cum ne educam copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui naiuta

Nu stiu cum e corect sau incorect?!Ceva tot trebuia sa fac ca o luam razna.
Eu i-am povestit baiatului (5 ani) de iad si rai.I-am spus ca exista Dumnezeu si exista deavolul.Imparatia Domnului este Raiul iar a deavolului iadul.
Eu vreau sa fiu printre cei care merg in Rai de aceia ma straduiesc sa fac lucruri bune sa ajung acolo.
Asa i-am lipit pe perete o hartie din culoarea pe care si-a dorit care simbolozeaza Raiul iar una neagra care simbolizeaza iadul.
Pe acea preferata i-i lipesc cate o inimioara cand face fapte bune iar pe acea neagra i-i lipesc cate un foc.
De cand am aplicat metoda asta va spun cu mana pe inima ca mi-e mult mai usor.Se straduie sa nu faca rele.
Nu stiu...asta am primit de la parinti si asta incerc sa dau mai departe.....

:-((((((((((((
Bietii copilasi...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Naiuta,

scuza-mi intrebarea, in ce Bilblie/ Carte Sfanta si la ce pagina scrie ca este crestineste sa-ti traumatizezi copilul??

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

edxatrordinar cum sunt unii care mai terorizeaza copiii!

32S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 8 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Naiuta, opreste "modelul" acesta periculos ! Le insufli copiilor tai temeri care nu vor aduce nimic bun, dimpotriva. Ii manipulezi, le induci frica si le distrugi sansa la liberul arbitru.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naiuta spune:

Buna tuturor,

Ma bucur ca mi-ati scris,m-asi fi bucurat sa scrieti si cum sau ce faceti voi cand sunt rai copii vostri.
Asa am ajuns si la Despre copii,pt. ca pe mine ma intereseaza orice este legat de copii pt. ca pt. mine ei sunt mai scumpi si decat viata mea.
Sa fiu sincera chiar am zambit la raspunsurile voastre chiar daca pt. voi pare sa fie ca-mi terorizez copii.
Aici e o lege ca-ti vine asistenta acasa cel putin lunar si urmareste in ce imprejurari i-i tin si cum i-i educ.
I-am spus CLAR ce semnifica acele harti pe perete si EA mi-a zis ca fiecare om e liber in viata sa-si educe copilul cum vrea in ce priveste religia si chiar a fost impresionata si mi-a laudat copii.
Eu ma trezeam zilnic cu icoane pe pereti in multe din ele erau pictate chipurile disperate a oamenilor dezbracati care ardeau in foc.Si altele in care era raiul.Bunica ma ducea de mica la biserica si eu sunt mare, libera sa aleg ce vreau azi.
Chiar azi m-am intalnit cu o romanca cunoscuta (era insarcinata) mai are o fata de 5 ani.
Mi-a povestit de copilaria ei,sunt 11 frati,vai de capul lor cum au crescut.Batuti neingrijiti....
A parasit flaudoros au inotat peste hotare.Au lucrat cu greu (cinstit)si azi si-au cumparat case.Se plangea de sora ei care are o fata de 16 ani care o bate,fumeaza,pleaca cu prietenii si o forteaza sa-i dea bani.
Nu-i deajuns ca a fost batuta de parintii a ajuns s-o bata si fica.
A crescut-o cum a crezut ca e cel mai bine.N-a batut-o niciodata.N-a facut mai multi copii sa nu simta ceia ce-a simtit ea intre 10 frati.
Acum uraste tot ce a auzit si citit si ar pleca definitiv de aici.Aici e lege daca i-ti terorizezi si bati copilul, ti-l ea si nici macar nu mai ai voie sa-ti vizitezi.
Fata asta mi-a zis azi,ca ea i-i mai da fetei peste gura sau o trage de par fara sa-i lase urme si si-a facut si casa in Romania sa poata pleca oricand daca cineva o ameninta.Si nici nu vrea sa ceara cetatenia maghiara.

Sincera sa fiu nu stiu ce ar fi mai bine eu n-am luat bataie de la parintii,nici nu-mi place sa-mi bat copii insa nici sa mi se suie in cap nu-i las.

Poate nu-i corect ce fac,mai astept si parerile voastre,sunt totusi trista ca sunteti contra religiei (ce lume traim)si in ceia ce priveste educatia,motivez pe faptul ca aveti copii mici(poate)

A...baietelul meu are cca. 40 inimioare si 2 focuri pe care le-a luat ca mi-a dat cu sutul (inainte sa-l aduc de la gradi am vazut ca asa a facut un baietel la bunicul lui) iar al 2 lea l-a luat ca a impins scaunul de sub picioarele fetei care era sa se dea cu capul de mobila.I-am spus ca daca o sa fie cuminte si nu mai face asa ceva o sa-i iau focurile de acolo dupa 50 inimioare.
Cred ca mi-ar trebui si 2 ore sa scriu in parte despre cum i-l educ insa din lipsa de timp nu pot.
Un singur lucru va mai spun
I-mi iubesc enorm copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Unu: Nu stiu unde ai vazut tu ca suntem impotriva religiei. Fetele (inclusiv eu) s-au aratat impotriva amenintarilor cu iadul daca sunt rai copiii (apropo, copiii pot face lucruri rele, nu ei sunt rai, e altceva).
Doi: Abuzul si traumatizarea pot fi si psihice, nu doar fizice, ca sa vada sau nu asistenta respectiva urmele. Urme care, apar mai tarziu...in cazul traumelor psihice.
Trei: Avand in vedere ca absolut toate fetele au atras atentia asupra unor metode dicutabile de educatie, poate ar fi bine sa te faca sa te gandesti putin de ce au avut reactia asta. Oare toate sa fim ale naibii si sa avem ceva cu tine? Poate ca nu, poate ca totusi ar fi bine sa iti pui si tu niste intrebari.
Patru: S-a discutat si ras-discutat educatia copiilor pe forumul acesta. Mai citeste si la subiectele respective, unele sunt deschise si poti posta si acolo. Asta daca intr-adevar esti deschisa la sugestii.
Succes! Stim ca iti iubesti copiii, altfel nu cred ca intrai sa postezi aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

"Ma bucur ca mi-ati scris,m-asi fi bucurat sa scrieti si cum sau ce faceti voi cand sunt rai copii vostri."

Naiuta, in primul rand, copiii nu se nasc rai - ei devin asa dupa cum se poarta cu ei parintii. Poate ai vrut sa spui ce facem noi cand copiii nostri sunt neascultatori sau agitati, nicidecum rai.

Le explicam pe intelesul lor de ce nu e bine, de cate ori este nevoie.

Fata asta mi-a zis azi,ca ea i-i mai da fetei peste gura sau o trage de par fara sa-i lase urme si si-a facut si casa in Romania sa poata pleca oricand daca cineva o ameninta.Si nici nu vrea sa ceara cetatenia maghiara.

Aceasta fraza nu are nici cap, nici coada - este neinteligibila.

Poate nu-i corect ce fac,mai astept si parerile voastre,sunt totusi trista ca sunteti contra religiei (ce lume traim)

Sigur nu-i bine ce faci, nu-i corect fata de copiii tai sa-i inveti cu frica de iad. Nu suntem contra religiei, dar ce faci tu nu are nimic de-a face cu religia. Poti fi foarte credincioasa si altfel.

I-am spus ca daca o sa fie cuminte si nu mai face asa ceva o sa-i iau focurile de acolo dupa 50 inimioare.

Mai bine i-ai fi explicat baietelului tau clar si pe intelesul lui ca nu e bine ce face, ca sa inteleaga si sa judece singur. Ce inseamna "focurile" si ce a invatat el din ce i-ai spus ?

I-mi iubesc enorm copii!

Asa spun toti. Daca-i iubesti, atunci ofera-le o indrumare corecta, afectuoasa si echilibrata, in spiritul corectitudinii si bunului-simt, fii un exemplu bun (cum cred ca esti). De asta au nevoie copiii, nu de sperietori cu iadul si alte bazaconii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

naiuta, ceea ce ai povestit tu, cazul cu acei copii satanisti si cel din ultima postare, nu au nici o relevanta! pe bune! este cumplit de dificil sa se stabileasca cum au fost educati acei copii (in ambele cazuri), nu se pot face presupuneri de nici un fel!

ceea ce faci tu, faceau cu zeci de ani in urma catloicii, (scuzele de rigoare pentru catolici!) speriau copii ca daca nu fac una sau alta, daca nu asculta sau mai stiu eu ce...atunci la iad cu ei, flacarile iadului ii mananca!

copii nu percep credinta la varste fragede, pentru ei Dumnezeu e cel care le da mancare, jucarii, le spala hainele, se joaca cu ei...cine alta decat mama?!! ma rog, un fel de mic Dumnezeu!
ei nici nu-si pot manifesta credinta inca, pentru ei sunt doar notiuni la fel ca mancarea, apa, joaca, spalatul, culcatul etc.
tot ce poti tu face este sa le vb despre Isus, despre iubirea Lui pentru oameni, sa sadesti in inimioarele lor dragoste unul pentru altul, (dragostea de frate) sa-i invati iertarea, lucruri simple, pe intelesul lor!

in Romania erau acele Biblii pentru copii, cu povestiri biblice pe intelesul copiilor mici, TOCMAI ca sa poata pricepe si ei ceva. dar la nivelul lor, nu cartea lui Isaia....care e una profetica si pe care cei maturi abia o inteleg, dar niste copii??!

iubirea (mama) ofera tot cei mai bun celui iubit (copilului)!

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

inca ceva, copilul va asocia intotdeauna faptele rele, cu flacarile iadului! sa fim seriosi!!!! ce fapte asa pacatoase poate face un copil, de 5, 6, chiar mai maricel??? datul cu piciorul , la un momendat, intr-un alt copil, sa fie de condamnat la iad?
pai cand va fi mai mare si daca, presupunem prin absurd, ca isi va bate fratele/sora, cu buna intentie, atunci ce merita?

chiar si aplicarea pedepselor trebuie facuta cu discernamant, cu mare intelepciune de parinte, ales cu grija pana unde si cat, cum , trebuie pedepsit.

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Citat:
citat din mesajul lui naiuta

Eu ma trezeam zilnic cu icoane pe pereti in multe din ele erau pictate chipurile disperate a oamenilor dezbracati care ardeau in foc.Si altele in care era raiul.Bunica ma ducea de mica la biserica si eu sunt mare, libera sa aleg ce vreau azi.

Ce gluma buna !!! Din pacate au ales altii ptr tine !!!!! Tu nu mai esti demult libera.....:((((

Mergi la inceput