Pepenasi de iulie-august 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

LA MULTI ANI MADA!
Sa fii fericita alaturi de motzatele tale si de Flo!

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Deci, ce credeti ca facea maica-mea, azi dimineata la 10 cand m-am trezit eu?
Apai ii dadea Elizei sa manance in sufragerie. Normal, ii baga in gura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Anka, iar ? Ai toata compasiunea mea . Din pacate nu stiu ce sfat sa-ti dau care sa implice sa nu te certi cu ea.

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si de Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Bineinteles ca azi la pranz Eliza a mancat foarte frumos aproape tot ce i-am pus in farfurie. Maica-mea tot i-a dat o data, dar atat, ca eram cu ochii pe ele. Asta nu reprezinta nici o victorie, adica sa nu va imaginati ca ea accepta metodele mele, ci inseamna doar ca nu vroia sa ne certam si azi.

ILEANA - de ce trebuie sa manance doua feluri la pranz . De fapt, depinde de ce anume ai de mancare. Daca ai un copil predispus la constipatii, o sa vrei sa manance si o supica, macar din cand in cand. Daca mananca doar supica, nu este suficient, asa ca ii trebuie si ceva la felul II, pentru ca intervalul intre mese ar trebui sa fie cam de 5 ore.
Chestia asta cu mancatul la cerere merge cat e copilul sugar. Dupa diversificare, si mai ales dupa 1 an, copilul are nevoie de un program din ce in ce mai "rigid", adica regulat.
Mai precis, in general viata copilului trebuie sa aiba consistenta, iar consistenta ii da programul, rutina, prin parinti si nu de capul lui.
Asta inseamna cat mai putine schimbari posibil, de la schimbari de domiciliu pana la schimbari de gradinite si prieteni.
Din pacate, astea sunt lucrurile cu care noi ne luptam, adica eu, Ovidiu si Eliza, si sper ca psihologul sa poata rezolva mare parte din ele, pentru ca noi nu mai stim cum.
Cred ca v-am mai zis, Eliza este la a 4-a gradinita, iar in primul an si jumatate de viata a stat cu 6 persoane diferite, incepand de la maica-mea si terminand cu educatoarele de la gradinita... eu fiind a 7-a... Lucrurile astea au facut-o sa aiba nevoie de mai multa securitate decat alti copii. Ea nu are deloc incredere in ea, renunta usor, rareori se straduieste sa faca ceva. Daca ii iese din prima, bine. Daca nu, nu. Intamplator, majoritatea ii ies din prima, dar cand nu se intampla asta, avem in fata o adevarata tragedie...
Mi-e teama cu firea asta a ei, mai ales cand va incepe scoala, ca nu va avea nimeni rabdare sa o inteleaga, nici sa o ciocane la cap "Eliza fii atenta, Eliza scrie, Eliza nu te uita pe fereastra..." Si ma tem ca pot fi consecinte pe termen lung daca nu luam masuri acum.
Ma rog, plecasem de la cele 2 feluri de mancare de la masa...

Ceea ce ma deranjeaza pe mine este nu faptul ca AZI a mancat in sufragerie, sau ca ii baga in gura, ci faptul ca MEREU maica-mea face asta.
De exemplu, si eu i-am dat in sufragerie cand renivam bucataria, dar e altceva.
La noi, ecuatia a devenit mami=rea ca nu imi da voie, Ica=buna ca ma lasa sa fac cum vreau...

Mergi la inceput

STRULUTA - pai da, doua luni, ca Eliza nu avea inca un an iar eu eram la serviciu, mama nu mai putea sta la noi, si tot asa, a trebuit sa o ducem la Constanta... La serviciu ma reintorsesem pe cand Eliza avea 6 saptamani, ca aia la care lucram eu atunci, niste italieni, ne pusesera la toti minim pe economie in cartea de munca si degeaba era 85% din salariu, ca asta insemna 2 milioane 800 si cu ei nu puteam sa supravietuim.... La vremea aia aveam rata la apartament si era obligatoriu sa muncim amandoi. Eu fost vremuri foarte grele, iar Eliza a fost cam sacrificata din punctele astea de vedere.
Multi m-au judecat, ca cica din ambitie nu o lasam la mama de tot, si ca am preferat sa o duc la gradinita de la 1 an si vreo 2 luni. Dar eu am considerat ca oricat ar fi de complicat, noi trebuie sa ne crestem copiii.
Nici nu ne-am putut planifica mai bine treburile, din motive cat se poate de obiective. Desigur, ramanea sa amanam copiii, dar asta nu era o optiune...

Anyway, din ce mai povestiti voi, imi dau seama ca barbatu-miu e si un tatic de exceptie... Pai si cand s-a nascut Eliza, tropaia in jurul meu, ca lui ii era frica sa puna mana pe ea, si nu mai putea de drag. Cand a mai crescut, ce se mai juca cu ea si o invartea prin casa ... "avionul"... Si acum, cand vine seara de la serviciu nu stie la care din ele sa se opreasca mai repede, abia ce se descalta si incepe sa vorbeasca cu ele...
Si ce credeti? Maica-mea nu il poate inghiti pe barbatu-miu!

Mergi la inceput

FLO - pai ce indemnizatie soro? Ce, tu ai depus deja dosarul?? Cand?

CAPRI - tie cand ti-au venit cei 240 ron? Ca e ceva neclar aici... Alina vad ca a primit 400, eu am primit 280!! Deci doua bucati Eliza si doar una bebe... Ultima data am verificat contul acum 2-3 zile...

ANA - na ca asa ma mai consolez si eu ca nu sunt singura care tine la niste chestii... ca de exemplu sa nu manance inainte de masa cine stie ce aiureli...
Alocatia pentru copii mai mari de 2 ani s-a marit la 40 de lei,... cred ca din iulie? Buna treaba... trebuie sa o adun cam 4 luni ca sa ii pot cumpara niste cizmulite imblanite pe care le-am vazut vineri la Andy's in Obor... Bai da' ce misto erau... Noroc ca n-aveau numarul potrivit, ca alocatiile nu le adunasem

CAPRI - multam de intelegere, dar, din pacate, stiu ca solutie nu exista. Cu maica-mea nu se poate discuta. Daca si taica-miu a renuntat, imagineaza-ti ca eu nu am nici o sansa.
Ea e genul care trebuie sa controleze totul si care trebuie sa aiba ultimul cuvant. Taica-miu are o gluma... Cica la ei in casa el are ultimul cuvant si ala este "Da, draga mea!"....

Gata, am recuperat si cu cititul, m-am intins si ca placinta pe o pagina intreaga aproape, si acum ma duc sa ma relaxez... Maica-mea e in microbuz spre Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

mno...ziua ..sau mai degraba seara buna!
scriu doar un mesaj scurt ..special pt draga noastra mada
sanatate si numai fericire langa cei 3 voinici! un mare cu drag de la noi!
no...noi suntem bine...cu vremea asta buna am stat muuuult pe afara..deci n-am citit mai nik..dar vad ca sunt cateva fete depresate..mno...fruntea sus gagix si o de la noi sa va reveniti repejor
noi avem botezul duminica viitoare...io voi face tortul maimutzicii...sper sa-mi iasa comestibil
pup tare fetele si pepenasii
p.s.-mey rontzy da' ce glow ti-ai tras
struluta welcome back
mno..ma retrag

Oana

de Raul

filmuletz bb

Mergi la inceput

Anka, mie imi vine cu posta alocatia. In jur de 20 septembrie am primit cei 240 roni. Bai, bine ca a plecat mamitzu tau . Auzi, io trebe neaparat sa ti-l trimit o data pe al meu, da cand mai vine Ica la tine, sa vezi ce o sa-l mai iubeasca p'orma pe Ovidiu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Gata fetele si cu botezu. A iesit nesperat de bine. Ne-am distrat suuuper. Iar Filip s-a comportat exemplar, n-a plans deloc, a scancit un pic cand l-a scot din apa si atat. Evident ca nu a incaput in cristelnita si l-a bagat numai cu varfu capului in jos. Popa a fost super de treaba si glumet. Apa a fost incalzita, deci paranoia mea a trecut. Desi aveam un bidon cu apa fierbinte la mine. Cand l-a vazut popa a zis: sa nu-mi zici ca aia e apa calda? Si l-a busit rasu. Cand am intrat in biserica m-a intrebat daca e primu copil si a zis sa nu ma apuce plansu ca nu-i face nimic Dupa ce l-a impartasit a tras un ragait de-a rasunat biserik. Am zis toti ca s-a facut manga din prima Deci sunt super multumita de cum a iesit. Revin cu detalii, acum asteptam nasii sa-i facem baita.
Madutz, sa traiesti, sa infloresti, sa te bucuri de familia ta minunata si cat de curand sa aveti casuta voastra.

bujo mami de Filip
album de nunta
puiu Filip

Mergi la inceput

Bujooo, sa-ti traiasca crestinul ! Ma bucur ca a iesit totul bine si cu distractie maxima. fata. Acu asteptam pozili, mai ales aia cu capul in jos in cristelnitza . Incerc sa-mi imaginez faza si nu poci. Misto popa ati avut, mei!

pup you,

Mergi la inceput