Salajence la apel[58]
Raspunsuri - Pagina 19
diplodocus spune:
OTI-vreau si eu reteta de biscuiti!!!
MARIA-
Mersi de admirat copil cuminte
BIA-hai draga sa mai favam si noi cate o fata, poate ne lasa durerile de cap
( numai asa ne-om putea incuscri)
ADRIANA-vreau si eu oala, hotarat...pove pe PM cand ne intalnim
Fetelor, azi e sarbatoare mare, CUVIASA PARASCHEVA...sa nu lucrati prea mult ![]()
AJUTA 2 surori in lupta cu timpul
silvana_salajan spune:
Sursa: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/16599/Biscuiti-cu-cereale/Ingrediente110 gr unt la temperatura camerei140 gr zahar100 gr miere (sau zahar brun)un varf lingurita bicarbonat0,5 lingurite praf de copt1 oucateva picaturi esenta vanilie1 lingura lapte150 gr faina integrala130 gr cereale (eu folosesc musli)100 gr stafide100 gr arahide macinate100 gr prune uscate taiate maruntUntul se amesteca cu zaharul si se spumeaza, se adauga mierea praful de copt si bicarbonatul si se mixeaza.Adaugam oul, laptele, vanilia si mixam bine. Adaugam faina integrala cate putin.La sfarsit adaugam stafidele, alunele, cerealele, prunele uscate si amestecam totul cu o lingura de lemn.Modelam bilute cu diametrul de 2,5 cm si le asezam in tava la 4-5 cm distantaSe coc la 180 grade C - 10-15 minute.Cand sunt gata se lasa in tava 2 minute, dupa care se pun pe suport sa se raceasca complet.Pofta buna!Sa va spun ca nu am avut toate ingredientele... Deci fina am pus 3 nule, ca integrala nu am avut. Arahide macinate, ioc, da am pus fulgi de migdale, iar prune uscate nu am avut defel, si ca sa iasa aluatul destul de gros pentru a putea face bile din el, am mai pus faina la oki. Deci nu va cramponati ca nu aveti sau nu gasiti de toate. Merge cu orice fructe uscate in compozitie. Chiar ma batea gandul sa incerc cu... rahat ![]()
Bimilit spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diplodocus BIA-hai draga sa mai favam si noi cate o fata, poate ne lasa durerile de cap |
cu cine,
io am nevoie de un tip care stie face fete, ca almeu nu poate
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
Bimilit spune:
| citat din mesajul lui diplodocus OTI-vreau si eu reteta de biscuiti!!! ADRIANA-vreau si eu oala, hotarat...pove pe PM cand ne intalnim Fetelor, azi e sarbatoare mare, CUVIASA PARASCHEVA...sa nu lucrati prea mult AJUTA 2 surori in lupta cu timpul |
vezi ca nu poti face in oala biscuitii
Bimilit spune:
adriana, ai executat clatitele americane?cum iesira?
hai sa va vaz care se baga la facut de biscuiti.io nu am curaj, recunosc
.
dianaiulie2009 spune:
Io pe scurt :
Bia , nu am facut clatitele , dar o sa e incerc odata si-oata ...
Ioana , zi de cati litri vrei oala ... Eu stiu pe cineva care stie face numai fete , asa k .....
Miha , ne-am "spart" la cat de multe am mancat , am retinut PM , o sa-ti tirmit un mail mai tz ...
Maria, fetele sunt ale tatilor , deci tre facut rpd si un fecior ...
Giulia , cum esti draga azi, tu ai avut dureri de cap ?
Eu nu am avut dureri de cap aseara , dar in schimb m-a durut ceafa de-am crezut ca mor ...
Am fugit sa fac ceva de papa k imediat merg dupa Paula la camin , apoi la stoma ...
" Carpe diem ! "
dianaiulie2009 spune:
otilia , multumim inca o data de tratie . Ghici ce au mancat fetele mele aseara ? Compot de cirese ... erau pe spate , nu le mai vedeam satule !
Spor la bucatareala !
" Carpe diem ! "
Bimilit spune:
| citat din mesajul lui anacezara Eu stiu pe cineva care stie face numai fete , asa k ..... |
pe cine ,pe cine?
e dispus sa faca si la alta lume
ioi, fug ca mi-o iau

Bimilit spune:
| citat din mesajul lui Maria_K Maria 20+ Cassandra |
maria, frumos nume ptr printesa, io aseara am crezut ca glumesti.
uite aci semnificatia numelui
Cassandra
Alaturi de forma Kas(s)andra, grecii mai foloseau si forma masculina Kas(s)andros, nume purtat printre altii de un rege al Macedoniei din secolul IV i.e.n. Casandra este un nume format din "kass-" care are intelesul de "distins, ales". Casandra a fost cea mai frumoasa dintre fiicele regelui cetatii Troia, cea care era inzestrata cu darul profetiei si care nu a fost insa crezuta niciodata. Ea a respins dragostea zeului Apolo si se mai intalneste in istorie si sub numele de Alexandra (fratele ei, Paris, este intalnit si sub numele de Alexandru). Casandra a prezis caderea Troiei si sfarseste asasinata. Prezenta acestui vechi nume grecesc in onomastica moderna se explica prin tendinta apriga de modernizare a numelor de persoana, mai ales prin preluarea unor nume celebre din civilizatia antica. Exista pareri care sustin ca acest nume provine de la numele unei plante foarte cunoscute, numita "cassia", folosita ca substanta medicamentoasa si cosmetica. Vasile Parvan a gasit doua inscriptii pe care le-a deslusit si care amintesc de "hotarele cassienilor", in satul denumit si astazi Casian. In tara noastra are variante foarte vechi, frecvent intrebuintate la monarhi: Casin, Casu, Casia, Casan, Cosian, Casimir, Casineanu, Casiu, Casiuc, Casim si altele.

am fugit la cumparaturi.
20+
Cassandra