-am rasfatzat mai putin, ca el este mai putin iubaret. sa vezi cum se lipseste de mine cand ajung acasa... zici ca nu m-a mai vazut de o luna. si ne jucam impreuna, decupam, pictam. poate nu asa de mult cat as vrea eu, dar fac tot posibilul. si sa stii ca atunci cand il tin acasa din varii motive, mult timp il neglijez. am o groaza de treburi de facut prin casa, mai ma si relaxez la o cafelutza in fata calc sau a tv-ului, de ce nu?.

aaa, sa nu uit sa spun ca la alexandru am avut o stare de nervi ceva de speriat. il tocam l cap pe sotz toata seara, dupa ce venea de la munca. eram cu moralul la pamant. acum, cu teodora am fost mult mult mai repaxata. ba chair as mai fi stat vreo 3-4 luni acasa, in concediu. din pacate, chair nu mai puteam, ma chema datoria.

deci, parerea mea este ca este foarte importanta calitatea timpului petrecut cu copilul tau si cheful tau de a te copilari si a te juca cu el. daca tu poti sa faci asta stand acasa cu el tot timpul, nu strica. dar daca moralul tau este mai ridicat daca te duci la munca, daca faci si altceva decat pampers, supitze si plimbari in parc, atunci du-te si cand vii acasa te bucuri din plin de minunea ta. evident, si partea materiala conteaza foarte mult. probabil ca o mama care este stresata ca nu are cu ce sa cumpere pampers, nu are bani de mancare de calitate, nu este o prezentza foarte placuta pt piticutz. iar la partea materiala, evident, trebuie luata in calcul si plata bonei sau a gradinitzei. eu nici nu vreau sa ma gandesc cat imi mai ramane din salariu din ianuarie in colo, cand o sa am de paltit si cresa teodorei (vreo 780 euro pt 3 sile pe sapt) si gradinitza de dupa scoala a lui alexandru (tot cam atat pt 5 zile pe sapt). noroc ca jumatate din bani ni da inapoi statul olandez, dar mai intai ti ia din cont si abia apoi ti pune.

deci, dupa cum iti spuneam, cam astea sunt parerile mele. sunt sigura ca fiecare fata are alte prioritati, alte pareri si toate sunt corecte si bune pt persoana respectiva.

Edit: acum am vazut cat am batut campi. simonele au fost mult mai concise si la obiect. si parca au vorbit pt mine. dar sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Uau, Alysh - deja maninca 200 ml?? I-o dai cu biberonul sau cu lingurita? Si eu ma intrebam daca cele 60 g de piure de fructe pe care le maninca Tudor e mult sau putin...deci e cam putin...

Apropos de dicutia job-ingrijire copil - eu ma voi intoarce la job deja din decembrie, cind Tudor va avea 6 luni; la stefan m-am intors la job cind avea 11 luni si acum imi este putin teama ca se va rupe legatura aia bb-mama...dar din pacate nu avem multe optiuni - suntem cu casa in constructie si trebuie sa o terminam, avem 3 credite in rulare si salariul meu nu e nici pe departe neglijabil...Tudor va ramine cu mama si cu soacra-mea, alternativ si stiu sigur ca si ele il iubesc si il ingrijesc ca si mine, deci nu am teama ca imi las copilul pe miini straine...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Uau, Alysh - deja maninca 200 ml?? I-o dai cu biberonul sau cu lingurita? Si eu ma intrebam daca cele 60 g de piure de fructe pe care le maninca Tudor e mult sau putin...deci e cam putin...

Apropos de dicutia job-ingrijire copil - eu ma voi intoarce la job deja din decembrie, cind Tudor va avea 6 luni; la Stefan m-am intors la job cind avea 11 luni si acum imi este putin teama ca se va rupe legatura aia bb-mama...dar din pacate nu avem multe optiuni - suntem cu casa in constructie si trebuie sa o terminam, avem 3 credite in rulare si salariul meu nu e nici pe departe neglijabil...Tudor va ramine cu mama si cu soacra-mea, alternativ si stiu sigur ca si ele il iubesc si il ingrijesc ca si mine, deci nu am teama ca imi las copilul pe miini straine... In plus simt nevoia si de stimularea intelectuala pe care mi-o da job-ul, de timpul petrecut linga adulti, cu aceleasi preocupari profesionale... Dra vorba Simonei, jobul va fi de 6-8 ore si apoi mi-am luat geanta si am plecat acasa, la familie - Stefan e la gradi pina la ora 5, deci il voi aduce eu acasa si din acel moment timpul meu va apartine familiei!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Va multumesc pt raspunsuri, m-am mai linistit, sper sa isi revina pt ca el papa fff bine la masa de seara.
Cinabulina noi abia am inceput cu supica, mai intai i-am dat zeama si pe parcurs o voi ingrosa cu legumele, cred ca de maine chiar.
Voi cum ati facut dupa cate zile ati bagat si legumele? Legat de cat sa pape bebe mie mi-a zis ca la 100 ml de supa (zeama)sa pun 50 ml de legume pasate , deci 150ml dar daca el va vrea mai mult normal ca o sa ii dau! Acum vezi si tu cat vrea sa pape!
Sper sa ii pot da supica (cand o voi ingrosa cu legumele)cu lingurita!
Eu nu stiu cu fructele cum sa fac! Am sa ii dau azi o lingurita de suc apoi doua si pe urma 30 ml pe urma trec la alt fruct si tot asa! Si apoi piure de fructe! Voi cand le-ati dat suc cam la ce cantitate ati ajuns? Sau cum ati procedat ca nu stiu cum sa fac!
Pupici la toti bebelusii!

Am trimis pe contul comun o carticica de retete, nu stiu daca o mai aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Am fost si noi azi la vaccinul de 4 luni si i-a luat si sange din degetel sa-i faca analize. Doctora a zis ca am crescut bine avem 6950 grame si 66 cm.(am luat 600 grame in ultima luna). Noua ne-a zis ca media la 4 si 5 luni este de 400 grame/luna crestere, iar dup luna a 5-a cresc unde la la 300 grame, apoi cate 200 grame /luna din luna a 6-a.
Cat despre mine, am inceput sa iau galactogil ca sa mentin productia de laptic.Am, cumparat si 4 cutii de bere fara alcool… Galactogilul are in compozitie malt, ceea ce are si berea, asa ca in mod sigura ajuta la laptic, nu ?

Alysh - si eu am avut aceeasi dilema. La mine e super la servici, am functia pe care mi-o doresc intr-o companie mare, mai sus nu pot urca ca este directorul general , am un salariu ok , am un birou superb si dotari de ultima ora, imi place ceea ce fac foarte mult, deci cariera este. Dir gen m-a rugat sa vin din ianuarie ca este nevoie de mine, si i-am dat raspunsul pozitiv. Ma intorc o data pentru a-mi intretine cariera déjà inceputa si o data din cauza banilor. Am putea sa ne descurcam super bine din salariul sotului, insa noi avem in constructie o casa si inca un salariu este binevenit. Si avem nevoie de un credit pe care nu-l putem lua decat daca ma intorc. Asa ca aleg sa ma duc la servici, sa putem face creditul, sa terminam casa, astfel incat la 1 an, bebe sa poate alerga prin casa si prin curte in aer liber. Si eu imi iubesc mult copilul, insa timpurile de acum sunt altfel, eu ma gandesc ca tot spre bine lui fac chestia asta.
Stiu ca dragostea nu se poate inlocui, insa imi voi dedica tot timpul seara si in weekend. Din punctual meu de vedere asta nu inseamna ca sunt o mama rea.
Eu te sfatuiesc sa nu ratezi un job bun, este si in beneficiul lui bebe.

Curaj si sa faci cum iti dicteaza inima

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Alysh grea dilema... Eu sunt de acord cu ce zicea Simonix, fericirea noastra e si fericirea bebeilor nostri. Daca tu te duci la servici numai pentru bani mai multi si in rest urasti ce faci si ti se rupe inima cand pleci de langa pui, apoi cred ca puiul simte imediat sentimenul de vinovatie si sunteti amandoi nefericiti. Daca tu te simti bine cu jobul si pleci fericita si vii fericita acasa, gata sa petreci timp de calitate cu bebele, atunci cred ca amandoi sunteti fericiti. Deci, cum au zis si fetele, depinde foarte mult de tine. Nu stiu la tine, insa la mine daca singura motivatie ar fi banul apoi nu m-as intoarce, la varsta asta copilul nu are nevoie decat de dragostea noastra. Daca intr-adevar as simti nevoia sa ma definesc si altfel decat in raport cu bebe si as avea nevoie de socializare, de un job care sa imi placa, atunci m-as duce fara sa ezit sa caut un job. Mie mi se pare de bun simt politica de aici, un an concediu de maternitate., la 3 luni mi se pare prea repede totusi, copilul invata sa socializeze mai tarziu, la 3 luni e un ghemotoc mic care nu are nevoie decat de papita, schimbat, dormit si multa dragoste si atentie pe care o educatoare nu are cum sa i le ofere 100%. De la 6 luni sa zic ca e OK, atunci incepe joaca si descoperirea lumii, dar mai jos de 6 luni... nu stiu.

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Vine imediat capitol nou.

Capitolul 32

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput