cum ne educam copii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Deci, acum chiar stiu ca scriu degeaba dar nu este prima oara asa ca voi continua postarea.
Si asta pentru ca vreau sa spun ceva ce chiar nu are legatura cu subiectul asta.Deci, eu personal nu sunt deloc impotriva religiei ba chiar imi duc copiii regulat la biserica.Insa asta cu focurile si cu inimioarele nu are nici o legatura cu religia.

Acum in legatura cu intrebarea ta, despre ce facem noi cand sunt rai copiii iti pot spune ca ai mei nu sunt rai. Daca mi se pare ca fac uneori ceva nepotrivit ii opresc in acelasi moment si le explic ce astept eu de la ei.Daca vor sa continue le spun ca asta ma intristeaza foarte tare si in 90 la suta din cazuri renunta chiar daca o fac comentand(cel de 5 ani comenteaza ) .Astept sa-i treaca si apoi facem altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruscus

stiti sistemul acela cu buline, o bulina rosie pt o fapta buna si o bulina albastra pt o fapta rea, si la 5 buline rosi primesti o recompensa si la 5 buline negre o pedeapsa,

ce credeti, afecteaza copilul, stiu ca sunt parinti care sunt contra pedepselor, dar eu nu fac parte din acea categorie

astept pareri pro si contra pt ca m-am gandit sa il pun in practica, oare o fi bine?

c'est nousthierrysi dara
florina, mamica lui thierry si dara

Eu sunt contra.Eu nu as putea oricum sa pun in practica asa ceva pentru ca mi-as face o suta de probleme sigur in legatura cu faptele pentru care sa dau sau nu aceste buline si pentru ca nu mi se potriveste in mod clar dar chiar daca as fi in stare tot nu as fi principial de acord.

Mi se pare o mare capcana sa-i creezi copilului ideea ca la un moment dat poate face ceva rau pentru ca este de abia la a doua bulina de exemplu pe cand in alta zi trebuie sa fie atent pentru ca deja e la a patra.

Cred ca in felul asta cultivi incet in mintea lui o confuzie a valorilor, o abilitate de a se strecura printre puncte si pedepse si o dorunta neimplinita de a fi laudat DE CATE ORI FACE CEVA FRUMOS nu doar o data la cinci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naiuta spune:

[quote]citat din mesajul lui mariamunteanu

Naiuta, in primul rand, copiii nu se nasc rai - ei devin asa dupa cum se poarta cu ei parintii. Poate ai vrut sa spui ce facem noi cand copiii nostri sunt neascultatori sau agitati, nicidecum rai.
OK. voiam sa scriu in "rai".Din pacate spre rusinea mea de multe ori traduc din maghiara in romana (romana o vorbesc foarte rar si parintii mei nu sunt romani in totalitate)

Fata asta mi-a zis azi,ca ea i-i mai da fetei peste gura sau o trage de par fara sa-i lase urme... si-a facut si casa in Romania sa poata pleca oricand daca cineva o ameninta.Si nici nu vrea sa ceara cetatenia maghiara.

Aceasta fraza nu are nici cap, nici coada - este neinteligibila.

Aici ma refeream la faptul ca sora acestei fete si-a crescut fata comvorm noilor stiinte in cea ce priveste educatia copiilor (nu batuta,nu pedepsita etc.)azi nu mai poate cu ea.Deci:aceasta fata face precum a primit de la parintii ei si in caz de o ameninta de la protectia copilului si-a contruit o casa in Romania sa poata pleca oricand.

Sotul meu si 2 surori sunt pedagogi.Nu mi-au zis nimic de aceasta metoda sotul chiar a fost incantat si totodata fericit ca-i invat religia copiilor.

Eu sunt deschisa pt. orice informatie sau atentie ce-mi atrageti de aceia mai astept sa-i pun 10 inimioare (asa-i promisesem)apoi i-i spun ca e un baiat bun,cuminte si locul lui nu-i nicidecum in iad.Apoi i-au jos tot de pe perete sa vad daca vor fi schimbari.
De cand falosesc aceasta metoda sincer chiar n-am avut probleme cu el.

A..zicea cineva parca ceva de genul:sa nu strici cuibul pasarilor ca-ti ea scara de la rai.
Al meu cand calca pe un gandac sau o furnica,i-i spuneam.saracutii copii i-si asteapta taticul,el n-o sa mearga acasa ca tu l-ai calcat.
-Nici noua nu ne-ar placea cineva sa-i faca ceva rau tatalui nostru.(Hai mai aruncati cu rosii in mine)
I-am spus ca trebuie sa ne aparam doar impotriva gandacilor care ne dauneaza.Au urmat zile in sir pana l-am invatat care insecte sunt periculoase si care nu.
Pe tantari i-i omora,de albine se fereste,daca vedea vre-o furnica sau o gargarita i-i tragea atentia si surioarei sa nu calce pe ele, gargarita o lua in manuta si-o tinea pana zbura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

copii nu sunt RAI! nu fac rele! sunt doar in perioada de modelare, de invatare, nu putem traduce faptele lor ca rautati! nu-i putem numi rai.

copii tai naiuta, asculta de frica, sa nu primeasca "flacari" acolo pe perete. iar asta nu se cheama ascultare din dragoste, ci de frica...

cred ca ma opresc aici, chiar ma depaseste...e prima oara in viata cand ma confrunt cu asa ceva....si sper ultima.

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui naiuta

[quote]citat din mesajul lui mariamunteanu

Naiuta, in primul rand, copiii nu se nasc rai - ei devin asa dupa cum se poarta cu ei parintii. Poate ai vrut sa spui ce facem noi cand copiii nostri sunt neascultatori sau agitati, nicidecum rai.
OK. voiam sa scriu in "rai".Din pacate spre rusinea mea de multe ori traduc din maghiara in romana (romana o vorbesc foarte rar si parintii mei nu sunt romani in totalitate)

Fata asta mi-a zis azi,ca ea i-i mai da fetei peste gura sau o trage de par fara sa-i lase urme... si-a facut si casa in Romania sa poata pleca oricand daca cineva o ameninta.Si nici nu vrea sa ceara cetatenia maghiara.

Aceasta fraza nu are nici cap, nici coada - este neinteligibila.

Aici ma refeream la faptul ca sora acestei fete si-a crescut fata comvorm noilor stiinte in cea ce priveste educatia copiilor (nu batuta,nu pedepsita etc.)azi nu mai poate cu ea.Deci:aceasta fata face precum a primit de la parintii ei si in caz de o ameninta de la protectia copilului si-a contruit o casa in Romania sa poata pleca oricand.

Sotul meu si 2 surori sunt pedagogi.Nu mi-au zis nimic de aceasta metoda sotul chiar a fost incantat si totodata fericit ca-i invat religia copiilor.

Eu sunt deschisa pt. orice informatie sau atentie ce-mi atrageti de aceia mai astept sa-i pun 10 inimioare (asa-i promisesem)apoi i-i spun ca e un baiat bun,cuminte si locul lui nu-i nicidecum in iad.Apoi i-au jos tot de pe perete sa vad daca vor fi schimbari.
De cand falosesc aceasta metoda sincer chiar n-am avut probleme cu el.

A..zicea cineva parca ceva de genul:sa nu strici cuibul pasarilor ca-ti ea scara de la rai.
Al meu cand calca pe un gandac sau o furnica,i-i spuneam.saracutii copii i-si asteapta taticul,el n-o sa mearga acasa ca tu l-ai calcat.
-Nici noua nu ne-ar placea cineva sa-i faca ceva rau tatalui nostru.(Hai mai aruncati cu rosii in mine)
I-am spus ca trebuie sa ne aparam doar impotriva gandacilor care ne dauneaza.Au urmat zile in sir pana l-am invatat care insecte sunt periculoase si care nu.
Pe tantari i-i omora,de albine se fereste,daca vedea vre-o furnica sau o gargarita i-i tragea atentia si surioarei sa nu calce pe ele, gargarita o lua in manuta si-o tinea pana zbura.

Renunt...

PS: Un ultim cuvant, Naiuta: ce-ar fi sa-i spui copilului ACUM ca e bun si ca-l iubesti si sa-i dai jos ACUM porcaria aia sinistra cu iadul. Ce-ar fi sa nu mai astepti nu stiu cate inimioare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

am zis ca renunt...dar m-am mai gandit....oare un preot, (desigur cel de unde apartii, unde frecventezi biserica) ce ar spune despre o asemenea metoda?

se fac atatea in numele iubirii...

nu sunt impotriva religiei, de nici un fel.
sunt impotriva metodelor daunatoare de educatie, motivate de iubirea netarmurita pe care le-o purtam!

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Eu sunt de-a dreptul socata. Cum poti face asa ceva copiilor tai, sa le insufli teanma (ca sa nu zic oroarea), de iad?. Asa ii inveti tu religie?
A si fata de care povestesti ca-si bate mama, nu a fost pedepsita in copilarie, dar nici educata de face asa ceva.
Cu pedepse, nu educam copii. Eu sunt la inceput si fac si eu greseli dar sigur nu as face asa ceva micutului meu.

27+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

nici nu imi gasesc cuvintele!
nu sunt deloc impotriva religiei,chiar nu vreau sa intru in detalii despre acest subiect,fiecare are dreptul sa creada in felul lui. DAR,cand e vorba de un copil la mijloc,care e totusi la o varsta frageda trebuie zis ceva. daca tu ai fost terorizata de familie si ai crescut in felul asta,de ce iti faci copii nefericiti? un copil trebuie sa se bucure de viata,sa mai faca cate-o boacana,sa mai se certe cu vecinu pentru o jucarie...altfel nu e copil.care e diferenta in ceea ce faci tu (frica de IAD) si parintii care isi bat copiii(frica de bataie)??? daca copilul tau i-a tras scaunul colegei,ii e frica ca va merge in iad,dar daca pedeapsa care o aplicai era bataia ii era frica ca va fi batut acasa. cu ce esti mai presus?? tot terorizat se numeste.
un preot(reformat banuiesc) nu cred ca ar fi deacord cu taratamentul pe care il aplici tu copiilor tai. uite,la noi la biserica,s-a vorbit despre asta.e bine sa iti duci copii la slujbe ,sa ii inveti sa se roage si sa vada la tine ca parinte ce inseamna posturile. dar,nu e bine sa ii impui unui copil sa vina daca nu vrea,sau sa ii iei manuta si sa ii afci semnul cruci,etc. toate astea vin la timpul potrivit.nu are varsta ca sa inteleaga ce inseamna Dumnezeu,copilul tau face toate astea pt tine,esti singur lucru in care crewde si cred ca tu profiti un pic de acest lucru.
lasa-l sa fie copil,cu o educatie corespunzatoare va fi bine si va creste frumos si va fi si bine educat. nu e nici o solutie sa il ameninti cu iadul,bau-bau sau mai stiu eu ce! si ne miram ca exista fobii.
eu zic sa mergi sa te spovedesti si sa vorbesti cu un preot si un pediatru de ceea ce faci tu. daca nu crezi ca faci nimic rau nu ai avea nimic in potriva sa mergi. vei fi socata de ce vei afla
numai bine!

32S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 8 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Naiuta,

si eu si sora mea am fost crescute dupa metoda "noua" - si nu ne-au batut, injurat etc niciodata parintii; si eu am 38 de ani si sora mea 40...

Batutut si terorizatul copilului nu au nici o legatura cu respectul si "normalitatea" copilului. Nici cu educatia acestuia.

Si nu cred ca vreo religie - fara sa fiu experta in religii - accepta sau incurajeaza ce faci tu copilului tau. Si nu, nu sunt impotriva religiei, sunt chiar o persoana credincioasa.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

naiuta sunt socata de cum poti sa gandesti asa ceva si,mai ales, de faptul ca tu,chiar nu-ti dai seama ca ce faci tu ,nu se numeste nici a educa,nici a-i invata religia pe copiii tai!!am doi copii si ,acum,sunt insarcinata cu al treilea...eu nu concep acest fel de terorism psihologic!cu copiii mei vorbesc,le explic pana ma doare gura,dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa le spun de iad sau rai...crede-ma ca nu am probleme de nici un fel cu ei,de cand erau mici AM VORBIT,NU AM BATUT,NU AM PEDEPSIT!...mai ales cand sunt mici sunt foarte fragili psihologic si,lucrurile pe care nu le inteleg acum,se vor transforma mai tarziu in frica,fobii,etc...am vazut ca suntem multe mame care-ti spunem acelasi lucru - scoate foile alea de pe pereti!

Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 29+Mihai Adrian

AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput