Ce inseamna Dumnezeu pentru tine?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui Motana
Chiar crede cineva ca ora de religie ii poate duce copilul spre drumul cel rau?

Da, eu.

Ce inseamna in viziunea ta "drum rau"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui Motana
Chiar crede cineva ca ora de religie ii poate duce copilul spre drumul cel rau?

Da, eu.

Ce inseamna in viziunea ta "drum rau"?

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Exact la obiect, iti raspund eu: nevroza, angoasa, indobitocire, superstitie, frigiditate, agresivitate si mai sunt... multe alte lucruri rele care izvorasc din credintele religioase.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

J G, nici macar UN SINGUR lucru bun?

Mergi la inceput

JG e ok si raspunsul tau, desi am intrebat pe altcineva. Doar ca vroiam sa-i stiu parerea nu de altceva.
Dar din tot ce ai spus tu am ramas cu gandul la superstitie, la celelalte intr-un anumit procent iti dau dreptate.
De ce superstitie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Imi permit sa iti raspund eu, cu un citat al carui autor nu mi-l aduc aminte acu (si mie lene sa gugulez):
"Fara religie un om bun va face lucruri bune si un om rau lucruri rele - dar este nevoie de religie pentru ca un om bun sa faca lucruri rele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Nu lucrurile in sine sunt rele, ci folosirea lor poate fi buna sau rea.
Nu religia este rea, ci intelegerea si/sau instrumentalizarea ei poate fi buna/rea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

"Fara religie un om bun va face lucruri bune si un om rau lucruri rele - dar este nevoie de religie pentru ca un om bun sa faca lucruri rele"

[quote]citat din mesajul lui Cardinal

Nu lucrurile in sine sunt rele, ci folosirea lor poate fi buna sau rea.

Breee, bre-bre-bre...
Intelegi tu, Stanescu, cum vine treaba asta cu mare schepsis? Totu-i relativ, domle...
A omori un om, de ex., poate fi un lucru foarte bun sau poate fi un lucru foarte rau . Depinde de religia si etnia omului ucis .
Cam asta inseamna Dumnezeu pentru unii. Si, tin neaparat sa le-o spuna si altora .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Cum mai Denizel sa fie totul relativ?
Pai atunci si existenta lui Dumnezeu e relativa, nu? A, pardon, aia nu, e sigura...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Imi permit sa iti raspund eu, cu un citat al carui autor nu mi-l aduc aminte acu (si mie lene sa gugulez):
"Fara religie un om bun va face lucruri bune si un om rau lucruri rele - dar este nevoie de religie pentru ca un om bun sa faca lucruri rele.
"Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Un om face lucruri bune sau rele nu pt ca are o religie. Pana la urma toti facem parte dintr-o religie(sau un procent mare de oameni). Dar nu religia ne influenteaza gandirea.
Eu pot sa spun ca am luat 10 la scola ca am decis sa invat ce mi sa predat, nu am luat 10 din cauza cladirii in care am invatat.
Suntem buni/rai pt ca asa decidem sa fim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Suntem buni/rai pt ca asa decidem sa fim.

Simplitatea cu care privesti psihicul uman ma doare. Banuiesc ca si pustiul de 16 ani din orfelinat care a fost violat de la 3-4 ani si care la randul lui violeaza baietei a ales sa fie rau?
Lucrurile nu sunt atat de simple, si impartirea bine/rau raportata la vinovatie este... foarte subtila.
O sa-ti spun un secret - foarte rar alegem noi cine suntem. Au ales altii pentru noi cand eram mici-mici si in multe povesti Dumnezeu lipseste.
Am inteles insa, DD e selectiv si nu stie nimeni criteriile. Ei vezi tu, tu poti accepta asta, eu nu.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput