va rog un sfat!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Draga adjadyn, stabileste-ti prioritatile. Cine e pe primul loc, casa, curatenia, mancarea sau copilul? Sunt sigura ca pe primul loc e copilul. Probabil ca ai o perioada mai grea, dar trebuie sa o depasesti. Lasa treburile pentru cand copilul doarme. Mergi tu cu ea la plimbare, si nu soacra. Micsoreaza timpul pe care il petrece soacra ta cu copilul si mergi tu si distraza-te alaturi de copilul tau. Ai sa fii surprinsa dar o sa-ti faca bine si tie si copilei si relatiei voastre. Asa cum ziceau si celelalte mamici, implic-o pe micuta in treburile tale, arata-i ca-ti pasa. Joaca-te cu ea, deseneaza, decupeaza, fa-i coronite din carton... Cand e sa alegi ceva de imbracat, sau trebuie sa mergeti undeva, vrei sa cumperi ceva... sfatuieste-te si cu ea. Cere-i parerea ca la un omulet mare. Arata-i ca iti pasa de ea. Chiar daca ai o perioada stresanta, lasa nervii deoparte. Du-o tu la culcare si nu soacra si citeste-i o poveste, pupaciti-va si dragaliti-va. Trebuie sa simta ca o iubesti. Stabileste niste "ritualuri" care sa-i faca placere. Nu permite sa-ti spuna pe nume si mai ales nu la indemnul soacrei si arata-i copilului ca te raneste daca face asta. Si nu in ultimul rand o discutie serioasa si sanatoasa cu cea care se numeste "mama" soacra. Stabileste reguli clare si discuta-le, astfel incat sa nu dea loc la interpretari sau "intoarceri ca la Ploiesti". Si cum bine zicea cineva discutia sa aiba loc si in prezenta sotului tau.
Stiu ca la teorie suntem cu toti buni... Alege ce crezi ca e bun sau ti se potriveste din toate sfaturile care le primesti, inarmeaza-te cu rabdare si intelepciune si ai sa reusesti sa cladesti o relatie super cu fetita ta, sunt sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Adjadyn,incerc sa fiu cat mai scurta si sper la subiect:Soacra te va ajuta numai si numai in weekend,NU cred ca zilnic TREBUIE mancare,curatenie si tot ceea ce tine de casa,majoritatea mamicilor de aici,avem si servici,si case, si soti in spinare,dar asta nu inseamna ca lasam copilul in bratele altora,l-am facut,acum gata,descurcati-va bunici dragi,NU!!!Nu am avut rabdare sa citesc pana la sfarsit,mai mult te smiorcai,si fara suparare,lasa restul treburilor in orele cand fetita este la gradinita,doarme,bla bla bla...Si apropo,colaci de pomana soacrei,nu o blama,macar are bunul simt sa nu-ti tranteasca vreo doua vorbe in fata,ti-ai facut copil draga,mai fi si mama,din totul ce am inteles,mai mult faci pe tanti platita la curatenie,sau iti faci de lucru numai ca motiv sa tii copilul departe?Toate sunt extenuate,avem sau nu ajutor,dar rolul de mama este cel mai important,si una full time,nu part-time!!
Bafta,ca m-am enervat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Aveti o saltea pe care sa dormiti? Suficient! Lasa mobila gramada si tine copilul aproape! Nu aveti masa? Nu conteaza, faceti un picnic in mijlocul casei! Antreneaz-o in construirea mobilei, daca vrea. Baietii mei se bat care sa invarta programatorul la masina de spalat, care sa puna detergentul, care sa scoata rufele...

Cat despre discutia cu soacra...e sensibila treaba. Nu imi dau seama cat din ceea ce face e intentionat si cat....doar prost facut. Mai intai as zice sa incerci o discutie cu sotul, sa ii povestesti "ultimele zile", sa vezi cam ce parere are si el. Poate reuseste sa vina mai devreme, sau sa petreceti cateva zile intr-o mica vacanta...ideea e sa incercati sa sudati putin relatia parinti copil, excluzand-o pe soacra ta intr-un mod mai putin evident (nici macar ea sa nu se prinda). Daca sotul tau e alaturi de tine si de copil, poate va intelege si va discuta el cu mamam lui, sau eventual, veti avea o discutie in 3 (cand nu e copilul de fata) si sa stabiliti niste regului de comportament clare.

Oricum, incearca sa petreci mai mult timp cu copilul dar in mod constructiv, sa fiti impreuna si sa aveti ocupatii comune. In nici-un caz tu gatesti si ea se joaca singura. Eventual, tu gatesti si ea picteaza langa tine, pe masa din bucatarie, daca nu vrea sa te ajute in mod direct. Cel putin pentru o perioada incearca sa schimbi prioritatile. Nu esti servitoarea casei, in primul rand esti mamica ei. Dupa ce rezolvi treaba de mamica, vin restul angaralelor.

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui adjadyn
iar ca sa-mi las fata sa doarma la soacra mea numai ca sa nu planga nu as putea face acest lucru fiindca e fata MEA.

Draga Mena,

Primul lucru pe care tb sa il faci este sa ii arati fetitei tale ca este intr-adevar fata TA si nu a bunicii. In cazul tau nu e usor, ai multe de schimbat, dar daca tii la Alice, trebuie sa o faci.

Eu le-as spune politicos dar ferm si tatalui si bunicii (care nu e chiar usa de biserica de vreme ce o invata pe fata sa ii spuna ei mama) ca ti se pare ca situatia a evoluat intr-o directie anormala si ca e cazul ca voi, parintii, sa va ocupati asa cum trebuie de copil. Asta inseamna ca bunica sa stea deoparte cat mai mult. Bunicii sunt buni in viata nepotilor, dar nu si daca incearca sa ii detroneze pe parinti (asa cum zicea cineva mai sus).

Probabil ca esti mai tot timpul obosita, de vreme ce ai de tinut si casa si ai si un copil foarte energic (si eu am unul la fel si stiu cum e) si probabil ca nu esti nici foarte fericita daca ai cumva ai si o meserie care iti place, dar de care nu te poti ocupa. Asemenea nemultumiri si frustrari nu pot fi ascunse mult timp si e normal sa se rasfranga mai ales asupra relatiei tale cu fetita (dat fiind ca tatal oricum nu e prin zona prea mult). Citeam undeva ca un copil fericit e acela care are o mama fericita. De aceea, incearca sa iti schimbi prioritatile, fa doar strictul necesar in casa si in rest petrece-ti timpul doar cu Alice si cu pasiunile tale. Altfel vei fi mereu obosita/nervoasa/deprimata si va fi normal ca Alice sa vrea sa scape de o asemenea companie si sa o prefere pe bunica...

Cat timp merge fata la gradinita? Daca merge macar 4 ore, atunci ai timp suficient ca sa faci minimul necesar de treburi casnice, adica mancare, curat, spalat (uita de calcat). Astea n-ar tb sa iti ia mai mult de 2 ore daca te organizezi bine, pt ca se pot face in paralel cateva din ele. In restul timpului ar tb sa iei o pauza sau sa faci ce iti place tie, sa te ocupi de sufletul tau adica. Dupa care ai sa fii suficient de odihnita ca sa iti petreci timpul cu puiul tau. Restul treburilor lasa-le in seama sotului. Chiar daca nu vrea sa le faca pe motiv ca lucreaza ca sa aduca bani in casa, spune-i cand vine acasa ca asta a fost tot ce ai putut sa faci in ziua aceea si nu ai avut timp sa faci mai mult. Si asta e adevarul, daca ai sa te ocupi de fetita, care ar tb sa fie prioritatea ta, nu ai sa ai timp de mobila si altele asemenea. Daca sotului nu ii convine, sa angajeze pe cineva sa faca treburile care revin in sarcina lui. Poate el nu realizeaza ca din comoditate (aceea de a apela mereu la bunica) strica o relatie atat de importanta cum e cea intre copil si parinti. Tu insa, daca iti dai seama de asta, actioneaza acum, cat mai e timp. E fetita ta, odorul tau, comoara ta, nu lasa pe nimeni sa strice relatia dintre voi doua. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexadra spune:

Copilul nu stie ca trebuie sa te iubeasca pe tine si numai pe tine, el gandeste ca un copil, iar tu gandesti ca... un adult ! Tu, si numai tu poti schimba ceva pentru ca tu esti adultul ! Ex. daca sunt copil si buni imi da o ciocolata e cea mai buna persoana din lume pentru ca mama nu ma lasa sa manac ciocolata, imi spune ca nu e buna pentru copii, imi strica dintii, imi da agitatie, imi strica pofta de mancare, in mintea mea de copil nu inteleg ce vrea MAMI dar inteleg ca BUNI mi-a dat ciocolata, in concluzie MAMA e REA, BUNI e BUNA pentru ca eu gandesc ca un COPIL si nu ca un ADULT ! In alta ordine de idei, prioritatea ta de cand ai ramas insarcinata este COPILUL tau, nu tu, nu sotul, nu casa. Toate avem copii, servici, casa, sot(eu am scapat ), catel, purcel, dar trebuie sa te organizezi putin. Lasa mobila ca nu e prioritate, daca stai acasa asta nu inseamna ca esti sclav, iesi cu copilul in parc dimineata, la pranz cand doarme fa treaba in casa, cand se trezeste jucati-va impreuna, cand se uita la desene mai fa ceva prin casa, seara cand se culca monteaza mobila impreuna cu sotul tau, ca si tu esti obosita nu numai el, si tot asa... Asa facem toate si avem si curat in casa, si mancare facuta, si copii fericiti si soti multumiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Ehei, uite de-aia refuz si eu sa-mi dau copilul la (fosta) soacra (locuim inca in casa lor si relatia pana la copil a fost una buna!!) sa aiba grija de el in timp ce eu sa fac "treburi femeiesti", uite de-aia eu gatesc o data la 2 saptamani sau cand se nimereste, curatenie fac cu sotul destul de rar, treaba si ordine in casa mai fac uneori cu David in brate, uite de-aia eu nu-mi dau copilul la nimeni, oricat de bine intentionat ar fi!!

Si ce mai lupte si conflicte am avut cu Mutti (fosta soacra) care era avida de David si voia mereu (agresiv uneori) sa ma "ajute" luandu-l ea la plimbare. I-am spus ca e prea mic, apoi i-am spus ca trebuie sa ne gasim noi doi un ritm si EU trebuie in primul rand sa ma descurc cu el, ca doar e copilul meu, nu l-am facut ca sa-l pasez altor "ingrijitori", oricat de tentante ar fi fost ofertele lor... iar in final i-am spus direct ca observ la ea tendinta de a-l lua pe David la ea nu pt. binele copilului (cand eu mergeam 5 ore cu el la aer, ce rost avea apoi sa-l mai las la ea pe terasa, "la aer curat"??), ci pentru a-si umple ea un gol sufletesc, pentru a-si umple timpul si a-si distrage atentia de la viata ei goala si plina de sens de cand au parasit-o "copiii" ei (care acum sunt toti 3 la 40 de ani si mai mult si nici unul nu are copii la randul lui). I-am spus ca transfera la greu dorinta ei de un nepot asupra copilului meu, dar eu nu vreau ca David sa se transforme intr-un surogat pentru viata ei.

Copilul meu trebuie doar sa primeasca, nu sa i se ia, daca intelegeti la ce ma refer. Uneori ajutorul "altruist" al unei bunici, de orice natura ar fi ea, costa mai mult decat merita. Ah, si i-am mai spus sa ma scuteasca de asemenea oferte, sa mi-l ia pe David ca sa am eu timp sa smotruiesc, fiindca eu am alte prioritati, iar prioritatea numarul unu este copilul, nu curatenia, eu vreau sa ma ocup de copil in primul rand, iar curatenie fac doar strictul necesar si momentan imi caut pe cineva care sa vina si sa ma ajute cu smotrul contra bani (ca acolo relatia e mai clara si nu trebuie sa ma port cu manusi cu nimeni si sa menajez orgolii!).

Pentru tine eu zic ca e destul de tarziu, ai facut multe greseli. Acum inarmeaza-te cu hotarare si spune-i soacrei ca vrei sa repari greselile si sa te ocupi mai mult tu de copil, lasa mobila si alte chestii superficiale si stai cu fetita, reapropie-te de ea... Ea nu face decat sa-ti puna in fata oglinda propriului tau comportament fata de ea si sa te confrunte cu consecintele. I-ai acordat prea multa putere soacrei (scandalos indemnul ca fetita sa-i spuna ei "mama" - eu pentru asta o dadeam afara din casa si n-o mai primeam o jumatate de an). Incearca sa repari pana nu e prea tarziu!! Bafta!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pune soacra sa munceasca prin casa si tu stai cu copilul!!!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Exact, spune-i soacrei cat poti de diplomat (sa nu te astepti sa nu o deranjeze sau se va face ca nu pricepe ) ca preferi sa te ajute la curatenie pentru a sta tu cu copilul.

Eu am rugat-o pe mama-soacra sa ma lase singura dimineata cu copilul sa il duc eu la bus, sa ne facem si noi un program de care sa stim amandoi (eu cu "mister"). Ea ne face curatenia zilnica, contra cost desigur. Iar daca nu merge la gradi se plateste separat. Bineinteles ca s-a suparat pentru ca doresc sa o indepartez de pustan.

Iti recomand sa porti aceasta discutie prima data cu sotul si apoi amandoi cu mama lui. Asta ca sa nu apara variante diferite a discutiei ce o veti avea: adica tu spui ceva si soacra altceva. Iar
sotul pe cine sa mai creada. Si sa nu te astepti ca azi ai vorbit si de a doua zi gata, lucrurile sunt lamurite, ci va trebui ca in continuare sa fii gata sa iti sustii pozitia. De asemenea, este posibil sa fie plina de intentii bune dar nu poate sau cine stie, nu ii vine sa creada ca nu a gasit ea varianta cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicel spune:

Draga mea si eu sunt in Austria de 3 ani, si am 2 fetite, una de 5ani si 5 luni si alta de 2 an si 3 luni.Cea de-a doua s-a nascut aici,si vreau sa-ti zic ca pe mine nu m-a ajutat si nici nu ma ajuta absolut deloc mama sau soacra(ele sunt in Romania) si vad ca nu mai sunt asa stresata din cauza treburilor casnice, si eu gatesc, fac curat, ceea ce e normal, dar n-am facut din astea o obsesie, mai ales ca si eu ca si tine inca stau acasa pt ca sunt in karenz cu cea mica, si pot fi facute oricand.Eu imi gasesc timp in fiecare zi, sa-mi pun fetita cea mica in carut la 12, sa mergem s-o luam pe cea mare de la gradinita, sa venim acasa, sa mancam, sa facem nani, apoi sa ne sculam, sa ne jucam, si printre toate astea, daca mai am cate ceva de facut prin casa pot sa le fac fara sa fiu asa de stresata ca le am si pe ele pe cap.Si sotul meu lucreaza in fiecare zi pana la 6 seara, asa ca eu sunt cea care ma ocup in totalitate de fetite. Asa cum ti-au scris si fetele de mai sus, prioritari tb sa fie copiii, da-le incolo de treburi ca se fac ele, mai incet, nu tb sa le ai pe toate puse la punct la orice ora,apropie-ti fetita, si daca soacra ta are asa ganduri ascunse trimite-o singura la plimbare.Eu nu regret nici o clipa ca pana la ora actuala mi-am crescut fetitele singura.Sunt cea mai buna prietena a lor si asta cred ca-i cel mai minunat si pentru ele si pentru mine bineinteles.Iti doresc sa rezolvi problema cu fetita cat mai repede, pt ca imi imaginez cat de dureros trebuie sa fie sa-ti vezi propriul copil ca plange si se zbate ca nu vrea la tine. Monicel, de doua printese, Beatrice(8.05.2003) si Sandra(11.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hopes spune:

Si eu imi cresc copilul fara bunici alaturi. Desi sotul meu a insistat si insista sa-l mai ducem din cand in cand la bunici si sa-l lasam cate o samtamana -doua, refuz. L-am lasat cand am mers in concediu. o saptamana. (Am mers doar eu si sotul) A stat acolo o sapatamana si ne-a luat 4 sa-l "domesticim" . Rasfat cat se poate de mult. Evident ca ptr. el, noi am fost cei "rai" .
Dar i-a trecut.
Sunt suficiente doar vizitele.
Precizez ca noi avem servici, lucram 9 ore pe zi
Iti doresc numai bine

Mergi la inceput