Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (106)
Raspunsuri - Pagina 19
CarlaV spune:
Luna, ce e pe la voi, am auzit eu bine ca vor sa nationalizeze niste banci???
Nico, se pare ca ne-am invatat minte amandoua sa nu mai spalam incaltaminte cu restul de haine, cine stie ce coloranti pun astia pe acolo...
Stefania, da, clorul il pastrez ca ultima solutie pentru hainutele Sabinei. De analize pentru Catarina nu cred ca e nevoie, nu trebuie sa fie intr-un standard de greutate, oricum nu e slaba. Ideea e sa arate bine, sa fie vesela, vioaie si cam atat. In timpul verii copiii de varsta lor nu prea iau in greutate, eu m-am ingrijora daca si peste 3-4 luni ramane fara nici un gram in plus. Daca vrei neaparat analize, ma gandesc sa incepi cu ceva mai putin traumatizant pentru copil, gen urocultura si coprocultura, nu analize de sange.
Nici Saby nu poate sa doarma cu noi in pat, eu amortesc rau daca o alaptez la orizontala si nici gand sa adorm, iar ea daca motaie cu sanul in gura nu doarme mai mult de o jumatate de ora dupa ce termina de suzetit. Asa ca ea a dormit cu noi in primele 5 zile, de atunci doarme singura, si cel mai bine dormim toti daca suntem in camere diferite. Mi-ar fi si mie drag sa doarma lipita de mine, dar nu e genul.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Bulgaria 2008
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Luna1 spune:
Carla nu vor fi nationalizate insa statul va plati initial 50 miliarde de lire pe care le vor investi in actiuni bancare, deci nu vor fi cumparate integral insa vor fi ajutate.
La una ditre ele avem si noi bani si al meu sot abia asteapta sa ii cheltuie pentru ca trebuie sa platim concesiunea la apartamentul ce il avem dat in chirie si asa se duc toti banii.
Apropos de accidente in masina de spalat, eu spal numai la 40 grade tocmai ca sa evit accidente si nu aleg rufele (le bag amestecate culorile) si sunt intacte, nu mi-au iesit niciodata.
V-as da reteta dar.. hai sa v-o dau totusi:![]()
Deci mai intai se face crema de zahar ars asa. Se arde o cana de zahar intr-o cratita maricica (chair mare sa incapa dom'ne tortul) si il ardeti dar nu de tot ca altfel iese tortul amar, doar asa putin maroniu si topit. Apoi luati cratita de pe foc si ungeti peretii ei cu zaharul topit prin inclinarea cratitei pana se raceste zaharul si peretii sunt tapetati bine cu el.
Apoi se baga la mixer 8 oua intregi, apoi cand sunt spumate se adauga o cana de zahar, un zahar vanilat, iar la sfarsit un l de lapte. toate astea se toarna penste zaharul topit si se baga la cuptor cam 40 min.
Intre timp se bat 6 albusuri tari cu mixerul de preferat, se adauga 6 linguri de zahar, apoi intr-o cana se stinge un praf de copt cu o lingura jumate de otet si se adauga apoi peste albusuri, se adauga si galbenusurile (6) si 6 linguri de faina. (Asa pe rand in timp ce mixati, m-ati inteles nu?).
Dupa 40 min scoateti crema de zahar ars de la cuptor puneti tortul (amestecul de mai sus) peste apoi bagati iar la cuptor pt vreo 30 min adica pana creste si se face tortul.
Apoi scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si il intoarceti pe o farfurie mare, vedeti ca lasa suc crema de zahar ars, iar lichidul in tipm insiropeaza blatul deci sa nu o scurgeti.
Pofta buna.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Bai m-a inebunit fiu-miu, in Romania ar fi facut la 7 ani bastonase si adunari pana la 10 iar el face aici tabla inmultirii si transformari metrice. De 30 min ma intreaba daca e bine cum a transformat in m in cm.
Genii o sa iasa copiii astia nu gluma.![]()
Ah v-am zis (ca sa-mi laud puiul) ca citeste cursiv de la 5 ani si acum deja seara la culcare citeste Harry Potter, sau carti cu gladiatori.
Am fost la intalnire cu invatatoarea sapt trecuta si mi l-a laudat ca citeste si scrie frumos, si ca la mate e in grupa cea mai buna.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
brazuca25 spune:
deja simt miros de zahar ars 
Am cautat niste grafice de crestere si se pare ca fiica-mea e spre categoria fotomodel, e OK greutatea, dar mai spre minim. Asta e. Macar ea sa fie cu silueta daca maica-sa...
De fapt cu ce sa fie grasa ca ea nu mananca o masa ca lumea, ciuguleste ca o vrabiuta 2-3 lingurite, sau 2-3 bucatele de paine si gata masa ei. Foarte rar mananca tot ce ii pun in castronel.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
CarlaV spune:
Luna, multumesc pentru raspuns, ceva imi trecuse pe langa ureche dar nu se lipise bine. La mine la 40 grade s-a intamplat isprava... Felicitari pentru Cosmin, tin minte ca in timpul sarcinii ziceam ca vreau o fetita frumoasa ca Maxima si desteapta ca si Cosmin.
Brazuca, nici Saby nu a ajuns la 10 kg si sta cu greutatea cam la fel de vreo 3 luni, in schimb a luat 4 cm in astea 3 luni. De mancat a mea mananca bine, nu se incurca, dar la conformatie se vede ca ne mosteneste pe noi. Imi zicea cineva "vai, ce picioare lungi are, seamana cu tati!" si era sa zic "pai da, de parca eu as avea picioare de pod" dar stiam ca nu e cu rea intentie, ci doar asa s-a intamplat.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Bulgaria 2008
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
mychydutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Luna1 Apropos de accidente in masina de spalat, eu spal numai la 40 grade tocmai ca sa evit accidente si nu aleg rufele (le bag amestecate culorile) si sunt intacte, nu mi-au iesit niciodata. |
hehehe. vai daca bag in masina lucruri amestecate.........iese un Picasso!!!111
ca la ce calitate au tzoalele la noi........decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
mychydutza spune:
cu dormitu la noi e o "problema" : andrei doarme cu mine de jumate de an! sotzu s-a autoexilat in sufra(el oricum sta pana tarziu k lucreaza sau se uita la TV) si eu dorm cu fiimiu. am asa o senzatie super cand il aud fosaind langa mine. o fi bine -o fi rau..........asta e![]()
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
musso17 spune:
luna,multumesc...mmmm,buna rau si usor de facut.
o seara buna va doresc,ma duc sa culc cpochilu'
Timi07 spune:
Daca gaseati in Ro colour catcher nu ati fi avut treba cu rufele. Eu folosesc la hainutele fetei ca de nu as avea de splat manual gramezi de rufe colorate.
Luna ce smechera e fiica-ta, cum stie ea sa te topeaca dupa ce a facut o protioara. A mea cum prinde usa de la baie deschisa cum da navala la o parte din machiajele mele si sa te fereasca Sfintii ce face.Sapt trecuta ii ziceam cu taica-su sa lase vasul meu cu machiaje si sa vina in dormitor, dupa ce ne-a ignorat un timp se intoarce ne arunca o privire galesa i ne trimite un pupic dupa care isi vede de treba.
Azi dimineata o duce sotul la cresa si vine un baietel la ea, ii zice "hi" si o atinge pe umar, fata zambeste si il atinge pe bratz...cred ca muream de drag de-i vedeam. Can a plecat taica-su a mers la usa si i-a facut cu mana, ce sa zic ma bucur ca se simte bine la cresa.
Am citit ca aveti pr cu dependenta de suzete, la noi e dependenta de deget i eticheta. Cum ii e somnic ii baga degetul mare in gura si cauta o eticheta. Dar am observat ca pt comfort foloseste un deget (cel mare) iar pt gingiile care o dor de la dinti foloete aratatorul si cel mijlociu.
Duminica ne-am intins pe jos si eu si taica-i si i-am zis ca noi facem nanii, draga de ea venea cand la unu cand la altu sa ne dea s-i sugem degetutzu, probabil ca sa dormim mai bine.
Gata v-am zapacit destul cu fiica-mea ![]()
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
mi_a spune:
Buna searasi de la noi!
Am vazut poze frumoase cu copii minunati de Luna1,CarlaV, Ddanagh ( montajul de pe youtube e superb!)Timi si sper ca nu am uitat sa mentionez pe nimeni, ca de vazut poze mai am o gramada. Astazi a fost seara vizionarii de fetite, maine trecem la vazut baietei!Ba mint, ca i-am vazut si pe Ale de mamii si Matei de Simo. Niste nazdravani si gragalasi!
Vad ca sunt cateva mamici care au terminat cu alaptarea si parca mai ieri duceam lupta pt stimularea lactatiei! Ce trece timpul! Mi-amintesc de Mikhy care atunci cand a implinit Andrei 4 luni scria ceva de genul:"mi-am facut datoria, l-am alaptat 4 luni, acum ce-o vrea Dumnezeu!" Ca si ea, si eu consideram fiecare zi de alaptare in plus o batalie castigata si mereu imi ziceam in minte: " sa-i dau macar pana la 4 luni", apoi " sa-i dau macar pana la 6 luni" si tot asa, a trecut timpul si iata-ne aici! Eu n-am lapte foarte mult, insa nu cred ca o sa renunt prea repede pt ca imi face placere sa-i dau sa suga, mai ales ca nu ma trezeste noaptea decat o data, cel mult de 2 ori.A mai avut si el zile din alea cand vroia sa stea mai mult la piept, insa nu au durat prea mult.Am considerat mereu ca atunci cand alaptatul devine epuizant pt. mama, e bine sa ia masuri. O mama odihnita si stresata cat mai putin e mai importanta decat o gura de lapte.
Despre minunea mea mica pot sa va spun ca e o scumpete, de vreo 2 saptamani nu mai adoarme sugand, ci la un moment dat se opreste, ma pupa, ma strange in brate ma mangaie, se cuibareste la pieptul meu si se foieste pana adoarme. Eu ma prefac ca dorm, ma uit la el printre gene si el , mititelul, rade la mine si ma pupa! Adoarme razand si se trezeste razand, e o minune,ce pot sa-mi doresc mai mult de la viata?
Zilele astea eliberez un dormitor pt ca vreau sa-i pregatesc camera lui. Pt ca nu mai speram sa fac un copil, al doilea dormitor a fost ca un birou cu mobila corespunzatoare si acum a demontat-o un nene priceput si maine trebuie sa o duc de acasa pt a face loc camerei copilului.E jaf in toata casa, numai lemne peste tot! Vreau sa ii iau de la IKEA dormitorul Mamut. Luna si Mamii
, multumesc pt sugestiile pe care mi le-ati dat indirect , prin discutiile voastre. Luna, vroiam sa te intreb daca patul in care o culci acum pe Adelisse e cel Mamut si daca da, aparatoarea e speciala pt. el? Ca in catalog n-am vazut sa fie la acest pat vreo aparatoare . Astept sa-mi mai spui si alte amanunte despre aceasta gama de mobilier pt copii din experienta ta. Merci mult!
Revin cu o intrebare: Ce mai fac Lia si Una? (daca stie cineva)
Despre suzeta nu stiu ce sa spun, ca M n-a folosit, desi de multe ori i-am simtit eu lipsa, cand ma suzetea!
Cafera
.
Incerc sa intru mai des, dar nu prea pot sa tin pasul cu voi!
tuturor
Mihai si mami