Ce inseamna Dumnezeu pentru tine?
Raspunsuri - Pagina 4
BeLucci spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J G
Simplitatea cu care privesti psihicul uman ma doare. Banuiesc ca si pustiul de 16 ani din orfelinat care a fost violat de la 3-4 ani si care la randul lui violeaza baietei a ales sa fie rau? Lucrurile nu sunt atat de simple, si impartirea bine/rau raportata la vinovatie este... foarte subtila. O sa-ti spun un secret - foarte rar alegem noi cine suntem. Au ales altii pentru noi cand eram mici-mici si in multe povesti Dumnezeu lipseste. Am inteles insa, DD e selectiv si nu stie nimeni criteriile. Ei vezi tu, tu poti accepta asta, eu nu. J si Carla (05.02.2006) |
Da, inteleg ce vrei sa spui. Si crede-ma ca ma dor si pe mine anumite lucruri care se intampla pe lumea asta.
Si eu am trecut prin experiente urate in viata, dar am ales sa nu le fac altora ce mi sa facut mie...pt motivul ca stiu durerea si consecintele ei.
Am ales....
Nu ar trebui sa facem rau pt ca ni sa facut rau. Nu trebuie sa crezi in Dumnezeu ca sa faci asta...trebuie sa fi om, ca sa nu provoci durere pt ca ti sa provocat durere.
Sunt in cunostinta de cauza si stiu cat de greu este sa treci peste lucruri dureroase...si sa vrei sa nu faci altora ce ti sa facut.:(
Pot sa spun ca se poate....daca vrei...
musetto spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui BeLucci
Ce inseamna in viziunea ta "drum rau"? Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Oricare contine indicatoare de genul "Spre iad" sau... "Spre rai" .
Motana spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui musetto
Oricare contine indicatoare de genul "Spre iad" sau... "Spre rai" . |
Nu contine nici spre rai nici spre iad, ci era un termen general cum ar fi Bine/Rau drumul cel bun/drumul cel rau, atata tot. Tot mai e vreo neclaritate?
9+
irina.c. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J G
Lucrurile nu sunt atat de simple, si impartirea bine/rau raportata la vinovatie este... foarte subtila. O sa-ti spun un secret - foarte rar alegem noi cine suntem. Au ales altii pentru noi cand eram mici-mici si in multe povesti Dumnezeu lipseste. Am inteles insa, DD e selectiv si nu stie nimeni criteriile. Ei vezi tu, tu poti accepta asta, eu nu.J si Carla (05.02.2006) |
adica vreau sa spun ca intradevar nu ne alegem parintii, familia, locul nasterii, etc., dar putem alege ce sa facem cu ce ni s-a oferit
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
cristina_p spune:
Ce inseamna Dumnezeu pentru mine? Natura. Mai exact, legile naturii si ale universului.
Nu sunt o persoana credincioasa, cred in stiinta, morala, educatie si bun simt. Nu trebuie sa-mi spuna religia ca nu am voie sa mint, sa fur, etc. pentru ca astea sunt in primul rand principii morale care pentru mine nu au de-a face cu religia.
Eu cred ca religiile nu sunt altceva decat o forma de manipuIare in masa. E de-ajuns sa priviti putin in trecutul omenirii...
Nu dati cu rosii...
P.S. Si nu sunt violenta deloc...
www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina mamica de Alexandru 4 luni
Don't cry because it's over; smile because it happened!
b.nica spune:
Cristina dar cu cei care nu dau socoteala bunuluisimt si nici frica de Dumnezeu nu au, ce facem?
ham spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui irina.c.
da, la un moment dat a ales fiindca oricum ne-ar fi fost copilaria, sau oricum suntem loviti de viata putem sa facem altora rau cu scuza "ce sa fac, din cauza copilariei nefericite, al conditiilor de viata, etc.", sau putem alege sa facem binele adica vreau sa spun ca intradevar nu ne alegem parintii, familia, locul nasterii, etc., dar putem alege ce sa facem cu ce ni s-a oferit |
Si daca binele societatii in care ai fost educat este altul decat binele-universal-acceptat?
Si daca tu ai invatat ca violul, spre exemplu, este normalitatea?
Stii ca in satul romanesc, atata de slavit intru credinta si bun-simtz, violul, ca si furtul, este la mare cinste, nu de-azi-de-ieri?