Colectia de toamna - iarna 2005 (212)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Lavi 10 bucati din portelanul cel mai fin, 2 pivoti, 3 extractii de nervi cu obturarea de canal aferenta, cam asta e in gura mea pana acum. Din aceste 10 bucati 4 sunt erorile medicale anterioare, deci dinti sanatosi distrusi complet, 2 mi le asum in intregime, caci am stat ca si tine cu ele rupte in doua pana m-a biruit durerea si nu am mai avut ce sa le fac. Slava Domnului ca dentista a reusit sa mi le salveze parial si sa le poata imbraca, le-a facut un fel de reconstructie. Celelalte 4 se datoreaza faptului ca m-am nascut fara un dinte, cred ca un premolar si am o gaura, ma rog care s-a facut gaurica ca mi-au migrat totii dintii de jos stanga spre fata, dar trebuie astupata ca se vede daca rad mai larg. Puteam sa merg pe varianta implant dar atat economica cat si din punct de vedere al procedurii ies mai ieftin sa imi puna o punte pe 2 maseli din spate astfel incat sa reziste si sa nu iasa. cand mi s-a explicat cum imi vor bate cu ciocanul in maxilar sa imi impinga osul si apoi vor face aditie de os si apoi naiba mai stie ce am decis sa pilim in spate. Plus ca doar implantul ma costa vreo 5000 ron, asa ca portelanul sa traiasca. Aceasta este fisa mea stomatologica. Daca mor intr-un incendiu oricare dintre voi ma poate recunoaste dupa dinti, ca imi stiti acum intraga structura dentara.
Noki nu doresc sa comentez replica ta referitoare la dinti si tigari pentru ca tocmai fumez tigara de dupa dentist, nu altceva, este singurul lucru de alinare care mi-a mai ramas.
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda77

la gradi actuala se simte ca acasa ceea ce e fte bine, dar nu prea face mare lucru. d.p.d.v. academic.

Suna bestial fraza asta.
Are sens dar recunoaste ca suna tare, mai ales in romana.

Expun si eu o parere, de mama de copil in cls I.
Este foarte importanta sa faca treaba in gradinita, mai ales in ultimii doi ani, sa zic.

La scoala, au trecut deja la cifre, In primele saptamani au facut conexiuni intre multimi de obiecte, mare-mic, aproape-departe, care elemente sunt mai mari decat obiectul din stanga, samd. Sa se coloreze dreptunghiurile/patratele/cercurile dintr-o imagine cu figuri amestecate. Dupa care au dat lucrare de control si trec mai departe: cifre, apoi adunari/scaderi.

Toata partea asta e practic recapitulare din gradinita, este imposibil pt un copil sa asimileze atatea notiuni logice in cateva saptamani. Ca nu e vorba de memorat, e vorba de a "simti" chestii cantitative si abstracte.

La romana la fel: daca nu a facut in gradi semne grafice, se simte.
Despartirea in silabe, identificarea sunetelor in cuvinte; astea nu le asimileaza de pe o zi pe alta, la scoala. Se trece peste ele in mare viteza ca sunt (ar trebui sa fie) recapitulare de la gradinita.

La gradinita Silviei in ultimii 2 ani au tot lucrat din toate astea. Grupa mijlocie mai putin, dar mare si pregatitoare au lucrat foarte mult lucrurile de mai sus.

Plus lipituri, colaje, martisoare, oua de pasti si alte nebunii care le-au facut placere si le-au exersat indemanarea; la scoala fac la abilitati practice lucrari mult mai slabe decat la gradinita; poate doar acum, la inceput.

So, daca nu facea toate astea, era varza la inceputul scolii.

Pe de alta parte, Anda, e posibil sa nu faca mare lucru fiind mici si sa inceapa treba serioasa mai tarziu. vezi si tu. Daca nu, poate il muti de la 5 ani la o gradi mai serioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mitzo, sau daca pica avionul, ca tot ti-era frica data trecuta ca-ti schimbasei cerceii...

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Mitza, valeu!
Eu nu stau de placere cu maseaua rupta in 2, de vreo 10 ani am devenit foarte constiincioasa cu dintii. Mi-am sunat stomatoloaga la 15 minute dupa eveniment dar a avut un deces in familie, nu e la cabinet, de abia de luni pot suna sa ma programeze (nu lasa asistentele sa-i faca programnarile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Noki in caz de accident de avion plec cu inelul cu diamante si asa ma gasiti in multimea carbonizata.
Incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios sa il duc pe fi-miu la gradi. Bona noastra este excelenta ca bona si ajutor in casa dar sufera la capitolul inteligenta si limbaj si fi-miu incepe sa o copieze. Oricum o pastrez si pe Titi il duc la program scurt dar face ceva mai interesant acolo decat acasa cu "agramaticalitatile si succesurile" de rigoare.
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

BUna!
Ne pregatim de masa cu Stefania acum, am luat o mica pauza de joaca, sa-i dau timp piticei sa se obisnuiasca cu ideea ca joaca s-a terminat, mergem la masa!
Eu sunt multumita de gradinita lui Bogdan, l-am dat de la 15 sept la gradi de stat din cartier, cea unde am fost si eu si sora-mea cand am fost mici. Pe motiv de apropiere de casa. Exista puncte negative si pozitive. La inceput il luam la pranz, dupa masa, il duceam acasa pt somn. De luni l-am lasat la program lung, doarme acolo, cu pernuta si Porky... in pijamaua lui preferata cu Winnie! E mult mai echilibrat si fericit acum, era innebunit sa nu doarma acolo, dar era atat de obosit cand il caram pe drum, incat facea numai crize cand plecam acasa! Acum insa s-a schimbat dimineata, adica plange cand il las. Inainte ma pupa si se ducea singur in clasa, sigur pe el. Se vor aranja toate cele in timp, am incredere. Nu fac cine stie ce activitati acum, e perioada de adaptare, se obisnuiesc unii cu altii, ieri am fost la teatru, zic si poezii, canta, coloreaza, decupeaza (!!!), mai mult educatoarele, dar participa, ceea ce eu zic ca e suficient pt inceput. Partea proasta este ca a venit cu un comportament agresiv, m-a batut ca lumea pe strada, in parc, acasa, se uita urat la mine si zice "te sparg!", ceea ce nu a auzit in alta parte decat la copiii de cartier! Ma da la o parte daca aranjez ceva, sa faca el, zicand "nu te baga tu aici!". In fine, am vorbit cu educatoarea mai tanara sa descurajeze comportamentele de copii de cartier, ca sunt intr-o institutie de educatie, sa faca educatie, nu sa-i lase sa se desfasoare ca pe strada ori acasa la el. Bine, am folosit un ton politicos si incurajator, dar cam asta a fost ideea.
(S-a enervat Stefania, tipa si arunca tot, ca nu ma mai joc cu ea)
Am sa incerc sa pun niste poze dupa ora 14, daca gasesc pe unde le salveaza Gabi si daca mai stiu cum sa le adaug in album. N-am mai facut cine stie ce poze, sunt suparata din cauza asta, dar am sa iau masuri in curand!
Atunci sper sa reusesc sa mai raspund si la unele intrebari si comentarii de ale voastre.
Promit!
Pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Revin imediat cu detalii.

1. AM BONA NOUA

2. Meniul a fost cel de pe masa, Alinush, toate erau la dispozitie, in 3 etape: aperitive, fel principal si desert, nu la alegere. Totul de-a gata.Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

poftim ca m-a ars lavi ca m-am exprimat haotic. haide d-na ca scriu pe forum intr-o rana, cu mintea inca alte treburi, pe graba si cu cotul pe 5 dosare.
da, anul asta nu e stringenta o gradinita academica, de-aia am si cedat destul de usor in fata lui ta-su, ref la aspectul pecuniar, dar de la anul s-ar putea sa devina o problema.

negara, dar de ce nu ai timp de somn? de ceva mesaje ne spui ca esti prinsa pana peste cap si urmeaza sa ne dai detalii si nimic. dupa ce ai terminat cu examenele credeam ca te-ai eliberat nitel.

leea, bine ai revenit. adica te-ai plimbat de ti-a iesit os prin os si noi nu vedem nicio poza anemica?

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Am f multa treaba dar vreau sa se stie ca astept detalii de la:
Ripley, negaracristina

Si poze de la:
Gandacel & leea.

De la leea, de asemenea, impresii de calatorie.

Anda, scuzati! dar tre' sa recunosti ca suna

Gandacel eu zic ca e buna miscarea cu gradi, va fi bine pana la urma. Mai ajustezi si tu pe unde trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Hello!

de la noi nimic nou, am trecut doar sa va salut ....

Mada , multe pentru tine sa treci peste aceasta grea incercare. Miru ce face cum trece peste perioada asta?

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput