Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (106)
Raspunsuri - Pagina 17
Luna1 spune:
Asa, acum sa ma laud si eu cu fie-mea:
Face numai nebunii, acum 2 zile a scos punga cu cereale si mi le-a tarat prin toata casa iar eu cand am vazut m-am suparat, nu am ridicat tonul (nu cred ca am facut-o vreodata cu ea) insa am zis suparata "mai Adelise eu curat intr-un loc tu faci dezastru in altul" si mi-am luat peria si farasul sa strang iar ea a venit repede sa-mi dea un pup sa-mi treaca supararea.
Merge si se catara peste tot, se catara pe scaun, danseaza pe orice muzica si acum se leagana si stanga dreapta cand danseaza, plus da din picioare inegal zici ca e Amy Winehouse cand danseaza. ![]()
E inebunita dupa frate'su' primul lucru dimineata o taie la el in camera si-l striga baba baba (cred ca din cauza ca lumea ii tot zice your brother si ea zice baba) . Mai sunt de scris dar revin ca am ceva de lucru acum.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
greierash spune:
Luna 
Eu am retinut o chestie de la tine, si de fiecare data cand iau o decizie, ma gandesc la tine... era ceva de genu' ca atunci cand iei o decizie, e a ta, e buna o data ce ai luat-o, si traiesti cu ea... cam asa parca...
Deci, si eu patesc cam ceva asemanator, culc copilu(acuma daca nu mai e "sugar" il legan), il pun in patutul lui, apoi el se trezeste pe la 1 sau 2 sau cand are el chef si il iau in pat cu noi... asta se intampla de cateva luni... probabil ca s-a invatat. Inainte ziceam ca nu o sa il invatam sa doarma intre noi. Dar...dar... iata ca nu e asa. Cateodata ma deranjeaza asta , ca vine peste mine si nu ma lasa sa dorm chiar si cu orele, si eu trebuie sa ma duc la serviciu si e greu.... dar asta e... imi place sa ma ia in brate, sa ii simt manutele in jurul gatului meu, sa ii simt respiratia, si caldura... si asta e !
Si pana la urma nimeni nu e perfect, ma consolez cu altele pe care nu le-am facut si as fi putut sa le fac, de ex: nu i-am dat suzeta(desi am avut ispita in casa, primita cadou!), etc.
Am mers pe ideea ca "asta este!", si la momentul potrivit, pe care eu il voi alege, voi schimba ce e de schimbat.
Astazi am "excedent" de cuvinte!
![]()
greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)
- "Traieste clipa" -
Luna1 spune:
Ah, am uitat sa va zic, ieri i-am luat o carte leapfrog de fapt e unitatea pe care se monteaza carti si se baga cartusul in spate si fiecare carte are trei nivele, 1 pt app 6 luni, nivelul 2 pt peste 12 luni si 3 pt app 3 ani. Deci e utila pana la 3 ani. Eh si pui cartea acolo si la nivelul doi iti zice ce si cum, adica oriunde pune Adelise degetul carte i zice "vaca, muuuu!" sau daca puna mana pe ratusca "quack quack rata" si daca nimereste pe apa ii zice "water" si face suntetul apei. E super rau iar la nivelul 3 ii pune sa caute anumite chestii ascunse in desen, sa adune albinutele, sa apese cate perechi de catei sunt, sa numeasca pisicile dupa descriere. E super si Adelise e fascinata de ea, daca aveti ochazia e o achizitie nemaipomentia.
Aici sunt mai multe informatii
http://www.leapfrogshop.co.uk/leapfrogshop/Little_touch_pink_06.html
Luna1 spune:
Greierash asa este orice decizie iei e a ta si tu traiesti cu rezultatele obtinute.
Uite cum ziceai tu desi ma termina cand vine peste mine in pat prefer asa ca tare imi place sa simt manutele ei micute cum ma cuprind dupa gat. Nu-i cer decat atat, sa adoarma singurica. Si sigur voi reusi la monetul ideal. Numai ca trebuie sa perseveram.![]()
Ah, carticica exista si pe bleu, si se gaseste in ELC asta pentru Simo care strange bani abitir pentru printul Matei sa-i cumpere tot magazinul cand ajung acolo.![]()
musso17 spune:
xerxe,te rooog pune reteta de gogosi cu branza dulce ca tare pofta m-ai facut,fac si eu dulciuri dar gogosi n-am incercat.
mihnea doarme in patul lui dupa-amiaza,dar seara il iau cu mine in pat si dormim amandoi,acu nu-i bai ca suntem singuri si ne lafaim dar cand o venit tati,reincepem trainingul desi ma omoara sa ma scol sa-l iau in pat caci chiar de adorm dimineata ma scol obosita.
stefania_97 spune:
Sa imi laud si eu cioara: Catarina doarme singurica de la 3 luni. Doar pe 8 luni a dormit toata noaptea dar de atunci nu am mai avut probleme. Se bucura cand o asez in patut. Doarme cu suzeta. Ii pun vreo 6 suzete in pat si nu am treaba de la 19,30-07,00.
sunt mandra tare dupa cate nopti nedormite am petrecut.
Meritam si eu sa ma odihnesc
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
stefania_97 spune:
Am uitat sa va spun ca nici nu vrea sa doarma cu noi. Nici sa nu auda. Nici macar ziua. Mie mi se mai face cateodata dor sa doarma la pieptul meu dar bubulina a crescut si e independenta![]()
Luna1 spune:
Stefania felicitari. Si Adelise a dormit singura si toata noaptea de la 6 sapt (toata noaptea la 6 sapt insemna 12-6 dimineata). Insa deh, lipsa suzetei.
Tu i-ai facut training sa adoarma singurica?
Sa va mai spun de Lissy:
E paracioasa adica cand nu-i da frate-su ceva (lego de exemplu, i-am cumparat si ei mega blocks cadou de Craciun) incepe si plange si vine la mine, se uita in ochii mei cu boticul mic si apoi plange si suspina, apoi se uita spre Cosmin si apoi iar spre mine iar privirea ei spune "Mami , Cosmin ma supara, ia-te de el". La fel daca o supara ta'so vine si-l paraste.
In parc deja se joaca cu alti copii, se catara pe scarile de la tobogan si apoi se arunca in bratele mele de mie mi se face rau cand ma gandesc ca poate sare cand nu sunt pe faza.
La cumparaturi merge prin magazin si aduna produse si vine cu ele la mine, culmea e ca aduna produse pentru ea cum ar fi borcane de mancare, biscuiti de bebei, etc si mi le aduce foarte serioasa de zici ca imi zice "eu asta vreau sa cumpar". Se imbraca toata ziua cu hainele ei si ii place enorm sa plimbe pantofii in mana.
Karli ziceai de vomitat, aici la supernanny au fost sapt trecuta gemeni de doi ani si unul dintre ei vomita ca sa obtina ce dorea, adica vroia in brate, daca mama nu putea sa-l ia in momentul ala plangea pana vomita. Solutia a fost sa il ignore, sa vada practic ca nu obtine nimic prin vomitat insa daca se potolea si vorbea frumos primea ce dorea in limita posibilitatilor. S-a calmat instantaneu copilul ala cand a vazut ca nu mai primeste atentie pt vomitat. E greu si cred ca oricum nu se pune problema la varsta Adelutei insa vedeti sa nu dati prea mare importanta ca va pune Adeluta in bat.![]()
sunflower1979 spune:
carla, nu stiu daca ti-a raspuns cineva eu eu ma grabesc sa plec acasa, dar vreau sa-ti mai sugerez o idee cu care eu am scapat de foarte multe pete uracioasa. fiertul rufelor. nu patesc nimic rau. le pui la fiert cu detergentul pe care-l folosesti de obicei si daca sunt albe, poti pune doar un pic de clor (sau domestos ca nu scoate culorile asa tare)si le fierbi intr-o oala, pe foc. sper sa mearga solutia asta, caco alta nu stiu. bafta multa la salvarea hainelor!
Cristina, mami de superbaietel
Denis Stefan (30.07.2007)
stefania_97 spune:
Luna am antrenat-o timp de o saptamana. A fost saptamana cea mai lunga din viata mea. Avea deja 8 luni si ma exaspera cu 7-8 treziri pe noapte asa ca am zis gata.